-
cure, mislim da ste ipak malo zabrijale. Topic je Iskustva sa Sv. Duha, ne dojenje. Da se vratimo malo na temu: 1. MM je bio prisutan na porodu, imao je potvrdu o završenom tečaju grada Zagreba (ona što traje 2 dana), ali se ja ne sjećam da nas je neko nešto pitao; 2. inače na SD neće intervenirati ako porod ide svojim tokom. Ako ne ide jer je žena izgubila trudove ili je ctg djeteta loš ili se žena uz jake i česte trudove i dalje ne otvara (ovdje spadala ja), onda je to druga priča.
Samo kratko vezno uz raspravu koja se razvila uz dojenje: smatram da je Care Bear u pravu - dojenje je izuzetno bolno i smatram da to ženama treba reći. Jer u trudnoći slušaš sve one priče o dojenju (uključujući i onu kako dojenje ako se pravilno doji ne boli, što nije istina, nego baš obrnuto) i onda se iznenadiš kad počneš dojiti. Znači ovako: dojenje je bolno, ako se pravilno doji bol ide kroz kičmu do maternice, a da vam ne pričam koliko boli kad ti dijete stišće bradavicu. Koristi od dojenja su slijedeće: 1. to je mlijeko koje je u potpunosti prilagođeno vašem djetetu; 2. dijete kroz majčino mlijeko dobiva antitijela čime jača svoj imunološki sustav, što mu je jako potrebno posebno u početku; 3. dojenje je besplatno, za razliku od toga kutija adapt. mlijeka košta cca 30 kuna i traje 2 dana (pogađate po tome što znam cijenu da ne dojim); 4. bol prestaje nakon cca 3 tjedna. Dakle, cure same se odlučite da li ćete dojiti, ja sam na žalost bila prisiljena djetetu dati adapt. mlijeko jer sam prvo ja završila u bolnici na 10 dana, a onda ona na isto 10 dana i to u vrlo kratkom razdoblju. Nakon što sam se vratila iz bolnice uspjele smo upostaviti dojenje, ali nakon što se moja mišica vratila iz bolnice nije više htjela čuti za ciku, niti je htjela jesti moje izdojeno mlijeko i tako je to za nas završilo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma