uz brdo drugih problema(moja ppd...) i slično,moja,uskoro petogodišnja, kćer nas dovodi do ludila...
npr.lijepo joj kažem da opere zube,a ona me gleda poluotvorenih usta i šuti....pa ja ponovim da mora oprati zube jer će se pokvariti,bla,bla....a ona opet gleda kroz mene zamrznute face.....ja ju pitam hoće li da joj ja pomognem...ona opet šuti i gleda me,ja pitam ako će ona staviti kaladont,a ja ću joj pomoći ribati...ona opet šuti.....i čeka...i čeka...???.... ja joj kažem da onda opere zube sama dok ja dam starijoj seki doručak,vratim se u kupaonu za 10 min,a ona opet u potpuno istoj pozi(pardon na izrazu,ali izgleda ko da je mutava...:? )...i šuti i čeka i nije ništa napravila....tad ja opet pitam....ništa,onda viknem,počnu joj ići suze i opet šuti...tad ja puknem,uzmem ju za ruku i izvedem iz kupaone,da bi se ona počela derati i bacati da se predomislila i da sada hoće prati zube...mm joj popusti i kaže da je ovo zadnji put i pita je hoće li oprat zube,a ona slini i šuti i gleda....tad pukne i mm,pa ju odvede bez daljnje rasprave van,a ona plače i vrišti mu do vrtića.... ovo se ponavlja SVAKO jutro,čak i kad ne ide u vrtić,a iste su situacije za oblačenje,za doručak,ručak,večeru,spremanje sobe.....
pokušali smo različite varijacije na temu....čekati da se pokrene-trajalo je 45min...i tad je izašla iz kupaone neopranih zuba,pa smo ju vratili i opet sve ispočetka....pa smo probali da kada zeza ujutro,nema popodne crtića,upalilo je 2 dana i više ju nije bilo briga,ostala je bez svih igrački jer je gazila po njima i nije htjela pospremiti,sad ni ne pita za njih(rekla je-i bolje da ih nemam,bar ne trebam pospremati!)
pa ne znam više ni sama....![]()
kod starije kćeri ove faze nije bilo,osim kad je sa nama kod bake-svekrve,jer zna da će joj sve popustiti i dopustiti i tad ne sluša ni mene ni mm,jer ju baka brani i poskrivečke da po njenom-hvala Bogu što smo daleko od svekrve i svekra,pa ih vidi svaka 2mj
šta da radim???