od jutros imam temperaturu 37,5....
smijem li dojit Luku????
grlo mi je ajme upaljeno,jedva gutam,svaki mišić me boli....
dajte lijeka....šta smijem a što ne.....
dajte lijeka....šta smijem a što ne.....
naravno da smijes dojiti, cak i kada je temperatura puno veca. bitno je ako se bas jako lose osjecas radi nje da je pokusas skinuti tusiranjem ili lupocetom (bilo kojim paracetamolom koji doma imas), i da pijes dovoljno tekucine da ne dehidriras. ako imas nekakvu upalu, ili si u virozi, dojenje dodatno pomaze za bebicu jer na taj nasin joj dajes i svoja antitijela pa je puno veca cjerojatnost da se bebica ne razboli.
nadam se da ce brzo proci, i ne brini se.
of kors!je moje misljenje.ja sam imala 38, cak mrvicu vecu i dojila sam.zasuskas se u krevet pijes puno toplog caja (moze s medom), puno se odmaras. ja sam pila i sirup od trpuca (ili trputca, :? ).
...... i nek te tvoji decki meze i ispunjavaju sve tvoje zelje, vidjet ces budes brzo ozdravila.
![]()
hvala .....
bil mi je 38,5 pa sam popila dva panadola (to su mi dali u ljekarnoj) i evo sad 37,8....
nadam se da će brzo proć....
Brane, budi bez brige... sve bude brzo prošlo...Ja sam isto tako imala par puta temperaturu i sve je bilo Ok, a Pia zato nije bila bolesna jer sam ja to preboljela i za nju i za sebe. :D
![]()
meni rekli ovako: skroz male bebe se smiju dojit do 38, a preko toga izdajati i davati izdojeno. razlog - kod malih beba pretoplo mlijeko moze izazvati grceve. kod velikih beba dojit dok ne padnes u nesvist od fibree sad, jedino ne znam di je granica izmedju "male" i "velike" bebe :?
Naravno da smes da dojis. Ja imala sa Minom oko 40. Dobila sma neki lek, ali se konsultovala naravno sa dr. Ne mogu se setiti koji.
nije tocno.happy mummy prvotno napisa
slobodno dojiti i preko 38, bebi od samo ga mlijeka nece biti nista.
sinoć smo mu u 21:20 morali dat bočicu jer je on jadan toliko vrištao da sam ja vrištala s njim
meni temperatura 39,8 trese me groznica,sad mi je hladno sad mi je vruće....
dijete je popilo bočicu 80ml i zaspalo sve do 1:00
do tada je meni temperatura pala i cice se napunile kako treba mlijekom...
spavali smo skupa cijelu noć....cikio je svaka dva sata bez ikakvih problema....15min cik-cik i zaspe
meni je fibra opet skočila oko 5:30 pa sam popila opet dva panadola i sad mi je dobro....
on je upravo cikio i sad spava....
Brane a ide nekako na bolje. Držite se ti i Luka i šaljem vam![]()
Jednu noć sam s klincima završila na hitnoj, svi kurili 39,5, gripa + Tomislav upala grla. Meni je sestra odmah dala Ibuprofen tabletu. Obzirom da dojim, preporučili su mi paracetamol, npr. Panadol extra, ali ako ne pomogne da neka uzmem Ibuprofen. Ja sam ga tad uzela, jer sam stvarno bila u lošem stanju, ali poslije više nisam htjela jer me bilo frka obzirom da mi je mali dobio i antibiotik, i skidali smo temperaturu paracetamolom, pa da mu ne bude previše kemije.
Nisam sigurna ali mislim da ibuprofen ne prolazi u mlijeko.
imam doma Ibuprofen ali na njemu piše da nije sigurno da li prolazi u mlijeko pa da se ipak ne preporučava u fazi dojenja...mamazika prvotno napisa
ja pijem panadol.....svako 4 sata po 2 kad imamtemperaturu i ka mi je loše...ne moram stalno pit...
evo čitavo jutro nemam temperaturu...![]()
Ibuprofen je C(trudnoca) , II(laktacija) farmacogen.
C: lijekovi za koje se moze naslutiti da su, iako nisu teratogeni, rizicni za plod.
II:prolazi u mlijeko, ali se smatra neskodljivim za dijete ukoliko se uzima adekvatna doza.[/b]
Ibuprofen (Advil ®, Motrin ®, Nurofen)
Nonsteroidal Antiinflammatory Agent
CATEGORY:B, (D if used in third trimester)
Borderline association with gastroschisis [1].
All NSAIDs used near term may cause premature closure of the ductus arteriosus, and inhibit labor. Oligohydramnios after prolonged use is a common complication with NSAIDs as a class.
BREAST FEEDING: Compatible [G3].
NEONATAL SIDE EFFECTS:
SEARCH LITERATURE
1.Torfs et al.Teratology 54:84,1996
Evo ja sam ovo našla. Ali onda je ovo da ne prolazi u mlijeko možda bilo za Voltaren (diclofenac) kojeg nema na ovom site-u koji mislim da je pouzdan (perinatology.com)
I ja imam temperaturu![]()
Doktorica mi je dala Panadol jer je najblaži budući da dojim.
Veli da ne bi rado dala antibiotike jer svi idu u mlijeko, pa ću probati s puno tekućine i Panadolom riješiti problem. Samo se bojim da ne prenesem Larici.
naravno da mozete dojiti i ako imate temperaturu samo pazite , jako je vazno da prvo podojite djete pa onda da popijete ljek a ne obrnuto
mamazika: U mom kompasu istina stoji da postoje zemlje u kojima se ibubrufen drugacije (manje kriticno) klsificira, npr. Svedska. Znaci da to zavisi od zemlje do zemlje!!! :shock:
Brane, želim ti brz oporavak.![]()
Ja sam čula da se smije dojiti s febrom.
ovo je bio odgovor od apricot (ukori je zbog sirenja dezinformacijaMaja prvotno napisa
: hm, ako je beba jako mala, onda kažu da bi od tako toplog mlijeka mogla dobiti gr