Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: upaljeni pišo

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno upaljeni pišo

prije par dana malom se upalio pišo, plakao bi dok je piškio, sve crveno, natečeno. i sad se smirilo, zna reći da ga buba kad piški, pa me mm natjerao da ipak odem kod pedijatra.

i ovaj nam ni više ni manje propisao ANTIBIOTIK :shock:
    kao, to se često zna desiti, posebno na proljeće, zbog kojekakvih naslagica (a mi sve redovito čistimo, običnom vodom i sve je bilo 5, čak mu se i kožica dosta može prevući).

druga stvar koju je preporučio je acidi borici (a o toksičnosti iste već se raspravljalo).

sad sam u komi, mali nikad nije pio antibiotik, i sad zbog ovoga...

ima li netko sa sličnim iskustvom? zar je zbilja i za to potreban antibiotik? izvana mi sad sve izgleda ok.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a mišek mali

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi bi dobili uvijek onu kortikosteroidnu mast, kak se ono zove???
    Ah da - geokorton, ako se ne varam. To bi pomoglo već nakon druge noći. Upaljivalo mu se oko 4 puta unatoč higijeni jer ja nisam dopuštala da mu se nasilno povuče kožica.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mi smo nedavno imali isti problem pa je pedijatrica prepisala betrio ujutro i u podne, a za navečer plimicol jer smo imali i gljive. Mazali smo 2 dana i sve je prošlo. Rekla ako bi bilo jače da će morati antibiotik, ali mazanjem je prošlo. I još nešto: napomenula je da ne prevlačimo kožicu dok je upaljeno jer zna ostati pa se ne može vratiti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama pomogla Rojazol krema!A bio je užasno natečen,kao da je pun vode.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mene muči što se ništa ne vidi. a svaki put kaže "buba miki" i onda trčimo na tutu i popiški se.

popio je prvu dozu antibiotika, nema druge...

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo piseka cistili s kamilicom i to malo jacom a mazali Maxitrol mast za oci.
    A bas smo danas bili kod dr. i prevukaon mu je malo kozicu, malo jace pa je bila i kapljica krvi.
    Kaze da je to ritual s 9 mj. inace bi morao kod kirurga.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

ra, valjda je kod vas dr posumnjao na upalu mokraćnih puteva, kad ga buba a ništa se ne vidi. Ali zašto vas nije najprije uputio provjeriti urin?

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi niš ne diramo, ne prevlačimo, a ako nekom padne na pamet provoditi nekakve "rituale", iščupat ću mu ruku! kad ga presvlačim, poteže si pišeka i to je sve. mislim da će priroda to sama urediti kad za to dođe vrijeme. nekad se vršak (na kožici) malčice zacrveni, ali ne dramimo oko toga, prođe samo od sebe.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    popio je prvu dozu antibiotika, nema druge...
    :? Pa zar vam nije dao izvaditi urin i urinokulturu? Mi smo imali problema s bakterijom u mokraci i nefrolog mi nije dao antibiotik jer je rekao da je lokalizirano u vršku piše. Dao mazati Garamicinom+Nistatin mašću i na kraju je sve prošlo bez atibiotika iako ih je obični pedijatar već bio prepisao.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    ra, valjda je kod vas dr posumnjao na upalu mokraćnih puteva, kad ga buba a ništa se ne vidi. Ali zašto vas nije najprije uputio provjeriti urin?
    ne, ništa urin i urinokulture.
    mm me prestrašio pošteno s tim upalama, pa je valjda antibiotik manje zlo. :/

choko, brrr za taj ritual.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imao je oko 2mj kad sam mu nakon 12sati noćne i spavanja!!, ugledala crveni vršak....logični zaključak mi je bio da je pre pre dugo bio u platnenoj...iako nije procurila
    od tad smo izmišljajli svašta...jednokratne, pa prsvlačenje noću, pa platnene i presvlačenje noću, maslinovo ulje, zrak....i povuklo se... ja sam mislila da ga je izgrizao urin, al ustvari, izgleda da je to lokalizirana upala na vršku....mračno, vlažno, toplo mjesto za bakterije.... sad imamo svoju "noćnu metodu" sa zaštitnom od flisa (Stacionar) i tetrama....tak da je vrlo kratko u mokrom, bez buđenja, bez podizanja guze za presvlačenje....al to je sad OT
    s 3mj je bio na Rebru rad temp...navodno obična prehlada....urin obični ok, urinikultura 4vrste bakt...kontaminacija, ponoviti pretragu....ima negdje nešto više od mj dana da sam mu opet dala i urin i urinikulturu... i opet ista stvar, urin ok, urinokultura 3vrste bakt.....dakle opet kontaminacija....kad počne piškit, mokraćom ispire taj vršak, pa zato i bude kontaminacija... još k tome da sam primjetila lagane bjele naslagice na vršku, nakon povlačenja kožice.... izgleda da je najbolje ne dirat...odnosno, možda ko i sbuczkow kod nefrologa i ostalo....

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi uvijek to rješavamo betrionom. I prođe već nakon 1-2 mazanja.
    Inače, i nas su htjeli pod nož i nisam dala. Sad školska pedica kaže da je ok iako se još neda sasvim prevuči (fali skroz malo).

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Potpisujem za Betrion mast, s tim da nas je pedica isto poslala dati urin.
    Nije bilo upale.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo bili kod doktorice na pregledu i cijepljenju i nakon njenog pregleda mu je pišo pocrvenio i malo je kao natečena hrapava kožica, otkrila mu je blagi soor u ustima,sad dali je to na piši od gljivica, od njenog malo jačeg potezanja kožice (za moj pojam...malo previše je povukla) ili od cijepiva u što sumnjam, ali mu se lagano širi crvenilo, a mene hvata panika...dali ima neka krema da nije antibiotska i kortikosteroidna da ne šteti da probam mazati, za sada mu mažem samo s pavlovićevom??

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu..

Maloprije presvlačim malog i vidim da mu je pišo sa donje strane na samom korijenu crven i kao malkice hrapav; ne znam to bolje objasniti

Išla sam ga odmah malo oprati i čini mi se da ga boli na dodir :/

Inače, on si pišu nikad ne dira i ne poteže pri presvlačenju. Isto tako, nikad ga nisam vidjela "dignutog". Kakva je kod vas ostalih situacija po tom pitanju?

Ko' za vraga - subota je pa ne možemo ležerno otići kod svoje pedice a bezveze mi je dizati frku, ići u dežurnu ambulantu i još riskirati da se zarazi od nekih drugih boleština

What should I do?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo imali dosta problema sa pišom i često mu je bio crveni, mazala sam sa Imazolom (za gljivice) pa onda sa Garamicinom (antibiotskom) ni doktorica nije više znala šta da mu prepiše, a meni je već bilo muka od tolike "kemije". Pročitala sam za biljnu kremu "Teuta" koja ima i jedno i drugo djelovanje kupila u biljnoj apoteci i već nakon prvog mazanja se smanjilo crvenilo. Prosurfaj malo mislim da je mama još malo pisala isto o njoj. Krema je zapravo za "ženske probleme" tak da ako ne pomogne još ju uvijek ti možeš iskoristiti. Potpuno su prirodni sastojci. kuc,kuc...da mu prođe što prije

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala dramica

ne znam, piše u sastavu kreme teuta da sadrži alkohol pa se ne bi htjela zezati :/

Ništa, vidjet ću kako će se razvijati tijekom dana

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Niš, mazala sam bepanthenom, danas je manje crvenilo ali boli ga na dodir :/
    Inače je veseo, nije ni cendrav čak

Pravac doktoru sutra

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nekaj sad ne kužim: pa razumijem da ne dozvoliš prevuči kožicu do kraja, ali, prevuči kolko ide i lijepo očistiti sve ostatke kremice koja se zavuče i vlakna od pelena? to je poželjno...

moj M isto s tim manevrira i ja njemu isperem fiziološkom otopinom, namažem tobrexom i dobro je

često mu bude sve onak masnnjikavo i lijepo mu počisti sa štapićom i fiziološkom i sve je ok

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

večeras kad sam mu presvačila pelenu vidim da mu je u korijenu ispod piše malo crveno a sam pišo je malo kao natečen i kao da je neka kuglica unutra. glavić je normalan. pokušala sam mu malo nategnuti kožicu i ide. ne do kraja ali kao i inače se može prevući. i čisto je unutra. sad sam čisto onako van sebe, mozak mi radi sto na sat. nemam pojma šta raditi. ta fimoza to valjda ima veze s kožicom. ja sam je njemu možda nekoliko puta navlačila da vidim da li je čisto, inače ne. i ne koristim nikakve kreme. uf

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

znam da je ovo već prožvakana tema, ali moram pitati
    malog već 2 dana boli kad piški (u peleni je pa počne trčkarati i potezati se za nju), pišo je crven na vršku i ne da se dobro prevući
    iako se redovno čistimo, opet nalazim bijele naslage, ovaj put pretpostavila sam da su gljivice jer smo nedavno bili na antibiotiku
    zato sam počela mazati Plymicol, a budući nam je zadnji put dr, dala Belogent, mažem naizmjenice
    kako vi mažete? prevučete do kuda ide pa stavite kreme na vršak ili?
    ako ih jako boli? kako to izvedete?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mayo nemoj pretpostavljati nego odi doktoru.
    mom svaki puta počme tako, a završi s teškom upalom.
    isto je bilo i neki dan i evo ga opet na antibiotiku.
    u roku par sati više nije mogao jednu jedinu kap izmokriti pa je vrištao od bolova.

i sad mi je već dosta, čim prije idemo tu fimozu kirurški riješiti, jer nema smisla da se dijete bez veze pati i pije antibiotike kad može proći i bez toga.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    znam da je ovo već prožvakana tema, ali moram pitati
    malog već 2 dana boli kad piški (u peleni je pa počne trčkarati i potezati se za nju), pišo je crven na vršku i ne da se dobro prevući
    iako se redovno čistimo, opet nalazim bijele naslage, ovaj put pretpostavila sam da su gljivice jer smo nedavno bili na antibiotiku
    zato sam počela mazati Plymicol, a budući nam je zadnji put dr, dala Belogent, mažem naizmjenice
    kako vi mažete? prevučete do kuda ide pa stavite kreme na vršak ili?
    ako ih jako boli? kako to izvedete?

moj imao nedavno upalu glavića, dobio kortikosteroidnu mast. I da, mm ga je vodio, vratili se presvučene kožice, ona mu je to na silu
    Ja prestala mazati glavić kad ga je prestalo peći, nakon 2 mazanja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •