-
sekundarni sterilitet
Postovane dame, veliki pozdrav za sve vas....
Vec dugo vremena pratim sta se desava na ovim forumima, trazim pricu slicnu mojoj, ponekad se jako rastuzim , a bude i suza ali i onih od smijeha, kao dok sam citala"smjesnu stranu svega ovoga"...(pronasla sam se u monogim stvarima, narocito vezanim za test
...) Da ne duzim , trazila sam i nisam bas naisla na forum o mom problemu, a to je: poslije tri godine braka i nekih rutinskih nalaza,i kod mene i mm sve ok,uradjen mi je hsg (tad sam imala 26 god),nalaz dobar, i taj mjesec trudnoca, odmah...Tako lako, prosto nisam mogla vjerovati da je istina, pa gledaj u test jeli prosao rok, mozda je neispravan itd, taj dio price znate...
Super trudnoca, ja nikad srecnija, ljepsa itd, porodjaj savrsen , moja princeza najljepsa na svijetu
!!! ALI...
Od tad je proslo osam godina, a vec sest pokusavamo ponovo i nista...Ponovo kroz briseve, hormone,spermogram,opet hsg i sve ok...OPUSTITE SE, BICE!!!!
Prvi put sam nedavno radila pct nakon sest sati od odnosa i NULA!!! Ni jedan ziv... Dr mi je rekla da trebamo ponoviti taj nalaz , ali na dva sata, i onda ce reci svoje misljenje. Predlaze mi i laparoskopiju.Sve cu ja to da uradim...
Ali mene zbunjuje prva trudnoc( odmah poslije hsg), bez lprsc,cak mi je dr rekla da mi je drugi nalaz hsg puno bolji od prvog koji je bio dobar!
Izvinite sto sam malo opsirno pisala, ali to su osnovni podaci...
I ja i MM imamo 34 god,ako je bitno, za poredjenje sa nekim ko ima slican problem. Sve Vas puno pozdravljam !
-
A72 Draga dobro nam dosla
Nadam se da ćesh sto prije ostati T :D
-
a72 dobro došla i što prije postala trbušasta ! :D
-
-
Drage cure, hvala Vam na dobrodoslici...
Za Dora13, vjerovatno ce to biti i moj put. Zao mi je samo sto sam ovoliko cekala, ali mislila sam vec imam dijete, to ce sad ici lakse, a ni ljekari me nisu pozurivali, normalna prva trudnoca (mada i ta poslije tri godine!),i evo me poslije sest godina cekanja jos ne znam pravi razlog...
Iz Vasih iskustava moze li mi laparaskopija (poslije dva hsg-skoro bezbolna!)reci nesto sto do sad nismo mogli znati ? Inace ciklus je ok, ovulacija, ma sve... samo taj pct,i na koliko sati ste vi radile?
-
Dobrodošla i evo, našla si srodnu dušu. Ja sam ta!
Dijagnoza steril. sec. i ovaj mjesec idem na AIH i nadam se da ću uspjeti.
Imam princezu od 6 godina, nakon nje se baš i nismo nešto pazili, a ja nisam ostala trudna, a kad smo počeli intenzivno "raditi", e onda sam se tek zabrinula.
Brisevi super, hormoni super, OGTT super, spermiogram ne tako loš... ne znam kako i zašto.
Međutim, ja ne odustajem (u potpisu, Gibo), ja sam žena sa ciljem ostati trudna i to ću i napraviti na ovaj ili onaj način.
Pridruži nam se na odbrojavanju, tamo se uzajamno tješimo i bodrimo.
-
-
AIH inseminacija
OGTT test opterećenja glukozom, sve u svrhu liječenja PCOS (policistični jajnici).
-