Results 1 to 9 of 9

Thread: sekundarni sterilitet

a72's Avatar

Default sekundarni sterilitet

Postovane dame, veliki pozdrav za sve vas....
    Vec dugo vremena pratim sta se desava na ovim forumima, trazim pricu slicnu mojoj, ponekad se jako rastuzim , a bude i suza ali i onih od smijeha, kao dok sam citala"smjesnu stranu svega ovoga"...(pronasla sam se u monogim stvarima, narocito vezanim za test ...) Da ne duzim , trazila sam i nisam bas naisla na forum o mom problemu, a to je: poslije tri godine braka i nekih rutinskih nalaza,i kod mene i mm sve ok,uradjen mi je hsg (tad sam imala 26 god),nalaz dobar, i taj mjesec trudnoca, odmah...Tako lako, prosto nisam mogla vjerovati da je istina, pa gledaj u test jeli prosao rok, mozda je neispravan itd, taj dio price znate...
    Super trudnoca, ja nikad srecnija, ljepsa itd, porodjaj savrsen , moja princeza najljepsa na svijetu !!! ALI...
    Od tad je proslo osam godina, a vec sest pokusavamo ponovo i nista...Ponovo kroz briseve, hormone,spermogram,opet hsg i sve ok...OPUSTITE SE, BICE!!!! Prvi put sam nedavno radila pct nakon sest sati od odnosa i NULA!!! Ni jedan ziv... Dr mi je rekla da trebamo ponoviti taj nalaz , ali na dva sata, i onda ce reci svoje misljenje. Predlaze mi i laparoskopiju.Sve cu ja to da uradim...
    Ali mene zbunjuje prva trudnoc( odmah poslije hsg), bez lprsc,cak mi je dr rekla da mi je drugi nalaz hsg puno bolji od prvog koji je bio dobar!
    Izvinite sto sam malo opsirno pisala, ali to su osnovni podaci...
    I ja i MM imamo 34 god,ako je bitno, za poredjenje sa nekim ko ima slican problem. Sve Vas puno pozdravljam !

A72 Draga dobro nam dosla
    Nadam se da ćesh sto prije ostati T :D

a72 dobro došla i što prije postala trbušasta ! :D

dobrodošla draga!

sličan slučaj je bio kod kolegice na poslu!
    ima sad curicu od 9 godina, htjeli su razmaku od 2 godine još jednu bebu, pokušavali godinama (mislim da 6) i ništa.....
    išli su na sve pretrage, sve u najboljem redu! :/
    niš, odlučili se oni za potpomognutu u ZG i odmah iz prve je uspjelo.....i sad imaju prekrasnog sinčića od godinu i pol...
    šta da ti kažem, na tvom mjetu nebi više čekala draga, očito je neki problem koji se ne može otkriti, raspitaj se eventualno i inseminaciji ak je problem u tome što plivači ne prežive....
    ili da probaš neznam kak se zovu one vaginalete koje uravnoteže vaginalnu floru.....

draga ne odustaj, probajte sa inseminacijom da plivačima olakšate putovanje.....

a72's Avatar

Drage cure, hvala Vam na dobrodoslici...
    Za Dora13, vjerovatno ce to biti i moj put. Zao mi je samo sto sam ovoliko cekala, ali mislila sam vec imam dijete, to ce sad ici lakse, a ni ljekari me nisu pozurivali, normalna prva trudnoca (mada i ta poslije tri godine!),i evo me poslije sest godina cekanja jos ne znam pravi razlog...

Iz Vasih iskustava moze li mi laparaskopija (poslije dva hsg-skoro bezbolna!)reci nesto sto do sad nismo mogli znati ? Inace ciklus je ok, ovulacija, ma sve... samo taj pct,i na koliko sati ste vi radile?

Rene2's Avatar

Dobrodošla i evo, našla si srodnu dušu. Ja sam ta!
    Dijagnoza steril. sec. i ovaj mjesec idem na AIH i nadam se da ću uspjeti.

Imam princezu od 6 godina, nakon nje se baš i nismo nešto pazili, a ja nisam ostala trudna, a kad smo počeli intenzivno "raditi", e onda sam se tek zabrinula.
    Brisevi super, hormoni super, OGTT super, spermiogram ne tako loš... ne znam kako i zašto.

Međutim, ja ne odustajem (u potpisu, Gibo), ja sam žena sa ciljem ostati trudna i to ću i napraviti na ovaj ili onaj način.

Pridruži nam se na odbrojavanju, tamo se uzajamno tješimo i bodrimo.

a72's Avatar

Default sekundarni sterilitet

Draga Rene2 , hvala na podrsci!
    Ja se bas ne snalazim dobro po ovim forumima, mozda sam i pogrijesila sto sam otvorila temu na ovom mjestu, vidim da se ne javlja bas puno cura...Pokusala sam da shvatim to sa odbrojavanjem ali izgleda da moram da se vise potrudim jer tamo nisam nasla odgovore.
    Moram biti iskrena, ne razumijem ove skracenice AIH, OGTT iz tvog posta. Kad budes slobodna samo mi ukratko napisi o cemu se radi, mozda sam i radila a ne znam da je to to. A ako nisam , eto mi neceg novog za sta bih se zakacila . Jos jednom , puno ti hvala, a ja cu probati da jos malo prosaram po Rodinim forumima i da se snadjem!

Rene2's Avatar

AIH inseminacija
    OGTT test opterećenja glukozom, sve u svrhu liječenja PCOS (policistični jajnici).

a72's Avatar

gledam sad ovaj moj post iz 4.og prosle godine...kao da je bilo prije 5 godina. Tad sam se tek javila na rodu i pojma nisam imala,iako sam vec dugo bila u problemu ali sam sve prepustala doktorima,od tada mnogo sam naucila (pa i aih i ogtt ), i puno vise sam ukljucena i puno vise ocekujem od dr,a sve zahvaljujuci vama cure