Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Šta sa porilukom ?

  1. #1
    traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    A5 - Land Of Shit
    Postovi
    3,874

    Početno Šta sa porilukom ?

    Htjela bih napraviti neko jelo sa porilukom,jučer sam kupila dosta poriluka i ja bi sad od njega htjela napraviti konkretno jelo,a ne neki prilog ili salatu. Sad me zanima jel ima tko kakvu ideju, čula sam da ima nešto sa jajima i porilukom,ili nešto drugo,samo da bude glavno jelo...
    hvala....

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/pi...he-od-poriluka


    nisam probala ali izgleda mljac...ja sam jednom prilikom dinstala poriluk i na kraju prelila sa vrhnjem za kuhanjem i puknula preko tjestenine...bilo je i više nego fino

  3. #3

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    216

    Početno

    Poriluk s piletinom: na ulju dinstati piletinu narezanu na kockice. Kada pobijeli dodati poriluk narezan na kolutiće. Začiniti sa soli i crvenom paprikom. Doliti vodu i bijelog vina, a na kraju vrhnje. Mljac. Servirati s rižom. Gotovo za pola sata.

  5. #5
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    Varivo s porilukom:

    usitniti poriluk i prodinstati na malo ulje, zalijati vodom, dodati mrkvu, krumpir na kockice + još neko povrće i kuhati.
    začiniti i zgusnuti s brašnom.
    može i meso

    mljac

  6. #6
    traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    A5 - Land Of Shit
    Postovi
    3,874

    Početno

    Hvala cure,nadam se da bude dobro ispalo nešto od ovoga što budem sutra pravila,a može i dalje ideje,trebat će nam, pogotovo ljeti kad ne mislim stajati za štednjakom !!

  7. #7
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj Romina prvotno napisa
    http://www.coolinarika.com/recept/pita-quiche-od-poriluka


    nisam probala ali izgleda mljac...ja sam jednom prilikom dinstala poriluk i na kraju prelila sa vrhnjem za kuhanjem i puknula preko tjestenine...bilo je i više nego fino
    Meni je ovakva pita s porilukom omiljeno jelo od poriluka! U nadjev se može dodati i koja žlica svježeg sira .

  8. #8

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    71

    Početno

    Ovu pitu sam neki dan prvi put jela i bila mi je mljac


    Namirnice:


  9. #9
    Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    U blizini
    Postovi
    283

    Početno

    Složenac od poriluka

    Sastojci:
    3-4 poriluka
    120 g šunke u kriškama
    130 g naribanog sira Gouda
    50 g brašna
    2,5 dl mlijeka
    blagi senf
    60 g maslaca

    Opis:
    Poriluk operite i očistite, prerežite napola po dužini i kuhajte 20 minuta u lagano posoljenoj vodi. Poriluk tada ocijedite i pustite da se ohladi.
    Pripremite bešamel od 30 g maslaca, brašna i mlijeka. Čim se umak zgusne, dodajte mu žličicu senfa, 100 g fino naribanog sira, posolite i popaprite.
    Komade poriluka umotajte u kriškicu šunke, složite ih u vatrostalnu posudu koju ste namastili maslacem i prelili tankim slojem bešamela.
    Na kraju poriluk prelijte preostalim bešamelom, pospite preostalim parmezanom i zapecite 20 minuta na 180 °C.


    MM-om omiljeni specijalitet zadnjih mesec dana a meni je mljac :D

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Ovo ti je skroz jednostavno:
    ZAPEČENI PORILUK

    1 kg poriluka
    15 dag svježeg sira
    2 dl vrhnja za kuhanje
    2 jaja
    1 žlica maslaca
    1 žlica peršina
    žličica kopra
    sol,papar

    Poriluk očistiti,oprati,narezati na ploške.Kuhati na pari 5 minuta.
    Ocijediti,staviti u posudu za pečenje u pećnici koju ste prethodno namazali maslacom.
    poriluk se prekrije sirom i zalije umakom od vrhnja,jaja,peršina,kopra,soli i papra.
    Peći u pećnici 20 minuta na 200 stupnjeva

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    svicarska
    Postovi
    1,916

    Početno

    - uglavnom ga radim onak u piti kao recept gore

    - dobar je s brrrrrzo gotov ako napravis kajganu s njim:
    nasjeckanog na kolutice malo prokuhas
    nabacis na ulje i ulupas oko 2 dva jaja unutra,
    malo zbuckas, zmuckas
    i za 2-3 min gotovo!

  12. #12
    traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    A5 - Land Of Shit
    Postovi
    3,874

    Početno

    Uh kako ću se sutra najesti poriluka....svima

  13. #13
    Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    na morskome plavom žalu...
    Postovi
    347

    Početno

    Citiraj tito prvotno napisa
    Poriluk s piletinom: na ulju dinstati piletinu narezanu na kockice. Kada pobijeli dodati poriluk narezan na kolutiće. Začiniti sa soli i crvenom paprikom. Doliti vodu i bijelog vina, a na kraju vrhnje. Mljac. Servirati s rižom. Gotovo za pola sata.
    Ovo je najbolje jelo na svijetu!!!!!!!! Uz to serviram pire krumpir. I svi to obožavamo. A evo i link http://www.coolinarika.com/recept/piletina-s-porilukom. Toplo preporučam!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •