-
Modrice
Evo mene ponovo s modricama.
Lavić je od 10-og mjeseca prošle godine, čini mi se, počeo lakše dobivati modrice.
Radili krvnu sliku, ima malo slabije rezerve željeza, dobio sirup, ostalo o.k., trombociti o.k., hemoglobin o.k., i ostalo o.k., koagulacija u redu.
Teoretski sve štima, ali ja nisam mirna.
Kad to spomenem mamama oko sebe, one kažu, joooj, pa i moj je bio sav plav po cjevanicama, ali uopće se nisam s tim opterećivala.
E sad, recite vi meni, kad pogledate svoje aktivne oko 4-godišnjake, kako im izgledaju cjevanice uz sve aktivnosti u vrtiću i kod kuće ?
Moj ima sve onako točkaste modrice, mislim nema ih stotinu, ima po 3-4 na svakoj nozi, ali ružno izgleda, a isto i na podlakticama.
Pitala sam tetu u vrtiću, kaže da divljaju nemilice.
A kad ga vidim šta radi kod kuće s biciklom, slabo mi je. Ali, opet brinem.
Jel to stvarno neka normalna faza u odrastanju ili da idem dalje na pretrage s obzirom da su osnovni nalazi normalni (osim željeza).
Nekih mjesec, dva se to smirilo manje, više samo od sebe, uz dodatne doze c vitamina, a sad opet.
Luda sam totalno. Ne vuče mi ga se bezveze po doktorima, a plače mi se kad mu vidim noge i ruke. Heelp!
-
dok postoji uzrok modricama - nemaš brige. ima djece koja su ko buba mare
.
ali - kikici je pedijatrica s nekih 18 mjeseci otkrila modrice (za koje nikak nisam znala otkud joj) - pa me pitala:
da li vi tučete svoje dijete?
:shock:
rekla sam joj da nije normalna, i da mi to ne pada ni na pamet. a onda je ona mrtvo-hladno rekla:
a možda ima leukemiju. ajmo napraviti pretrage...
:shock: :shock:
-
Ma ja baš i nisam zagledala prije, a naša pedica veli da su neka djeca non-stop plava, ali ja baš nisam primjetila.
A, doktori, ili te ubiju u pojam ili te puste da si misliš šta bi moglo biti.
-
eh sada me ljudi prepadoste, dino kako je krenuo u vrtić ima isto par okruglih modrica na obje potkoljenice, zar to znači da ga moram voditi ljekaru ili bi trebala onako reda radi..btw, ja sam veliki paničar, pa sam čak i sa punim pelenama išla ljekaru kada bi mi se stolica učinila sumnjivom
-
Moji su stalno s po nekoliko modrica, što smatram normalnim jer su jako aktivni pa pomalo zloupotrebljavaju svoje tijelo.
-
Ma nisam ni ja za vuć dijete doktoru zbog svake šljivice, ali eto svi mi kažu, pa šta se nerviraš, pa sva su djeca takva.
A da li jesu ili nisu, ne znam, vidim samo svoje dijete.
Svako tuđe iskustvo je dobrodošlo.
-
-
Bože, prvi put čujem da modrice mogu imati nekakve veze s nekom bolešću :shock: Zbog ovakvih stvari požalim što sam na forumu
samo se išokiram i uspaničim
-
-
Uopće nema razloga za paniku.
Ja sam u panici, jer se pojavilo nešto što prije nije bilo tako izraženo, i zato može biti neka bolest u podlozi.
S obzirom da me svi uvjeravaju da su svi aktivni dečkići takvi, mene samo zanima da li je to istina.
Inače, što se tiče mog sina, njega smo s temperaturom 40 i upalom pluća lovili po kući, tako da mi njegova aktivnost baš i nije neko mjerilo, jer je u stanju "brijati" do krajnjih granica. Doduše, ovogodišnja gripa ga je ipak strpala u krevet.
Pozitivno razmišljanje pomaže, istina i negativne misli navlače lošu energiju, ali "better safe than sorry".
-
-
Pa meni se čini ok da pedijatri prate mogućnosti zlostavljanja. ja to ne bih shvatila osobno. Ne ulazim u konkretni slučaj, jer mi ovaj slijed zlostavljanje - leukemija zvuči skroz ludo, ali generalno mislim da je baš dobro da reagiraju. Nekoj su djeci modrice stvarno od udaraca.
-
naravno da je dobro da reagiraju - kad bi kojom srećom biti što aktivniji u tome.... kolegica je jednom vodila sina na Prvu pomoć zbog upale uha i kad su malom vidjeli modrice posumljali su na zlostavljanje. njihovi pogledi i mamimo opravdavanje da je mali vražićak i jako nespretan je situacija koja je trajala 20 minuta i na kraju skoro završila agresijom mame.
na žalost mislim da se zlostavljanje po rebrima, prsima, leđima... modrice na cjevanicama su ipak (nadam se gotovo uvijek) rezultat igre.
-
Modrice od zlostavljanja su obično na malo neuobičajenijim mjestima, i čudnih oblika.
Jučer sam baš razgovarala s L. tetom u vrtiću da ne bi žena isto svašta pomislila, i rekla joj da smo bili i kod doktora, ali ona kaže da tako divljaju da se i ne čudi.
-
Već sam i samoj sebi dosadna, ali ovaj vikend mi je pun novi saznanja.
Izgleda da je moje istraživanje i ispitivanje mama, dalo najviše rezultata.
Izgleda da mi je dijete stvarno tek sad postalo full aktivno (nadam se da ne i iperaktivno) No, gledam ja jutros neku dječju emisiju na tv-u i dječica imaju neko natjecanje. I vidim klinca, može biti lavićeve starosti, u bermudama, a potkoljenice, mila majko, lavićeve su pjesma prema tome.
I onda odem u grad i sretnem frendicu koju duže vrijeme nisam vidjela. Ima malenog pola godine mlađeg od lavića koji je friški u vrtiću. I kroz priču spomenem šta me muči. A ona meni kaže da su i potkoljenice njenog sina katastrofa otkad je krenuo u vrtić. Još samo ne mogu skužiti šta to rade u vrtiću, ali nadam se da se ne cipelare, jer to mi je :shock:
-
Baš sam jučer pomislila kako će me netko optužiti za zlostavljanje jer je pun puncat modrica. Potkoljenice su modrica na modrici, u bojama od crvene preko plave i zelene do smeđe. Prošli vikend je zaradio šljivu ispod oka (klinac ga je opalio sa propelerom od neke igračke iz sve snage), a jučer sam mu i nasred leđa na kičmi snimila jednu :shock:
Ne strahujem da su od ikakve boleštine (ustvari mi to nije ni palo na pamet) jer je jako živahan (blago rečeno
).
-
Moj Duje ko dalmatinac...psić!
Duje odakle ti tolike modrice? Nemam pojma
A štaš...oni se udru nit ne osjete, samo nastave dalje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma