Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Modrice

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Modrice

Evo mene ponovo s modricama.
    Lavić je od 10-og mjeseca prošle godine, čini mi se, počeo lakše dobivati modrice.
    Radili krvnu sliku, ima malo slabije rezerve željeza, dobio sirup, ostalo o.k., trombociti o.k., hemoglobin o.k., i ostalo o.k., koagulacija u redu.
    Teoretski sve štima, ali ja nisam mirna.
    Kad to spomenem mamama oko sebe, one kažu, joooj, pa i moj je bio sav plav po cjevanicama, ali uopće se nisam s tim opterećivala.
    E sad, recite vi meni, kad pogledate svoje aktivne oko 4-godišnjake, kako im izgledaju cjevanice uz sve aktivnosti u vrtiću i kod kuće ?
    Moj ima sve onako točkaste modrice, mislim nema ih stotinu, ima po 3-4 na svakoj nozi, ali ružno izgleda, a isto i na podlakticama.
    Pitala sam tetu u vrtiću, kaže da divljaju nemilice.
    A kad ga vidim šta radi kod kuće s biciklom, slabo mi je. Ali, opet brinem.
    Jel to stvarno neka normalna faza u odrastanju ili da idem dalje na pretrage s obzirom da su osnovni nalazi normalni (osim željeza).
    Nekih mjesec, dva se to smirilo manje, više samo od sebe, uz dodatne doze c vitamina, a sad opet.
    Luda sam totalno. Ne vuče mi ga se bezveze po doktorima, a plače mi se kad mu vidim noge i ruke. Heelp!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok postoji uzrok modricama - nemaš brige. ima djece koja su ko buba mare .

ali - kikici je pedijatrica s nekih 18 mjeseci otkrila modrice (za koje nikak nisam znala otkud joj) - pa me pitala:

da li vi tučete svoje dijete?

:shock:

rekla sam joj da nije normalna, i da mi to ne pada ni na pamet. a onda je ona mrtvo-hladno rekla:

a možda ima leukemiju. ajmo napraviti pretrage...

:shock: :shock:

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma ja baš i nisam zagledala prije, a naša pedica veli da su neka djeca non-stop plava, ali ja baš nisam primjetila.

A, doktori, ili te ubiju u pojam ili te puste da si misliš šta bi moglo biti.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

eh sada me ljudi prepadoste, dino kako je krenuo u vrtić ima isto par okruglih modrica na obje potkoljenice, zar to znači da ga moram voditi ljekaru ili bi trebala onako reda radi..btw, ja sam veliki paničar, pa sam čak i sa punim pelenama išla ljekaru kada bi mi se stolica učinila sumnjivom

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moji su stalno s po nekoliko modrica, što smatram normalnim jer su jako aktivni pa pomalo zloupotrebljavaju svoje tijelo.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma nisam ni ja za vuć dijete doktoru zbog svake šljivice, ali eto svi mi kažu, pa šta se nerviraš, pa sva su djeca takva.
    A da li jesu ili nisu, ne znam, vidim samo svoje dijete.
    Svako tuđe iskustvo je dobrodošlo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da vidite moju...

sve se pitam da li će i po ljeti nositi duge hlače... ruke, noge - sve plavo (s treninga ).

modrice su normalne. osim ako se ne pojavljuju iz čistog mira, bez udarca...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bože, prvi put čujem da modrice mogu imati nekakve veze s nekom bolešću :shock: Zbog ovakvih stvari požalim što sam na forumu samo se išokiram i uspaničim

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anima - bolje da ovdje pročitaš što sve doktori mogu izvaliti - nego da se šokiraš ko ja... zadavit sam ju htjela...

takvi slučajevi su rijetki i ekstremni, i ja o njima ne razmišljam.

razmišljanjem o boleštinama samo se navlači negativna energija, i potencira mogućnost ozljede ili bolesti. ja nemam vremena biti bolesna, kikica isto tako. bolesne smo kad padnemo u krevet, i ne možemo hodati. dok se krećemo - sve je ok!

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Uopće nema razloga za paniku.
    Ja sam u panici, jer se pojavilo nešto što prije nije bilo tako izraženo, i zato može biti neka bolest u podlozi.

S obzirom da me svi uvjeravaju da su svi aktivni dečkići takvi, mene samo zanima da li je to istina.

Inače, što se tiče mog sina, njega smo s temperaturom 40 i upalom pluća lovili po kući, tako da mi njegova aktivnost baš i nije neko mjerilo, jer je u stanju "brijati" do krajnjih granica. Doduše, ovogodišnja gripa ga je ipak strpala u krevet.

Pozitivno razmišljanje pomaže, istina i negativne misli navlače lošu energiju, ali "better safe than sorry".

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moj ima 16 mjeseci - jako, jako aktivan momak i cjevanice mu krase po 5-6 modrica.
    ne uzbuđujem se..... vidim i sama odkud mu

(kad dođemo u pedijatra gledam reakciju, al ne reagira i ne pita me kako ih je dobio.... ne tučem nikog, al da netko posumlja da zlostavljam svoje dijete nek me se čuva!)

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa meni se čini ok da pedijatri prate mogućnosti zlostavljanja. ja to ne bih shvatila osobno. Ne ulazim u konkretni slučaj, jer mi ovaj slijed zlostavljanje - leukemija zvuči skroz ludo, ali generalno mislim da je baš dobro da reagiraju. Nekoj su djeci modrice stvarno od udaraca.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

naravno da je dobro da reagiraju - kad bi kojom srećom biti što aktivniji u tome.... kolegica je jednom vodila sina na Prvu pomoć zbog upale uha i kad su malom vidjeli modrice posumljali su na zlostavljanje. njihovi pogledi i mamimo opravdavanje da je mali vražićak i jako nespretan je situacija koja je trajala 20 minuta i na kraju skoro završila agresijom mame.
    na žalost mislim da se zlostavljanje po rebrima, prsima, leđima... modrice na cjevanicama su ipak (nadam se gotovo uvijek) rezultat igre.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Modrice od zlostavljanja su obično na malo neuobičajenijim mjestima, i čudnih oblika.
    Jučer sam baš razgovarala s L. tetom u vrtiću da ne bi žena isto svašta pomislila, i rekla joj da smo bili i kod doktora, ali ona kaže da tako divljaju da se i ne čudi.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Već sam i samoj sebi dosadna, ali ovaj vikend mi je pun novi saznanja.
    Izgleda da je moje istraživanje i ispitivanje mama, dalo najviše rezultata.
    Izgleda da mi je dijete stvarno tek sad postalo full aktivno (nadam se da ne i iperaktivno) No, gledam ja jutros neku dječju emisiju na tv-u i dječica imaju neko natjecanje. I vidim klinca, može biti lavićeve starosti, u bermudama, a potkoljenice, mila majko, lavićeve su pjesma prema tome.
    I onda odem u grad i sretnem frendicu koju duže vrijeme nisam vidjela. Ima malenog pola godine mlađeg od lavića koji je friški u vrtiću. I kroz priču spomenem šta me muči. A ona meni kaže da su i potkoljenice njenog sina katastrofa otkad je krenuo u vrtić. Još samo ne mogu skužiti šta to rade u vrtiću, ali nadam se da se ne cipelare, jer to mi je :shock:

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš sam jučer pomislila kako će me netko optužiti za zlostavljanje jer je pun puncat modrica. Potkoljenice su modrica na modrici, u bojama od crvene preko plave i zelene do smeđe. Prošli vikend je zaradio šljivu ispod oka (klinac ga je opalio sa propelerom od neke igračke iz sve snage), a jučer sam mu i nasred leđa na kičmi snimila jednu :shock:
    Ne strahujem da su od ikakve boleštine (ustvari mi to nije ni palo na pamet) jer je jako živahan (blago rečeno ).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj Duje ko dalmatinac...psić!
    Duje odakle ti tolike modrice? Nemam pojma
    A štaš...oni se udru nit ne osjete, samo nastave dalje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •