Results 1 to 15 of 15

Thread: Gdje da kupim vrata za kadu (al ne tus kadu)?

Mony's Avatar

Default Gdje da kupim vrata za kadu (al ne tus kadu)?

U malo vise od dvije godine vec smo jedna vrata bacili u smece, ova druga se jos drze, al jedva.

Na trzistu se uopce ne nudi puno solucija kao za tus kade.

Meni bi idealna vrata izgledala ovako:
    pjeskareno staklo (ne bih prozirno da se ne vidi svaka kapljica nakon tusiranja ),
    vrata podijeljena na tri ili dva veca dijela, mozda da su na proklizavanje, jer mi se nekak cini da ostali sistemi nisu dovoljno cvrsti.

E, pa, nesto ovog tipa nisam mogla naci.
    Cak ni ono sto kosta iznad 4000 kn me ne zadovoljava, prvenstveno jer je sve od prozirnog stakla (barem ono sto sam vidjela po katalozima koje su mi nudili)

Imate li ideju gdje da pronadjem nesto ovakvo sto gore opisah, a da cjenovno ipak nije pretjerano :?

Moze li se to negdje uopce naruciti po mjeri?

Ja sam ih vidjela u Termocommercu u Branimirovoj, Credo centru u Vukovarskoj, Ferotermu u Svetoj Nedjelji. Pogledaj malo po internetu, a možeš ih i nazvati i pitati jel imaju to kaj ti treba.

Stijena's Avatar

ja imam slična ovima koje opisuješ, ali nisu klizna, nego se slažu u tri dijela kao harmonika, a šerafe se u zid, pa su dosta čvrsta, a priljubljuju gumicom na rub kade.
    pjeskarena su, ali mislim da to nije staklo, nego nešto plastičnije. od stakla iskreno i kad smo mi tražili nisam niti vidjela da postoji, sve je to plastika. moja čak imaju nekakav "kapljičasti dezen" pa se stvarno niti ne mogu vidjeti kapljice poslije tuširanja.
    okvir je aluminijski, ne plastičan i zbog tog nisu koštala 300 kuna nego blizu 800, ali nažalost to je bilo prije više od tri godine
    kupili ih u bauhausu

pužić's Avatar

imaš od kolpe ta koja se slažu kao harmonika, mutni pleksiglas (nije staklo) i koštaju cca 1000 kn sa okvirima.Ja gledala u Fero term-u

Mony's Avatar

Stijena, ista imam - jedna kupljena u Baumaxu, jedna u Bauhausu. Ova u Bauhausu malo izdrzljivija, al ko sto gore rekoh, raspadaju se vec.
    U proslom sam stanu imala tus kadu i prelijepa vrata od pjeskarenog stakla s aluminijskim drzacima - to se zovu vrata, da te nije strah otvoriti ih.
    Al je veci izbor za tus kade. :/

fjora's Avatar

ja imam sasvim drugi prijedlog, puno jeftiniji - kupiti "zavjese" za kadu,

meni se ta vrata nikad nisu dala dobro oprati, a da ne spominjem da trebaš ući u kadu da ih dobro opereš, zavjese samo staviš u perilicu,
    a kad daju svoje 3-4 godine kupiš nove koje nisu ni 10-tina cijene ovih vrata.

Mony's Avatar

Quote Originally Posted by pužić
    imaš od kolpe ta koja se slažu kao harmonika, mutni pleksiglas (nije staklo) i koštaju cca 1000 kn sa okvirima.Ja gledala u Fero term-u

E, vidis, meni su pokazivali samo neke duzine 110 cm, sa staklenim prozirnim vratima, da se pitam sluze li svrsi. I jos neke astronomsko skupe iz kataloga, al isto mi nisu nesto, ne ono sto trebam.
    U onom Ferotermu na Crnomercu.
    Gdje si ti gledala?

pužić's Avatar

u osijeku

ja sam jednom na velesajmu našla firmu koja radi ta vrata po mjeri. i fakat su dobro izgledala, ne onak jadno, nego lijepi kromirani/bijeli rub, kvalitetno staklo, klizna....e sad, mislim da je ta firma iz zadra, nisam sigurna :/
    pitala sam ih da li dolaze u zg i frajer je rekao da da; dođu, uzmu mjeru, dogovoriš se kaj hoćeš i drugi tjedan dođu na montažu. bila su nešto skuplja nego ova kaj se mogu kupiti po bauhausu i ferotermu, ali ne sad nešto astronomski.
    problem je jedino kaj ja ne znam di mi je taj katalog , ali obećajem da ću dati sve od sebe da ga nađem jer i mi razmišljamo o tome....

Quote Originally Posted by Mony
    U proslom sam stanu imala tus kadu i prelijepa vrata od pjeskarenog stakla s aluminijskim drzacima - to se zovu vrata, da te nije strah otvoriti ih.
    Al je veci izbor za tus kade. :/
    Ja bi tak vrata za tuš kadu, ali da se baš otvaraju van ko prava vrata, a ne klizna. Gdje ih ima i koliko to košta otprilike?

nisu klizna, nego se slažu u tri dijela kao harmonika, a šerafe se u zid, pa su dosta čvrsta, a priljubljuju gumicom na rub kade.
    I mi imamo ovakva, kupljena u Petrokovu, za sada služe odlično.

ja imam sasvim drugi prijedlog, puno jeftiniji - kupiti "zavjese" za kadu,

meni se ta vrata nikad nisu dala dobro oprati, a da ne spominjem da trebaš ući u kadu da ih dobro opereš, zavjese samo staviš u perilicu,
    a kad daju svoje 3-4 godine kupiš nove koje nisu ni 10-tina cijene ovih vrata.
    Meni nema goreg osjećaja nego kad mi se ta zavjesetina zalijepi za mokru guzu ili neki drugi dio tijela dok se tuširam, brrrr.

Stijena's Avatar

Quote Originally Posted by Mony
    Stijena, ista imam - jedna kupljena u Baumaxu, jedna u Bauhausu. Ova u Bauhausu malo izdrzljivija, al ko sto gore rekoh, raspadaju se vec.
    :/
    kolko su tvoja stara?
    moja traju već evo četvrtu godinu, već godinu dana trpe raznorazličite traske i udarce dok se Patrik kupa jer nema ništa zanimljivije nego lupati po vratima, a još su u sasvim dobrom (ne baš novom, ali) upotrebljivom i estetski prihvatljivom stanju.
    jedini mi je problem čišćenje kamenca i u zadnje vrijeme plijesni, to me izludi.
    imam osjećaj da ih svaki dan saftam cilit bangom i sl. stuff ne bi bila potpuno čista.

Amelie32's Avatar

Quote Originally Posted by Stijena
    ja imam slična ovima koje opisuješ, ali nisu klizna, nego se slažu u tri dijela kao harmonika, a šerafe se u zid, pa su dosta čvrsta, a priljubljuju gumicom na rub kade.
    pjeskarena su, ali mislim da to nije staklo, nego nešto plastičnije. od stakla iskreno i kad smo mi tražili nisam niti vidjela da postoji, sve je to plastika. moja čak imaju nekakav "kapljičasti dezen" pa se stvarno niti ne mogu vidjeti kapljice poslije tuširanja.
    okvir je aluminijski, ne plastičan i zbog tog nisu koštala 300 kuna nego blizu 800, ali nažalost to je bilo prije više od tri godine
    kupili ih u bauhausu
    Mi imamo isto to iz Bauhausa kupljeno prije 3 godine, jako zadovoljna.

Mony's Avatar

Anki, ajd ako nadjes taj broj, nemoj mi zaboravit il stavit tu, il pp-at, pliz.

Brigita, ta sam vrata za tus kadu kupila u Ferotermu, ali nisam vidjela na otvaranje tada - 2003. i kostala su, nemoj se sad zacudit, al inace pamtim cijene, 2399 kn.

Stijena, vrata nisu napunila ni drugi rodjendan Katastrofa. Plijesan se nije stigla ni ulovit

niccoleta's Avatar

Quote Originally Posted by mamanatali
    Meni nema goreg osjećaja nego kad mi se ta zavjesetina zalijepi za mokru guzu ili neki drugi dio tijela dok se tuširam, brrrr.
    ej, a ja sam ti taj problem riješila ovako... stavila sam taj zastor onako više prema van, recimo izvukla sam tu prečku što ih drža izvan kade(ne sad pola metra) i ona ona fino pada i ne ljepi mi se za mene, najgore mi je kad netko to stavi u ravnini s kadom pa se nema mjesta... eto za one koji to imaju...
    mi smo gledali to plastično prava vrata od Kolpe i bila su lijepa, ali sad nam to nije prioritet jer je ovo sasvim ok (treba vratiti 4 svatove i kuma)