Ste vidjeli ovo?
http://www.slobodnadalmacija.com/20070618/novosti04.asp
Ste vidjeli ovo?
http://www.slobodnadalmacija.com/20070618/novosti04.asp
za mene zabludjelu ovcu indoktriniranu heretičnom anticjepilačkom religijommama courage prvotno napisa
, to nije objektivno nego subjektivno.
što je stvarno objektivno, pokazat će budućnost.
i da se ne vrtim u krug, argumenti tome u prilog dolaze, također kao i "pro-cjepilački", iz znanstvenih krugova; toliko o tome što je objektivno.
to je ujedno i odgovoru mujici. jednostavno imamo o tome drukčiji stav.
Tjah, dok nije osvanulo u Slobodnoj kao da nije ni postojalo. Prevodio ja The New York Times - neprevodio. Fora je da se to smeće reklamira kao cjepivo protiv raka i dalje sva logika prestaje: radi se o CJEPIVU.Zorana prvotno napisa
Nisam nista citala ovih dana.Veceras upalila komp i kao da vidim malo novine...pa sam zato naisla na ovaj clanak.
luna, naglasak je na znanju (i zelji) tj. da si svjesna da je kalendar cijepljenja obavezan (iz nekog eto suludog razloga), a da ti imas pravo odbiti cijepljenje .... tj. da si svjesna da ne cinis nista rizicno, jerbo i tu se vracamo na pocetak price...
nisam to nikad ni pomislila.I ja ne izbjegavam cijepljenje da bih napakostila onima koji cijepe.
nije tvoj problem. a ni meni ne predstavlja problem.To što oni cijepe je njihov (vaš) problem.
pa to i nije bit cijepljenja.Ali bogme neću cijepiti dijete samo zato da bih pokazala da sam dobar građanin. Toliko dobar građanin ipak nisam.
nisam pogrijesila, u prvoj recenici sam mislila na objektivno, u drugoj spomenuh (i) sebe tj. subjektivno vidjenje.to nije objektivno nego subjektivno.
prihvacam, znaci ni ti ne mozes smjelo tvrditi da se tvoje dijete ne slepa u sigurnom okruzju cijepljenih.što je stvarno objektivno, pokazat će budućnost.
za razliku od nesavjesnih hrvata, savjesnih srba, nesavjesnih srba, savjesnih slovenaca itd.. koji trce, sve petama udaraju u straznjicu... sve se prasizašto savjesni Hrvati ne trče cijepiti djecu protiv žute groznice
p.s. mujice - tek veceras procitah onaj topic o gardasilu i tvoje misljenje na drugom pdfu... pa ako ne zelis, ne moras ponovo odgovarati.
Bok, BB. Mislim da njezino poslovno okruženje nije razlog za docjepljivanje tvog djeteta. Tvoja sestra bi bila izvor bolesti za vas samo ako bi i sama obolila.BusyBee prvotno napisa
A i u tom slučaju, ne bi bilo rješenje docjepljivanje, već izbjegavanje kontakta dok se ne počne liječiti i prestane izlučivati kašljem mikobakterije.
Jer ne zna se kolika je korist od docjepljivanja s BCG. Neki misle da je uopće nema.
Jedino bi imalo smisla cijepiti ga ako nije nikada do sada cijepljen protiv tuberkuloze. Jer necijepljeni definitvno imaju veći rizik za nastanak tbc meningitisa od cijepljenih. Ali nema dokaza da docijepljeni imaju još manji rizik od onih koji su samo jednom cijepljeni.
S druge strane, ako bi sestra obolila od Tbc, sumnjam da bi to uz silna testiranja i uz svijest o opasnosti radnog mjesta, to moglo proći nezamijećeno.
Uglavnom, mislim da se ne treba brinuti zbog njenog radnog mjesta i zbog toga docjepljivati dijete.
Đe me nađe......BusyBee prvotno napisa
![]()
S veseljem ću napisati kaj mislm o Gardasilu i Cervarixu..... ali ukratko:
Tom cjepivu je osnovna svrha smanjiti rizik od prekanceroznih lezija grlića maternice, koji se mogu pripisati HPV tipovima koji se nalaze u cjepivu.
Pa su tu silna istraživanja i td.....
Ali mislim da je osnovno pitanje: U kolikoj mjeri to cjepivo štiti moje dijete od nastanka raka cerviksa kasnije u životu.
Odnosno, u kolikoj mjeri to cjepivo smanjuje životni rizik za nastanak raka cerviksa kod moje kćeri ako ju sada cijepim?
E, To nitko ne zna.
Može se modelirati i pretpostavljati, pa se te cifre kreću od <<20% do 70%. I to uz brojne pretpostavke, za koje nitko nema odgovor, za sada.
Je li to neodređeno smanjenje rizika od raka grlića maternice vrijedno tih novaca i rizika od (još nedovoljno poznatih, barem kada su u pitanju rijetke nuspojave) nuspojava je drugo, jednako teško pitanje. Pogotovo u svjetlu ovog izvještaja, koji je prenesen u slobodnoj dalmaciji. Ali treba i taj izvještaj uzeti s rezervom.
Lako je moguće da te tri smrti nemaju nikakve veze s cjepivom.
Vrijeme će pokazati....
Dakle, kao što Mujo u vicu kaže: Još se ništa ne zna.
Želi li netko da prepričam vic?
Hvala (jos jednom)![]()
Znam ja u srcu da je moja sister panicarka, ali opet, bolje provjeriti nego zaliti.
ja mogu reci iz pozicije vrtica da to nije diskriminacija, vec pravo kolektiva da trazi jednake uvjete za ulazak i zastitu sve djece koja ulaze u kolektiv (jednaka prava za sve).Meni je to preodvratna diskriminacija.
ako ne zelis postivati pravila kolektiva onda je tvoje legitimno pravo da dijete ostane kod kuce s bebisitericom isl. u vrtic moze uci necijepljeno dijete ako postoje med. indikacije za necijepljenje sto se evidentira, ako je to po zelji rod. onda kolektiv moze staviti svoju zabranu za preuzimanje rizika o brizi o tom djetetu. nije to samo pitanje cjepiva - u ugovoru koji potpisujes s vrticem ima jos dosta prostora za takva (po tebi dikriminirajuca) djelovanja.
mislim da treba razlikovat individualnu odgovornost i brigu o sebi i obitelji i kolektivnu odgovornost u kolektivu i ustanovi.
mislim da je dijete cvijeća jako lijepo opisala odnos individualne i kolektivne odgovornosti.
A ja sam uvijek mislio da su djeca cvijeća anarhisti......očito bijah u zabludi.
![]()
Anvi napisa:
DA, ALI KAKVE VEZE IMA VOLJENJE DOMOVINE S NJENIM POSTUPKOM??? I KOGA ONA TO VRIJEĐA???Ova izjava dolazi od strane osobe koja se iz svoje američke pozicije žali na nedostatak demokracije i legitimnih puteva u Hrvatskoj a istovremeno planira kršiti zakon po povratku u Hrvatsku zato što joj je jednostavnije lažirati dokumenat nego preuzeti građansku (i roditeljsku!) odgovornost i inicijativu. Takva izjava je u najmanju ruku licemjerna i pritom uopće nije važno radi li se o cijepljenju ili bilo čemu drugome.
Možda nisam pročitala sve - i možda je smisleno što ti pričaš - ali je smisleno što i ona priča...žena traži način kako da ne cijepi svoje dijete, a da ono pohađa vrtić...to nije moj put, ni tvoj, ALI JE NJEZIN...
To o voljenju domovine...već smo imali temu ODGOVORNOST POJEDINCA PREMA KOLEKTIVU I OBRATNO....
Zamisli situaciju...Sutra se promijeni vlada i kroz par mjeseci donijet će se demokratičniji zakon u kojem ćemo imati situaciju kao u Austriji npr. - ukinut će se neka cijepiva i moći ćemo birat dal ćemo cijepit svoju djecu ili ne i više nitko neće tražiti takvu vrstu dokumenta za upis u vrtić...šta ćemo za nekoliko mjeseci svi presvući košulje i morati razmišljati na način zakona koji donese nova vlada???? Zakoni su papiri - to su regule koje se mijenjaju s ljudima - jedini ZAKON,onaj univerzalni, duboko Trnoružičinim snom, spava u nama....ON JE JEDINI ISPRAVAN!!!
Volim domovinu kroz travku, vodu, ljepotu, ljude sa srcem - ali NE VOLIM JE KROZ NJENE ZAKONE!!!!
I reci mi , molim te, kako bi ja možda natjerala svoju domovinu da ona mene više voli pa npr. da se pridržava zakona i nas roditelje koji koristimo 4-satno radno vrijeme već godinama DIREKTNO ZAKIDA NA OBRAČUNU DOPRINOSA I PLAĆE (od 300-600 KN svakoga MJESEČNO!!!) i da to sva ministarstva znaju i ŠUTE KO ZALIVENI i prave se mutavi...
Toliko o voljenju domovine...ima li tu KOLEKTIVNE ODGOVORNOSTI PREMA POJEDINCU???
Ili... dijete ti ode u bolnicu na operaciju tetiva, sve je dobro dva dana, ali preko vikenda dehidrira jer mu nitko nije davao piti , pokupi neku BOLNIČKU bakteriju (npr. bakterijski meningitis)... u najboljem slučaju se izvuče bez posljedica...a svi se prave mutavi...ništa nije bilo...evo dijete se izvuklo...IMA LI TU KOLEKTIVNE ODGOVORNOSTI PREMA POJEDINCU???
Moj način komunikacije JEST takav - ali počiva na debelom životnom iskustvu....
Za one koje zanima cijepljenje sa 3 mjeseca, Pentaxim se moze naruciti u apotekama (ipak smo se odlucili za to), samo ni farmaceuti nisu bas culi za to cjepivo jer svi kupuju Infarix. Kosta oko 350kn i nesto manje nuspojava je navedeno.
Flower, tvoj stav je zasnovan iskljucivo na cinjenici da je cijepljenje zakonski propisano?
Kakav bi tvoj stav o zastiti kolektiva bio da nema zakonske obaveze? (jer moglo bi se reci da pitanje cijepljenja pojedinaca nije diskriminirajuce samo i iskljucivo zbog zakona koji je takav kakav je....ja jos nisam cula za slucaj odbijanja neprimanja u vrtic u npr. Becu jer to bi bila diskriminacija buduci da zakon omogucuje slobodu odlucivanja)
zorana - pitas me za osobni stav ili za moj stav kao djelatnika vrtica?
A valjda sam pobrkala loncice....shvacam da je tvoj "sluzbeni stav" takav kakav je. Moze i osobni ako imas volje i vremena.![]()