Anvi napisa:
DA, ALI KAKVE VEZE IMA VOLJENJE DOMOVINE S NJENIM POSTUPKOM??? I KOGA ONA TO VRIJEĐA???Ova izjava dolazi od strane osobe koja se iz svoje američke pozicije žali na nedostatak demokracije i legitimnih puteva u Hrvatskoj a istovremeno planira kršiti zakon po povratku u Hrvatsku zato što joj je jednostavnije lažirati dokumenat nego preuzeti građansku (i roditeljsku!) odgovornost i inicijativu. Takva izjava je u najmanju ruku licemjerna i pritom uopće nije važno radi li se o cijepljenju ili bilo čemu drugome.
Možda nisam pročitala sve - i možda je smisleno što ti pričaš - ali je smisleno što i ona priča...žena traži način kako da ne cijepi svoje dijete, a da ono pohađa vrtić...to nije moj put, ni tvoj, ALI JE NJEZIN...
To o voljenju domovine...već smo imali temu ODGOVORNOST POJEDINCA PREMA KOLEKTIVU I OBRATNO....
Zamisli situaciju...Sutra se promijeni vlada i kroz par mjeseci donijet će se demokratičniji zakon u kojem ćemo imati situaciju kao u Austriji npr. - ukinut će se neka cijepiva i moći ćemo birat dal ćemo cijepit svoju djecu ili ne i više nitko neće tražiti takvu vrstu dokumenta za upis u vrtić...šta ćemo za nekoliko mjeseci svi presvući košulje i morati razmišljati na način zakona koji donese nova vlada???? Zakoni su papiri - to su regule koje se mijenjaju s ljudima - jedini ZAKON,onaj univerzalni, duboko Trnoružičinim snom, spava u nama....ON JE JEDINI ISPRAVAN!!!
Volim domovinu kroz travku, vodu, ljepotu, ljude sa srcem - ali NE VOLIM JE KROZ NJENE ZAKONE!!!!
I reci mi , molim te, kako bi ja možda natjerala svoju domovinu da ona mene više voli pa npr. da se pridržava zakona i nas roditelje koji koristimo 4-satno radno vrijeme već godinama DIREKTNO ZAKIDA NA OBRAČUNU DOPRINOSA I PLAĆE (od 300-600 KN svakoga MJESEČNO!!!) i da to sva ministarstva znaju i ŠUTE KO ZALIVENI i prave se mutavi...
Toliko o voljenju domovine...ima li tu KOLEKTIVNE ODGOVORNOSTI PREMA POJEDINCU???
Ili... dijete ti ode u bolnicu na operaciju tetiva, sve je dobro dva dana, ali preko vikenda dehidrira jer mu nitko nije davao piti , pokupi neku BOLNIČKU bakteriju (npr. bakterijski meningitis)... u najboljem slučaju se izvuče bez posljedica...a svi se prave mutavi...ništa nije bilo...evo dijete se izvuklo...IMA LI TU KOLEKTIVNE ODGOVORNOSTI PREMA POJEDINCU???
Moj način komunikacije JEST takav - ali počiva na debelom životnom iskustvu....