Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Procedura za FET

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Procedura za FET

Molim za pomoć oko procedure za FET. Kako se često mora dolaziti na preglede? Troše li se kakvi lijekovi?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

UZV od 8 dana cilusa (ponekad zapravo počinje ranije, ponekad kasnije, ovisno o trajanju tvog ciklusa). Učestalost UZV-a ovisi o stanju tvog folikula. Čeka se prsnuće folikula, tada počinješ s utrogestanima. Točan termin FET-a ovisi koji dan su smrznuti embriji.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tito sorry što se moram ubaciti na tvoj topic:

Roza pa nisam znala da si trudna
    nisam često na forumu, jer ne stignem...
    je li to bio FET ili prirodnjak?

Tito jesi li na VV?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vesnare, moj FET na VV nije uspio, dr. L je nakon toga htio stimulaciju, ja nisam htjela - uglavnom otišla sam u Petrovu, prirodnjak, od 1. puta (još uvijek ne vjerujem da je odmah uspjelo, a evo već sam u 25 tjednu). Želim ti puno sreće u postupcima - ako se ne varam s smrzlićima ni tebi nije uspjelo , pa sad držim fige za dalje .

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam, npr. išla 9. i 12. dc. Onda sam 12. dan dobila štopericu (ipak) i 14. dc sam išla na punkciju (ali je folikulić sam pukao baš za vrijeme punkcije)... zbog toga što smo morali izbjegavati nedjelju za transfer. Inače, ciklus mi je 28 dana. Nakon punkcije dobiješ ovitrell, isto kao i 3. i 8. dan nakon transfera, a 4. dan dobiješ choragon. Ostalo kako je Roza napisala...

Vesnare i Roza ...naše priče idu dalje :D !

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moram priznati da mi nije jasan ovaj dio s punkcijom. Što se radi s postojećom stanicom? Jel se ona punktira ili se čeka da pukne sama. Ako se radi punkcija jel onda vraćaju i tu "novu" stanicu???

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve ti je to individualno, ovisno za koju vrstu postupka se odluči doktor. Recimo, kako sam ja imala problema s nalaženjem jajne stanice (3 punkcije bez jajne stanice), meni je FET služio kao svojevrsna rezerva, kad nisu našli js. Dakle, išla sam normalno u postupak, prošla punkciju, ako je bila js oplodili bi je i vratili, a oko nije onda je slijedio FET.
    Nisam čula da vraćaju zajedno smrzliće i novooplođenu js, ali možda i to ovisi o pojednom slučaju.

Ako nakon stimulacije imaš puno smrzlića, ako imaju ludnicu (govorim o VV), ako je riječ o postupku nakon prethodne uspješne trudnoće, i najglavnije ako tvoj cjelokupni zdravstveni status u IVF postupcima to dozvoljava, onda rade samo FET, bez punktiranja (znači čekaju da folikul prsne sam). Puno sam pričala s dr. L o FET-u, pa mi je on to otprilike ovako objasnio.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uobičajeno je, kao što je Roza napisala, da se čeka prsnuće folikula i vraćaju se smrzlići ovisno danu zamrzavanja. Ja sam primila štopericu i imala sam punkciju zato što je doc. izbjegavao transfer koji bi mi, da nije "malo isforsirao" ovulaciju, a obzirom na dan zamrzavanja embrija, padao u nedjelju...a nedjeljom se na VV-u više ne rade transferi. Bio je dodatno oprezan i zbog toga što nam se upravo to dogodilo u prethodnom ciklusu, pa sam išla doma neobavljena posla...Naime, kad sam u tom prijašnjem postupku došla u ponedjeljak na folikulometriju (to je bio 16 dc.) ispostavilo se da mi je folikul puknuo u petak popodne i bilo je prekasno za pripremu i odmrzavanje embrija za taj dan, a slijedeći bi bilo kasno...
    Što se tiče pitanja, što s punktiranom stanicom...ona se ne iskoristi, osim ako je dogovoren prirodnjak...nekad se i to moglo (ili smrzlići ili prirodnjak), ali mislim da više ni to nije praksa na VV-u...Hoću reći, ako si dogovorila odmrzavanje, onda je odmrzavanje...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa
    Nakon punkcije dobiješ ovitrell, isto kao i 3. i 8. dan nakon transfera, a 4. dan dobiješ choragon.
    Samu sebe quotam ...ali sad vidim da sam se malo zeznila sinoć (valjda je bilo prekasno)...dakle 3. i 8. dan dobiješ decapeptyl, a ne ovitrell...ovitrell sam dobila samo za štopericu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala na info.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tito cure su već sve rekle.
    Potpisujem BHany da se js više ne iskoristi ni ako se punktira. Meni je L. rekao da ćemo punktirati i baciti.
    E sad, ne znam da li je to stoga što sam u paketu imala 5 smrznutih?

U 99 % slučajeva se čeka da js sama pukne. Kod mene je problem što imam PCOS pa js najčešće ne puca sama.

Roza imam još jednu turu smrznutih. Ovi smrznuti što su mi vratili su bili lošije kvalitete, a imala sam blighted ovum. Srećom otišlo samo u 8. tjednu i sad čekam povoljan trenutak za dalje. Još nisam dobila m. iza ovoga. Imam još jednu turu od 6 komada (2 odlične blastice) i u to polažem nade. Ako ne uspije, ne idem na ponovnu stimulaciju ili išta slično, jer mi je J. rekao u svoje vrijeme da je opasno po zdravlje da me više stimulira... bla, bla bla...
    btw čestitam još jednom na trudnoći. To je tako prekrasno

BHany suborko samo naprijed! Pročitala sam tvoj post i ovdje koristim priliku da ti držim fige

Tito oprosti što sam okupirala topic. Nemoj se sad izbedirati mojim postom. Ovo što je bilo kod mene se događa i u prirodnim trudnoćama.

Držim ti čvrsto fige i javi kad kreneš u postupak da svi vibramo

dee-dee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovde je skroz drugacija procedura. Od prvog dana kreces sa estrogenom 2x, BA, pa se 8 dc poveca doza estrogena (ja sam primala jos 100 lijekova ali to je zbog imuno problema), progesteron krece 2-3 dana pred FET i nastavlja do kraja. Nema forsiranja pucanja folikula, a cini mi se da je transfer bio 20 ili 21 DC (blastica).

Gost

Početno

Ja sam na VV i jučer sam imala transfer smrzlića ,Pa evo friških informacija.
    Od 9 dana ciklusa svaki drugi dan ideš na UZV kada folikul pukne 5 dan je transfer.
    5 dan ako su ti smrznuti 5 dan a ako su smrznuti prije onda je transfer prije .
    Nisam imala nikakvu punkciju .
    Na dan transfera smrzlića dobiješ Choragon 2000i.m. drugi dan Decapeptyl 0,1s.c i 5 dan od transfera opet injekcija Choragona 2000 i.m. i to je to .
    I cijelo vrijeme uzimaš vaginalno Utrogestan 3x1 .

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj kbegicsi prvotno napisa
    Ja sam na VV i jučer sam imala transfer smrzlića ,Pa evo friških informacija.
    Od 9 dana ciklusa svaki drugi dan ideš na UZV kada folikul pukne 5 dan je transfer.
    5 dan ako su ti smrznuti 5 dan a ako su smrznuti prije onda je transfer prije .
    Nisam imala nikakvu punkciju .
    Na dan transfera smrzlića dobiješ Choragon 2000i.m. drugi dan Decapeptyl 0,1s.c i 5 dan od transfera opet injekcija Choragona 2000 i.m. i to je to .
    I cijelo vrijeme uzimaš vaginalno Utrogestan 3x1 .
    Vidiš, kako je to individualno...a ja prošli mjesec onako kako sam gore napisala...Pri tom mislim najviše na injekcije poslije transfera, a ne na punkciju jer većina ipak nema punkciju...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Roza, Vesnare, kada kažete da ne idete (ne biste išle) u ponovnu stimulaciju da li mislite na kompletan IVF postupak? Dajte malo informacija zašto to nije dobro. Pa neke žene idu godinama na stimulacije pa čak i kada ispucaju ona 3 besplatna postupka preko HZZO-a.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tko nema problem sa policističnim jajnicima i hiperstimulacijom nije problem, znam cure koje su išle doslovno 20 puta ali kad je reakcija HS već je upitno. Znam i ja da je dr. Jukić govorio da je to problem, pa ovo i mene muči...

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zašto ne bi išla ponovo na stimulaciju? Pa moj razlog je prilično individualan, tako da se ne može uzeti kao pravilo. Moji folikuli su poprilično veliki, recimo kod 25 mm još ne pucaju... a kad sam išla na stimulaciju (znači kompletan postupak s lijekovima, tj. injekcijama koje potiču prozvodnju folikula i jajnih stanica) doktor se jednostavno nije usudio ostaviti folikule do te veličine, da ne punknu prije punkcije. I uvijek je punkcija bila prerano, tj. dobivali smo jajne stanice koje nakon oplodnje nisu dale baš prekvalitetne embrije.
    Za razliku od prirodnog postupka, gdje je doktor čekao da folikul bude dovoljno velik tj. čekao je ovulaciju, i tada ga punktirao. To donosi veći rizik od neuspjele punkcije - evo ja sam imala tri punkcije bez jajne stanice i dr. misli da je stanica jednostavno već "otišla" ali sam uvijek dobila vrlo kvalitetne embrije. Obje moje bebe su iz prirodnjaka.

A meni osobno je draži prirodnjak jer nema hormonalnih lijekova... U svakom slučaju je zdravije. Ali još jednom kažem, ovo je moje iskustvo, na temelju reakcija i stanja mog organizma i ne može su uzeti kao pravilo. Stimulacija mnogim ženama daje veće šanse za uspjeh, jer jednostavno matematički gledano, imaju više embrija pa je i postotak uspješnosti veći.

Vesnare držim fige da se smrzlići prime!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •