Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Nejasnoća oko plaćanja postupaka

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Nejasnoća oko plaćanja postupaka

Čitam rodine postove i malo mi je nejasno što se plaća, ima dosta oprečnih pojmova.
    Iskoristila sam sva tri besplatna postupka HZZo-a i za dalje znam da si moram sama kupovati lijekove, ali što sa samim postupkom? Recimo, sva tri postupka sam "potrošila" u Rijeci, dali plačam sad četvrti postupak? I ako da, koliko on iznosi? Sad neznam dal postoje razlike od klinike do klinike, ali recimo u Rijeci.

Isto tako, ako neko zna, za polikliniku IVF u Zagrebu, dali ima zamrzivač? Na stimulirane uvijek predobro reagiram i voljela bi krenuti u kliniku gdje imaju krio za ostale moje mališane.

paola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Nejasnoća oko plaćanja postupaka

Mi smo iz VV došli u Ri i imamo pravo na ponovnih tri postupaka bez plačanja,a u VV smo iskorostili dva puta ovdje su nam rekli da imamo pravo na tri jer je druga županija.
    Zamrzivač miaju samo na VV! :/

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam ovaj put u Rijeci isla uz placanje.Placaju se samo ljekovi,za postupak dobijes uputnicu.Sada ti ovisi koliko ces potrositi na lijekove.Ja najbolje reagiram na Menopur pa mi je Vlastelić rekao da kupim u Italiji Menogon jer je sastav isti kao Menopuru.Menogon sam u Italiji platila 110 eura za 10 komada,a Menopur 10 kom dođe 1500 kuna.

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znači Iva onda bi po tvome sada ako idem opet u Ri 4 put plačala samo lijekove. I ja sam takva po menopuru, onda bi vjerojatno i meni rekao da kupim ovaj drugi. Ja još uvijek ne mogu vjerovati kako su ti lijekovi skupi.
    Čisto radi informacije gdje si u Italiji uzela menogon i šta ti je on dao onaj bijeli receptić potpisani?

Joj ja više nisam pametna gdje više da idem. Žao mi je da mi uvijek 20-tak embrija bacaju kad negdje postoje zamrzivači , a to bi značilo barem još 1-2 FET-a.

Ništa, a da ponovim svoje pitanje sa nekog drugog topića, možda će neko znati. Za 15-tak dana idem kod V. na biopsiju maternice, da vidimo dali možda nešto ne štima tu kad se još bebuške ne hvataju. Tko ima iskustva s time?

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Da,on ti da recept.Meni je jedan prijatelj uzeo Menogon u Padovi.Ni ja neznam gdje da vise idem.Naucila sam se na Rijeku gdje sam 3 god i na V.Ici cu opet u 9 mjesecu i ako ni taj 5 put ne uspije neznam za dalje.Za sada razmisljam da ce uspijeti.Ako ti sta treba posalji mi PP.Ja nikad nemam velik broj JS,pa ni ne razmisljam o zamrzavanju kojeg na zalost u Rijeci nema,ali tebi je stvarno steta kad dobis toliko stanica. :/

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ja planiram opet krenuti 8-9 mjesec da mi prođe vrijeme, jer sam bila na stimulaciji sad u 4 mjesecu. Da to mi je velik broj embrija i stvarno mi je žao. Ma prvo ću vidjeti kako će proći ta biopsija, pa onda odluke, odluke...Inače što se tiče zamrzivača, rekli su mi oni biolozi u Rijeci, a baš su zlatni, pogotovo Dean, da oni stalno traže krio, međutim ravnatelj KBC-a ne da, kao da to Rijeci nije potrebno. I onda sam ga pred njima, onako neuračunljiva nakon punkcije...nesmijem više reći.
    I ja tako dajem recepte prijateljima za preko, pa me baš zanimalo da li bi onda i taj menogon našli u Trstu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Druga županija, pa sve ispočetka!!!!!! :shock:
    Ne bih rekla!
    Pa da je tako išli bi od bolnice do bolnice po svim županijama i imali 12 besplatnih pokušaja (Zagreb, Osijek, Split, Rijeka)
    Tri plaćena postupka ( zajedno s lijekovima) preko HZZO-a do 38 godine. To je to! Sve dalje- lijekove same plaćamo!

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni se čini da na IVF klinici imaju krioprezervator?
    Nadam se da će se javiti cure koje su bile tamo, ako ne, trebalo bi nazvati i provjeriti

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa da kikić u svakom slučaju ništa me ne košta da zovem, ukoliko se neko ne javi sa saznanjima

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo našla sam jedan post od naše Fjore di piše da ima zamrzavanja pa copy paste -am, ali isto ako ima kakav friški info, cure molim javite se

ja sam isto na IVF-u kod Šimunića, zadovoljna sam, ima zamrzavanja embrija, i meni su u jednom postupku bili zamrznuti , također ima zamrzavanja sparmija

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To bi stvarno bilo super. Ali uglavnom kad se odlučim ionako moram zvati za prve konzultacije pa ću odmah i pitati. Kikić hvala na info.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •