-
Nejasnoća oko plaćanja postupaka
Čitam rodine postove i malo mi je nejasno što se plaća, ima dosta oprečnih pojmova.
Iskoristila sam sva tri besplatna postupka HZZo-a i za dalje znam da si moram sama kupovati lijekove, ali što sa samim postupkom? Recimo, sva tri postupka sam "potrošila" u Rijeci, dali plačam sad četvrti postupak? I ako da, koliko on iznosi? Sad neznam dal postoje razlike od klinike do klinike, ali recimo u Rijeci.
Isto tako, ako neko zna, za polikliniku IVF u Zagrebu, dali ima zamrzivač? Na stimulirane uvijek predobro reagiram i voljela bi krenuti u kliniku gdje imaju krio za ostale moje mališane.
-
Re: Nejasnoća oko plaćanja postupaka
Mi smo iz VV došli u Ri i imamo pravo na ponovnih tri postupaka bez plačanja,a u VV smo iskorostili dva puta ovdje su nam rekli da imamo pravo na tri jer je druga županija.
Zamrzivač miaju samo na VV! :/
-
Ja sam ovaj put u Rijeci isla uz placanje.Placaju se samo ljekovi,za postupak dobijes uputnicu.Sada ti ovisi koliko ces potrositi na lijekove.Ja najbolje reagiram na Menopur pa mi je Vlastelić rekao da kupim u Italiji Menogon jer je sastav isti kao Menopuru.Menogon sam u Italiji platila 110 eura za 10 komada,a Menopur 10 kom dođe 1500 kuna.
-
Znači Iva onda bi po tvome sada ako idem opet u Ri 4 put plačala samo lijekove. I ja sam takva po menopuru, onda bi vjerojatno i meni rekao da kupim ovaj drugi. Ja još uvijek ne mogu vjerovati kako su ti lijekovi skupi.
Čisto radi informacije gdje si u Italiji uzela menogon i šta ti je on dao onaj bijeli receptić potpisani?
Joj ja više nisam pametna gdje više da idem. Žao mi je da mi uvijek 20-tak embrija bacaju kad negdje postoje zamrzivači
, a to bi značilo barem još 1-2 FET-a.
Ništa, a da ponovim svoje pitanje sa nekog drugog topića, možda će neko znati. Za 15-tak dana idem kod V. na biopsiju maternice, da vidimo dali možda nešto ne štima tu kad se još bebuške ne hvataju. Tko ima iskustva s time?
-
Da,on ti da recept.Meni je jedan prijatelj uzeo Menogon u Padovi.Ni ja neznam gdje da vise idem.Naucila sam se na Rijeku gdje sam 3 god i na V.Ici cu opet u 9 mjesecu i ako ni taj 5 put ne uspije neznam za dalje.Za sada razmisljam da ce uspijeti.Ako ti sta treba posalji mi PP.Ja nikad nemam velik broj JS,pa ni ne razmisljam o zamrzavanju kojeg na zalost u Rijeci nema,ali tebi je stvarno steta kad dobis toliko stanica. :/
-
I ja planiram opet krenuti 8-9 mjesec da mi prođe vrijeme, jer sam bila na stimulaciji sad u 4 mjesecu. Da to mi je velik broj embrija i stvarno mi je žao. Ma prvo ću vidjeti kako će proći ta biopsija, pa onda odluke, odluke...Inače što se tiče zamrzivača, rekli su mi oni biolozi u Rijeci, a baš su zlatni, pogotovo Dean, da oni stalno traže krio, međutim ravnatelj KBC-a ne da, kao da to Rijeci nije potrebno. I onda sam ga pred njima, onako neuračunljiva nakon punkcije...nesmijem više reći.
I ja tako dajem recepte prijateljima za preko, pa me baš zanimalo da li bi onda i taj menogon našli u Trstu.
-
Druga županija, pa sve ispočetka!!!!!! :shock:
Ne bih rekla!
Pa da je tako išli bi od bolnice do bolnice po svim županijama i imali 12 besplatnih pokušaja (Zagreb, Osijek, Split, Rijeka)
Tri plaćena postupka ( zajedno s lijekovima) preko HZZO-a do 38 godine. To je to! Sve dalje- lijekove same plaćamo!
-
Meni se čini da na IVF klinici imaju krioprezervator?
Nadam se da će se javiti cure koje su bile tamo, ako ne, trebalo bi nazvati i provjeriti
-
Pa da kikić u svakom slučaju ništa me ne košta da zovem, ukoliko se neko ne javi sa saznanjima
-
Evo našla sam jedan post od naše Fjore di piše da ima zamrzavanja pa copy paste -am, ali isto ako ima kakav friški info, cure molim javite se
ja sam isto na IVF-u kod Šimunića, zadovoljna sam, ima zamrzavanja embrija, i meni su u jednom postupku bili zamrznuti , također ima zamrzavanja sparmija
-
To bi stvarno bilo super. Ali uglavnom kad se odlučim ionako moram zvati za prve konzultacije pa ću odmah i pitati. Kikić hvala na info.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma