Zašto ne bi išla ponovo na stimulaciju? Pa moj razlog je prilično individualan, tako da se ne može uzeti kao pravilo. Moji folikuli su poprilično veliki, recimo kod 25 mm još ne pucaju... a kad sam išla na stimulaciju (znači kompletan postupak s lijekovima, tj. injekcijama koje potiču prozvodnju folikula i jajnih stanica) doktor se jednostavno nije usudio ostaviti folikule do te veličine, da ne punknu prije punkcije. I uvijek je punkcija bila prerano, tj. dobivali smo jajne stanice koje nakon oplodnje nisu dale baš prekvalitetne embrije.
Za razliku od prirodnog postupka, gdje je doktor čekao da folikul bude dovoljno velik tj. čekao je ovulaciju, i tada ga punktirao. To donosi veći rizik od neuspjele punkcije - evo ja sam imala tri punkcije bez jajne stanice i dr. misli da je stanica jednostavno već "otišla" ali sam uvijek dobila vrlo kvalitetne embrije. Obje moje bebe su iz prirodnjaka.

A meni osobno je draži prirodnjak jer nema hormonalnih lijekova... U svakom slučaju je zdravije. Ali još jednom kažem, ovo je moje iskustvo, na temelju reakcija i stanja mog organizma i ne može su uzeti kao pravilo. Stimulacija mnogim ženama daje veće šanse za uspjeh, jer jednostavno matematički gledano, imaju više embrija pa je i postotak uspješnosti veći.

Vesnare držim fige da se smrzlići prime!