HOPPEDIZ-jeste li zadovoljni?

Thread: HOPPEDIZ-jeste li zadovoljni?

1. zoza said:

Default HOPPEDIZ-jeste li zadovoljni?

Zanimaju me vaša iskustva s hoppediz maramama!?!? :?

Čitala sam ponešto o njima na forumu, i zaključila da su OK, pa sam je naručila, a sad sam čula da je strašno kruta i debela i da se vrlo teško veže???? :shock:

2. Anita-AZ said:

Ja obožavam svoju hoppediz maramu! I unatoč raznim vrstama koje još posjedujemo, ona ostaje no.1. Mislim da nisi pogriješila!
    Kruta i debela? Moja nije.
    Ona nije tanka kao ella roo, ali to je stvar ukusa! Kruta sigurno nije.

Ajde, javi nam kad stigne kako ti se čini!

3. ninaXY said:

ja nemam hoppediz, nego didymos, ali meni se čini da su one jako slične. Meni je moja marama poprilično kruta kad se opere, ali od nošenja postane skroz super. Vjerojatno će i tvoja tako.

4. Anita-AZ said:

Točno, jako su slične, ma gotovo iste po strukturi tkanja. U usporedbi se meni čak učinila hoppediz mrvicu mekša od didymos.

5. zoza said:

Hvala cure, ulile ste mi nadu!!! :D

Javim se kad je isprobam!!!

6. Leta said:

Mi imamo hoppediz maramu i meni je super, samo što ja ni ne znam kakve su druge Dobro se održava, vezanje je OK, cijena je OK.
    Problem mi je (ali to je problem mog metabolizma, a ne marame) što zakuham s njom po ovom vremenu.
    I pitanje za maramašice s duljim iskustvom: kako riješite vezanje marame na sred ceste. Recimo, kad se bebek buni u kolicima? Meni se i doma malo gadi kad mi se krajevi vuku po podu, a to je neizbježno pri vezanju u panici. Kak si pomognete?
    malo mimo topika, al valjda će hoppediz-maramašice priskočiti u pomoć...
    thx

7. a zakaj's Avatar

a zakaj said:

Quote Originally Posted by Leta
    kako riješite vezanje marame na sred ceste. Recimo, kad se bebek buni u kolicima? Meni se i doma malo gadi kad mi se krajevi vuku po podu, a to je neizbježno pri vezanju u panici. Kak si pomognete?
    malo mimo topika, al valjda će hoppediz-maramašice priskočiti u pomoć...
    thx
    probas tak da ti se krajevi vuku po kolicima, a ne po podu. uz malo vjezbe...

8. Leta said:

Ma.
    Ja se sva preznojim i ovak dok ju zvežem, kak još da pazim jesu mi krajevi u kolicima? Stalno mi se čini da imam metar marame viška...

9. cvijetak's Avatar

cvijetak said:

Meni je naša idealna i jako je volimo. Iako sad razmišljam o slingu jer je malena aktivna pa nam treba brza in-out nosiljka.

10. Mamita's Avatar

Mamita said:

ja imam hopediz
    i od kako je imam
    kamarisova kupi prašinu

11. ninaXY said:

Quote Originally Posted by Leta
    kako riješite vezanje marame na sred ceste.
    Staviš maramu na kolica, a u ruke uzmeš jedan kraj. I onda ju omotaš oko sebe tako da se ti vrtiš.
    Mi smo se vezali ovako: http://www.didymos.de/english/index_e.htm , klikneš na tying metods, pa Wrap-Cross-Carry(variation)
    Ja bi stavila jedan kraj preko lijevog ramena, da mi dođe do poda, onda bi se okrenula oko sebe, klizeći rukom po kraju koji ide uz vrat, i pazeći da marama prođe ispod desnog ramena, pa preko trbuha horizontalno, (preko onog kraja koji visi), pa ispod lijevog ramena, i onda na kraju preko desnog ramena. Taj kraj koji sad visi preko desnog ramena provukla bi ispod onog dijela koji prolazi ispred trbuha, prekrižila njega i onaj kraj koji visi preko lijevog ramena, i zavezala na leđima.
    Ovako to izgleda komplicirano, ali mi smo se skroz izvježbali u tome. Uključujući i brzinsko stavljanje u maramu, naštimavanje na visinu cice i prikopčavanje. A do tada bi se tresli prozori na Kalelargi .

12. ninaXY said:

eh, da, ima još jedan način. Možeš skinuti maramu tako da ne odvezuješ čvor, zapamtiš kako si ju skidala, a poslije ju vratiš obrnutim redosljedom. Brzo je, ali na ovaj način ja nikada nisam uspjela staviti maramu a da se sva ne izpresavija, i žulja me na sve strane.

13. Ivke's Avatar

Ivke said:

Jakova izvadim iz marame(dupli križni) tako da je ne odvezujem i onda ga lako vratim unutra, a cijelo to vrijeme marama je na meni.

14. Luna Rocco said:

Hoppediz rula! 8)

15. Leta said:

thx na savjetima !

Odustala sam od vezanja na bok (to mi je, naime, uzrokovalo vucaranje po podu) i vratila se na dupli križni... do novog naleta snage za učenje snalaženja na otvorenom

A hoppedizice su zakon. Lijeeeepeeeee. Razmišljam si nabaviti još jednu kratku (sad imam izgovor: vuče mi se duga po podu kad vežem bok )

16. Maja's Avatar

Maja said:

Ja sam jako jako jako volila svoju hoppedizicu. Sjajna marama.

17. zoza said:

Stigla marama, prekrasna je i mekana...

za sada sam vježbala "jednostavni križni" samo s medvjedom (čekamo UZV kukića)... otprilike je iste veličine kao Vita, ali imam problema... marama odgovara mojoj visini... široka nisam... ali na kraju mi ostane premalo materijala za zavezat čvor, gadno se namučim da svežem neki bezvezni čvor - onaj koji oni preporučuju nema šanse da svežem... :?

18. enela's Avatar

enela said:

Quote Originally Posted by zoza
    Stigla marama, prekrasna je i mekana...

za sada sam vježbala "jednostavni križni" samo s medvjedom (čekamo UZV kukića)... otprilike je iste veličine kao Vita, ali imam problema... marama odgovara mojoj visini... široka nisam... ali na kraju mi ostane premalo materijala za zavezat čvor, gadno se namučim da svežem neki bezvezni čvor - onaj koji oni preporučuju nema šanse da svežem... :?
    A cice? Ak su ti malo veće, to ti može biti razlog.

19. zoza said:

... poprsje mi nije bogato tak da nema šanse da su sise zaslužne za neuspijeh...

20. ms. ivy's Avatar

ms. ivy said:

Quote Originally Posted by zoza
    za sada sam vježbala "jednostavni križni" samo s medvjedom (čekamo UZV kukića)...
    oprosti, nisam pratila - ima li tvoja curica problema s kukovima? upalo mi je u oči ovo čekanje uzv-a - nošenje u marami ima efekt širokog povijanja i povoljno djeluje na kukove, za razliku od recimo klokanice u kojoj nožice vise.

ako nemate nekih posebnih problema, mirno možeš malenu nositi i prije pregleda kukova.

21. zoza said:

Quote Originally Posted by ms. ivy
    oprosti, nisam pratila - ima li tvoja curica problema s kukovima? upalo mi je u oči ovo čekanje uzv-a - nošenje u marami ima efekt širokog povijanja i povoljno djeluje na kukove, za razliku od recimo klokanice u kojoj nožice vise.

ako nemate nekih posebnih problema, mirno možeš malenu nositi i prije pregleda kukova.
    ... nema problema s kukovima (pedijatrica je rekla da je sve u redu), u uputama od hoppediza sam pročitala da obavezno treba napraviti UZV kukova prije nošenja u marami...
    ...ali sad sam išla provjeriti i ta uputa stoji samo za neke načine vezanja, ne i za križni koji sam ja pokušavala , pa ću zato danas pokušat ubacit Vitu u maramu...

22. ms. ivy's Avatar

ms. ivy said:

bilo koji položaj u kojem su nožice raširene oko tvojeg tijela dobar je za kukiće

23. -tajana-'s Avatar

-tajana- said:

bilo koji položaj u kojem su nožice raširene oko tvojeg tijela dobar je za kukiće
    Nika nosi Pavlikove remenčiće, da li ju smijem nositi u marami?

24. ms. ivy's Avatar

ms. ivy said:

nikad ih nisam vidjela, pojma nemam ni možeš li. :? jesi pitala ortopeda?

25. -tajana-'s Avatar

-tajana- said:

nikad ih nisam vidjela, pojma nemam ni možeš li. :? jesi pitala ortopeda?
    Nisam pitala, ali mi je cura sa foruma rekla da nosi svoju kći koja također ima remenčiće. U biti je to isti položaj kao da ju nosim na rukama ( tako kako ju ja nosim ).

26. zoza said:

Uspjele smo :D :D :D

... kvaka je bila u tome da sam medvjeda vezala prelabavo i zato mi je na kraju ostalo premalo materijala...

... već sam dobila kompliment da sam ko ciganka...