Ja sam dozvoljavala samo malim bebama da po noći doje koliko god i kad god žele. Al nikad nisam dala da spavaju s cicom u ustima. Kad bi se bebe najele (svih četvero, odspojila sam ih i nastavili bi spavati). Svima je cica bila za uspavljivanje. Još i danas imam tandem. Curke dobe cike 1-2x popodne + ujutro, oko 6, eventualno u zoru. Zato vikendom obilno nadoknade kroz dnevne doze.
S 3 god. je Kitica navalila na prsa ko luda i budila me noću po 3-4x, a Mazica eventualno jednom.
Kad sam se vratila raditi vidjela sam da to više ne mogu izdržati. Nekad ih tata uspava. To se svodi na plakanje dok se ne izmore i onda zaspu. Uglavnom je to brže nego kad ih ja uspavljujem.
S Kiticom sam napravila dogovor da nema smisla da cika po noći jer je velika i da zbog toga još uvijek piški, a da joj pelena više ne treba. Ona je već god. i pol bez dnevne pelene, al noćna je bila dupkom puna kad je furt nacicavala. Sad već 3 mj. ne piški i ne cica noću. Niti se ne uspavljuje cicom i ne plače više, brzo je to prihvatila. Bilo je pakleno i meni i njoj u početku, al nisam odustajala. Naprosto ne mogu i ne dozvolim što ne mogu. Ujutro dobije ciku za nagradu ako je suha. Ponekad se desi da se popiški, morti 1x/tj. Tad zna da nema cike.