Zelio bih porazgovarati sa uciteljicom/uciteljicama (nije sad uopce bitno je li to buduca trudnica, 4-struka majka ili pak kruta i nefleksibilna uciteljica), cuti njeno misljenje, da li bi ona zeljela imati takvog ucenika u razredu i ako bi rekla da bi, tad bih kod razgovora sa pedagogom spomenuo taj neformalni dogovor sa uciteljicom,a pedagog bi tad rekao "u redu, to moze ici" ili bi rekao "u redu, vidjet cemo mozemo li izaci u susret vasim zeljama" ili ce reci "zao mi je, ne mozemo udovoljiti vasim zeljama".
Druga mogucnost je da kad me pedagog upita imam li neku uciteljicu koju zelimo (a to ce me pitati, prosle godine su pitali sve roditelje na upisu) da kaZem "ne, nemam" i sve prepustim slucaju.
Obzirom da mi vec sam pedagog nudi tu mogucnost izbora (koju ce on i tako ili potvrditi ili promijeniti) zasto da ju ne iskoristim?
Molio bih vas koji radite u skolama (recimo tebe,no@) da kazete da li je to OK pristup sto se vas tice. Ako nije, molim vas, recite kakav bi trebao biti OK pristup za roditelje koji imaju djecu sa bilo kakvim posebnim potrebama (bilo to "blaze" naravi kao zdenkin i moj sin, bilo neke "teze" tipa ADD, HDD itd).