Ups, nekaj zaštekalo pa nisam uspjela ni pročitat da je izašla. ajde, hvala Bogu.
Ups, nekaj zaštekalo pa nisam uspjela ni pročitat da je izašla. ajde, hvala Bogu.
Jupi :D
:D Bravo Jankec!!!
Super da je baterija konačno vani!!! :D :D
evo vratili smo se i mi s puta i odmah sam isla vidjeti i fala bogu super vijesti :D :D :D
Cure, baš mi je palo na pamet, onaj broj što ga je anki dala, trebalo bi možda staviti negdje da se zna i lako nađe, ne daj bože da nekome treba, ali ipka, da je tu!
I mi smo konačno opušteni i ne mogu vam ni opisati kak se sad "slobodno" osjećam![]()
A ja u knjigu Obiteljski zdravstveni savjetnik (zlu ne trebalo)![]()
Bravo Jankec :D
Jeeeeee :D
Janko vise nije na baterije![]()
"a la, šta vam je dijete živo!"
"ah da, progutao je Duracel bateriju!" 8)
Još uvijek je, to se nebu promjeniloTiwi prvotno napisa
![]()
Jiiiiiipiiiiiii jeeeeeeeeej :D !!
E sad kad je drama gotova, moram te pitati ana....dade li Janko kakvo obrazlozenje - Zasto je ($%^$%) uopste gutao bateriju?![]()
Nije ti on nju namjerno progutao. On je ležao u krevetu, igrao se njome, obično sve trpa u usta ali ne guta namjerno, a ovo kak je malo, okruglo i glatko, valjda mu se oskliznula iz prstića i "pobjegla" u grlo, nije više mogao do nje Kažem, ja sam njega stavila na spavanje, još ga jendom pogledala, taman ispračala goste kad sam čula da se zakašljao i zaplakao, odmah mi je bilo jasno da je nekaj progutao, ali nisam odmah skužila kaj.ninet prvotno napisa
Našla sam ga u toj pozi, na leđima, noge u zraku (naslonio ih je na ormar) i u plaču, drži se za grlo, i kaže mi da je "progutojo", ali nije znao reći kaj! Dala sam mu odmah da popije vode, da potjera ma što bilo da mu ne bi zapelo negdje u grlu, za vađenje je bilo kasno jer je već duboko otišla. Čak sam u prvi tren mislila da je guma s nekog autića jer ima običaj skidati ih zubima. Ali eto, sve je dobro kad se dobro svrši, ne d'o Bog većeg zla.
Ma samo nek je sad dobro...maca mala...
Hvala Bogu da je sve dobro prošlo!!! :D
Totalno sam ostala u šoku što se sve može dogoditi!!! :shock:
Tek sam sada pročitala i drago mi je što je baterija izašla van!
I mi smo prije par mjeseci imali istu situaciju, samo što smo mi progutali FORINTU (koja je veličine oko 0,50 lipa) i izašla je van tek nakon 10-ak dana.
I to onaj dan kada su nas zaprimili u bolnicu, u bolnici se sa oproštenjem prosrao![]()
Išli smo svaki drugi dan na snimanje , pojeo je žganaca i jogurta kao nikada do sada i nikako da izađe van.
Ali sve se dobro završilo....
evo i patrik je danas tu istu bateriju progutaomi smo otišli kod doktorice, ali ona je rekla da će to sam pokakati i da ga ona ne bi slala na slikanje da se bez veze zrači. mene samo strah da ne iscuri. pokakao se 2 sata nakon što je bateriju progutao i nije je bilo u govancu. dakle sada samo čekati? ufff
![]()
A ja se ponadala da će ova tema otići u zaborav...
Dorotea - nadam se da će baterija brzo izaći i da će sve biti ok !
Za Patrika ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da što prije izađe baterija!
ocito je dan gutaca danas... V.progutala kuglicu od narukvice. lezala je na ledima, i trpala u usta kuglice od narukvice koja je pukla. sreca da me njen stariji brat odmah poceo zvati cim je vidi da se gusi.
nadam se da ce sutra pokakati...
Eh ti gutači...
Ana je prije neka dva mjeseca progutala kuglicu iz onog kompleta slagalice-kuglice i magnetski štapići, kuglica je promjera oko 1 cm
Ona inače kaka kao grlica, dvaput dnevno - i bez obzira na to trebalo je šest dana da kuglica izađe (potpuno korodirala), pa se oboružajte strpljenjem za prekapanje po govancima....
gutačima da što prije izađe
Prijavljujem još jednog gutača jučer (očito je bilo nešto previše divlje u zraku). Kod nas je riječ o nekom tvrdom bombonu koji mu se zaletio u grlo. Karlo ga je izbacio tek forsirajući povraćanje, već je bilo tragova krvi u svemu, jadničak.
Bombon je, naravno, dala mama od MM.
opet baterija![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sto prije izadje. koliko se sjecam ovog topica bilo je tu raznih savjeta za prbavu, palenta i sl.
drzie se i nadamo se sto prije raspletu.
i pp-aj anu m. ona mozda najbolje se sjeca svih savjeta lijecnika.
Kako napredujete dorotea???
A kad smo već kod gutanja, Iva je u nedjelju progutala puuuuno koštica skupa s trešnjama..
Jučer je pelena bila puna koštica.![]()
evo u drugoj stolici danas pronašli smo bateriju :D . ana.m nemaš pojma koliko mi je ovaj tvoj topic značioprvo govance danas je bilo čudne sivkaste boje, ali se nisam zabrinula jer je i vama tako bilo. ova sada je bila sa sivim i smeđim kao i kod vas i malom baterijom.
sada me ispričajte idem rigati i prste prati u varikini![]()
evo još ~~~~~~~~~~~ da se te male peristaltike izbace razne nepoželjne predmete![]()
dorotea24, hajde super da je to bilo brzo vani.
Nego, od kud vade te male baterijice? Iz ceg je to moralo ispasti?
Joj, koja muka!! Bitno da je iskakao, muger mali! Pusa!
(valjda se čujemo uskoro??)
joj prestravila si me. i kako se to onda izvadi? kako to uopće dođe u pluća :shock:kinder prvotno napisa
iz tomice vlaka, a kako ju je izvadio ostat će enigma za vijeke vjekova jer je potreban odvijač i fina motorika....očito je u posjedu jednog i drugog a da ja to ne znam :/retha prvotno napisa
Pretpotavljam kada nešto udahnu kroz nos!dorotea24 prvotno napisa
. Ne znam, to mi je onako nekako logički...
dorotea24 prvotno napisa
![]()
![]()
Ma bitno da je baterijica vani,hvala Bogu !
Ljubi dijete![]()
Nemam znanstvenu potvrdu, ali čula sam da postoje dva mjesta na kojima progutani predmeti mogu 'zapeti', mislim u jednjaku i u crijevima i da je onda frka? Operacija neophodna? :?
Dobro je dok su sitne stvačice pa mogu izaći![]()
Uglavnom što progutaju , to i pokakaju , feces obloži predmet i crijevna peristaltika pogura prema van![]()
U pluća može doći slinom. Ne moraju niti progutati nešto, dovoljno je da stave u usta pa kapljicom sline dospije u pluća. Pojeli smo korektor, pa znam u detalje![]()
pitanjce
jel zna netko kako dugo može to "putovanje" trajati?
Ian je prije 2 i pol tjedna pojeo nešto, nemamo pojma što, jer je rekao "Ono" i pokazao prstićem. no, sve su figurice čovječe ne ljuti se bile na broju, jedino kaj nismo našli - kockicu :/ iako, možda je negdje odletjela jer su se baš glupirali s tim. kasnije je Ian tvrdio da nije niš progutao, onako mudro bi me pogledao i rekao "nitam nita pojeo, ne bini mama bite se ledu" i sad ti znaj.
mene muči to što nema baš najbolji apetit, noćas smo recimo sat vremena bili budni jer ga je boljela guza (tak je pokazao), da prostite prduckao je, i baš ga je mučilo. na kraju se uspio pokakati, bilo je mekano i nisam niš našla unutra.
nemam pojma kaj da mislim. jel može - ako je ta kockica, bit neki bed od toga?