Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 64

Thread: Pokloni za tete?

Honey's Avatar

Default Pokloni za tete?

Ukratko, da li je netko čuo za to da se tetama u jaslicama/vrtiću donose pokloni tipa kave, keksa i sl. u zamjenu za bolji odnos prema djetetu?

Ja sam zgrožena, ali tak i tak nemam previše veze s realnošću, meni nije normalno ni da se medicinskom osoblju ostavljaju pokloni.
    Stvar je u tome da mi se čini kako se u mjesec dana, koliko moje dijete ide u jaslice, znatno pogoršao odnos prema njemu od strane jedne tete. Od početnog pokazanog entuzijazma pretvorila se u hladno zanovijetalo. Svekrva mi je napomenula da bi im možda bilo dobro odnijeti nešto, što sam ja odmah odbila. Ona je zatim (iza mojih leđa) kad je jednom išla po malog odnijela kavu tamo (bila je prisutna druga teta, koju mali i inače voli). E sad, da li je odnos prema njemu drugačiji zbog te kave ili je inače takva, tko bi znao, kad je šteta već napravljena

Dobila sam prijedlog da im sad ja odnesem "nešto", a mene želudac zaboli kad pomislim na to Radije bi ih postrojila u ponedjeljak i pitala zašto je moje dijete u petak bilo u istoj peleni koju sam mu ja ujutro stavila, zašto je bio sav zamusan kad sam došla po njega (navodno nije htio jesti, pa otkud cijela faca puna hrane), i zašto je bio budan cijelo vrijeme u krevetiću i tiho plakao dok su druga djeca spavala
    Kak da im nosim sad poklone???

Uh, već se o ovome raspravljalo... i već sam se izjasnila... i evo me opet
    Ja stvarno ne vidim ništa loše u tome da netko pokloni nekome neku sitnicu iz zahvalnosti, simpatije i sl. - iz tih razloga poklon doktorici, tetama, prijateljima, poznanicima shvaćam... pod poklon u ovom slučaju mislim na male znakove pažnje/zahvalnosti zbog nečega i sl. (dakle, sitnica, ne ništa preskupo!)

Dobila sam prijedlog da im sad ja odnesem "nešto", a mene želudac zaboli kad pomislim na to Radije bi ih postrojila u ponedjeljak i pitala zašto je moje dijete u petak bilo u istoj peleni koju sam mu ja ujutro stavila, zašto je bio sav zamusan kad sam došla po njega (navodno nije htio jesti, pa otkud cijela faca puna hrane), i zašto je bio budan cijelo vrijeme u krevetiću i tiho plakao dok su druga djeca spavala

E sad, s obzirom na ovu tvoju situaciju ja stvarno ne mogu vjerovati da ti ozbiljno pitaš/razmišljaš o podmićivanju nekoga kome si povjerila svoje dijete na brigu, a tko je očito (iz onoga što pišeš!) to povjerenje izigrao... Ne znam jel' me više ljuti ta grozna, neodgovorna osoba, ili to što ti razmišljaš o tome da je treba "nagraditi" za to blagorečeno ružno ponašanje :?

Njoj i tvojoj svekrvi , a ti se molim te skuliraj i lijepo, smireno porazgovaraj s dotičnom o njenom ponašanju koje definitivno ne zaslužuje niti nagradu, ni poticaj

Sretno!

Honey's Avatar

Vjeruj mi, ni sekundu nisam razmišljala o tome da sad nešto nosim u jaslice. Prvo slijedi razgovor, ako to ne upali bude i malo ozbiljniji razgovor, na posljetku, imaju i oni nadređene.
    Danas sam dobila i komentar kako "tete bar nije teško podmititi, daš im par bombonijera i dobre su, a kod doktora je to puno skuplje...". Ajme meni...
    Meni je u redu ako smo mi i dijete zadovoljni s osobljem u vrtiću, da se tetama u nekim prigodama (rođendani i sl. ili ako se posebno potrude oko nekog djetetovog problema) donese neki znak pažnje, ali unaprijed davati poklone "za svaki slučaj" mi je neprihvatljivo.

Danas sam dobila i komentar kako "tete bar nije teško podmititi, daš im par bombonijera i dobre su, a kod doktora je to puno skuplje...". Ajme meni...
    :shock:

Honey, slažem se s ovim što si napisala i nadam se da ćeš uspjeti riješiti problem da se možeš opustiti i da tvoj mali čovjek može bezbrižno uživati u vrtiću.
    dečku i nadam se da više neće biti suza zbog ovako ružnih situacija i iskustava.

kate's Avatar

Meni su naše tete prekrasne i baš im ŽELIM nešto pokloniti iz čiste zahvalnosti i simpatije, ali me muči da time ne namećujem to drugim roditeljima?

Jel korektno ako im poklonim nešto do 100kn?

Stijena's Avatar

Quote Originally Posted by daisy2005
    Uh, već se o ovome raspravljalo... i već sam se izjasnila... i evo me opet
    Prošle godine, ovdje
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...887&highlight=

mirjana's Avatar

evo mi baš kod kuće radimo "poklone" za tete kojima se one jako razvesele : dijete mi lijepi šljokice i gliterima šara po božićnim čestitkama koje ćemo sutra ili prekosutra odnijeti tetama + nekoliko ukrasića za vrtićki bor napravljenih od glinamola

brane's Avatar

ja sam teta...
    kad bi me neko išao podmiti da budem bolja prema njegovom djetetu osjećala bi se tako jadno i prljavo
    mrzim podmičivanje

ako neko ima potrebu darivati tete, čokoladica životinjsko carstvo je sasvim ok

tetama moje djece znam tu i tamo dati capucino ili čokoladu, za blagdane neki prigodni poklončić max 20kn po teti
    ali mi ne pada na pamet očekivati da će moju djecu paziti bolje nego drugu djecu...to je jako ružno
    i ako ima takvih teta treba ih prijaviti...podmičivanje je užasno....

ms. ivy's Avatar

Quote Originally Posted by mirjana
    evo mi baš kod kuće radimo "poklone" za tete kojima se one jako razvesele : dijete mi lijepi šljokice i gliterima šara po božićnim čestitkama koje ćemo sutra ili prekosutra odnijeti tetama + nekoliko ukrasića za vrtićki bor napravljenih od glinamola
    isto to smo i mi napravili , ali to nema veze s donošenjem poklona tetama da bi bile bolje prema djetetu! :shock:

Mi stvarno imamo super tete. Za Božić i Uskrs im Toni napravi "čestitku" uz koju stavimo čokoladu ili kavu. Ne mislim da je to podmićivanje ili da će na taj način biti bolje prema Toni. Nego se žene stvarno trude i zaslužile su taj znak blagdanske pažnje.

kate's Avatar

Postoje ljudi koji žele darivati tete kao što daruju svako drago biće u svojoj okolini, ali postoje i ljudi koji nikako to ne žele iz raznoraznih razloga, ali bilo bi lijepo kada bi i jedni i drugi mogli postupiti po svojoj volji, a da im se ne zamjera.

Ja to želim i stvarno bi mi bilo žao da to ne ostvarim jer osjećam kao da su nam tete drage prijateljice, iznimno važne osobe u životu mog djeteta. To mi je jednostavno prirodno. I ne želim poklone tipa "cigla kave", to mi je bezveze bez ičeg osobnog u tom poklonu, osim ako to nije neka posebna kava koju teta voli,... iako se i taj poklon može lijepo "upakirati u nešto osobno".

Riječ "podmićivanje" nikako ovdje ne spada i ko da me para kad je čujem, iš iš.

mirjana's Avatar

Quote Originally Posted by ms. ivy
    Quote Originally Posted by mirjana
    isto to smo i mi napravili , ali to nema veze s donošenjem poklona tetama da bi bile bolje prema djetetu! :shock:
    pritisnula mi N. "pošalji" gumb dok sam išla provjeriti ručak

htjela sam još napisati da je to sve što nosimo od ikakvih "poklona" i mi, a i drugi roditelji.
    tete su nam super i bez ikakvih "podmićivanja"
    zapravo sam protiv ikakvih podmićivanja nekog da bi dobili "bolju uslugu" - odnijeti neku sitnicu NA KRAJU mi je ok, kao mali znak zahvalnosti - u slučaju teta, to će biti na kraju našeg vrtićkog staža, prije polaska u školu (s tim da se nadam da ćemo se uspjeti dogovoriti svi roditelji, pa da tete dobiju malu uspomenu na cijelu skupinu)

ovo podmićivanje u Honey-nom slučaju je i meni :shock: - umjesto toga bi ja vjerojatno tražila individualni razgovor da vidim u čemu je problem (off t: ja sam i tražila i imala individualni razgovor, samo ne zbog problema s tetama/vrtićem nego s malim problemčićem u D. ponašanju koji smo tete i ja zajednički riješili )

noah

teta sam i ne pada mi na pamet da se ponasam drugacije prema nekom djetetu radi poklona, ali isto tako imam djete u vrticu i njegovim tetama znam za blagdane odnjet nesto sitno.MIslim uvijek se vidi kada netko donose nesto pomalo pateticno "ali iz srca", kao sto kaze kate svi bi trebali postupiti onako kako oni smatraju da je najbolje

donna's Avatar

mislim da je sasvim ok tetama odnijeti čokoladu ili manju bombonjeru ne u vidu nikakvog podimićivanja već iz zahvalnosti što su dobre premam mom djetetu

Podmićivanje mi je naravno da ima dobrih i manje dobrih teta, ali ne mogu vjerovati da neko stvarno podmićuje tete!

Ja sam nekad radila u vrtićima, bilo je roditelja koji su znali pretjerati za Božić ( pokloni tipa parfema)pa ti je stvarno neugodno, ali neke zgodne sitnice i čestitke s radošću čuvam već više od 10 godina, to su sitne uspomene na klince koji su sad već srednjoškolci
    Mi ćemo našim tetama i ove godine odnijeti po sitnicu, mirisne svjećice i finu čokoladu.

piplica's Avatar

Mislim da si u krivu.
    Mi smo uvijek izabrali neki božićni poklončić za tete i zbog toga niti smo očekivali niti smo dobili nekakav povlašteni tretman.
    Jednostavno, kao što se moglo pročitati na topicu o Božićnom darivanju u obitelji, netko ima običaj darivati, a netko nema. Ne mislim da je niti jedno ispravno niti pogrešno. Pri tome mislim na bombonieru ili sitnicu, za sličaj davanja mita tetama u vrtiću iskreno, ja nisam čula.

monax's Avatar

Zar se neko može podmititi s bombonijerom. :shock:
    Ja kad se sjetim kupim neku sitnicu ne da ih podmitim jer ih neželim podcjenjivati već čisto kao mali znak zahvale jer su dobre i brinu se o mojem djetetu.
    Isto tako i u bolnici, ambulanti.
    netko ima običaj darivati, a netko nema.
    A i ja volim kad dobijem.

donna's Avatar

jutros dala teti bobonjeru onu slatku milka sa srcem...bila je sretna ali i iznenađena s druge strane..pa zašto? :? samo joj na neki način želim zahvaliti što pazi i odgaja moje dijete dok mene nema

ja cu tetama odnjeti pokloncice od srca bez ikakvih zahtjeva za posebnim tretmanima zato jer zelim im pokloniti i mislim da ce ih to razveseliti i to je bit-dobiti neciji osmijeh

Quote Originally Posted by donna
    jutros dala teti bobonjeru onu slatku milka sa srcem...bila je sretna ali i iznenađena s druge strane..pa zašto? :? samo joj na neki način želim zahvaliti što pazi i odgaja moje dijete dok mene nema
    ha, ha i ja sam im danas baš kupila isto, i dat ću im sutra...

Ne smatram takve sitnice podmićivanjem i da nije Božić ne bi mi palo na pamet poklanjati im nešto, ovo smatram znakom pažnje, neobavezan i po sadržaju i po cijeni, a tete su nam stvarno dobre i pažljive.

Da sam imala loša iskustva sigurno ne bi dobile ništa dok se zrak ne rasčisti.

i mi ćemo odnijeti tetama nekakvu čokoladicu ili kavu,čisto znak pažnje jer su prekrasne!

ivano2's Avatar

mi smo danas ostavili tetama pod borom paketiće sa čokoladom i kremom za ruke - znak zahvalnosti jer te ruke motaju našu guzu, brišu naše ličeko i maze nas po kosi nebrojeno puta dnevno....(posebno se to odnosi na motanje guze )

paci's Avatar

mi nosimo tetama sitnicu (anđelčića) i svakoj čestitku koju su curke baš za njih nacrtale - mala načrčkala, velika nacrtala i napisala, mislim da će se obradovati, pa i mi smo već dobili čestitke od svoje djece i teta, koje su ponaosob sa svakim djetetom napravile, i to mi je prekrasno ne smatram to ničim negativnim, nikakvim podmićivanjem, (uostalom, i meni je drago kad dobijem krasan rokovnik, pa dva, tri, pet, pa žuti, pa plavi... )
    s tim da se mi obavezno sjetimo i teta koje čiste, čisto simbolično s kavom ili bajaderom, one su tetama desna ruka, i također su vrlo prisutne u dječijim životima, a njih uglavnom ljudi previde

kate's Avatar

Cure, osjećam se ko' da sam dobila milijun dolara na lotu.

Svojim tetama smo kupili poklon knjigicu + božićna cestitka s jednom recenicom sto nam ta teta predstavlja. Sjetili smo se cistacice i kuharice koja nam nosi hranu. I kad imaš sreće kad radiš nešto od srca, kupili smo jucer poklon za tetu koja ja na porodiljnom i nakon 5 minuta naletimo na nju u prodajnom centru. Sva smušena dala sam joj poklon, mislim da je i cijena bila na njemu.

Moje djete i ja smo to pakirali satima, birali male naljepnice koje bi stavile na poklon, pa samo malo zašarali...

Ja vam uopće ne mogu opisati kakvo je to veselje bilo, pale su suze sa svih strana... ma znate šta vrijedi svake lipe, neopisivo..

PS Ima sto načina da se tete razvesele, nećete zažaliti.

Moje drage predrage tete hvala vam za svaki besplatan osmjeh.

Mi smo našim tetama poklonili medenjake i brštulane mendule. Tete su najbolje na svijetu, Nola ih obožava. Osjećala sam jednostavno potrebu da im na ovaj način zahvalim za sav trud.
    Bile su oduševljene!
    btw. medenjake je radila moja mama a mendule ja 8). ja preferiram ove home made poklone

curke, samo vam želim reći da ste sve zaslužile velike jer mislite na svoje tete i pokazujete im zahvalnost sa svojom djecom... bravo za sve

kate, a ti si me baš jako, jako dirnula svojim postom...

kako odnesete tetama čistilicama i kuharicama?
    svakoj nešto ili svima skupa?

paci's Avatar

Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    kod nas su samo dvije i baš ih dobro poznamo, pa svaka dobije svoj zamotuljčić

Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    kod nas ih je jako puno tako da se svakoj dao poklončić samo kada su djeca odlazila iz vrtića, ali ako ih je malo onda je ok dati svakoj njeno (npr. kava + čokolada ili mala figurica)... i samo da napomenem nešto, rijetko, ali stvarno rijetko kad se netko sjeti i njih... kod nas su sve bile šokirane kad su dobile za završnu svečanost poklone (mislim čak da je to bilo 1. put da su one dobile nešto od roditelja, a to su žene koje imaju ohoho staža)

a i još nešto... nema ni baš puno roditelja koji se sjete darivati tete.... naravno, ovisi od grupe do grupe, ali ima grupa i gdje se od 25 roditelja sjeti samo 3-4 darivati tete

i zato za sve vas koje ovako lijepo mislite na tete i na čistilice i kuharice

Quote Originally Posted by donna
    mislim da je sasvim ok tetama odnijeti čokoladu ili manju bombonjeru ne u vidu nikakvog podimićivanja već iz zahvalnosti što su dobre premam mom djetetu
    tako je.

honey, keksi ili cokolada nisu podmicivanje ako ih doneses. ako mislis da ce to poboljsati odnos tete prematvom djetetu, varas se. jos nikad nisam cula da bi se zbog pokloncica promijenio stav tete prema djetetu. niti je u redu da tako bude

tek sad sam skuzila da je honey pisala prije 8 mjeseci

Djenka's Avatar

I mi smo odnijeli teti kuharici i objema tetama; sitnicu - čokoladu i mirišljavu svijeću, ali lijepo zapakirano sa slikom od male. Uopće nisam razmišljala da bi to ikako moglo promjeniti na bolje odnos prema djetetu, samo me veselilo i njih darivati. E da, tete su i nas roditelje darivali sa slatkišima i čestitkom koju su naše bebe radile.

Honey's Avatar

Cure, ja plačem već 15 minuta i čitam kako je lijepo kad djeca vole svoje tete i nose im poklone za blagdane. Bila bih najsretnija na svijetu da smo ovog Božića imali kome odnijeti čokoladu i darak zahvalnosti, ali nažalost kod nas to nije bio slučaj.
    I dan danas se moje dijete budi noću, i kad se smiri nakon noćnih strahova zna mi uplašeno reći "mi stalno idemo u vrtić". Prošlo je 6 mjeseci da više ne ide u jaslice. U tri mjeseca tamo smršavio je kilu i pol, ja izgubila 6 kila. Ovo ljeto imali smo možda 20-tak dana kad smo prospavali cijelu noć.
    Bili smo i kod psihologa, trebalo je puno ljubavi i strpljenja da se donekle riješimo traumi. Neću ulaziti u detalje, previše je osobno.
    Zato, svim dobrim tetama veliko , budite zahvalni što postoje i što većina radi super svoj posao. Eto, mi nismo bili takvi sretnici Imam prijateljicu koja radi kao teta u vrtiću, znam da obožava svoj posao i djeca ju vole. Ja sam vjerovala našim tetama, slušala sve njihove savjete. Nije išlo

Žao mi je Honey...

anjica's Avatar

Quote Originally Posted by ASTRA
    Žao mi je Honey...
    x

mamma Juanita's Avatar

Quote Originally Posted by kate
    Meni su naše tete prekrasne i baš im ŽELIM nešto pokloniti iz čiste zahvalnosti i simpatije
    ovako i kod nas .
    zapravo, tete su nam s vremenom postale kao kućne prijateljice (čak su nam bile i na kućnom rođendanu, jedna od njih sa svojim bebačem) i baš smo im svima ( i kuharici ) poklonili po malu, ali finu sitnicu (homemade sapun od meda i ulola maslac za tijelo).
    gledam na to kao na mali znak pažnje kojem se i one vesele.
    djeca su u vrtiću kroz ovaj mjesec dobila puno sitnih poklončića,
    (svašta nešto od Sv Nikole i zlatne orahe i ukrase od pčelinjeg voska i suhog cvijeća i pšenicu i klinčićem našpikane naranče
    koje su radili i čestitke i puno takvih poklončića, da ne govorim o poklonima kod kuće, pa mi nekako se činilo lijepo da i tete netko daruje.
    i mislim da njihovo veselje nije ni malo fejk (kako sam pročitala na jednom drugom topicu), mislim da ih je iskreno obradovalo.

jedino mi žao što se nismo na vrijeme sjetili i napravili sami čestitke.

mamma Juanita's Avatar

zaboravih napomenuti, vrtić je mali (privatni) s 3 tete + kuharica.

Mi smo isto dali sitnicu, stvarno od srca, i čestitku koju smo sami napravili i njom čestitali blagdane + zahvalili za sve.
    Nas su tete predivno iznenadile - s djecom su radile čestitke za roditelje, a čestitku za nas napisale su na dva jezika jer je M. dvojezično dijete. Budući da nije riječ o nekom "velikom" stranom jeziku, tipa engleski, njemački i sl., nego jeziku s malim brojem govornika, morale su se dvostruko truditi, naći riječi na internetu, unaprijed ih pripremiti... Bili smo oduševljeni, pogotovo MM.

Anci's Avatar

Joj, meni je jako žao što nisam ništa pripremila za naše drage tete. Cure bolesne, pa sam morala duže raditi i MM je ostao na bolovanju, pa su se opet razboljele tako da zaista nisam stigla niti smisliti nešto, a kamoli otići kupiti.
    Ispravit ću to sljedećom prilikom- i ne mislim to radi onoga- da mi bolje paze dijete, već sad to rade i Lana (dijete koje se jako teško adaptiralo na vrtić) ih jako, jako voli

Osoblje foruma apricot's Avatar

ja sam uzela grupnu fotku svih klinaca (sa rođendana) i napravila kalendare.
    zamotala trakom na koju sam nalijepila čokoladne bombone.

ali ću dati tek poslije praznika, kad dijete opet krene u vrtuć.

flower's Avatar

do i ja smo otisle u ducan zajedno i ona je odabrala lijepe salice za svoje tete - za caj, jednostavno, lijepo, toplo (andjelici su na slici) i jeftino...svakoj smo upakirale u neki njen papir (ona ga je ukrasila) i voila...bitne su nam

Osoblje foruma emily's Avatar

ja sam kupila veliku Jacobsicu, capuccino i kekse u jednoj lijepoj limenoj kutiji i to stavila u ukrasnu vrecicu kao zajednicki poklon za nase 3 tete

zao mi je da nisam bila mastovitija (sjetila se kupiti zadnji dan prije praznika ).
    ali smo zato poklonili home made cestitku

volimo nase tete

Moram ovo podijeliti s vama. Dobila sam najljepši božični poklon koji možete zamisliti :D :D ( a da nije od moje djece ).
    Prije 5 godina kada sam otišla na porodiljni ostavila sam jednu prekrasnu grupicu djece.-Sad nakon 5 godina dobim sms da mi moj T. sa obitelji želi sretan Božić. U šoku nazovem taj broj. Mama plače šta sam se javila jer je to najljepši poklon njenom T. Kaže da me T spominje svaki dan. Ja u šoku :"Pa šta me se sjećate?"A ona plače da kako se ne sjećali svoje obožavane tete. U tom trenu sam već ronila suze. Javi se moj T. na telefon ( danas desetogodišnjak) : " Teta moja, ja tebe tako volim, tako mi nedostaješ, svaki dan mislim na tebe.Hoćeš mi doći?" Točno tim rječima. Tu sam već ridala. Ne znam kada me netko tako raznježio i pogodio. Sa mamom sam se dogovorila da ćemo se vidjeti odmah poslije blagdana. Jedva čekam da ih sve izgrlim i izljubim. Takvu sreću su mi priredili. Uopće da su se sjetili čestitati nakon toliko godina, a kamoli sa toliko emocija. Koji je to osjećaj da si nekome u jednom trenutku života toliko značio da te se svaki dan sjeti . TO JE POKLON!

Inače ta generacija djece i roditelja su mi i inače priredili puno nezaboravnih trenutaka. Kad sam rodila, pozvali su me na svoju božičnu predstavu u vrtiću da svakako dođem sa curkom ( imala je dva mjeseca).
    Došla sam ne očekujući ništa. U toku predstave, otišla sam sa curkom u hodnik ( ženi se htjelo cikiti ) kad čujem skandiranje "teta, teta". Uđem u sobu, a svi ozareni me čekaju i moja djeca stoje sa ogromnim poklonom. Svi su se organizirali i poklonili mi vrtić za bebu. Nisam mogla vjerovati. I sad se rasplačem kad se tog sjetim.

To su trenuci koji se mogu doživjeti kad radiš najljepši posao na svijetu. Roditeljska zahvalnost i i dječja ljubav

Quote Originally Posted by apricot
    ja sam uzela grupnu fotku svih klinaca (sa rođendana) i napravila kalendare.
    zamotala trakom na koju sam nalijepila čokoladne bombone.
    Super ideja. Iskoristit ću je

Mi nismo imali namjeru išta poklanjati. Ja se ne bih osjećala dobro da na poslu meni netko nešto poklanja niti se mogu zamisliti nositi nekome 10dkg kave ili čokolade....
    Ali... moje je dijete spontano izrazilo želju da odnese teti kolače koje je on sa mnom pravio (Medena srca MaleSirene koji se sada kod nas zovu Janova medena srca). Onda smo zajedno oblijepili jednu kutiju, on je pravio kuglice snijega od vate i u nju smo stavili kolače. Uz mašnu smo isprintali na zlatnom papiru recept i on je to sam nosio teti.
    Mislim da je tetama najviše značilo to što se on sam njih sjetio

dutka_lutka's Avatar

Veki, predivno

Veki predivna prica...
    Mi smo svakoj teti odnjeli mali pokloncic jer ih jako volimo i divne su nam pa je to bio mali znak zahvalnosti.
    A i one su roditeljima poklonile cestitke koje su izradile sa djecom.

Ni mi nemamo običaj darivati tete. Ni meni niko ne donese ni kavu, čokoladu..., pa kaj onda. Svoj posao i dalje marljivo radim. Kod nas je teta u jaslicama "žicala" poklon za sebe. I to pred menom komentirala da od ovih i onih ni kavu nije dobila. (Ja donesla za klince čokladice za Božić , pa si valjda mislila da je za nju).
    Ali zato tete u vrtićkoj grupi na kraju ped.godine dobile velike košare pune svega... i tu smo se mi roditelji spontano dogovorili i na završnoj priredbi darovali, naravo ostale su bez teksta i očima punima suza radosnica. I zavrijedile su. Svojim radom , predanošću, bezbrojim satima priprema za različite prokekte i kojima smo svi mi zajedno i roditelji i djeca učestovali. I subotama smo sa tetama odlazili na izlete u Maksimr, Bunedek... I te naše tete su naša obitelj. I veliko im H V A L A. Kad bi sve tete bile ko naše . Ne smo da nikada nisu ništa tražile već su i svoje slobodno vrijeme i novac trašile na našu djecu. I mislim da će im biti najveći poklon jednog dana kad djeca odrastu kad ih sretnu reći: To je bila moja teta koja me naučila kao da postnem dobra osoba.

Quote Originally Posted by zvjerka
    Kod nas je teta u jaslicama "žicala" poklon za sebe. I to pred menom komentirala da od ovih i onih ni kavu nije dobila.
    :shock: :shock:

Page 1 of 2 12 LastLast