Mislim da je glavni problem što mi poklone automatski povezujemo s "mitom i korupcijom", a to nije tako. Dosta često čujem/pročitam na forumu "a 'ko meni poklanja?". Iskreno, ne znam zašto bi bilo strašno pokloniti čokoladu ljubaznoj službenici koja ti se potrudila pomoći "više nego što je morala"- ako imaš potrebu ili želju. Nadam se da bi manji broj ljudi za mali poklon, sitnicu zaključio da je smeće. A ako i zaključi, onda ta osoba ima problem, po mom mišljenju. Smatram da je lijepo poklanjati (NE REDA RADI i NE S PREDUMIŠLJAJEM, jer onda to JE "mito i korupcija") i možda razveseliti nekoga, jer ljudi imaju potrebu znati da su cijenjeni i da je njihov trud zapažen, a netko to možda bolje izrazi poklonom, nego riječima
Ne bih rekla da je obavezno poklanjati tetama u vrtiću (vjerojatno, da ne kažem očito

, ima i teta kojima je bolje ne poklanjati, a ima vjerojatno i onih koje nisu baš zaslužile poklon), ali ako smo zadovoljne tetama, volimo ih i cijenimo, ne znam zašto im ne pokloniti nešto, AKO ŽELIMO I IMAMO POTREBU. Nitko se ne bi trebao osjećati primoranim, niti znojiti se jer nije kupio ništa, ili ne zna što kupiti, ali isto tako, nema niti potrebe zabraniti poklone i poklanjanje, tetama ili bilo kome kome smo zahvalni i cijenimo njihov rad i trud, zar ne?!