Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: dojenje i toples

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno dojenje i toples

pitanje je više zdravstvene a manje estetske naravi, mada kada pomislim, i sise izgledaju sada drugačije... Dakle,obično sam u toplesu, hoće li mi bradavice sada biti puno osjetljivije kad ih nesmijem ni mazat zaštitnom kremom? ili da preskoćim toples ovo ljeto?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja se ne sjećam da sam ikada bradavice mazala kremom, a isto sam često bila u toplesu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: dojenje i toples

Uh, toples...Zamišljam si kako bi to izgledalo, mislim da se moj malac ne bi skidao sa sise 24 sata dnevno. 8)

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Luna dobra si

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Uh, toples...Zamišljam si kako bi to izgledalo, mislim da se moj malac ne bi skidao sa sise 24 sata dnevno. 8)
    a svi koji su u neposrednoj blizini imali bi besplatno mlijeko za sunčanje

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

zbog ovoga mi toples ne pada na pamet, pa se mogu praviti da estetski faktor nije prisutan.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a izlijevanje? ok, ja sam tek 'nova dojilja' pa imam malo više problema s tim nego druge, ali baš sam primijetila da toplina jako utječe na otpuštanje mlijeka (ono nekontrolirano, dakako )... kad mi je toplo u krevetu, dok sušim kosu, u solariju...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

hm....ima ih dvoje koji se ne bi skidali.
    kad idem po kuci u toplesu (presvlacim se or something) samo gledam kako svako iz svog kutka gleda u moje sise i smijesi im se...na svoj nacin....ponekad skoce....pa ljubomorno reze jedan na drugog....ah

(ako netko nije skuzio, nemam blizance, odnosi se na MM i Leu)

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

leonisa potpisujem

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam uredno bila u toplesu. Mazala sam grudi njegovom kremicom po logici ako moze na njega moze i na mene. I onako smo vecinu vremena bili u hladu jer djeca do 3 godine ni ne smiju na direktno sunce.
    Istina non-stop je bio na ciki. U moru i na plazi. Bili smo glavna atrkcija ali mene to nije diralo znala sam da L uziva. Kasnije su mi se i druge mama pridruzile, a i godinu kasnije bilo je puno mama koje su bez pol frke dojile na plazi. Treba uvijek dati dobar primjer. Tko ce ako ne mi?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Citiraj leonisa prvotno napisa
    hm....ima ih dvoje koji se ne bi skidali.

troje....

sad smo bili za vikend na moru i iako sam bila u kupaćem, Ema je svako malo visila na prsima - sva sreća da je to bilo samo par dana, jer bi si nabildala mlijeko...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam se prošle godine bez problema sunčala u toplesu, vjerujem da ću to ponoviti i ovo ljeto.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

salu na stranu...i ja sam. ok, ne svugdje i pred svima.
    prvenstveno jer je Lea visila na sisi pa mi je tako bilo jednostavnije. i ovako su bile vani

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cvrćak, a kako si onda skidala kremu sa bradavica prije podoja ili? to mene zanima, zbog okusa

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cvrćak, a kako si onda skidala kremu sa bradavica prije podoja ili? to mene zanima, zbog okusa

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    najbolje koristiti vlažne maramice za dojilje (za čišćenje i pripremanje bradavica za dojenje)...to ja koristim jer po doma si dude nauljim zbog strija

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bradavice nisam nikad nicim mazala, ipak ide to bebi u usta. prala sam ih samo vodom, i kad bi se tusirala gelom za tusiranje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bradavice nisam nikad nicim mazala, ipak ide to bebi u usta.
    ma ustvarni ni ja ne mažem bradavice, ali uvijek malo masti završi na njima. a ne stignem uvijek do kupaonice pod vodu...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

k2007 a kakve su to vlažne maramice? prvi put ćujem :?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja kad god bi pokazala i najmanji dio dojke O bi se osjecao pozvanim! Tako da sam neko vrijeme odustala od toplesa! Vidjet ce mo kako ce biti ovo ljeto obzirom da ne doji - ali ako vidi :D mora malo da pomazi!

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Grozna sam al ja to nisam skidala i uopce se nije bunio. Ali mozes koristiti maramice ili more da ih malo operes. Nekako mi se cini da su dovoljno veliki da ih malo slankasti okus (u trenutku stavljanja bradavice u usta ne bi omeo). Stvar je u tome da je faktor za djecu toliko velik da je dovoljno jedan puta se namazati (napominjem da sam bila vise u hladu i to samo do 11 i od 4) pa onda te kreme zapravo ni nema toliko.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    k2007 a kakve su to vlažne maramice? prvi put ćujem :?
    ima ih za kupiti u dm-u i apotekama... namijenjene za 'brzinsko' pranje bradavica prije dojenja, primjerice ako dojilja nije u blizini vode, npr negdje vani... izgledaju kao svake druge vlažne maramice, osim što su manje, i njihov je sastav prilagođen bebama (u smislu da prebrisani dio smiju staviti u usta, uostalom-to je i namjera maramica)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a zašto bi prala bradavice prije dojenja? :?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zato sto bi ih mazala, a ne treba ih mazati. te kreme definitivno maramica ne moze "saprati".

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    a zašto bi prala bradavice prije dojenja? :?
    tako sam u bolnici naučila, i ostalo mi je.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bradavice je dovoljno prati kada se tusira (ako se tusira svaki dan, naravno)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne vidim razloga zašto ne i češće

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato sto se time ispire zastitni sloj s njih kojeg luce montgomerijeve zlijezdice oko bradavice i rusi se prirodna ravnoteza
    time bradavica postaje osjetljivija

osim toga, dijete nas voli nanjusiti i voli pirodni miris majkinih bradavica (neka djeca cak imaju strajk dojenja zbog toga sto majka pocne koristiti neki novi deo, ili ima intezivniji sampon)....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa
    ne vidim razloga zašto ne i češće
    nema potrebe, mlijeko koje ostane na bradavice pomaže zacijeljivanju sitnih oštećenja kože (majčino mlijeko djeluje regenerativno na kožu i antibiotski), dakle , bolje je premazati s vlastitim mlijekom i pustiti da se osuši na zraku
    a i beba voli taj miris

pusti te bolničke savjete, oni su opsjednuti dezifenkcijom

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam, moje dijete nema problema sa mirisom mojih duda, već ih s 5 tjedana nanjuši na dva metra...haha. (nema problema ni s odbijanjem dojke ili 'zaboravljanjem' tehnike sisanja zbog uporabe bočice i varalica)... niti ja s osjetljivošću bradavica ili oštećenoj koži na njima ili oko njih. volim sve čisto, kako ruke kojima ću primiti dojku, tako i samu bradavicu koju ću djetetu staviti u usta. osim toga već sam prije spomenula da po kući često hodam sa slojem ulja ili kreme zbog strija (ne mažem bradavice ali dođe na isto). ove maramice za dojilje ipak imaju neku ideju i svrhu i ne proizvode se baš bez razloga...no to je moje mišljenje :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa
    i ne proizvode se baš bez razloga...
    proizvode ih da ih prodaju
    čisti marketing
    trebaš prvo uvjeriti kupce da im taj proizvod treba i to ti je to
    kao dnevni ulošci (eto moj ginekolog ih smatra nezdravim)

votka Absolut (valjda se tako piše) je postala "poznata" zahvaljujući marketingu prije nego li je uopće tvornica krenula s proizvodnjom

druga je stvar ako ti imaš potrebu da sve bude čisto, čisto ....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

'zaboravljanjem' tehnike sisanja zbog uporabe bočice i varalica
    iskreno se nadam da se za koji mjesec neces osvrtati u tuzi na ovu izjavu.

tamno podrucje oko bradavica je areola i tu se nalaze zlijezde koje luce ulje koje meksa i stiti kozu kao i montgomerijeve zlijezde koje proizvode supstance koje lubriciraju bradavicu i stite je od bakterija. precestim pranjem ponistavas njihovo djelovanje. a uz to nepotrebno iritiras bradavice...laicki receno "trosis ih bez veze".

a i vjerujem da ce te proci s vremenom taj stav o "cistoci"

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

neće me proći stav o čistoći jer sam takva. nisam primijetila da iritiram bradavice. što se bočica tiče... neću se u nikakvoj tuzi osvrtati na izjavu. dijete mi je zdravo, hranim ga zdravo. bitnije mi je da pije moje mlijeko danego da pije iz mene. jest da je to divno (meni možda ne toliko srcedrapajuće kao nekima od vas, valjda isto zato što sam takva), ali ako i mojom 'krivicom' odustane od mojih bradavica i zamijeni ih gumenima, to će biti zato što je tako moralo biti zbog nekih situacija u kojima se nalazim (pa ne mogu davati dojku svako malo), ne zato što ne želim ili mi se ne da. ako odustane, što mi se do sada ne čini kao opcija obzirom na njegovu pohlepu prema mojim dudama, i dalje će biti sit i zadovoljan, a to je meni najvažnije.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    proizvode ih da ih prodaju
    čisti marketing
    slažem se, samo što ih ja ne kupujem zato što ih prodaju nego što smatram da su mi potrebne.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja nikad nisam čula za te maramice i nije mi palo na pamet da bi mi mogle biti potrebne. Sad kad sam čula, razmišljamn da su mi možda i potrebne. TO se zove marketing!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

k2007, imam osjecaj da se ljutis a to nisam htjela. napisala sam da se nadam da se nece to promijeniti jer statisticki gledano malo je majki dugo uspjelo zonglirati i do konfuzije je doslo i dijete je odbilo sisu. posto velis da ti je najbitnije da se zdravo hrani vidim da ti je bitno da dobiva mm sto u slucaju konfuzije znaci da bi se morala izdajati a to znaci navlacenje nepotrebnih problema i tereta. velim, nadam se da se vama to nece dogoditi.
    a sto se tice vremena i cistoce, mislila sam na to da ces uci s vremenom u rutinu, a i sto neces uvijek biti mozda u prilici "srediti" bradavice prije podoja pa ces vidjeti da se bebi nije nista dogodilo.
    nemoj se ljutiti, please, nisam nista lose mislila.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

k2007, imam osjecaj da se ljutis a to nisam htjela.
    ne ljutim se. jučer dobila prvu mengu nakon 9 mjeseci ... valjda je to u pitanju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •