Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Nestaje mi mlijeka

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Nestaje mi mlijeka

Beba ima 8 ipo mjeseci.Imamo tri kruta obroka na dan a treći mu nebi još ni uvela da nisa vidjela da mu je moje mlijeko malo.Po danu sam ga isto nastavila dojiti ali otkad je počeo piti drugu tekućinu,ne traži dojenje previše.Zadnjih dana primjetila sam da mi se jako smanjila količina mlijeka. Znala sam da će se smanjiti zbog manjeg broja podoja ali nisam mislila da će mu biti stvarno premalo Sad smo u situaciji kad nemam dovoljno za jedan obrok i evo upravo sam ga išla dojiti,dala mu obje sise ali premalo je.Stavila sam vodu za (kršitelj koda) mliječnu kašicu.Što ću sad?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Smazao je čitavu kašicu i baš je onako pohlepno i brzo jeo,znači bio je gladan.Nakon dvije sise.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nitko nema savjet?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a jel doji po noci?
    mi isto imamo 3 obroka. nema sanse vise da mu podoj zamijeni obrok, moze eventualno malo zavarati glad ako nije klopa gotova. nemoj se bedirati. ja evo razmisljam i o uvodenju meduobroka jer mu 3 obilna obroka nisu dovoljna :/ . sisati mu dajem kad se unervozi i kad nece vodu, pa kolko popije popije. ne dajem mu sokove ni caj, samo vodu i sisu (kako to romanticno zvuci). po noci se budi 2-5 puta i sisa, nekad samo malo a nekad ono po 20 min.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Doji se po noći ali to nije pravo dojenje nego povuče 2,3 puta i zaspe.

Ja mu dajem piti( i to uglavnom (kršitelj koda)ov razrijeđen sok jer vodu neće) jer stvarno bude žedan a valjda mu ne odgovara više sisanje u svrhu pića.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ustvari je njemu mog mlijeka količinski malo i za jelo i za piće,mada i dok ga je bilo puno nije ga moglo zasititi.Pa ono,dojiš sve rijeđe i manje i na kraju ne ostane ništa.Ni sama ne znam jesam zeznula stvar ili što.Opet,s druge strane,ne možeš forsirati nešto i držati dijete gladno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Trina, nazovi što prije SOS.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

polako, polako
    da bi povečala proizvodnju sise se moraju prazniti max svaka 3 sata (obje)
    prije svake kašice ponudi obje sise, opa daj kašicu i onda mu opet ponudi sise
    nudi mu ih i između obroka
    osim prokuhane vode (ili flaširane) nemoj mu davati nikakve sokiće (prazne kalorije pune šečera - organizam će mu trošiti kalcij za razgranju šečera)
    ako je žedan neka prvo posisa , a onda voda
    moja malena ne pije ništa osim vode

jedini je recept: povećati broj podoja
    trebati će jedno dva dana (možda više - kako kod koga) da se proizvodnja mlijeka poveća

sretno

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trina, kako ti je MGrubi rekla, jedini način da povećaš količinu mlijeka je... povećanje broja podoja.
    Forsiraj dojenje i prije i poslije "krutog" obroka, kad misliš da je žedan, kad je umoran...
    Znači, svaki put kada prihvati, neka doji. (naravno da mu nećeš gurati ako neće).

Za dva-tri dana bi se količina mlijeka trebala znatno povećati.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dansas je puno puno bolje.Sinoć sam skoro mastitis dobila Stavljala sam ga češće na sisu i sve je OK,mlijeka opet ima dosta(iznenadilo me kako se brzo to sve odvilo,i manjak i višak mlijeka).Sve u svem,u puno vam hvala cure na savjetima.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ajde dobro je

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor