Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Neckermann auto sjedalice

Archie

Početno Neckermann auto sjedalice

Drage mame, da li imate nekog iskustva s Neckermann auto sjedalicama? Njihove izgledaju pristojno (barem na slici), a nisu astronomski skupe. Bojim se samo da nisu atestirane u EU ili tako nešto. Konkretno me zanima model Be Way SP za djecu od 9 mjeseci do 13 godina, tj. od 9 do 36 kg. Košta samo 700 kn, pa se pitam da li kvaliteta odgovara cijeni...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Neckermann auto sjedalice

Citiraj Archie prvotno napisa
    Drage mame, da li imate nekog iskustva s Neckermann auto sjedalicama? Njihove izgledaju pristojno (barem na slici), a nisu astronomski skupe. Bojim se samo da nisu atestirane u EU ili tako nešto. Konkretno me zanima model Be Way SP za djecu od 9 mjeseci do 13 godina, tj. od 9 do 36 kg. Košta samo 700 kn, pa se pitam da li kvaliteta odgovara cijeni...
    ne znam kakve su te sjedalice, ali ja ne bi sjedalicu uzimala na "neviđeno".
    može ona na slici izgledat ko avion, a kad je dobiješ doma ono sušta suprotnost: materijal ne valja i tome slično.
    ja osobno ne bi više nikad uzela ni sjedalicu no name jer me to opeklo.
    trebala mi je hitno sjedalica jer smo išli na put, a mala prerasla "jaje" sjedalicu. i ja u neznanju uzmem onu koja mi je lipo izgledala, a nije previše novčića pjevala. tad nisam pojma imala ni o atestima. kasnije se ispostavilo da je sjedalica ko zna koliko stajala u dućanu, nije bila atestirana i ko zna koje i čije je proizvodnje. srića da nam je trebala samo kratko.
    a nije baš bila ni tako jeftina (700kn).
    tad sam kupila BC Iseos i po milijunti put zaključila kako je istinita ona stara: ko ne plati k., plati likara.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jesu li u katalogu navedeni atesti?ako nisu nego samo slikica sjedalice,boja i cijena, to je poprilično neprofesionalno i znak da se nisu koncentrirali na smisao sjedalice, sigurnost. Svejedno, nazovi i ako sjedalica zadovoljava sve uvjete, a možeš si je priuštit lakše/radije nego neku drugu, zašto ne?Eto, pronadjoh link i u pravu sam, koncentrirali su se na nebitne stvari, nitko ne spominje ateste ni sigurnost, savjetujem ti da nazoveš, pitaš ima li R44/03 ili R44/04? i slovo E s brojem npr. E1, E2...ako ima,sjedalica zadovoljava sigurnosne standarde, ostalo je na tebi.
    Drugo: ako je misliš kupit, samo dvije stvarčice: sjedalica NIJE od 9mj nego od otprilike godine dana tj. od otprilike 9kg (teško da dijete od 9mj samostalno ustaje,što je uvjet za sjedalicu grupe I) i ovo "skinite pojaseve sjedalice s 5 godina" je isto budalaština, jer moj još-ne-trogodišnjak ima 20kg i vozi se u kidfixu već duže vrijeme , znači skidaš pojase sjedalice sa 18kg i vežeš dijete pojasom auta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Djecu do 5 godina vežete pomoću remena na 5 točki zatvaranja (možete skinuti kod starijeg djeteta).
    tek sam sad ovo bolje pročitala, ovo mi je zbilja malo sumnjivo, teško da ti pettočkovni pojasi mogu izdržat više od 18kg težine i na svim sjedalicama se DOTAD skidaju, makar uvijek kažemo da se slijede upute proizvođača, meni je ovo iskreno sumnjivo, takvih sjedalica kod nas baš i nema :/

Archie

Početno

Evo, nazvala sam ih i nemaju pojma o nikakvim sigurnosnim atestima, tj. nemaju tu informaciju, ali su mi ljubazno ponudili da mogu vratiti sjedalicu ako otkrijem da mi ne paše. Mislim da ću odustati od takve kupovine "mačka u vreći". Puno hvala svima na trudu i odgovorima !

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nackermann AS su Nania AS i one koje sam ja vidjela imaju atest. Ima ih i u drugim trgovinama tako da možeš provjeriti kvalitetu (npr. Metro). Ja ju imam kao AS u dedinom autu i OK mi je za povremenu vožnju. Inače, i nisam nešto oduševljena. Najveća mi je zamjerka to što nema sigurnosnu kopču koja omogućava da se AS zacementira dok se koristi pojas u 5 točaka za vezanje djeteta u AS.
    Još jedna bitna stvar je da je ta AS poprilično sjedeća i nema neku mogućnost nagiba. Za manju djecu koja često spavaju u autu je to veliki problem jer glava padne na grudi.
    Btw. definitivno je pogrešna uputa da se pojas u 5 točaka miče kada dijete navrši toliko i toliko mjeseci/godina - bitna je kilaža. I ne moraju svi sa 3 godine skinuti pojaseve u 5 točaka... kod nekoga je to i, nadam se, 6 godina.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nisam rekla da moraju s 3, naravno, rekla sam da je kod mene slučaj prije 3, al da se gleda kilaža, ne godine...18kg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •