Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Ruže

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Ruže

Planiram na jesen posaditi oko kuce par penjacica, 2-3 stablasice, 1 grmoliku i neke da mi prekriju tlo koje je nedostupno za kosenje.

Ima li netko ko se razumije u sorte, i gdje ih mogu naruciti/kupiti.
    Ima li oko ruza puno posla?
    Zvala sam par rasadnika, ali u rasadnicima uvijek imam osjecaj da mi zele uvaliti ono sto imaju na zalihi - jer je upravo to najbolje za mene

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja imam rozu penjačicu iz porodice čajevki - predivno miriše i ima puno cvjetova
    i jednu krvavocrvenu - manje jak miris ali predivna boja
    od stablašica mi je najdraža bijela iako ima malo cvjetova
    brige:
    -zimsko orezivanje
    -gnjojidba (ruže jako crpe tlo)
    -odrezivanje uvelih cvjetova

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Probaj rasadnik u Novigradu Podravskom - ako ih nazoveš, pošalju ti sad svoj katalog i onda naručiš, a najesen dobiš poštom - ja kupovala prije 3 godine, to se ne da usporediti s onim po raznim trgovinama - obje ruže su imale veliki, čvrsti razgranati, zdravi korijen.

Kod njih ti je jedino bad, neke sorte očito se brzo razgrabe ili ih manje uzgajaju, pa ako kasno naručiš, možda nećeš dobiti baš to što želiš. Ponude ti najsličniju ako želiš, ali samo ako želiš, ništa ti neće uvaljivati.

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hera, pokušavam naći broj od rasadnika,ali ga nema na T-Portalovom imeniku, barem ne u Novigradu Podravskom. Jesi li ga kojim slučajem sačuvala?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nabavila sam ga ja. sad mi meri spava u toj sobi, pa kad malo ucvrsti san - posaljem ti ga
    zvala sam i primaju narudzbe tek od 1.6
    sestricna je od njih narucivala i prezadovoljna je!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo cure imam katalog pred sobom - moram reci da sam se bas ugodno iznenadila (ja totalni netalent za biljke, sad se osjecam ko da nesto znam )

ruze su sve prikazane na slici i podijeljene su u skupine (cajevke,grmolike, engleske, penjacice, floribunde, pokrivaci tla, i stablasice).
    Unutar svake skupine ima 10ak podvrsta od kojih je svaka pojasnjena (miris, odrzavanje, nacin sadnje, njene kvalitete i nedostaci)

br tel je 042-810-176

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Katalog stigao....predivno!!! Stvarno ulijeva samopouzdanje u totalne neznalice poput mene! Samo da ispravim, rasadnik je u Novom Selu Podravskom a ne Novigradu,zato ga nisam našla u imeniku.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Mirjana S. prvotno napisa
    Katalog stigao....predivno!!! Stvarno ulijeva samopouzdanje u totalne neznalice poput mene! Samo da ispravim, rasadnik je u Novom Selu Podravskom a ne Novigradu,zato ga nisam našla u imeniku.
    bitno da si se snasla

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vezano za bijelu boju, čula sam zgodne savjete. Ako namjeravate boraviti u vrtu il na terasi navečer kad padne noć, lijepo je posaditi cvijeće koje cvjeta bijelim ili žutim cvjetovima jer se oni ističu u noći (i na mjesečini), a poseban je užitak taj, što se noću jače osjeti miris cvijeća. Pa ko ovo može uklopit u svoje vrtove i terase, nek uživa...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    http://www.vrtlarijahorvat.hr/Default.aspx
    Mislim da oni pišu članke za onaj časopis Moj cvijet. Jednom sam im poslala mail jer sam htjela posaditi ruzu u pitaru na balkonu, pa me zanimalo kako ju njegovati i zena mi je strašno brzo odgovorila i dala sve moguce savjete. Oko kupnje i izbora vrste i oko njege. Izgledaju mi skroz prezaljubljeni u ruže. Odusevio me način na koji je pisala o ruzama.
    Inace, u casopisu Moj cvijet su pisali kako njegovati i rezati ruze ovisno o dobu godine i vrsti. Mozda mozes naruciti te brojeve ili pak njih pitati, sigurno ce ti dati "bujne" informacije.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

može li se naručit tajh katalog bez obzira na naručivanje ruža?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Stigao mi je danas, a nisam ga još ni otvorio. Kad sam naručivao rečeno mi je da unutra stave uplatnicu na (mislim) 11 kn. Dakle - može.

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Može se naručiti katalog bez obzira na kupnju,plaća se 11 kn.Ali nisu cijene ruža neke astronomske..17 kn(naručuje se min 10),stablašice 100 kn(min 2 kom). Sviđa mi se što imaju svoje preporuke glede vrste ruže,dobro je za orijentiranje.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moja sestricna je prosle godine narucivala i nije bilo nikakvog minimuma :? jel to nesto novo ove godine? jer meni treba samo 1 stablasica, 2 penjacice i jedna pokrivac tla :/

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiram:"Minimalna narudžba je 10 sadnica." Nisam previše o tome razmišljala,meni treba otprilike toliko za omeđenje stazice.Možda se da dogovoriti za manje komada,ili da te spoje sa nečijom narudžbom iz tvoje okolice,probaj pitati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •