Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 119

Thread: iš komarac

skviki's Avatar

Default iš komarac

Da li je netko isprobao ovu http://smib.net/product_info.php?products_id=389&osCsid=238852e2f9 3ccfd4228ffacefa61e746]napravu ?[/url]

Cijena nije velika, a neko rješenje protiv krvopija
    moram smisliti.

Zbog malene raznorazni smradovi ne dolaze u obzir.

skviki's Avatar

Probam opet naprava

LeeLoo's Avatar

...mi za komarce imamo kao jedan mali reket koji se od klasičnog naravno razlikuje po tome što umjesto običnih struna ima strune s elektricitetom pa kad zvizneš komarca ( ili muhu ) samo nestanu i čuje se " bzzzzzz"......-elektricitet ih ošamuti ili čak doslovno sprži..-kupljeno u Kini,neznam ima li tog ovdje,možda u nekoj čajna šop?

bebelina's Avatar

Negdje na forumu sam nasla da se kapne pored uzglavlja par kapi lavandinog ulja. Isprobala i za sada pase. Komaraca nema , a da ne bi ostale fleke po lancunicu kapnem ih na medu.

skviki's Avatar

Ali navodno je lavandino ulje prejako za malu djecu :?

Hady's Avatar

Bilo je na Dobro jutro Hrvatska baš o tim ultrazvučnim spavama i rekli su da to baš nije dobro jer može izazvati probleme kod spavanja (odnosno nespavanje).

A čuj i sama ti riječ kaže - ultrazvuk..... odmah mi ne zvuči baš najzdravije...

bebelina's Avatar

Skviki ozbiljno? Imas nesto konkretno o stetnosti?Volila bi procitat.

skviki's Avatar

Ma nemam nažalost ništa konkretno.

Jedna gospođa koja se bavi prodajom
    eteričnih ulja mi je rekla da je lavandino preagresivno
    za malu djecu.

Pa sad ne znam ni sama :/

Nama je pedijatrica zimus rekla da kapnemo 2-3 kapi lavandinog ulja u posudu sa vodom na radijatoru i da je to dobro za bebin nosić ???
    a i kapala sam ga u onaj ovlaživač zraka i nikad nisam ništa primjetila na bembolini
    :?

Ili stabljika paradajza na prozor/vrata....

Ana :-)'s Avatar

Znači nebi se smijele koristiti ni one tabletice protiv komaraca?

Andora's Avatar

mislim da se ne bi smjele koristiti, al ja ih ipak koristim i pri tom napravim lagani propuh (koliko je to uopće moguće u sparnim ljetnim noćima).

kalimero's Avatar

Ja sam kupila neki aparatić Mosquito - na baterije i ima par frekvencija i zvukova , slično ovom na linku od skviki - ne pomaže ništa, iako je reklama bila jako uvjerljiva

skviki's Avatar

Quote Originally Posted by kalimero
    Ja sam kupila neki aparatić Mosquito - na baterije i ima par frekvencija i zvukova , slično ovom na linku od skviki - ne pomaže ništa, iako je reklama bila jako uvjerljiva
    Hvala na informaciji

Mi koristimo raid tekućinu, djelotvorna je a ne smrdi. Pretpostavljam da ni ona nije baš skroz ne-štetna, ali bar ne smrdi ko tablete.

Mum2Be's Avatar

Ja isto koristim tu tekucinu, ali je za svaki slucaj ukopcam u hodnik... a onda zatvorim vrata ...

nije aparatić, ali možda nekome bude od koristi.

upravo sam kupila sprej protiv komaraca za tijelo (ima i stick i krema) od chicca - piše da je pogodno i za novorođenčad (za razliku od ovih depterola, autana i sl. što nije za djecu ispod 3god.)!

s obzirom na to da sezona komaraca nije još počela ne znam koliko je efikasno...

Teta Eta's Avatar

Mi prosle godine kupili slicni aparatic od Chicca. Nula bodova :/

Dragonfly's Avatar

Mi se upravo vratili s mora. Komaraca je bilo ko u priči, ali nijedan nas nije upiknuo zahvaljujući kombinaciji mreže na prozoru, aparatića s tekućinom i za mišicu - melem od lavande koji sam kupila u aromatici. Stavi ga se jako malo na pregibe ruku, koljena i iza ušiju ili vrata.

Mi smo prije dvije godine u Kauflandu kupili onu lampu sa ljubičastim svjetlom za 50 kuna i prezadovoljni. Nosimo ju svugdje sa nama. Djeluje i na otvorenom i na zatvorenom - Ljubičasto svjetlo privlači kukce (komarce), i kada mu se približe - cvrrrcccc - sprži ih . Nije baš humano, ali bolje oni nego mi!

clio180's Avatar

Quote Originally Posted by miha
    s obzirom na to da sezona komaraca nije još počela ne znam koliko je efikasno...
    kod nas u puli komarci nisu odselili od ljeta! zamislite, docek nove godine, a ja ubijam komarce!!! :?

bebelina's Avatar

Zar mislis da je samo kod tebe tako? Mislila sam da mi se privida!

skviki's Avatar

Quote Originally Posted by Winnie The Pooh
    Mi smo prije dvije godine u Kauflandu kupili onu lampu sa ljubičastim svjetlom za 50 kuna i prezadovoljni. Nosimo ju svugdje sa nama. Djeluje i na otvorenom i na zatvorenom - Ljubičasto svjetlo privlači kukce (komarce), i kada mu se približe - cvrrrcccc - sprži ih . Nije baš humano, ali bolje oni nego mi!
    Vidiš, vidiš!

Jel ih ima i ove godine za kupiti, ako možda znaš?

jel to ona velika za van, ili ona mala (kao aparatić) za utičnicu?

ovu potonju sam prošle godine vidjela u baumaxu (izgleda kao aparatić za tablete, ali svijetli plavo, prži komarce, i ima funkciju noćne lampice)

Nije za utičnicu, ali se uključi u struju! Jesam objasnila!

Ana :-)'s Avatar

Davida su izboli komarci i to sve po glavici i rukicama

Kako djeluje ta raid tekućina?

navodno je lavandino ulje prejako za malu djecu
    Htjela sam samo reći o ovome, lavandino ulje je jedino koje se smije nerazrijeđeno nanositi na kožu (tu mislim općenito na kožu ljudi, ne nužno na male klince). No, samo za info ja sam prije cca 3 godine zabunom Miji ukapala u nos eterično ulje lavande umjesto kapi za nos. Umrla sam bila od straha, zvala Klaićevu ali srećom, ništa joj nije bilo!

moji su alergični na ubod komaraca ali i na sve te kreme i tekućine protiv komaraca

ja sam našla sljedeći način:

et ulje lavanda, čajevac, sandal i geranio

S tim da lavanda i čajevac mogu direktno nerazrjeđeni na kožu (bilo kao prije izlaska za zaštitu ili nakon uboda)

Ostala 2 stavljam na 50ml baznog ulja (nevenovo, jojobino, suncokretovo hl preš) po 2-3kapi

I super nam služi

bočica je uvijek samnom i super

samo treba paziti da je čisto et ulje

pokazalo nam se dobrim i ono iz DM-a od Das Gesunde Plus Teebaumol

i kod mojih komaraca cijelu godinu... naravno sad im tek pocinje sezona

mi koristimo aparatic - tbl. raid ili neke druge.. , ali istovremeno mreza na prozoru i balkonskim vratima i obavezno sve otvoreno pa ne smrdi previse! I naravno 'ubodemo' aparatic 2-3h prije nego idemo spavati!

Ta 'lampa' koja ubija komarce (przi ih) nama bas nesto i ne djeluje!
    Cesto i nju upalimo ali nam se 'nalovi' na nju i drugih bubica i kukaca?!
    A, na kraju najmanje komaraca... pametne zivotinje Pa smo uglavnom odustali od toga! Ali lijepo diskretno svijetli!

Ja cu probati ovo sa etericnim uljem!
    lavanda i cajevac su mi super.. 8)

hm... ja sam cula da postoji neka biljka (posadi se u vazu) od koje komarci bjeze?! ali dosada jos nisam uspjela to nigdje naci ... pa ako netko zna nesto o tome?

to ti je murtila i meni tako lipo miriše ,za nju kažu da tjera komarce

kikic's Avatar

Mi imali ovu lampu i ništa. Pržila je samo bube i leptirice a komarci grizu i dalje

Ja sam probala savjet moje sveki ... i, posadila bosiljak u teglice po prozorima. Djeluje definitivno, i skroz je bezopasno i za nas i za malene.
    A uz to uvijek imamo svježeg bosiljka preko ljeta za pripremanje različitih jela.

Deaedi's Avatar

Default RE:

H komarci najcesce ispikaju navecer na moru, dok smo u setnji ili na terasi. Po noci jos nekako, mreza, tablete, jako pazimo da ne upalimo svjetlo uz otvoren prozor, i naravno, inspekcija sobe prije spavanja.

U ljekarni su mi danas ponudili:
    - neke flastere za djecu koji tjeraju komarce
    - neki mali apartic koji imitira zujanje viling konjica, kojeg se komarci boje

Jos sam naletila na reklamu za neke narukvice.

Ima li tko iskustva s nekim od tih proizvoda? Meni se nekako nista od tog ne svidja, bojim se da nije stetno.

mama_jos_malo's Avatar

Probajte namazati s Aloa vera gelom (što čistiji)- mi imamo 99% i dobar je sinoć je nisu pikali, ali je od preksinoć u točkicama

Osoblje foruma mamma san's Avatar

Quote Originally Posted by mama_jos_malo
    Probajte namazati s Aloa vera gelom (što čistiji)- mi imamo 99% i dobar je sinoć je nisu pikali, ali je od preksinoć u točkicama
    Probala si? Izvrsna stvar!!

mama_jos_malo's Avatar

Da, draga i stvarno je super

Anegdota iz ljekarne:

Krivo sam zapamtila da je riječ o eteričnom ulju Aloe vere i to sam tražila. Magistar (mm zgodnjak ) kaže da to ne postoji, ali da ima gel.
    Ja kažem samo malo i vadim mobitel i zovem MM.
    I velim mu: Odi na Rodu, nađi temu iš komarac, nađi što je apricot ili mamma san napisala za komarce.
    On pročita gel. :D
    Završim razgovor i velim magistru: gel će biti u redu.
    A on u čudu gleda u mene i veli: Jeste to vi na internetu provjeravali?
    I niječno cmokće

bebelina's Avatar

Evo za one koje zanima, jutros sam u Plodinama kupila još jednu električnu svjetiljku protiv insekata, na akciji 33 kune, a nalazi se tamo gdje su i svi drugi preparati i aparati protiv insekata, na najdonjoj polici!

tajchi73's Avatar

al me ide kopanje po pretražniku .

Uglavnom, zanima me da li sada ima komaraca :? . Mala mi je ispikana od glave do pete. Koknuli smo neku leteću gamad jako nalik na komarce ali ima i neke sličnost s letećim mravom ( tijelo ) :? . Maloj je svaki ubod izazvao crvenu jaku oteklinu + nakon nekoliko sati oteklina postane hrapava kao da je posuta grizom- to je ono što mi je najčudnije :/ .
    ima li netko neku leteću gamad koja odgovara ovom opisu + ispikane klince ?

Goge's Avatar

Moj mali je ispikan, ali od komarca vulgaris. Njegovi plikovi su oko 1 cm u promjeru, a na sredini imaju sasušeni gnojni prištić.

Ima insekata ko u priči, ništa nije krepalo jer su previsoke temperature...

Annar's Avatar

I N je spikana, ne kužim od čega jer nisam uspjela vidjeti niti jednog komarca. Isto ima veliku crvenu oteklinu i u sredini gnojni prištić!

Honey's Avatar

Moja malena je također ispikana

ivy's Avatar

malo podižem
    upravo mi je u kuću uletilo 20-ak komaraca. mislim , nije još ni peti mjesec!!! :?
    dok smo ih potamanili, uspjeli su me svu srediti
    (toliko sam se rastrčala po kući da ću i ja na simnjaku završiti )

jel zna netko gdje se komarci razmnožavaju?imam neki osjećaj da su mi svi bili pred vratima

vještičica's Avatar

Razmnožavaju se u bilo kojoj stajaćoj vodi. Provjeri oko kuće imaš li kakvu zaboravljenu kantu, bačvu ili slično što stoji onako, otvoreno i puno vode. Takođe, ako ima koja automobilska guma, i one su vrlo pogodno stanište, kao i bilo kakvo udubljenje u zemlji, narodski rečeno - bara.. Kažu da je komarcima dovoljna rupa veličine 10x10cm da se u njoj razmnože ko blesavi.
    Srećno

P.S. Svakako posadi bosiljak i/ili paradajz, garantovano djeluje

ivy's Avatar

Quote Originally Posted by vještičica
    Razmnožavaju se u bilo kojoj stajaćoj vodi. Provjeri oko kuće imaš li kakvu zaboravljenu kantu, bačvu ili slično što stoji onako, otvoreno i puno vode. Takođe, ako ima koja automobilska guma, i one su vrlo pogodno stanište, kao i bilo kakvo udubljenje u zemlji, narodski rečeno - bara.. Kažu da je komarcima dovoljna rupa veličine 10x10cm da se u njoj razmnože ko blesavi.
    Srećno

P.S. Svakako posadi bosiljak i/ili paradajz, garantovano djeluje
    vještičice, puno ti hvala.obožit ću se sa bosiljkom, baš sam ga mislila staviti na prozor. a ne bi bilo loše ni s onim malim paradajzićima.
    uh, što su napasni, nisam ni malog podojit kak se spada. on papa a dvije beštije stoje u redu drito na cici :shock:

Na prozor možete staviti eterično ulje naranče

ivy's Avatar

Quote Originally Posted by fm
    imam mandarinu, može to?u kom obliku?misliš u lampicu

anamar's Avatar

aaaaa ne volim komarce. nikako. osobito ovi tigrasti kojih je kod nas najezda zadnjih par godina.

nedavno sam u šetnji s djetetom na sebi maznula takav primjerak, da bi po rasponu krila prije spadao u red vilinih konjica, nego u komarice.

meni ne vrijedi očistiti svoje dvorište, niti mi vrijedi lavanda, bosiljak, rajčica...jer oko mene je puuuuuno dvorišta i barica da bi trebalo svaku noć provoditi zamagljivanje kako ne bi bilo tigastih. zato se pridružujem ivy u traženju rješenja za zujavce (a da to ne uključuje ručno ubijanje ili aparat i tablete).

Quote Originally Posted by ivy
    Quote Originally Posted by fm
    imam mandarinu, može to?u kom obliku?misliš u lampicu
    možeš u lampicu ,ali onda moraš paziti na svijeću.
    ako te strah da se nekaj ne zapali(kao u trudnoći kad sam imala fobije) onda samo malo više ukapaj et.ulja u posudicu s vodom. Miris će lagano hlapiti i isparavati

Nisam odg.-da može i mandarina i bilo koji citrus

Page 1 of 3 123 LastLast