Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 119 od 119

Tema: iš komarac

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja danas nisam smjela s malim iz kuće jer je na žalost naslijedio moju interesantnost komarcima. Po 5 ih ga je odjednom napadalo i ja ga na kraju zgrabila i bris unutra. Mene strašni ispikali, ogromne kvrgetine imam po leđima i nogama. _Osim što je kričao cijeli dan da hoće šetnja, postigla sam i to da se sad boji buba jer sam ja pokušavala ih otjerati od njega i sad se boji. Mrzim komarce.

Imam pitanje: smijem li ga namazati autanom???
    Posljednje uređivanje od sanja77 : 12.06.2010. at 22:23

lelica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja svoga uvijek našpricam po majici i hlačicama, nikad direktno na kožu. Mislim da je to ipak previše kemije za malu djecu.
    A ako baš želiš mislim da je bolje onda nabaviti neki od 0+ mjeseci, poput chicco ili johnson baby protiv komaraca.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo narukvice!!!
    niš od kumića , mi kupili u apoteci u CC1 (city center one) - platnena je , kopča se na čičak i miriši na citronelu
    traje nekoliko dana - košta 15tak kuna

piše da se može zakopčati na nogu, ruku ili rame - a ja dodajem može ziher i na kolica!

ja je nosim - niš me ne pika!
    ali izgleda koma - žuto floroscentna - hihihih

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad ubode a nemate niš za namazat, na mjesto uboda se noktom treba utisnuti križić (X), i za par minuta ponoviti... ne znam objašnjenje, ali ja tak oduvijek radim (mama me tak naučila još ko klinku) i pomaže.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

curke, netko je spomenuo aparatić koji imitira zujanje vilinoga konjica koji je komarcima prirodni neprijatelj.

Ja išla u ljekarnu i pitala za to i da ste samo vidjeli tipa za pultom - kako mu se na moje pitanje na faci izmjenjivali osjećaji od smjeha do sumnje da nisam baš pri zdravoj pameti pa sve do straha da ću skočiti na njega i pojesti ga živoga . A i ostali u redu iza mene su me jako pažljivo pregledali i odmaknuli se .

Otišao je u prostoriju iza konzultirati se s kolegama i rekao da će mi se oni javiti kad to pronađu. I već dva tjedna ništa.

Jel netko zna di se to može naći?

Ja očajna, sutra putujemo u Slavoniju, a komarci oštre zube, čujem ih do Gajnica.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nažalost teško da će ti išta od tih spravica pomoći kod nas.
    Ja sam na kraju za curku nabavila dr Bezz. Na bazi citronele, smrdi užas jedan, ali jedino to pomaže da ne bude sva izbodena. Starijeg mažem Autan Juniorom. Nerado ih mažem, ali da to ne radim mogli bi cijeli dan biti u kući jer je ove godine stanje s komarcima nepodnošljivo!
    Nešto novo što sam vidjela u DM-u su neki jastučići koji navodno štite u krugu jednog metra pa možeš zalijepiti na kolica ili krevetić. Traju 4-6 sati. Nisam probala, pa ako netko je nek da mišljenje. Preskupo mi je bilo da još i to isprobavam.
    I ako je netko probao onu Raid lampu koja izgleda kao fenjer? Skupo je užasno, ispadne da te jedan boravak vani košta 12 kn, ali jednostavno se ne mogu pomiriti s time da ćemo pokraj dvorišta cijelo ljeto biti zarobljeni u kući

sunašce avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama pomaže mazanje lavandinim uljem koje sam kupila u DM-u i navečer stavljanje aparatića sa onom patronom protiv komaraca i mogu vam reći da djeluje,već dva dana nije imala novih uboda,a do tada bar 10-ak

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi imamo narukvice, aparatiće i uvjek se poneki provuče

meni veli mužić da bi ja onaj fenjer mogla nostiti oko vrata i svejedno bi me našli komarci

kako to sa lavandinim uljem radite - gdje se maže, koliko često, smije li na djecu?
    ulje je kupljeno na Splitskoj tržnici! jel to onda prejako ili preslabo za komarce?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

znali su me izbosti i komarci i ostale letreće beštije i prije negoli bih se dokopala vrta, a onda neki dan kupila je u DMu Minzol tj. ulje od mente (veća flašica nego klasično eterično ulje) i namazala se njime.
    Osim što su mi se pročistili sinusi i rashladilo me, na mene ni jedna buba nije krenula dok se nisam otuširala za spavanje - ne moram ni spominjat da su sve oko mene izboli do boli
    eh, to ti je to kad imaš auru ghghgh

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

e sad pitanja za medicinu i apotekare
    ja se nakon uboda namažem kremicom ELOCOM - kortikosteroid
    jako malo kremice direktno na ubod i onda svim komarcima opraštam ubode

prije sam je bez problema kupovala u apoteci a sada mi je više ne daju! da je to agresivan kortikosteroid koji uništava kožu?? i da ne može bez recepta! ok ići ću ja i po recept nije problem ali dokica na godišnjem!
    i čemu onda služi ta krema ako je tako agresivna da ne može bez recepta!?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tomita prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost teško da će ti išta od tih spravica pomoći kod nas.
    I ako je netko probao onu Raid lampu koja izgleda kao fenjer? Skupo je užasno, ispadne da te jedan boravak vani košta 12 kn, ali jednostavno se ne mogu pomiriti s time da ćemo pokraj dvorišta cijelo ljeto biti zarobljeni u kući
    Raid lanterna - nama nije ništa koristila. Prošlo ljeto u Batini smo to koristili i najveća mi je fora bila što su komarci po tome uredno šetali i ni jedan nije pao omamljen, nego su letjetli dalje i grizli kao ludi, a mi na 5cm od toga.
    Ali zato nam za unutra pomaže raid što ide u struju, neki noviji, piše na njemu protiv običnih i tigrastih komaraca http://www.svezakucuidom.com/image_b...030145401A.jpg.
    Ujutro na podu u blizini toga, čudo mrtvih komaraca. A mi i djeca nismo izgriženi.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja danas zaredala po zagrebačkim DM-ovima i apotekama i nigdje nema više ni tih aparatića ni mrežice za kolica. I trgovkinje kažu da je ove godine prava ludara i da sve ode u roku keks.
    I čak su mi u ljekarni u Westgateu rekli da se one narukvice od citronele više ne mogu ni naručiti jer je cijela godišnja proizvodnja planula.

Ja nebi koristila ništa od tih stvari koje se uključuju u struju jer je beba tek tri i pol mjeseca pa je štetno. Možda se predomislim nakon jedne noći .

Kupila onaj veliki baldahin/mrežu koja visi sa stropa (180 kn ). I to našla zadnji zadnjiciti, htjela kupit dva, dobro da nije bilo više od jednoga.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi imamo aparatic-zujalicu kupljenu u prenatalu. Ocekivala sam da aparatic bude necujan, ali ja jasno cujem pistanje. MM tvrdi da on ne cuje nista. Komaraca zasad nema.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi smo M. kupili Autan Junior. Iako nije preveliki mamac poput mene, namažem joj sasvim malo rukice i nogice ako su otkrivne i malo na obraze, čelo i nosić. Ne ugrize ju ni jedan, no lete oko samih šakica koje ne mažem jer se bojim da ih ne stavi u usta.
    Moram priznati da sam htjela koristiti sasvim prirodne sastojke za zaštitu od komaraca, no ovdje u Osijeku ih ima nenormalno puno, a k tome živimo u dijelu grada koji je okružen drvećem, jezerom, grmljem, vrtovima...
    Jučer sam bila u bašči i došla sam totalno, ali totalno izbodena. Plik do plika. I oduvijek je tako, kad nikog ne grizu, mene grizu.
    Unutra ne koristimo ništa, imamo mreže na prozorima, a ako slučajno uđu, potamanim ih novinama. Isiina, zidovi su nam bojno polje, ali baš me briga... važno je da ih nema.
    Mrzim, mrzim komarce!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ima li neko od vas onaj raidov night&day sta je s nekakvim pijeskom?ma mene bas i ne grizu al mali mi je(15 mj) ima dvi noci cili od tockica.ne znam sta da uzmem a da nije stetno za udisanje,a jos uz to sam ja trudna.da mu mazem nesto po tijelu trebala bi ga cilog izmazat jer ima i po licu i po rukama i nogama ubode.ajoj ovo je za poludit

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja naveče prije spavanja sa usisavačem posisam komarce iz svih prostorija i mirno spavamo.
    Ovi aparatići na struju sa tabletama mislim da su ipak štetni.
    Na terasi palimo one spirale i upalimo ventilator koji ih otpiri
    Ali zato dvorište i bašča su legla rojeva komaraca, ima ih na tisuće

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da li je tko koristio one ultrazvučne aparatiće protiv komaraca? Vidim na netu i da ima za kupiti onih kao privjesaka koji imitiraju zvuk muškog komarca ili vilinskog konjica. Bilo bi savršeno da to funkcionira.

Kupila sam onu lampicu koja kao sprži komarce kad ih privuče plava svjetlost. Bezveze. Nisam skužila niti jednog da je došao do lampice. Ili ja možda nešto krivo radim?
    Posljednje uređivanje od ivancica : 05.07.2010. at 13:56

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi smo to kupili, ali funkcionira jedino u potpunoj tami i to u zatvorenom. Grrr. Bolje da sam tih 100kn pustila niz Dravu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mene su opet pojeli - mazala sam se Dipterolom u sticku - i kao da sam ih dozvala! užasssss
    piše da djeluje do 6h pa me svi zezaju da poslje 6h trebam nečim drugim namazati jer su me pojeli iza 6h popodne - od 7-9h navečer a tada dipterol ne radi!

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •