Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Prestali s dojenjem, a sika mu je jos uvijek "the ultim

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Prestali s dojenjem, a sika mu je jos uvijek "the ultim

Prestali smo s dojenjem jos prije oko mjesec i pol, sto prisiljeni (lijekovi), sto sam ja vec neko vrijeme to i prizeljkivala.

No, njemu je sika jos uvijek: The Sika
    Kod uspavljivanja se ne odvaja od nje i mora ju "cuvati" dok ne zaspi tako da drzi ruku na njoj

Ako mu kazem da makne ruku nakon nekog vremena, onda me pita:
    Mama, a zasto mi ne das da cuvam siku

Mislim, OK je sve ovo, malo me mozda smeta, al znam da cemo vremenom to rijesiti (nadam se )
    Al bas me zanima jel jos netko imao takvih iskustava nakon prestanka dojenja, a da je dijete starije od 2 godine :?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi još nismo prestali, ali smanjujemo broj podoja.
    obično doji jednom u danu čisto iz dragosti, i cicki za uspavljivanje.
    sad ja to uspavljivanje pokušavam riješiti bez cice, i kada to radim, on obavezno mora barem ručicu držati na cici dok ne zaspe.

mislim da je to ok, jer ipak jednu tako veliku vezu između njega i mog djela tijela (za koji on ne priznaje da je moj, nego samo njegov), treba postepeno rješavati.
    inače bi mi izgledalo kao da sam mu je otela, presjekla žice i nema više, ovako je cika još tu i biti će tu ali na nekoj drugoj razini.
    ah jesam ga sad , ali valjda i meni ima nešto duhovnog u tome

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam prestala dojit pred (valjda) mjesec dana i još ju voli podragat....

vjerujem da će, ako tema potraje, doći do vječne dileme: kakvi momci i muškarci su više opsjednuti sisama - oni koji su dugo dojili ili oni koji nisu dojili....

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    mislim da je to ok, jer ipak jednu tako veliku vezu između njega i mog djela tijela (za koji on ne priznaje da je moj, nego samo njegov), treba postepeno rješavati.
    inače bi mi izgledalo kao da sam mu je otela, presjekla žice i nema više, ovako je cika još tu i biti će tu ali na nekoj drugoj razini.

Tako nekako i ja gledam.
    Ako je vec na neki nacin morao prestat sisat, mogu ga ostaviti da sam odluciti kad ce vratiti siku mami

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mony, očito nije bio spreman na prestanak. a i da je, to postepeno odvajanje mi se čini sasvim normalno i razumljivo.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Citiraj josie prvotno napisa

Tako nekako i ja gledam.
    Ako je vec na neki nacin morao prestat sisat, mogu ga ostaviti da sam odluciti kad ce vratiti siku mami
    da, da, razumjela si me.točno sam to htjela reći

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mony, danas sam otišla s posla po nešto kući, i kada sam ponovno odlazila na posao, prilikom opraštanja (koje nekada potraje ohoho, ono; ljubi jedan obraz, pa drugi, pa prvi, pa drugi, pa ja nju, ona opet mene, nasloni obraz na moje grudi, poljubi jednu cicu, drugu (preko majice), pa opet obraz...) spusti svoj ovratnik majice da i ja njoj poljubim cice ...
    Inače, imat će u srpnju pune četiri godine, ne doji od ožujka prošle godine, pa ti vidi, (tko je tu lud ) a da ne pričam da gura ruke u moju majicu kada god je umorna, ljuta, razdražljiva, sretna, nestrpljiva; jedino to ne radi kada spava.

Ja sam već nekoliko puta ovdje na forumu (pri različitim temama) pitala je li to OK i do kada će trajati ( ) ali nitko mi ne dade nikakav odgovor...
    Jedino što sam ja pametnoga onda zaključila da je ipak odbijena od cice (čuj, mene, ono, kao malo prase ) prije nego je bila spremna, ali ipak mislim da to radi svako dugodojeće dijete - odviknuto spremno ili nespremno za to.
    Jedino (ponavljam) ne bih znala do kada djeca imaju tu naviku diranja i ljubljenja maminih cica, jelte...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

KS je imao 15mjeseci kad je prestao (znači prije godinu dana!). Tj. ja sam prestala. Treća trudnoća, jaka anemija, dugotrajno kljukanje antibioticima zbog EColi i streptokoka itd. itd. nisam imala ni volje ni hrabrosti a mislila sam da nema niti potrebe ... ALI:
    Nema dana kad mi ne priđe, a osobito dok dojim Mateu i mazi se tražeći ciku; gurkanje rukica i (nogica!) pod majicu i maženje koje bi trajalo i trajalo ... Ima i anegdotica pri tome, npr.dok sam dojila Mateu, sagnuo se i poljubio ciku. Kad sam pitala zašto to radi, dobila sam sljedeći odgovor:"Ljubim ciku da je ne boli kad je Matea grize!". Nekad i zatraži: "Ja bi cikao!"( to je govorio i dok smo dojili) ali se onda samo nasmiješi,stavi prstić u usta i mazi ... Nekad me i rastuži zbog toga i ljuta sam na sebe jer vidim da mu nedostaje ali onda se javi i Ivana da bi i ona cikala pa se i MM nadoveže i na kraju se svi radosno smijemo ( zamjenska aktivnost). Znači, odluka je ipak na njima ...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Joj, mirje, tebi tek nije lako

Da, vjerojatno je to splet toga da nisu spremni (a moj vjerojatno jos jaaako dugo ne bi bio spreman ) i cinjenice da je to ipak nesto najdraze (the ultimate )od cega se tesko odviknut.

A nista, morat cu se, prema AdioMarinom iskustvu spremit na nesto duzi period cuvanja sike

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    danas sam otišla s posla po nešto kući, i kada sam ponovno odlazila na posao, prilikom opraštanja (koje nekada potraje ohoho, ono; ljubi jedan obraz, pa drugi, pa prvi, pa drugi, pa ja nju, ona opet mene, nasloni obraz na moje grudi, poljubi jednu cicu, drugu (preko majice), pa opet obraz...) spusti svoj ovratnik majice da i ja njoj poljubim cice ...
    Inače, imat će u srpnju pune četiri godine, ne doji od ožujka prošle godine, pa ti vidi, (tko je tu lud ) a da ne pričam da gura ruke u moju majicu kada god je umorna, ljuta, razdražljiva, sretna, nestrpljiva; jedino to ne radi kada spava

Ajme, preslatko i jako, jako poznato.
    Moja Megi je prošla 4 godine i još uvijek je opsjednuta cikama. Doslovce vidim kako joj očice zacakle kad Linda doji, a ne jednom me i tražila i nisam je odbila, ali problem je da ne zna više tehniku, pa smo došle do sljedeće ideje- da joj špricnem mljekeca u usta bez da vuče. To joj je mrak! Kaže da joj je prefino, ali ne traži svaki dan, nego samo ponekad kad joj dođe da se opet osjeća malenom i zaštićenom, a ja je ne želim to uskratiti. Ne jednom se dogodilo da se obje prikopčaju, pa izgleda kao pravi tandem, iako Megica ne vuče, nego samo mljacka.

Mony, strpljenja.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja nedojilja da se javim...

diana već dugo ima običaj ljubljenja mojih cica, ne sjećam se ni kako je započelo, ali redovito je, a karlo stalno ima ruku na cici kad ga uspavljujem.

prema tome, budi strpljiva... a sigurna sam da je leon obziran, pa ih ne štipa i ne grebe kao neki...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

u šestom mjesecu će bit godinu dana otkad ne dojimo. Nema dana, pa gotovo ni sata, da me ne dođe tražit da si pomazi svoj "cici".
    Sad sam trudna te sam mu rekla kako će beba skoro papat mamin cici, a on je na to sa smješkom komentirao, dobro..jedan beba papala, jedan Jakov dragal..
    Uglavnom evo ima 2,3g i nema ni blizu tendencije nediranja cica...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    ... a da ne pričam da gura ruke u moju majicu kada god je umorna, ljuta, razdražljiva, sretna, nestrpljiva; jedino to ne radi kada spava.
    ovo radi i Rok, ali bez obzira na raspoloženje. bilo da smo doma ili negdje vani. i tako mi hodamo gradom/dućanom/parkom, a on s rukom u mom grudnjaku .

što je najbolje, ne radi to samo meni nego i mojoj mami, non-stop

inače, još doji i po noći isto često zna gurnut ruku pod majicu i mazit...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I Maureno hvata moju mamu za cice

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

2, 5 godine ne doji, a i dan danas kad god je blizu mene mi gura ruke u cice i ne znam kako da ga odviknem od toga??!!!!!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko ne doji već 9 mjeseci, ali još uvijek kada vidi cicu, doleti, pomazi se s njima, ljubi ih, i stavi u usta, malo valjda da se podsjeti . I kaže "Nema mjeka". I nekad čak traži da vidi ciku .
    Zanima me kaj će biti sada kada dođe beba :?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zaboravila sam jos napomenuti da od kad ne dojimo, zanimljive su mu i sike drugih teta
    Pa me neki dan pitao: Mama, a jel se papaju sike od tete I. (tete u vrticu)

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajme sad ste mi ulile strah u kosti.
    Lea maltene od kad se rodila (ima 13mj.) drži isti tempo u cicanju - čitaj stalno, puuno puta dnevno i 2,3 puta po noći.
    Nesmijem preko dana ni na trenutak leć na trosjed odmah se penje na mene i diže mi majcu.
    Odvikavanje mi izgleda ko nemoguća misija.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo još utjerivanja straha u kosti
    Vanja, 4 godine, još doji, a navečer, ako ne doji, prije spavanja stavlja ruku na moje sise i hoće ih čuvati, i tako zaspe.
    I to će proći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •