Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Par glupih i pametnih pitanja o porodu i poslije (2 dio)

bluebird

Početno Par glupih i pametnih pitanja o porodu i poslije (2 dio)

1. Čitam o toj famoznoj prvoj stolici nakon poroda. Djeluje zastrašujuce. Jel postoji šta da se popije, prožvace...bilo šta...pa da kakica bude proljevkasta. Jel bi onda to išlo lakše?
    2. Jel smijem dok rađam imat čarape? Moja je sestra morala imat gole noge( zašto?), a ja sam što se čarapa tiče kao pas dok jede . Režim na bilo koga ko mi ih hoče skinut . Poludit ću ne budu li mi dali moje čarape .
    3. Čitam o nekim uputnicama kad dođeš rodit. Šta trebaš imat uputnicu da rodiš? :shock:
    4. Što rade žene koje ne žele dojit sa mlijekom? Ja osobno želim dojit ali kak ovima nestane mlijeka?
    5. Čujem( što narodna predaja, što između razno raznih žena ) da je lakše rodit onima sa širokim bokovima???

To bi bilo to.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

1. Moja je bila O.K. (čitaj: dovoljno mekana) sama od sebe (možda sam samo bila sretna).
    2. Nemam pojma. Mislim da će te ipak izuti.
    3. Oh, da. Uputnica svakako (osim ako ne ležiš u bolnici). Ako dođeš bez uputnice, dok tebe spremaju, muža će ti poslati po nju.
    4. Ne znam. Sorry.
    5. Ja čujem da to uopće nije istina. Glavno da si dovoljno široka da prođe glavica; ne moraš biti k'o trokrilni ormar...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Par glupih i pametnih pitanja o porodu i poslije (2 dio)

1. ovisi o tebi, prehrani i mozda jos kojecemu. osobno nisam u dvije trudnoce nikad patila od zatvora pa mi ni prve post-porodjajne stolice nisu bile nikakav problem. a da su me zastrasili - jesu pomoci ti mogu kompot od sljiva i slicne stvari (stvarno ne znam kako to ide, nije mi nikad trebalo )

2. najvjerojatnije ce te trazit da carape skines (to je ona fora da ti moraju vidjeti prste na svim ekstremitetima zbog mogucih komplikacija). no, to ne znaci da ti ne mozes traziti da ih ostavis, lijepo objasnis da ti je jako hladno, da ti hladnoca smeta i da bi radije razmisljala o tijeku poroda nego o hladnim nogama lijepa rijec otvara vise vratiju od ljutnje

3. uputnicu obicno daje ginekolog u primarnoj zdravstvenoj zastiti negdje na pocetku devetog mjeseca trudnoce. nosis je sa sobom dok ti ne zatreba.

4. zene kojima "nestane" mlijeka cine vrlo jednostavnu stvar - ne doje. mlijeko se proizvodi uslijed poticaja, tj. dojenja. koliko dojenja - toliko mlijeka, ergo - nema dojenja, nema ni mlijeka.

5. "lakoca" radjanja je osobni dozivljaj. naravno da ce zena s uskim kukovima teze kroz sebe progurati glavicu djeteta od 5kg, dok ce zena sa sirokim bokovima vjerojatno (ali ne sasvim sigurno!) lakse "ispalit" bebuljca od 2,5kg... sve je to jako individualno... ja osobno jesam pozamasna ali nemam bas nesto siroke kukove (salo okolo naokolo, nazalost u tome ne igra :D) pa sam ipak lako rodila dijete od 4.030gr, a potom i ono od 4.670gr. ovaj put se nadam jos vecem

Pepa

Početno

1.Ja sam imala stolicu tek kad sam došla doma.Bilo me užasno strah,ali je na kraju bilo sve ok 8).Čula sam da su dobre prokuhane suhe šljive,ali na svu sriću nisu mi trebale.

2.Ovo za čarape stvarno neznam

3.Na zadnjem pregledu prije termina ginekolog daje uputnicu.Ja je nisam imala jer sam rodila nešto ranije i bila je subota,pa neradni ponedjeljak...i bez problema su me primili.MM je kad sam izlazila donija uputnicu.

4.Ne znam,u Šibeniku potiču na dojenje i sestre se stvarno trude pokazati i usmjeriti te.

5.Ja imam široke bokove :/ i sve jedno me bolilo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako žena ne želi dojiti napravi se ablaktacija, tj. daju joj se lijekovi koji prekinu proizvodnju mlijeka. Ako žena to želi, treba to naglasiti prije poroda.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za prvu kakicu, ako nije bila prirodno, sestre ti ponude tabletice koje te potjeraju (meni je bilo to super, mislim koliko može biti )... Problem je bio sa onom doma.... Ali moj savjet...nemoj jesti kuhane (suhe) šljive i / ili marelice (npr. u kompotu), jer ti naprave grozan kuršlus u crijevima (jako bolno i tebi i bebi...- barem je kod nas tako bilo). Jedi što više kuhanog, lešo, kompotiće (bez šljive i marelice - barem ja!) u tih prvih 1-3 mjeseca.

S druge strane, Tweety ističe vrlo dobre prednosti **** sokića od šljive za bebolince jer jako dobro regulira stolicu....Pa probaj....

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. nisam imala problema, al mislim da se moze traziti nesto ako se nema stolica
    2. ja nisam imala- nemam pojma zakaj, rekli mi da se skinem i presvucem u 'spavacicu' i ja se skinula i presvukla
    3. nisam imala uputnicu, nisu me trazili
    4. ne znam
    5. imam siroke bokove, rodila sam normalno; frendica mi bokove skoro pa nema i isto je normalno rodila tak da ni to ne znam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo ću se osvrnuti na čarape i široke bokove 8)
    Ja sam užasno zimogrozna i pristojno molila da mi ostave čarape, ali ništa od toga. Nema teorije da rodim u čarapama. Mjesto događanja 2 puta - Petrova
    Nešto su mi rekli da mora sve bit sterilno dolje i što ja znam, a na kraju su me pokrivali nekom groznom zelenom krpom. toliko o sterilitetu.

Što se tiče širokih bokova, ako ih itko ima to sam ja. Rodila u roku 2,5 sata i prvog i drugog. Ali bilo ih je sa uskim bokovima koje su rodila u roku 20 minuta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno niti jedno pitanje nije glupo

1. Prvi put jela šljive ko luda, drugi put dobila tableticu i riješila problem prije izlaska iz bolnice.
    2. Nemam poima.
    3. 2 x rodila bez uputnice u SM. Nije mi ni palo na pamet tražiti je.
    4. Mogu se dobiti lijekovi za prekid dojenja i mlijeko se ne proizvodi dalje. Kod dojenja je najbitnije da potražnja uvjetuje ponudu, pa ako dijete ne stavljaš na cicu ili ga stavljaš prerijetko - količina mlijeka se smanjuje i nestaje
    5. Imam široke bokove o široku zdjelicu (nije nužno da bude zajedno - frendica ima široke bokove i usku zdjelicu - rađala 2 dana) i prvi put rodila nakon 1,5 h jakih trudova, drugi put je trajalo još kraće.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. Definitivno kompot od šljiva, mene je protjerao pol sata nakon konzumiranja.
    2.Ja sam imala čarape do poroda, morala sam ih skinuti zbog sterilnosti.
    3.Moj ginekolog mi je dao uputnicu na zadnjem pregledu
    4.Kod nas obično ako ti mlijeko još nije nadošlo, tutnu bebaču flašicu, samo da bude mir
    5.Nema to veze. Ja nisam ni široka ni uska pa nisam ni osjetila da sam rodila.

Maggie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Oriana prvotno napisa
    Ali bilo ih je sa uskim bokovima koje su rodila u roku 20 minuta
    Na primjer ja
    Nisam imala uputnicu ( nije me nitko ni tražio ), rodila bosonoga i drugi dan je sestra dala tableticu curama koje su htjele i koje još nisu imale stolicu.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

1. kaka - ja sam tražila tablete jer sam imala hemeroide veličine nogometne lopte :/ pa mi je pomoć bila dobrodošla. doma sam normalno jela i nisam imala problema.
    2. čarape - rodila sam u njima. nisu mi ih ni pokušali skinuti, niti je itko za njih pitao.
    3. nikakva mi uputnica nije trebala, a išla sam na inducirani porod (nije bila hića).
    4. zbog komplikacija nisam imala mlijeko 5 dana. vid i ja smo se mazili i cicali u prazno, a u dječjoj sobi su mu dali jesti.
    5. za bokove ne znam. moji jesu široki i on je stvarno lako izašao što se toga tiče.
    btw. mjesto radnje: SD.
    sretno i bez straha.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •