Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: KLOMIFEN I VITEX

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno KLOMIFEN I VITEX

Da li se smije koristiti zajedno Vitex ( PMS FREE od Encijana ) sa Klomifenom?Odlučila sam probati taj Vitex s obzirom na moje jako kratke i neredovite cikluse, a Vlastelić mi je rekao neka od slijedeceg ciklusa pokusam sa Klomifenom ( zbog visokog FSH ).I ovaj mjesec sam dobila M nakon 18 dana pa mislim da mi je bolje barem pokusati ustaliti cikluse pa tek onda krenuti sa stimulacijama ili ipak mislite da to nema veze?!

Please neki savjet!! :?

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Klomifen i Vitex ne ! Vitex ponistava dejstvo Klomifena , tako da se ne preporucuje . Na svakoj kutiji bili kojeg proizvodjaca ces naci da se vitex ne uzima ako koristite hormonske ljekove iako Vitex ne sadrzi hormone u svom sastavu .
    Na Americkim forumima se vitex uveliko koristi , ali ga cure takodje ne piju uz Klomifen , ali zato kazu da se odlicno slaze sa Dabrostonima iako proizvodjaci ne preporucuju ni tada .

Koliko ti traju ciklusi ? Da li znas koliko ti traje folikularna , a koliko lutelna faza ciklusa ?Ovuliras li redovno ? Ciklus kraci od 21 dan govori o hormonskom poremecaju .Mislim da ces uz Klomifen u prvoj fazi i utrogestanima u drugoj rjesiti problem kratkih ciklusa .

Za vitex je potrebno najmanje 3 mjeseca koristenja da bi poceo da djeluje .

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prosli ciklus sam vadila na 4.dc hormone i sve je ok, osim povišenog FSH ( 11,3 )!Ovulacije su mi jako rano, možda već 7-8 dan, tako da najčešće prokrvarim u 10.dc, kao ovulatorno, ali ponekad zna ne stati sve do prave M, koje je najčešće negdje oko18-19 dana!Koma, ali ne znam zasto mi dr nije prepisao Dabroston ili Utriće!
    Rekao je samo da krenemo sa Klomifenom i onda na folikulometriju, možda bi mi onda prepisao!
    Progesteron nisam vadila, jer ne mogu doci do 21dc!!!!
    Znaci bolje da ne koristim Vitex sa Klomifenom, ipak cu onda malo odmarati nekoliko ciklusa, zao mi je s jedne strane jer imam osjecaj da nesto propustam, ali s druge strane mozda je ipak bolje ako se tako osjecam!Prosli ciklus sam imala HSG i pila antibiotike, pa me malo pecka dole valjda od njih, pa sam pomislila mozda pustiti da mi se tijelo malo odmori!

Valjda ne gubim vrijeme uzalud!
    I da, usput pijem Vrkutu i vitamin E!

Thanks na savjetu, mada mi je ženska u ljekarni rekla da mogu koristiti sa Klomifenom, ali ipak vjerujem vise tebi, jer tko zna sto me je ona razumjela!A sa Dabrostonima je ok, znači?

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam pila vitex i iskreno da kazem on meni nista nije pomogao :/

On se koristi uglavnom kod visokog prolaktina koji sprecava zacece . Ja tebi Vitex ne bi preporucila jer mislim da ti nije potreban , a i gubis dragocijeno vrijeme na nesto u sta nisi sigurna da ce ti djelovati . Progesteron se vadi 7-10 dana nakon ovulacije i u vecini slucajeva rijetko se desi da je to 21 dc ( to su skolski ciklus kada je ovulacija 14 dan ciklusa )
    To sto je ovulacija 10 dan moze biti problem ( povisen FSH utice na kracu folikiralnu fazu ) endometrij nije dovoljne debljine da bi doslo do implantacije , mada ima jako puno zena koje zatrudne bez obzira na to .
    Tebi je problem druga polovina ciklusa . Ocito dolazi do pada progestrona ,( cim imas spotting od dana O do M ) vjerovatno zbog disfunkcije zutog tijela ( STRES ) Taj problem se lako rjesava kompleksom vitamina B koji produzuje lutealnu fazu i dabrostonima koje ce ti doc. sigurno prepisati nakon sto se folikulometrijom utvrdi da je ovulacija prosla .Znaci Klomifen da podstakne ovulaciju u prvoj fazi ,folikulometrija , nakon ovulacije podrska dodatnim progesteronom i bices ti brzo mama nista se ne brini

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala ti na pojašnjenju, nadam se da ce se nekako izregulirati ciklusi, jer ovako vec jako dugo traje!Krenula sam i ranije sa Dabrostonima i Utricima, ali kod ginek., ne kod MPO, nije davalo nikakvog rezultata, što me i ne cudi s obzirom na njen rad!Tako da sam sada na početku, opeeettt!!!!

pokusat cemo sve da dodemo do anđelića, a mislim da mi ipak neće škoditi jedan mjesec bez dr., kako kažeš i sama stres vodi veliku ulogu u ciklusima!pa iapk je prosli mjesec bio HSG, to je za mene bio veliki stres, jer sam se bas bojala, ttresla se ko sibica,a ono nista! Tresla se brda, rodio se miš! Nista nije bolilo,ali...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala ti na pojašnjenju, nadam se da ce se nekako izregulirati ciklusi, jer ovako vec jako dugo traje!Krenula sam i ranije sa Dabrostonima i Utricima, ali kod ginek., ne kod MPO, nije davalo nikakvog rezultata, što me i ne cudi s obzirom na njen rad!Tako da sam sada na početku, opeeettt!!!!

pokusat cemo sve da dodemo do anđelića, a mislim da mi ipak neće škoditi jedan mjesec bez dr., kako kažeš i sama stres vodi veliku ulogu u ciklusima!pa iapk je prosli mjesec bio HSG, to je za mene bio veliki stres, jer sam se bas bojala, ttresla se ko sibica,a ono nista! Tresla se brda, rodio se miš! Nista nije bolilo,ali...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ovo je uzas, sorry na duplanju, ne znam zasto se pojavilo 3x!!Brisite, ako je moguce, sorry, nije do mene!!!

E da, zaboravila sam pitati od koga preporučaš kompl.vitamina B?!

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj tanjama prvotno napisa
    ovo je uzas, sorry na duplanju, ne znam zasto se pojavilo 3x!!Brisite, ako je moguce, sorry, nije do mene!!!

E da, zaboravila sam pitati od koga preporučaš kompl.vitamina B?!
    Ja sam u Svedskoj pa ti ne znam odgovoriti . Cini mi se da su cure sa Prije zaceca spominjale Plibex . Pitaj slobodno Rene2 ili Suzzy one ce ti dati najbolju preporuku

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala puno!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •