Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: kako da ju nagovorim da doji?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno kako da ju nagovorim da doji?

Jedna moja rođaka je u 4 mj trudnoče i odlučila je da neće dojiti :shock: . razlozi su različiti i ja ću navest neke pa molim za savijet kako da ju razuvjerim. da je to najbolje za dijete nije joj dovoljan argument
    -nije dojila niti sa prvim djetetom, a dijete nije bilo bolesno dok nije krenulo u vrtić sa 1o mj (meni se čini da je zapravo često bolestan)
    -puši
    -bolje joj je da beba spava stalno nego da plače ( ako je na umjetnoj spava duže)
    -želi imati više vremena za sebe
    -misli da nebi imala vremena za prvo dijete- bit će tada 4 god

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemoj gubiti vrijeme , niti živce

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Isprintaj joj materijale sa Rode. Ako je zanima, bude procitala.

No, cini se da ima svoj stav i ocekivanja, i mislim da ce se tesko promijeniti. Onda ti ne preostaje drugo nego da postujes njezin izbor.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nekima mozes pricati i pricati i nikakve koristi. . . . Odustani. . .

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Isprintaj joj materijale sa Rode. Ako je zanima, bude procitala.

No, cini se da ima svoj stav i ocekivanja, i mislim da ce se tesko promijeniti. Onda ti ne preostaje drugo nego da postujes njezin izbor.
    potpisujem... barem ćeš znati da si pokušala... a da ne pretjeruješ

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nema smisla ikoga na išta prisiljavati. savjet je jedno, ali nemoj ju osuđivati i 'držati prodike'. ja sam za to da treba poštivati tuđe odluke i volju ako ona ne utječe na nas. to što utječe na njeno dijete, njena je stvar jer to je njena odgovornost - ne tvoja. naravno da ćeš pokušati, možda ju uspiješ i preobratiti. ali znaš kako se kaže - svaka mama za svoje dijete zna najbolje (pa čak i kada to 'najbolje' nije najbolje, treba ju pustiti da na kraju ipak odluke donosi sama)

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    nemoj gubiti vrijeme , niti živce
    Na zalost, ovo je bila i moja prva pomisao

Koliko god pokusavala i sama biti podrska mamama koje doje ili se dvoume ili imaju problema, ako neko nece - sve je uzalud.
    Izgubila sam na tu temu dosta zivaca zbog osoba koje u zivotu nisam vidjela, paralelno pratim jedan britanski web forum, a vrhunac je bio komentar medicinske sestre (sa neonatalnog odjela) i buduce mame "znam da zbog svog posla moram promovirati dojenje, ali ne nogu zamisliti da je beba nakacena na mene non-stop" :shock:. Necu pretjerivati izjavom da nisam mogla zaspati zbog te recenice, ali skoro je bilo tako.

ivanaos, pripremi se na neuspjeh, nekako zvuci lose ta situacija, iako se nikad ne zna. U svakom slucaju sretno ~~~

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Imala sam želju dojiti oduvijek. Ali uz svo znanje o dobrobitima dojenja mene je dobrano prodrmao podatak što kravlje mlijeko radi crijevima bebe a što majčino, to mi je bilo prestrašno kad sam čula

Možda bi ju nešto takvo potaklo na razmišljanje...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

čim je ona već u 4-om misecu odlučila da neće dojit, nema tu sriće...
    Nemoj forsirat ili osuđivat...neka nas posjeti na stranicama Rode, možda nađe ono "nesto" šta će je uvjeriti drugačije

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Puši?! - ovo mi je užasno sebično.

Ja sam u sličnoj misiji samo što je moja 'žrtva' prvi put 'imala mlijeka samo mjesec dana'- naletio skok, a oni adaptirano i dudu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja dajem savjete samo onima koji to traže. ostalo je samo bespotrebno rasipanje energije i živaca. uzalud je ispravljati krive drine. osim toga ni sama ne volim kada me savjetuje ntko koga nisam pitala za mišljenje. kako hoćeš...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam odustala o tome komentirati sa onima koji ni želju za lijepom riječi ne mogu izreći,a kamo li da se upuštam u teme,no,no...puno sam griješila u početku,pa sam vidjela mrke poglede,još svašta nešto,a moj M,obožavao pričati kako je lijepo dojenje,pa se non stop sukobljavao,zato smo se dogovorili da ljepotu toga majčinskog čina ljubomorno čuvamo za nas. ,a kad se slučajno nađemo u pričama,već davno ispričanim(nemam mljeka i sl.)samo se pogledamo i milo nasmiješimo jedno drugom,jer znamo da upravo komuniciramo sa ne educiranom ili sebičnom osobom..

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja cu ti reci samo da sta god joj rekla/ne rekla i sto god ona ucinila/ne ucinila, ne uzimaj to k srcu. ali stvarno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •