Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Odjednom neće određene cipele

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Odjednom neće određene cipele

... e jesam smislila naslov !

radi se o tome da sam prije 2-3 tjedna R. kupila nove cipele, geox sandale (350kn!). odabir je pao na njih jer je u njima super hodao (bolje nego u ijednim drugim) a i meni su se svidjele. nosio ih je 2-3 puta bez ikakvog problema, a onda odjedanput ni čut za njih. kad mu ih hoću obut gura rukom, nogom, počinje plakat... ako mu ih navučem kakvim trikom iste sekunde ih skida, k'o da sam mu nataknula tko zna što. nigdje ga ne žuljaju - u to sam sigurna.

postoji mogućnost da su mu se zamjerile kad mu je pijesak ušao u njih, ali imao je čarapice pa ne znam zašto bi ga to tako jako zasmetalo.

uglavnom, nove novcate geox-ice stoje u ormariću i skupljaju prašinu, a on hoda okolo u zimskim cipelama. ovaj vikend sam jurila u dućan i dala još 150kn za froddo šlapice jer ga nisam mogla gledat kako oko vikse po zemlji, travi, pijesku, betonu hoda u čarapicama...

što da radim? da prodajem geox-ice ili je riječ o nekoj čudnoj fazi?
    ne razumijem, 3 dana ih je nosio bez ikakvih problema :? ...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prodaj i ne razmisljaj previse o tome.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moja anita vec dugo vremena sama bira obucu a ponekad i odjecu.
    cijelu zimu i proljece je nosila samo jedne cipele, koje su SUPER jer su lakirane, i oplakala ih je stoput jer su joj premale
    sada sama bira cipele i slape i kupujem ISKLJUCIVO ono sto joj se svidi.
    mozda se nekome to cini pretjerano, ali to su njena stopala, i ok mi je da sama odabere model. osim toga, ima buckasto stopalo i glezanj i u malo koje cipele slape svoje velicine stane...na neke koje meni izgledaju ok i pasu joj, cvili...bice je ipak stiscu..tako da ona sama bira i na to je jako ponosna 8)

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    moja anita vec dugo vremena sama bira obucu a ponekad i odjecu......sada sama bira cipele i slape i kupujem ISKLJUCIVO ono sto joj se svidi.
    mozda se nekome to cini pretjerano, ali to su njena stopala, i ok mi je da sama odabere model.
    ma daj nemoj zezat.
    gledam koliko ti je mala stara i vidim da nema niti dvi godine. ako odavno bira sama, znači li to da je sa godinu dana sama počela sebi birat odjeću i obuću !?
    sorry, ali meni osobno se to čini pretjerano.
    sve to stoji da su to njena stopala i sve šta uz to ide, ali da dite samo bira odjeću i obuću u toj dobi mi je malo....hm, hm....pretjerano.

miha, i moja ponekad zapne da joj se neke cipele ne sviđaju iako ih je nosila. pa ih malo sklonim i za par dana opet izvadim i prosto se oduševi. u međuvremenu zaboravi na fazu kako joj se nisu sviđalu i kako su joj bile bljak (kako ona kaže).
    pričekaj par dana pa mu ih opet ponudi. prodat ih možeš uvik.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Miha, i prije nego što sam došla do dijela gdje pišeš o pijesku, palo mi je na pamet da bi moglo biti tako nešto. Frana UŽASNO nervira kda mu nešto uđe u sandalu. Kad mu pijesak uđe u tenisicu ili cipelu nema s tim problema, ali kad uđe u sandalu, pa makar bio i u čarapicama, ne nastavlja hod dok sve ne očistim.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Loryblue moj je prvi put birao sq 14 mjeseci imao je plave adidaske i neke sive reebokice. urlao je ko lud i gurao me, dok nije pobjedonosno donio one koje on želi obući

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i meni se to osobno čini pretjerano, moj će sada 3 i nema šanse da si išta u trgovini bira sam, doma šta će obući da, što se tiče geox-ica ja ih nebi prodavala on mora naučit cijenit stvari koje ima, ako mu popustiš zamisli kako će ti kasnije biti.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ako ćeš prodavati, reci koji je broj

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajme sjetila sam te se par puta prosli tjedan kad sam uznevjereno trazila nove cipele za BC-a, jer bio je jedan topic na kojem si se jadala. naime svoje koje smo mu kupili prije cca. mejsec dana je skroz unisti ona autuuuuuuuuu kojeg sam gura nogama. u gradu je koma izbor cipela br. 22, jer ja sam htjela kupiti opet ili iste ili neke druge plitke. dakle mogla sam mu kupiti ili zimske na snizenju :/ ili sandale i bas sam te mislila pitati nakon trazenja drugi dan kako ste zadovoljni sandalama. na kraju treci dan sam u jacardi-u nasla neke tenisice na snizenju za 170 kn. vise izgledaju kao slape ali ipak su tenisice. BC je zadovoljan, ja takodjer jer nisam pukla oko 500 kn za naturino koje su skoro kupljene, ali moj skrti duh nije dao toliko novaca za nesto sto cemo nositi jos mjesec dana .
    e da mozda da dodam ovdje u toj mojoj potrazi obisla sam more ducana od maksimirske do king crossa i u muelleru u city one sam nasla zastitu za cipele za prednji dio koje se navuku na cipele, zaljepe cickom oko noge i na taj nacin sprijece unistavanje cipela od deranja pri voznji bicikla. kosta 70 kn i fakat luda stvar 8)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nella prvotno napisa
    i meni se to osobno čini pretjerano, moj će sada 3 i nema šanse da si išta u trgovini bira sam, doma šta će obući da, što se tiče geox-ica ja ih nebi prodavala on mora naučit cijenit stvari koje ima, ako mu popustiš zamisli kako će ti kasnije biti.
    zašto si dijete ne bi biralo? i kikica je birala...

a ovo boldano - u toj dobi ne može cijeniti na način na koji mi to radimo. jer mu pojam "cijeniti" sigurno nije dovoljno jasan. može samo prihvatiti da nema nečeg drugog.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam za to da može birati tipa - koje ti se više sviđaju, ove, ove ili te... Ali da baš sama bira između 100 cipela-nema šanse. Ona ima 2 i pol godine i da ja nju pustim da si sama bira cipele u dućanu.... pretjerano, zaista. Onda bi bile sandale za kišu, duboke cipele za proljee..... pa ti njoj objasni kako to nije prikladno. Kad bude imala 5 g, neka bira. Ali i tada ću ja donjeti konačnu odluku.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roby - upravo na to sam i mislila. tako dijete usmjeravaš na neki način - a opet ima pravo izbora.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

storma - Rok je bio sa mnom u dućanu, isprobali smo nekoliko modela, neke je skidao odmah, neke nije uopće htio na nogu, a u ovima je odmah zapičio kao da ih ima već mjesecima. i zaista je u njima najbolje hodao (inače mu stopala idu malo prema unutra, onako kao patkici, a u ovima je to bilo puno manje). i nosio ih je bez problema u početku...

tweety - pa to s pijeskom je bilo prije 2-3 tjedna! zar je moguće da još pamti i da mu se tako jako zamjerilo?

nella
    - Rok ima godinu i pol i mislim da je premali da bi razumio da treba biti sretan što ima kvalitetne cipele na nogama. ja ga nikako ne želim forsirati da nosi ono što ne želi, ali ne znam je li riječ o kakvoj prolaznoj fazi ili je ovo njegovo definitivno NE geox-icama... a i u tom slučaju što da radim da se isto ne ponovi? kako mu kupit nove cipele? novac mi nije problem (iako me srce zaboli kad kupim nešto što se ne koristi, a ima toga kod nas već puuuuno...) ali kako da znam da se neće ponoviti?

joe - riječ je o ovima, a broj je 23

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miha, možda ga ipak NEGDJE žuljaju :? ... ne vjerujem da bi samo pijesak utjecao...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa jel se to ne bi vidjelo već od početka :? ? mislim, kako ga nisu žuljale prvih nekoliko dana kad ih je bez problema nosio?

a i jako su mekane, široke i otvorene pa vidim kako mu noga i gdje sjeda...

ne znam, zaista će me izluditi te cipele... imam noćne more od pomisli na kupovinu novih...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam primjetila da me ponekad izbezumljava nešto što ide preko rista. nakon nekih pola sata nošenja - toliko me svrbi :? - da mi dođe da vrištim. to mi se znalo događati s nekim čizmama, ili s visokim cipelama. sad jako pazim na takve stvari.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nemam pojma... on sada hoda u debelim zimskim cipelama, sumnjam da je riječ o 'pokrivenosti' noge... a i te froddo šlapice koje sam mu kupila idu preko rista...

pomislila sam da je možda problem baš u tome što nisu 'ukalupljene'/čvrste nego mekane, ali istovremeno voli hodati samo u čarapicama pa sam opet na početku...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miha, ali to nije slučaj kod SVIH cipela. samo kod nekih :? ... što me ipak dovodi do zaključka da je moja noga ok , a da nekaj s TIM (konkretnim) cipelama - nije u redu.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

znači, nije faza u pitanju :/ ? da prodajem?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I kod nas slicna situacija Ivanu noga raste ko luda. Do sada nije bilo problema, malo bi zaplakao u ducanu kada smo probavali cipelice ali bi obicno kupovina zavrsila s novim cipelicama na nogama. I tako prije 0 dana krenuli mi po nove cipele jer su nam stare na knap i moje zlato se pocelo derati kao da ga u najmanju ruku ubijam, nije bilo sanse niti probati cipelice. Odlucila sam kupiti cipelice prema ulosku iz starih i probati doma. Da skratim cipele smo uspjeli obuci uz jako plakanje ali nije htio napraviti ni korak u njima. I tako nove cipelice svima pokazuje a stare i dalje nosi. Dobili smo jucer jos jedne, jako slicne ovim starim ali niti njih nece obuci!!! A stare su mu polako prekratke!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

miha, javi na pp ako i pošto prodaješ. Meni su jako lijepe, a Nikola ima broj noge 22 i do jeseni će sigurno urasti u ove.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miha, mi već jako dugo nosimo Geoxice i super smo zadovoljni s njima, no čini mi se da su u novoj liniji promijenili kalup ili tako nešto, možda ga zaista žuljaju.

Vaše su prekrasne, mi smo gledali iste takve, ali roze, za Fionu i isto je cmoljila da ju žuljaju, pa još uvijek nema sandalice za ljeto. (Ja ti imam dosta prohtjeva - osim što moraju biti kvalitetne, ne smiju biti kičaste, pa 99% ponude otpada u startu.) Općenito, zadnjih par dana smo probali gotovo deset modela Geoxica i samo su joj jedne odgovarale (tenisice - pa smo ih kupili za jesen).

A što se tiče toga sjeća li se još uvijek pijeska ili ne - ako ga je zaista jako smetao, vrlo je lako moguće da se sjeća. Kad počne bolje pričati, nerijetko će te iznenaditi opisima događaja kojih se i ti možda teže sjećaš.

U svakom slučaju, nemoj ga siliti da ih nosi (barem ja ne bih).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

zašto si dijete ne bi biralo? i kikica je birala...

a ovo boldano - u toj dobi ne može cijeniti na način na koji mi to radimo. jer mu pojam "cijeniti" sigurno nije dovoljno jasan. može samo prihvatiti da nema nečeg drugog.
    ok slažem se s tim, ali ga treba usmjeravati, a ne da dijete od godinu i pol izabere šta mu se sviđa a šta ne, i plače jer neće nekakve cipele, a to i kad biraju mislite da to rade svijesno, oni su premali da znaju šta im se sviđa a šta ne. mislim da se tako roditelji dovode u situaciju da će kasnije im djete plakati svaki puta kada ne dobije ono što želi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    tweety - pa to s pijeskom je bilo prije 2-3 tjedna! zar je moguće da još pamti i da mu se tako jako zamjerilo?
    ja sam se iznenadila sad kad sam isla traziti nove, probali smo jedne i frajer je sam provjravao izvana do kud mu je prst. mislim naravno da nije kuzio, ali to ga je izgleda dojmilo jako prije mjesec dana . cipele smo tad kupili u prvom ducanu, a isprobao je dvoje. eto ja sma fakat bila u :shock: da se toga sjeca, tako da nemoj sumnjati u Rokovo sjecanje. fakat nas iznenade.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj Storma prvotno napisa
    moja anita vec dugo vremena sama bira obucu a ponekad i odjecu......sada sama bira cipele i slape i kupujem ISKLJUCIVO ono sto joj se svidi.
    mozda se nekome to cini pretjerano, ali to su njena stopala, i ok mi je da sama odabere model.
    ma daj nemoj zezat.
    sorry, ali meni osobno se to čini pretjerano.
    vidim da vas je moj post zaintrigirao, pa cu pojasniti.
    nisam neki lovas, tako da ne kupujemo nista skupo. no uvijek ima bar 2-3 modela koji su zadovoljili kriterije (udobnost, kvaliteta, cijena) i zadnja je njena, iako su meni neke druge ljepse ili mislim da joj bolje stoje
    (par puta smo dobili nove cipelice koje su joj po svemu trebale biti dobre, pa nisu. kad dijete cvili da ga izujes, ocito nesto ne valja.)

odjeca - imamo sto imamo, uglavnom dobivenu lijepu robicu, ja odredujem minimum (godisnje doba, i ako je moguce svrha). ona bira haljinicu, ili hlace, ili neku tada favorite majicu (leptirici ili cvjetici ili majica kr. rukava preko bodija) ili ponekad ghm gornji dio pidzame preko majice (i to se dogodi). Ponekad pola dana prehoda sa majicom prebacenom preko glave ko maramom
    ima neke komade odjece koje je obukla jednom i nikad vise, i ne mogu skuzit razlog (nije ni preusko, ni etiketa) al nemre ih vidjet i gotovo.

tretiram svoje dijete kao osobu i maksimalno joj dozvoljavam donosenje odluka koje su u njenoj domeni. meni je ZBILJA svejedno sto ce obuci, i da li su cipele ili slape crne crvene ili narancaste, bitno je da se njoj svidaju.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ok slažem se s tim, ali ga treba usmjeravati, a ne da dijete od godinu i pol izabere šta mu se sviđa a šta ne, i plače jer neće nekakve cipele, a to i kad biraju mislite da to rade svijesno, oni su premali da znaju šta im se sviđa a šta ne. mislim da se tako roditelji dovode u situaciju da će kasnije im djete plakati svaki puta kada ne dobije ono što želi.
    Svatko ima pravo na misljenje i na njegovo iznosenje, na drugima je da se s tim misljenjem sloze ili ne. Ali molim te nemoj generalizirati i uvjeravati me da je moj pristup pogresan sluzeci se argumentom "oni su premali da znaju šta im se sviđa a šta ne". Na temelju cega mozemo sa sigurnoscu zakljuciti da li su premali za nesto ili da su postali dovoljno "veliki" za nesto? Svatko, pa i ta mala bica od godinu i pol su osobe, individue koje se po necemu razlikuju od drugih. Na roditeljima je da osluskuju i da im pomognu usmjeravanjem da se razviju. Plac ne mora uvijek biti znak razmazenosti, pogotovo za nekoga tko se jos nezna izraziti rijecima. I da ja mislim da i dijete s godinu i pol moze imati svoje misljenje a da li cu se uvijek sloziti s njegovim misljenjem... najvjerojatnije ne kao sto se ne slazem niti s tvojim.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da se tako roditelji dovode u situaciju da će kasnije im djete plakati svaki puta kada ne dobije ono što želi.
    ha gle... moja ima već 15 godina - i još nije počela plakati kad ne dobije ono što želi...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se tiče žuljanja...
    Nedavno smo tražili tenisice danima jer su ga svake koje je probao žuljale. To je trajalo i trajalo i bilo mi je čudno kako ga sve žulja pa makar i 2 broja prevelike. Onda sam u zadnjem dućanu poludila i nakon što je cvilio da ga žuljaju (a sve sam pregledala i stvarno nisam vidjela gdje bi ga to moglo žuljati) rekla da su te tenisice prave trkaće i da će u njima biti najbrži. Mislite da su ga i dalje žuljale? Ne, bile su najudobnije na svijetu i od tada se ne skida iz njih. I ne, nigdje nema žuljeva 8)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sanjam, moj se post uopće nije odnosio na tvoj, ne znam kako si se u njemu našla jer ja te nigdje nisam spomenula
    sorciere jel ti to sada ismijavaš moje mišljenje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •