Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Neće jesti, molim iskustva!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Neće jesti, molim iskustva!

Malena je stara skoro 5 mjeseci. Do sada je bila apsolutno zdrava, lijepo jela i dobivala na težini. Zadnjih 1-2 mjeseca jede 5x 170-180 ml adaptiranog mlijeka.
    Eh sad zadnjih dana imamo problem (možda i nije problem, ali ja sam jako zabrinuta). Od djeteta koje je prije bilo stalno gladno i jelo halapljivo, u tih par dana je počela zafrkavati s prehranom. Imam dojam kao da nije gladna, moramo joj doslovno gurati bočicu u usta i strpljivo je držati da ona barem nešto pojede, jer ju 50% vremena hranjenja gura jezikom van. Pojede ona dosta, ali u bočici ostaje po 20- 50 ml mlijeka.
    Uz sve to uredno mokri, ima stolicu svaki dan, super je raspoložena i vesela. Ne djeluje ni bolesno. Nemam dojam da nešto s njom ne valja.
    Čula sam se i s njenom pedijatricom, koja je rekla da dokle god je dijete zdravog aspekta da se ne trebam brinuti, da je to vjerojatno samo neka faza, da ju pustim da jede koliko i kada hoće.
    E sad, možda rastu zubi? (slini ona i glođe ručice i zvečke, ali već 1,5 mjesec) Ili možda smanjuje broj obroka s 5 dnevno na 4? Ili jednostavno ima neku fazu kad- NIJE GLADNA?
    Jeste li imali sličnih iskustava, i kako ste to riješili? Hvala na pomoći unaprijed

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nitko???
    Ljudi, dajte me smirite...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Medica, kao prvo ništa što traje par dana ne bi te trebalo puno brinuti, nego treba pričekati da vidiš što će se dogoditi, ako je dijete inače OK.

Kao drugo, kažeš da skoro sve pojede - pa koliko pojede ukupno?
    Dijete treba jesti 125-150 ml/po kili težine dnevno.

Kao treće, nažalost, često puta sam čula a i moje iskustvo je takvo da djeca koja su na adaptiranom mlijeku u dobi oko 5-6 mjeseci prestanu povećavati količinu mlijeka koju piju i počnu odbijati hranu. Ja sam radi toga započela sa dohranom ranije nego sam planirala, i brže nego što sam planirala uvodila nove namirnice.

Ali dok dijete normalno piški i kaka , veselo je i dobiva na težini ja se uopće ne bih brinula ako par dana slabije jede.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Inače je jela 5x 170-180 ml. Danas je jela ovako: 200, 160, 130, 120, i sad ćekam "večeru" da vidim koliko će pojesti. Ona je raspoložena, a ja zbunjena. Ali nadam se da nemam razloga za brigu? Izgleda da nismo ipak jedini koji imaju takve faze u hranjenju? Ne bi joj još dodavala dohranu, ali ako ovako nastavi, morat ću...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I moja je imala tu fazu negdje prije 2-3 mj. (sada ima 7mj.) Stalno su joj ruke u ustima i sve što dohvati od igračaka, slinčeka.. Nisam joj počela sa dohranom zbog toga, i skužila sam da je to zbog zubića. Srećom nije dobila temp. ali čim su joj probili zubi ( ima 2) počela je normalno kao i do tada papati.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj toffifeee prvotno napisa
    I moja je imala tu fazu negdje prije 2-3 mj. (sada ima 7mj.) Stalno su joj ruke u ustima i sve što dohvati od igračaka, slinčeka.. Nisam joj počela sa dohranom zbog toga, i skužila sam da je to zbog zubića. Srećom nije dobila temp. ali čim su joj probili zubi ( ima 2) počela je normalno kao i do tada papati.
    A po koliko dana je to trajalo? Ja isto sumnjam na zube, ali ne vidim još ništa što bi ukazivalo na njih...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam ni ja ništa vidjela, trajalo je oko tjedan dana a onda sam skužila da joj je naprijed na donjoj čeljusti sve crveno i natečeno i kroz par dana su nam stigli zubići

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: Neće jesti, molim iskustva!

Citiraj Medica prvotno napisa
    Uz sve to uredno mokri, ima stolicu svaki dan, super je raspoložena i vesela. Ne djeluje ni bolesno. Nemam dojam da nešto s njom ne valja.
    Čula sam se i s njenom pedijatricom, koja je rekla da dokle god je dijete zdravog aspekta da se ne trebam brinuti, da je to vjerojatno samo neka faza, da ju pustim da jede koliko i kada hoće.
    Ovo dvoje bi ti trebalo biti sasvim dovoljno da te smiri.
    Pogotovo ono prvo...

Sigurna sam kako i ti imaš dana kad ti se jede i kad ti se ne jede, to su uobičajene faze, kako kod odrslih, tako i kod djece.
    sve dok je curica živahna i naočigled zdrava... nemoj puno brinut.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Joj drage moje, hvala vam...
    Evo opet je "večerala" malo, samo 110, i još mi se smijala kad sam ju stavila spavati. Danas sam obratila pozornost na pelene- malo su ipak manje mokre nego prije, ali to je i normalno- kad manje jede.
    Vidjet ću još par dana, pa ako se nastavi i ako ona bude dobrog općeg stanja probat ću joj dati neku drugu hranu. A ako mi bude izgledala loše, javit ću se pedijatrici.
    Ali ipak me tješi to da se to i drugima događalo i završilo dobro, nadam se da će tak i nama...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •