Malena je stara skoro 5 mjeseci. Do sada je bila apsolutno zdrava, lijepo jela i dobivala na težini. Zadnjih 1-2 mjeseca jede 5x 170-180 ml adaptiranog mlijeka.
Eh sad zadnjih dana imamo problem (možda i nije problem, ali ja sam jako zabrinuta). Od djeteta koje je prije bilo stalno gladno i jelo halapljivo, u tih par dana je počela zafrkavati s prehranom. Imam dojam kao da nije gladna, moramo joj doslovno gurati bočicu u usta i strpljivo je držati da ona barem nešto pojede, jer ju 50% vremena hranjenja gura jezikom van. Pojede ona dosta, ali u bočici ostaje po 20- 50 ml mlijeka.
Uz sve to uredno mokri, ima stolicu svaki dan, super je raspoložena i vesela. Ne djeluje ni bolesno. Nemam dojam da nešto s njom ne valja.
Čula sam se i s njenom pedijatricom, koja je rekla da dokle god je dijete zdravog aspekta da se ne trebam brinuti, da je to vjerojatno samo neka faza, da ju pustim da jede koliko i kada hoće.
E sad, možda rastu zubi? (slini ona i glođe ručice i zvečke, ali već 1,5 mjesec) Ili možda smanjuje broj obroka s 5 dnevno na 4? Ili jednostavno ima neku fazu kad- NIJE GLADNA?
Jeste li imali sličnih iskustava, i kako ste to riješili? Hvala na pomoći unaprijed