Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 51

Thread: sarma

  1. #1

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default sarma

    kako je vi radite?koje začine stavljate u mljeveno?

  2. #2

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    nemogu virovat da niko ne radi sarme sad po ovoj vručini

    ja cu ih ovih dana kupila sam glavu kupusa jos meso i radim...

    ovako meso ne zutim nego u onu smjesu stavim već zažućenu kapulu sol vegetu,papar malo pancete na kockice malo crvene paprike slatke i saku rize i ro sve zamutim i slazem na list zatvorim i kuham na kapuli i pri kraju dodam zaprsku...

  3. #3

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    nemogu virovat da niko ne radi sarme sad po ovoj vručini

    ja cu ih ovih dana kupila sam glavu kupusa jos meso i radim...

    ovako meso ne zutim nego u onu smjesu stavim već zažućenu kapulu sol vegetu,papar malo pancete na kockice malo crvene paprike slatke i saku rize i ro sve zamutim i slazem na list zatvorim i kuham na kapuli i pri kraju dodam zaprsku...

  4. #4
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    I ja radim kao i ti, jedino što u smjesu dodam i malo currya u prahu (obožavamo ga) i ponekad nasjeckanog peršina.
    Poslažem sarmice na dno lonca, nalijem mlake vode i stavim na jako laganu vatru.kad zakipi dodam 2 žlice pasirane rajčice i nastavim kuhanje još cca 1 sat pa zapržim: na malo ulja zapržim 2 žlice mekog brašna. U to mala žličica crvene mljevene paprike,ali nju ne pržim niti sekunde jer onda bude gorka nego odmah u lonac i još kuham ccca 30min.

    Obožavam sarmu jer traje tri dana!!!

  5. #5
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Ja pancetu ne nasjeckam u masu nego ju u listićima stavim na vrh sarme i poslije bacim , a ne pravim zapršku nego dodam pred kraj pšenične klice ili sojine ljuskice .U masu dodam malo muškatnog oraščića i jedno jaje , ostalo kao luce mala.

  6. #6
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Kalimero, jel ti te klice i ljuskice ( ) dođu kao gotov, kupljen proizvod ili ih melješ, što li? Ako da, pod kojim nazivom i gdje kupiš?

  7. #7
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    ja ne mogu virovati da se nekome uopće jede sarma u ovo doba godine 8)

    Inače, ja meso ipak malo prodinstam na kapuli, dodam češnjaka, peršina, soli, papra i vegete, te rižu (sirovu). Punim listove i to je to. na isti način punim i paprike

  8. #8
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Luk (samo nasjeckan), češnjak, peršin, sol, vegeta, crvena paprika, biber, zobene pahuljice, jaje, riža. Zamijesim, motam u zelje, slojeve odvajam sjeckanim zeljem, na pol kuhanja dodam zapršku i malo paradajza. Kuham s lovorom.

  9. #9

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    radila sam ih sinoć i nastavila jutros bile su odlične dodala sam svega od začina i muskatni orascic i crvene paprike a u vodu u koju sam ih naslagala izmrvila pola govedje kocke tako su bile lagane i ukusne svima na svojim receptima

  10. #10
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    AdioMare:
    Kalimero, jel ti te klice i ljuskice ( ) dođu kao gotov, kupljen proizvod ili ih melješ, što li? Ako da, pod kojim nazivom i gdje kupiš?
    I sojine ljuskice i pšenične klice ili zobene klice imaš u trgovini - Bila, Konzum i td. Ne usitnjavam ih. Kod sojinuh ljuskica ono što je krupnije u pakovanju koristim za pašta šute, mješam sa mljev. mesom ili neko drugo jelo, a ono usitnjeno u vrećici ( izmrvljeno ) koristim za ugušćivanje.

  11. #11
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero
    AdioMare:
    Kalimero, jel ti te klice i ljuskice ( ) dođu kao gotov, kupljen proizvod ili ih melješ, što li? Ako da, pod kojim nazivom i gdje kupiš?
    I sojine ljuskice i pšenične klice ili zobene klice imaš u trgovini - Bila, Konzum i td. Ne usitnjavam ih. Kod sojinuh ljuskica ono što je krupnije u pakovanju koristim za pašta šute, mješam sa mljev. mesom ili neko drugo jelo, a ono usitnjeno u vrećici ( izmrvljeno ) koristim za ugušćivanje.
    Super, hvala.
    Možda se konačno maknem od zgušnjavanja s brašnom (malo, ali ipak).

  12. #12
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    AdioMare - kreni sa manjom količinom i kod jela gdje je paradaj sos prisutan ili neka aromatičnija jela ( sarma , sekeli , ćufte , pašta šute i sl.)

  13. #13

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    izviniteeeeee ali moram
    Ja, sta sve sjeckate u sarmu. :shock:

  14. #14
    xenia's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    214

    Default

    ja stavim samo narezani luk, ne dinstam ga prije a slaninu(špek) stavim komadiće između redova za aromu
    u meso stavim luk, sol, malo vegete, papar, slatke i ljute paprike prema ukusu (mi volimo ljuće), jaje, rižu i koliko riže toliko mlake vode i to sve dobro promiješam
    motam, slažem i između stavljam par komadića te slanine za aromu i na kraju radim zapršku u koju opet stavim crvene paprike da i juha dobije crvenu boju ali to se može staviti i u ljuskice čisto da juha dobiju jaču boju i aromu ako volite
    ja volim jače okuse

  15. #15
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero
    ... sarma , sekeli , ćufte , pašta šute i sl.)
    Kalimero, ostala si mi na jednom topicu "dužna" odgovor kako radiš sekeli

    Ja neko vrijeme za sarmu namačem rižu u vodi (da mi ne popije svu tekućinu iz mesa i okolice - rekla mi mama), luk za sarmu obavezno prodinstam - rekla mi mama, i obavezno u smjesu stavljam fine mesnate pancete sitno, sitno narezane - rekla mi jedna poznanica, Bosanka.
    Samo tada mi je okus sarme nezaboravan.
    Jaje i ostali začini - po želji.

    Quote Originally Posted by snorki
    Ja, sta sve sjeckate u sarmu. :shock:
    A kako ti radiš sarmu?

  16. #16
    Rene2's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Na svom mjestu.
    Posts
    1,905

    Default

    Sve sastojke izmiješam na prijesno, ne žutim luk ni meso.
    Zamotane sarmice posložim gusto na listove kupusa, između ubacim koji komad slanine, lovor list, zalijem vodom i kuham bez miješanja oko 2 sata. Svako toliko protresem zdjelu ukojoj se kuha.
    A nekad kuham i u pećnici u onoj kikiriki posudi (protvan s poklopcem).
    Pred kraj umutim jednu žlicu brašna i malo crvene paprike u hladnoj vodi i prelijem preko svega i još malo treskam lonac da se izmiješa.

  17. #17

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    193

    Default

    Quote Originally Posted by Rene2
    Sve sastojke izmiješam na prijesno, ne žutim luk ni meso.
    Zamotane sarmice posložim gusto na listove kupusa, između ubacim koji komad slanine, lovor list, zalijem vodom i kuham bez miješanja oko 2 sata. Svako toliko protresem zdjelu ukojoj se kuha.
    A nekad kuham i u pećnici u onoj kikiriki posudi (protvan s poklopcem).
    Pred kraj umutim jednu žlicu brašna i malo crvene paprike u hladnoj vodi i prelijem preko svega i još malo treskam lonac da se izmiješa.
    isto, samo meni slanina, sitno sitno izrzana ide i u meso

  18. #18
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    AdioMare, u tipicnoj bosanskoj kuhinji sarma je vrlo jednostavno jelo -

    u smjesu za filovanje ide meso, luk, mrkva, persun, riza/krompir, so, biber, mozda malo mljevene paprike -
    dobije se mekana smjesa, koja se onda mota u listove vinove loze, maline, rastike ili kupusa, sto sitnije to bolje.

    npr. kad pravim sarmu, posebno ako imam goste, u kasiku stanu 2-3 sarmice

  19. #19
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    je, pa se meni prijatelji čude kad kažem da kod mame pojedem 40 komada

    a to ko dvije "zagrebačke" sarme.
    one po pol kile!

  20. #20
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    wewa, u kasiku 2-3 sarmice wooowww svaka cast....i na umijecu i na strpeljenju da savijas tolioke sarme ja to jos nisam vidjela...pokusavam si predociti koliko maminh sarmica u rastici ili vinovj lozi stane u kasiku....hmmmm jedva bi se 2 ugurale

    apricot, moj mama pravi takve sarme, iako je iz bosne pa nam prijatelji bosanci ne mogu doci sebi kad vide sarma ko 2 sake meni su draze mali manje sarme i puno ribanog kupusa koji se kuhao sa sarmom....a 2 dan pire krompir i ista ta sarma

    a jojj.....ja moram bijezati s ovog topica jer 1. nikad nisam pravila sarmu!
    2.jako volim sarmu
    3. trudna sam i ako mi se bude jela sarama gdje da nadjem kiseli kupus sada? ...hmmmm
    bjezimmmmmmmm

  21. #21

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Quote Originally Posted by wewa
    AdioMare, u tipicnoj bosanskoj kuhinji sarma je vrlo jednostavno jelo -

    u smjesu za filovanje ide meso, luk, mrkva, persun, riza/krompir, so, biber, mozda malo mljevene paprike -
    dobije se mekana smjesa, koja se onda mota u listove vinove loze, maline, rastike ili kupusa, sto sitnije to bolje.

    npr. kad pravim sarmu, posebno ako imam goste, u kasiku stanu 2-3 sarmice

    adio mare nisam znala da u sarme dodje i krumpir i mrkva da nije to neki drugi recept za lazanje od sarma

    ajde molim te posalji cijeli recept mozda ga i probam napravit iduče zime prošla me volja za sarme sad sam prešla na punjene paprike

  22. #22

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by wewa
    AdioMare, u tipicnoj bosanskoj kuhinji sarma je vrlo jednostavno jelo -

    u smjesu za filovanje ide meso, luk, mrkva, persun, riza/krompir, so, biber, mozda malo mljevene paprike -
    dobije se mekana smjesa, koja se onda mota u listove vinove loze, maline, rastike ili kupusa, sto sitnije to bolje.

    npr. kad pravim sarmu, posebno ako imam goste, u kasiku stanu 2-3 sarmice
    Adio Mare, ovako pravim kao i Wewa, s time da ne stavljam mrkvu
    I nisu mi bas tako sitne, ali nisu ni ogromne.
    Jedna sarma od pola lista kupusa

  23. #23

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    cek, cek....
    ne stavljam ni krompir. Nikad nisam vidjela da neko u sarmu stavlja krompir. :?
    Znaci: meso, riza, luk i zacini. Odozgo nabacam ostatak od kupusa.

  24. #24
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ma može i krumpir umjesto riže.
    bude malo gnjecavije.
    bolje je s rižom.

  25. #25

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    ja sam naucila pravit sarmu od mame, a ona od svoje mame. I zaista nisam vidjela da su ikada u sarmu stavljale krompir.

    Cak sam nedavno primijetila da sveki u Bos. Krajini stavlja mrkvu u sarmu i to mi je bilo :shock:

  26. #26
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    ja bum pukla
    tražim kod sebe recept za sarmu, i nađem ovo:

    SARMA.......

    Chou croute – les feuilles, et coupe en neuilles
    1 kg de viande hache (porc-veau, ou porc-boeuf)
    1 oeuf
    4 morceaux de l'ail (il faut faire le «pure» avec les petite tenailles pour l'ail)
    1,25 dl du ris (je mis du ris en eau chaud pendant quelque temps)

    1 cuillere de cafe du sel,
    1 cuillere de cafe de Vegeta

  27. #27
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by snorki
    cek, cek....
    ne stavljam ni krompir. Nikad nisam vidjela da neko u sarmu stavlja krompir. :?
    Znaci: meso, riza, luk i zacini. Odozgo nabacam ostatak od kupusa.
    Znači, razlika je u malo sjeckane pancete, slanine, iliti špeka u smjesi. I u dinstanju luka.
    Ja nemam ništa protiv velikih sarmi. Kod nas u Slavoniji jedna sarma ne stane u žlicu, a kamoli tri.

    Ali sviđa mi se ideja savijanja u listu raštike, vinove loze ili već... Ja sam radila uvijek sa kiselim kupusom, tako da bih mogla probati i na bosanski način.

  28. #28
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    ma može i krumpir umjesto riže.
    bude malo gnjecavije.
    bolje je s rižom.
    a nisi se zalila jesenas

  29. #29
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    JA da se žalim?!
    bilo je božanstveno
    ali, ti si vrhunska kuharica, a ovdje se daju savjeti za neuke

  30. #30

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    AT
    Posts
    1,316

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    je, pa se meni prijatelji čude kad kažem da kod mame pojedem 40 komada

    a to ko dvije "zagrebačke" sarme.
    one po pol kile!

  31. #31
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    a ovdje se daju savjeti za neuke
    'ko ti je neuk?
    Što fali mojoj sarmi?! Krumpiri?


  32. #32
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    JA da se žalim?!
    bilo je božanstveno
    ali, ti si vrhunska kuharica, a ovdje se daju savjeti za neuke
    ih, nisam dosla da fish for compliments, nego da te zeskim

    i daaaaaleeeko sam ti ja od vrhunske kuharice - ja tu svrstavam zene koje kuhaju svaki dan, a ne rekreativno ko ja

  33. #33
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,280

    Default

    Quote Originally Posted by wewa View Post
    dobije se mekana smjesa, koja se onda mota u listove vinove loze, maline, rastike ili kupusa, sto sitnije to bolje.
    zanima me kad se sarma dela u vinovoj lozi, koja je najbolja jel od izabele? jel treba prije prokuhati, kolko se dugo to kuha, valjda ne ko i sarma od kiselog zelja? kaj ak delam s lišćem od kelja.

  34. #34
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    zanima me kad se sarma dela u vinovoj lozi, koja je najbolja jel od izabele? jel treba prije prokuhati, kolko se dugo to kuha, valjda ne ko i sarma od kiselog zelja? kaj ak delam s lišćem od kelja.
    Izabela i drugo neplemenito grožđe ima listove koji nisu jako rasperjani (onak ko smokvin list) pa je s njom lakše raditi. Plemenke imaju malu lisnu površinu i jako rasperjane listove pa je teško zafrkati sarmu. Osim toga, izabelu i srodne loze ljudi obično ne špricaju. Odabereš listove koji su svijetlozeleni, da ne budu tvrdi. Kratko prokuhaš u slanoj vodi da omekša, ohladiš u hladnoj vodi, ocijediš i udri dalje kao i klasičnu sarmu.

    Kelj - nisam nikad radila, ali ne vidim razloga zašto ne bi išlo. Moraš samo izrezati tvrdo kocenje, ali to se i inače radi. Meni bi se za ovo najviše svidio onaj špičasti mladi dalmatinski kelj koji nije jako nabijen i nije jako zgužvano lišće. Isto obariš jer je inače pretvrdo za frkanje.

    Duljina kuhanja - ako radiš s prethodno dinstanim mesom, treba kraće vrijeme, ali opet, sastojci se moraju lijepo premrežiti. Ovisi o mesu, količini itd.

    Dobru zabavu.

  35. #35
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Strucnjakinje za sarmu, trebam pomoc.
    Mogu li smotati sarmu navecer, strpati u frizider i ujutro ju staviti kuhati? Mislim, mozemo li se otrovati, prosjediti Novu na wc-u ili tak nekaj

    Ko da je bio neki topic gdje je netko pisao kak kuha sarmu cijelu noc, ali ga nikako ne mogu pronaci. Da probam tak?

  36. #36

    Default

    nisam stručnjakinja za sarmu, ali možeš smotati pa sutra kuhati, niš se neće dogoditi

  37. #37

    Default

    i nikad čula da se u smjesu stavlja krumpir
    pa sarma se radi naveliko, za više dana, što više stoji to je bolja
    kako može krumpir stajati?

  38. #38
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by enela View Post
    Strucnjakinje za sarmu, trebam pomoc.
    Mogu li smotati sarmu navecer, strpati u frizider i ujutro ju staviti kuhati? Mislim, mozemo li se otrovati, prosjediti Novu na wc-u ili tak nekaj
    Ja uvijek tako radim, bude baš dobra
    smotam navečer, složim u lonac i u frižider
    ujutro nalijem vodu i stavim kuhati

  39. #39
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    i nikad čula da se u smjesu stavlja krumpir
    pa sarma se radi naveliko, za više dana, što više stoji to je bolja
    kako može krumpir stajati?
    ni ja nikad čula za ovo
    dugo kuham sarmu, pa na što liči taj krumpir unutra? čak i da ne stoji.

  40. #40
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    ja to baš napravila,lijepo sam je zamotala,stavila u friđ i ujutro ću je staviti kuhati(inače to često radim i nikad nam niš nije bilo)

  41. #41
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by enela View Post
    Strucnjakinje za sarmu, trebam pomoc.
    Mogu li smotati sarmu navecer, strpati u frizider i ujutro ju staviti kuhati? Mislim, mozemo li se otrovati, prosjediti Novu na wc-u ili tak nekaj

    Ko da je bio neki topic gdje je netko pisao kak kuha sarmu cijelu noc, ali ga nikako ne mogu pronaci. Da probam tak?
    Možeš, to ti je kao da koristiš lonac za sporo kuhanje (ako je peć na struju, zakipiš, pa smanjiš na 1 tj. najslabiju vatru i ostaviš cijelu noć). Nisam to nikad radila, ali sam čula da se može. Možeš i u pećnici, na laganoj vatri:http://www.coolinarika.com/recept/sarma-kao-takva/

    Ali dobro je a70v rekla - ostavi smotanu sarmu preko noći pa kuhaj sutra, ništ joj ne bude.
    Last edited by Peterlin; 29.12.2012 at 21:01.

  42. #42
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Super!
    Za krumpir ni ja jos nikad nisam cula da ide u filu za sarmu.
    A sarma bez zaprske? U mom kraju je to svetogrde, a ja bi i to preskocila ako moze.

  43. #43
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Pa nije zaprška obvezna, ali u tom slučaju trebaš paziti da ne bude puno tekućine.

  44. #44
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    može i bez zaprške, zašto ne
    možeš samo staviti mrvu paradajza zbog boje

  45. #45

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    608

    Default

    mozes. a obzirom da je mesu potrebno nekih 20ak minuta da se skuha mozes i tako napraviti: smotati naveces, skuhati cca pola sata. ohladiti istaviti u frizider i sutra ujuto nastaviti s kuhanjem.

    nemoj kuhati cijelu noc, osim ako nisi uz nju cijelo vrijeme, to mi zvuci mlijun puta opasnije od ohladjene sarme (taman i sirove) u frizideru.

  46. #46
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Ja stavljam crvenu papriku iz istog razloga. Moja svekrva ima bolji trik - stavi neku domaću kobasu dimljenu i s dosta paprike, pa sarma dobije i boju i miris. Dio te kobasice izrezucka na sitno i stavi u mljeveno meso, a dio skuha sa sarmama. Rezultat je fenomenalan. Ja dugo sarmu nisam vlastoručno kuhala jer ne dospijem - baka ugađa unucima pa kuha sarmu relativno često, a ja se ne guram, he he he... Ali zato mene dopadne odojak ili kakvo drugo pečenje, a tak i tak sve pojedemo zajedničkim snagama.

  47. #47
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Bit ce to prava sarma za ljencine

  48. #48
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Prijavak: sarma uspjela, pojedena jos prije pet dana (2 kg mesa u sarmi). Radila sam ju navecet, ujutro kuhala. Zaprsku nisam radila.
    Hvala svima na pomoci

  49. #49
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,280

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ja stavljam crvenu papriku iz istog razloga. Moja svekrva ima bolji trik - stavi neku domaću kobasu dimljenu i s dosta paprike, pa sarma dobije i boju i miris. Dio te kobasice izrezucka na sitno i stavi u mljeveno meso, a dio skuha sa sarmama. Rezultat je fenomenalan. J
    ja ne stavljam ni zapršku ni paradajz ni suho ni kobase, jer imam par njih doma koji takve stvari ne jedu, a gutaju sarmu očima.

  50. #50
    ljubilica's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,779

    Default

    danas pravila sarmu sa suhim mesom kako dodatak zbog mirisa 1. put u životu i ispala je super baš sam happy s obzirom da i nisam baš neki vrsni kuhar.. i da, radim blagu zapršku jer obožavam pire preliti s umakom. i vrhnje preko svega
    Last edited by ljubilica; 19.01.2013 at 18:10.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •