Results 1 to 12 of 12

Thread: Gljivicni pelenski osip

Default Gljivicni pelenski osip

Vec dva tjedna imamo gljivicni osip i kako nikakve blaze kreme nisu pomogle jer se osip sve vise sirio, lijecnik nam je propisao Travocort kremu, na bazi kortizona, koristiti 10 dana. Procitala sma nuspojave i iako se to odnosi na duzi period koristenja kreme pitam se jel postoji neki drugi proizvod koji bi bio djelotvoran protiv gljivicnog osipa. Jel ima ko da se rjesio tog bez kortizonskih krema?

mi smo za gljivični osip koristili plimicol kremu, i odmah mu je bilo bolje već nakon 3 dana.

fegusti's Avatar

Mi smo to riješili Plimycol kremom (clotrimazolum), mazali 2 x dnevno

6,841

sarah, jesto probali Canesten/Plimycol kremu (ista stvar, različiti proizvođači)? Treba je mazati 2-3x dnevno u tankom sloju barem 10 dana (tj. dok se osip ne povuče + još barem tjedan dana nakon toga). Ako niste, svakako to pokušajte prije Travocorta.

Suzizana's Avatar

Pokušaj sa Rojazolom, nama a i maloj od moje frendice je bilo već drugi dan puno bolje. Mislim da to nije kortikosteroid.
    Evo pogledaj nešto više o tome:
    http://www.belupo.hr/Default.aspx?si...howNonOTC=true

suzyem's Avatar

Kako se zna da je osip gljivični a ne obični pelenski?

Sarah,
    A da pokusas bez pelena - samo tanke gacice!!

Nama je samo luftanje pomagalo!

Hvala cure

bez gacica smo stalno osim po noci. Gljivicni je jer je koza malo pobijelila na vrhovima tih crvenih tockica kao da je malo bijelo jedva uocljivo. Koza je sva nabrudala i sva sreca da jako ne cese iako je fleka velicine odraslog dlana.
    Problem mi je sto nisam u HR i pokusat cu da mi taj Plimycol posalju postom.Ovdje u AT odma daju te kortizonske kreme ako obicni penaten ne djeluje. Probali smo i homeopatsku kremu al nikakvog poboljsanja.
    I prali u zobenom mlijeku i opet nista. To se sad siri s bedara u medjunozje pa sam od sinoc pocela sa tim Travocortom. U uputama pise da je najbolje uopce tu kremu ne koristiti na djeci i ne u podrucju genitalija !
    Al doktor kaze to samo nako vise od 4 tjedna uporabe. Ma ljuta sam na ovu austrijsku skolsku medicinu, samo jedna mast za osip, jedini test za trudnocu koji mogu dobiti u apoteci je Clearblu od 16eura, i tako za sve stvari. Mozes dubiti na glavi al oni imaju samo po jednu vrstu proizvoda za konvencionalnu medicinu i mali milion homeopatskih i alternativnih koji naravno ne djeluju uvijek.

6,841

sarah, ako nema Plimycola, sigurno ima Canestena (to prozivodi Bayer). Jedino ne znam može li se kupiti bez recepta liječnika :? .

može se kupiti bez recepta

Sarah, prije nego sto probas druge kreme, please probaj sa Stelactiv od Mustele. Ja sam mislila da L ima gljivicni osip i izludile smo od odlazaka kod dermatologa koja bi svaki put potvrdila da jest gljivicni osip i mijenjala nam koktele kreme (or Rojazola do Plymicola u kombinaciji s drugim kremama) i meni govorila da pretjerujem sa brigom i da treba biti uporan sa gljivicama (by the way, svaki put na kontrolu za tjedan dana i svaki pregled 200 kuna ) . Tada sam na Rodama procitala o Stelactiv kremi i pelenskom osipu, otisla je kupit i osip koji je trajao vise od mjesec dana je doslovno PREKO NOCI nestao. Probaj, ne moze odmoci.

Quote Originally Posted by Timmy
    Sarah, prije nego sto probas druge kreme, please probaj sa Stelactiv od Mustele. Ja sam mislila da L ima gljivicni osip i izludile smo od odlazaka kod dermatologa koja bi svaki put potvrdila da jest gljivicni osip i mijenjala nam koktele kreme (or Rojazola do Plymicola u kombinaciji s drugim kremama) i meni govorila da pretjerujem sa brigom i da treba biti uporan sa gljivicama (by the way, svaki put na kontrolu za tjedan dana i svaki pregled 200 kuna ) . Tada sam na Rodama procitala o Stelactiv kremi i pelenskom osipu, otisla je kupit i osip koji je trajao vise od mjesec dana je doslovno PREKO NOCI nestao. Probaj, ne moze odmoci.
    Hvala Timmy al ja sam u AT a to znaci da ovdje ne postoji Mustela za kupit. Ne mogu se nacuditi kako su razni proizvodi u ovoj zemlji limitirani i izbor suzen, posebno kad se radi o boljim proizvodima, bilo krema bilo TVa.
    Ne preostaje mi drugo doli naruciti iz HR nesto od ovog sto ste preporucile.hvala puno.