tanja_b prvotno napisa
Što se tiče igara vjenčanja, ne smatram to ničim grozomornim, ali ipak se moram složiti s ovim:
aleta prvotno napisa
iako, ova me tema podsjetila na jednu drugu stvar: djeci se stvarno nameće zaljubljivanje/seksualnost (kako god mi to nazvali) već od malena. sjećam se da su mene kao malu pitali: A imaš dečka? - u doba kad još nisam ni znala što bi to trebalo biti. Evo, sada u prvom razredu OŠ djeca za Valentinovo na satu izrađuju pisamca i poruke za svoje simpatije. Onda naravno popularniji dobiju sva pisamca a većina niti jedno; i jasno je da se djeca osjećaju pogođeno i manje vrijedno zbog toga. Taj dio mi se ne sviđa.
Ja isto mislim da dosta veliku ulogu igra nasa seksualizacija djece. Meni isto nisu jasna pitanja tipa "imas li decka/curu", sto bi to trebalo znaciti za dijete od tri, cetiri, pet, sedam godina?
Meni ne smeta ideja da se djeca igraju vjencanja, dapace, to je igra make-believe, normalni dio djecjeg odrastanja. Al mi nije bas normalno, odnosno smeta me da je normalno da se malim klincima od ranih nogu od strane drustva (ne mora to biti od strane roditelja) utuvljuje ideja potrebe da imaju "decka" ili "curu".