drage forumasice, za sada imam jednoga andjela koji ima dvije godine, a drugi mi je jos u stomaku i na ovaj ce svijet izaci pocetkom kolovoza. bas zbog toga htjal bih svasta nauciti moju malenu koja ce u svibnju pune dvije godine. kao prvo, obozava svoju bocicu na koju pije caj ili vodu tijekom dana, ali se s njom sama uspava za popodnevno i nocno spavanje. Znam da je to sve stetno za zube, ali tako poptuno sama i mirno zaspe jer dudu varalicu nikada nije koristila. Kako od 10. mjeseca starosti ne pije mlijeko (sisala samo tri mjeseca), samo navecer kada zaspi, ostavimo joj u kutu krevetica bocicu mlijeka i tako popije (probali cokoladno, kakako, coklino, nema sanse, u budnom stanju samo ponekad monte, dukatino ili bioaktiv). Vec duze vrijeme uci piti iz case, ali to su toliko male kolicine tekucine koje popije, zapravo trazi svoju bocicu. Sada sam joj kupila malu janu na pipak pa joj je to zanimljivo i pije, ali za spavanje i dalje bocica.
Kako, kada i na koji nacin odviknuti od bocice i nauciti je da zaspi sama? Hoce li sama doci do toga ili trba neke nase smjernice? Najvise me to zanima zbog pelena koje bismo htjeli poceti skidati ovoga ljeta pa koliko budemo uspjesni. To znaci da s vremenom i noc treba biti bez pica.
Iskreno, to mi zvuci nemoguce, a s druge strane razmisljam ovako. Tko ju je naucio hodati, drzati bocicu, sjediti....? sama, samo smo pokazali, a ona, kada je bila spremna pravila je prve korake i ostale radnje.
Ako imate neke djelotvorne isprobane savjete, svakako se prikljucite.