Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: debljina endometrija?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno debljina endometrija?

bok svima, ja sam nakon 4 mj. razno raznih čajeva dobila endometrij 9,5 mm, od početnog 4 mm, pa me zanima da li je to dovoljno da se jajašće ugnjezdi ili ga još trebam podebljati, odnosno zanima me koja je idealna brojka endometrija..., inače u išćekivanju sam!? pusa svima

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Helena, mislim da je to sasvim ok! Koji ti je DC? Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Helena, u vrijeme ovulacije i implantacije optimalna debljina endometrija bi trebala izbositi od 8-12mm, tako da je to sasvim, sasvim pristojna brojka. Baš mi je drago što ti je pošlo za rukom da ga podebljaš

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

joj tako ste me razveselile, kao što rekoh prije cca 6.mj. mi je bio 4 mm, pa 5 mm, pa nakon sve siline čajeva...sada 12 DC mi je 9,5 mm, znači to je ok za jajašće (valjda će mu se sada svidjeti ostati ), znači sada čekam!! Još da kažem da mi je folikul bio 19,5x15 mm, jel i to ok?? sva sam uzbuđena....joj tak se veselim, nakon dugo vremena možda bude toliko željeni , sve vas ljubim

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A koji čajevi su u pitanju bili kod tebe?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sonja, tek sam sada vidjela da si mi postavila pitanje, dakle, ja sam prvo par mjeseci dva mjeseca bila čistu marulju (suban), onda neki čaj od neke žene iz gline, baš za ciste (6 dcl dnevno, platila svaki mjesec cca 300 kn), i sada pod zadnje čaj za ciste i imuno, (1 l dnevno) + tinktura (br. kapi se svaki mjesec povećava) i nekako sam sigurna da mi je od ovog zadnjeg tako veliki napredak...nema šta drugo biti, a i nisam osoba koja si nešto može ufurati, viša sam tip "nevjerni toma", pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Helena, i ja sam tek sad vidjela tvoj post sa veličinom folikula. On je za 12.dc tama, a to znači da ti je tako nekako bila i O. Sad svi s tobom čekamo i nadamo se, a ja ti šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam za 2 nedelje javiš pozitivan test i veliku betu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MAJOLINA prvotno napisa
    Helena, i ja sam tek sad vidjela tvoj post sa veličinom folikula. On je za 12.dc tama, a to znači da ti je tako nekako bila i O. Sad svi s tobom čekamo i nadamo se, a ja ti šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam za 2 nedelje javiš pozitivan test i veliku betu.
    tama=taman

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Helena111 prvotno napisa
    sonja, tek sam sada vidjela da si mi postavila pitanje, dakle, ja sam prvo par mjeseci dva mjeseca bila čistu marulju (suban), onda neki čaj od neke žene iz gline, baš za ciste (6 dcl dnevno, platila svaki mjesec cca 300 kn), i sada pod zadnje čaj za ciste i imuno, (1 l dnevno) + tinktura (br. kapi se svaki mjesec povećava) i nekako sam sigurna da mi je od ovog zadnjeg tako veliki napredak...nema šta drugo biti, a i nisam osoba koja si nešto može ufurati, viša sam tip "nevjerni toma", pozdrav
    Thanks.

Od danas pijem čaj za zdravlje žena kupljen u Kauflandu kojeg cure po forumima često spominju pa ću prvo pokušati s tim.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala Majolina, znači sve je ok, genijalno....iako mi je svekar koji se bavi viskom i tim stvarima (IAKO SAM JA TOTALNI NEVJERNI tOMA) rekao da ništa od trudnoće (po ne znam koji puta), a i sama nemam nikakve simptome, ma šta da kažem...osim što se naljevam tim čajevima, ko luda, ali idemo dalje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da ne otvaram novu temu, mada cu kasnije, dok prelistam ovde šta sve ima, jer sam sad prvi put tu, pitaću samo zar 6mm endometrijuma 14. dana, a još nije bila ovulacija, nije dovoljno? radjena je samo stimulacija klomifenom zbog nedovoljnog nivoa FSH i LH. inače, tog istog 14. dana najveći folikul je bio 26x26, jedan 25x20 a treći u desnom jajniku 20x19.na levom je bio jedan 19x18 i jedan manji.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivona22 prvotno napisa
    da ne otvaram novu temu, mada cu kasnije, dok prelistam ovde šta sve ima, jer sam sad prvi put tu, pitaću samo zar 6mm endometrijuma 14. dana, a još nije bila ovulacija, nije dovoljno? radjena je samo stimulacija klomifenom zbog nedovoljnog nivoa FSH i LH. inače, tog istog 14. dana najveći folikul je bio 26x26, jedan 25x20 a treći u desnom jajniku 20x19.na levom je bio jedan 19x18 i jedan manji.
    Ja mislim da je 6 mm endo jako mali za 14 DC ...
    Meni je endo 3 DC 6 mm, 10 DC pod klomifenom 8 mm , a 13 DC pred ineminaciju 14 mm
    Da probaš s nekom alternativom za podebljavanje endometrija , čajevi , cikla , ananas ..
    Ima dosta savjeta na forumu na tu temu .
    Ja sam jela svježi ananas i pila vrkutu , pa je možda i to pomoglo :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala na iskustvenim informacijama.
    pitala sam dr-a na UZ o tome - kaže da je u redu. ali ja sumnjam...

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Tako meni bude sa klomifenom i nista od tableta,čajeva,andola...mi ne pomogne da ga zdebljam.To je nuspojava Klomifena koja pogađa neke žene.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ivona, po nekim statistikama i istraživanjima to je nedovoljno, ali je ipak moguće da dođe do implantacije. Većina žena ima problem sa tanjenjem endometrija prilikom terapije klomifenom, pa možda ipak da probaš sa prirodnim preparatima za debljanje endometrija???

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pozdrav svima, i ja također ne bi otvarala novu temu, samo bi molila vaše mišljenje. Debljina endometrija 7. DC 5 mm, što moja ginekologica smatra jako tankim, a takav je navodno kao posljedica dugogodišnjeg uzimanja oralnih kontraceptiva. zanima me dinamika rasta endometrija, ako je 7. DC bio 5mm, što mogu očekivati na 13. DC pred ovulaciju (trakice su pokazale ovulaciju).

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ira2210, implantaciju je moguće očekivati u endometrij minimalne debljine 7 mm. Ako ti je 7. dc endo bio 5 mm, a ovuliraš "školski", 14. ili 15. dc, endo će u sljedećim danima sigurno dalje rasti i mislim da nemaš nikakvog razloga za zabrinutost! Naravno, treba uzeti u obzir da se implantacija događa 5-6 dana poslije ovulacije, a endo. cijelo to vrijeme raste...
    Puno sreće ti želim!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nitko ti ne može sa sigurnošću reći kako će rasti tvoj endometrij! Jer, ne samo da se rast razlikuje kod različitih žena nego i kod iste žene iz ciklusa u ciklus. Zato, najbolji način je provjera na UZV; tj. svako drugi -treći dan do ovulacije...
    Usput, meni se tvoj endić od 5 mm na 7. dc ne čini tako tankim. Pogotovo što ti je ovulacija (bila) 13. dc.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja se slažem sa curama da nije bitna debljina endića---mislim ne da nije uopće bitna, ali su žene ostajale T i sa 7mm!!!! Ja sam konkretno imala u vrijeme transfera 12.5 mm-kao savršeno, pa nije uspajelo...nemoj si tim razbijati glavu jer MPO liječnici znaju najbolje, možda i bolje nego obični ginekolozi koji često dižu paniku oko nečega što se ne čini toliko bad! sretno...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Superman, iva_luca, zelimo_bebu, hvala na lijepim željama i podršci . Ne znam zašto se moja ginekologica toliko zabrinula za debljinu endometrija, uglavnom ona kaže da je to jako tanko i da ne mogu to za sada (prije neko iskontroliramo sve hormone) ničime popraviti. Ja sam inače uzimala sam sok od cikle, sada tamanim ananas, a osobno sam, nakon malog proučavanja, i ja došla do stava da moj endić baš i nije toliko tanak. Osim toga, tu ću malo skrenuti s teme, navodno ovuliram na lijevu stranu gdje zbog vanmaternične, nemam jajovoda, a ona tvrdi da je nemoguća trudnoća u ovom ciklusu jer da jajašce ipak ima malo duži put do jajovoda.... Osobno snatram da je moguće, opet čitajući medicinske članke, a i iskustva Rodica. MOlila bi i vaše mišljenje? Bilo bi pokazat da je moguće :D

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Događalo se već da žene ovuliraju "na strani" bez jajovoda i ostanu trudne, tj. oplodnja se dogodi u suprotnom jajovodu. "Usisna" moć jajovoda očigledno je velika kad može "povući" jajnu stanicu iz trbušne šupljine...
    Vibram da i ti pokažeš kako je to moguće već ovaj ciklus! Samo budite vrijedni (znaš vjerojatno već shemu s odnosima svaki drugi dan)!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da svaki drugi

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Superman, hvala na vibricama

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

da dignem ovu temu malo...moj endometrij 6mm 14 dc..nista ne pijem....jeli jako tanak??? kad pijete klomifen prije postupka jeli se endometrij deblja ili ???

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koliko je meni poznato Klomifen stanjuje endometrij, ali mislim tek nakon dužeg perioda korištenja.Nisam ga nikad koristila, bolje će znati cure koje jesu.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dobar ti je endometrij

ajmo nastaviti na istoj temi, da se ne duplamo

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=38917

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove