Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: nece piti!!!!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno nece piti!!!!

ocajna sam. Lea ima 13,5 mj. i odbija piti vodu!
    jedan period sam mislila da smo dobro krenuli ali sad joj je sve igra- na casu, slamku, sportski cep (koji mi je uzrokovao konfuziju bradavica).
    uzme vodu u usta promucka i ispljune. mislim da joj stvarno sisa nije dovoljna (bez obzira sto i dalje doji na zahtjev) i ponekad me uplase podocnjaci. a sad jos dolazi ljeto....
    pokusavam joj kroz dohranu uvaliti vodu, ali ona ni jusno ne podnosi. prestala je jesti kasice i sada samo komadice hrane, i ako zagrabim juhu, nju pljune van a ostatak prozvace i pojede.

sta da radim? help!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mozda bi pila iz male Jane sa sportskim cepom ili ako bi u tu bocicu ubacila neku sarenu slamku?
    Predstavis joj to pijenje vode kao nesto ekstra - uzmi ti veliku Janu sa sportskim cepom, njoj daj malu i onda joj prodas foru - vidi mama i Lea piju vodu, Lea pije isto kao mama, Lea pije kao veeelika curica. Ili joj ubacis neku sarenu slamku da joj je interesantno.
    Jel pije sokove?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

E da - mi smo u fazi odbjanja juhe i moje zelje da vecina juhe ode u usta, a ne po podu, cak i juhu pili sa slamkom!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

koliko to traje?
    moja je bila u fazi da tjedan dana nije htjela piti vodu. sokove isto ne želi (što je meni :D ) radi boje.

velim, možda je samo prolazna faza...

a kako pomoći? ne znam probaj je animirati na sve moguće načine,
    a pirodne iscjeđene sokove? mojoj je to zabavno slagati i onda piti

, da se cura opet opredjeli za vodu i jušno
    ja ne znam kaj bi mi bez juhe - kod nas uvijek upali

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Budući da ona ima već goinu dana,ja bih ti rekla da joj malo ne daješ sisu pa će tražiti vodu.Ali pretpostavljam da se nećeš složiti s tim

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

leonisa, ni novi nije pio vodu sa 13.5 meseci.
    pa pogledaj koliko piski, videces da prima dovoljno tecnosti.

ni sada (22 meseca) on ne popije vise od 1.5dl vode dnevno, a piski kao veliki, to jako dobro znam jer nema pelene, piski na tutu.

tek negde ove zime (znaci sa oko 18-19 meseci) je poceo da pije po 3-4 gutljaja vode, a do tada je bilo gutljaj-dva.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

dok je cicao marku se voda mjerila u "lizovima" zanci otprilike 3-4 puta dnevno lizne vode. tek pred kraj dojenja kad je imao jedan do dva podoja dnevno poceo je nesto malo vise piti i to uz jelo.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ema neko vrijeme nije htjela vodu, ali je zato, uz nocno dojenje mlatila po rizinom mlijeku, meni je bilo bitno da je takucina, sada je skuzila Janu sa sportskim cepom i sada nema problema ni sa vodom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leonisa, vazno je jedino koliko ona piski.
    Vid sad ima 15 mjeseci (i 12 kg, ako to ikome ista znaci) pa uglavnom ne pije vodu nego cica. Popije nekoliko gutljaja vode dnevno. Ali piski prilicno, znaci ne fali mu tekucine.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: nece piti!!!!

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ocajna sam. Lea ima 13,5 mj. i odbija piti vodu!
    Ok..pitanjce..kako se Lea ponasa kada tebe/cice nema u blizini, a vodu joj ponudi netko drugi?
    I nemoj biti ocajna..pa ciki nemre dehidrirat, a i jos nesto..mi svi zaboravljamo da u vocu i povrcu ima vode zar ne?!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i mi imamo sličnu situaciju...gutne, probrlja i prljjjj..sve po sebi ili di stigne...
    Ok, Roko ciki još uvijek poprilićno..ali sam primjetila da u zadnjih par dana manje piški...
    Da se zabrinem ili što?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovak, ona od uvijek nece cugati nista sto nije iz sise.
    kak ide kad joj netko drugi daje...hm...to je rijetkost ali ista je stvar- igra se.
    danas je, eto na moje cudo i zadovoljstvo, popila 4 fina gutljaja i kad joj je bilo dosta, odmahnula je rukom, nije glumila vodoskok kako inace glumi.

mislim da ok piski...iako nemam pojma koliko jednogodisnje dijete treba piskit

istina je da i u mlijeku i vocu ima vode ali ima i soli i secera itd...

i igramo se, mama pije, Lea pije...danas je palilo pijenje iz flase- bez cepa! nakon sto je izgrizla slamku

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

slamka!!!

malo po malo...jest da je gutljaj po gutljaj ali krecemo se

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo malo podižem ovaj topic jer se susrećem s istim problemom.

neće piti ništa osim dojenja...
    vodu pljuje...sokove joj ne želim davati.

odbija i drugima a ne samo meni. uskoro ću na posao a ona ak me nema neće piti. s obzirom na moj posao desit će se da me nema po cijeli dan, neznam kak ćemo to riješiti...

leonisa kak je vama to na kraju završilo? vidim prošlo je već godinu i pol od tada

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Postoje tablice kolko mlijeka treba u kojoj dobi, kad se uvodi koja namirnica u dohranu ali nigdje nisam našla kolko odprilike vode treba :/ ... naša cura od 9mj jede 3 mliječna obraoka i dva kruta, super jede, ali vode maximalono 100ml (i to kad je dobar dan, inače 50-70ml)...stalno piški(presvlačim ju bar 10x (svaki sat,sat i pol)dnevno i uvijek je pelena srednje puna(osim noćne u koju ne stane ni kapljica više ujutro ), sokove neće (niti forsiramo),isprobali smo i flašice i čaše i slamke, ali ona neće...znam da ima vode i u mlijeku a njega popije 3x240ml ali svejedno, jel joj je dosta vode :?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

leonisa ja ti preporučujem da probaš sa žličicom iz čaše jer moja lana ima 8 mjeseci ,sisa i dohranjujem je ali ništa neče piti na flašicu ali šta god da joj dam na žličicu popije a ima za kupit case i flašice sa posebnim nastavkom pa kad povuče na tu slamku curi kao da sisa.ništa ne gubiš ako probaš puno srece.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hy moj mihael nece ni kap vode vec 2 tjedna vec me strah, hoce (kršitelj koda) ali ja bi radije da vodu pije pa mu ga nedam. hoce sportski cep al bu prebrzo ide pa odustao. kalo da mu jos nadoknadim tekucinu :?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

malo janje, pa daj mu i (kršitelj koda), bolje i to nego ni malo tekućine. To ne znači da mu ne možeš inače nuditi vodu. Možeš mu (kršitelj koda) i razrijediti s vodom.

Jesi mu probala ponuditi iz bočice s dudom? Probaj i bočicu s kljunom, i na žlicu. Ako nikako ne ide, možeš napuniti u špricu od 2 ili 5 ml, pa mu davati. Pohvali ga malo kad popije. Neka vam to bude kao igra.

Za sportski čep mislim da je još malo rano. Ali ako hoće, a prebrzo mu ide, malo mu pridrži bočicu, neka curi malo, pa zaustavi. Pa opet.

Neki su davali i iz čaše, još manjim bebama, samo mu moraš držati čašu, da se ne zagrcne. Plastičnu neku, manju. Držim vam fige!

P.S. Više nema onog mirisa kakice po alkoholu, kako si pisala?

Mislim, ako maleni ne doji, morao bi piti tekućine. Papa možda juhicu?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma juha mu nije najmilija a sto se tice (kršitelj koda)a to mu je slatko i zato mu se svadja. probala sam na casu jucer to mi je postalo zanimljivo vidjet cemo. a kakica mu vise ne smrdi rekla je doktorica da je fermitiralo voce

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moj m. nije pila više od đliice vode dnevno do prije 2 tjedna

jednostavno nije htjela. ni vodu, ni sok, ni čaj, NIŠTA (osim ponekad par žlica juhe ) Nisam se previše brinula jer je još dosta dojim pa dobije tu dobije nešto tekućine.

jednog dana je počela piti. iz čaše, boce, na žličicu...sasvim svejedno, ona sada pije :D

ja sam sretna...

malo janje, ja se na tvom mjestu ne bih previše opterećivala time. nudila bih stalno vodu (sok ili štoveć) i dosta voća (onog koji ima više vode...)

proći će i ta faza

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •