Stranica 12 od 14 PrviPrvi ... 21011121314 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 674

Tema: Otvorena? - 1. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    Citiraj mozarela prvotno napisa
    još jedno pitanjce- kako osjetiš te kontrakcije? ja sam imala samo dva puta pravo gotovo bolno grčenje maternice i nije se ponavljalo. da li pod kontrakcije spada i ono klasično otvrdnuće stomaka s osjećajem zatezanja ?
    U početku mi je bilo otvrdnuće stomaka sa osjećajem zatezanja a sad je već bolnije i neugodnije. A kad mi se zgrči donji dio stomaka imam osjećaj ko da ću se upiškiti

hvala ti na informacijama a koliko čujem toliko žena ima ta otvrdnuća da su maltene pa normalna u trudnoći! ja sam barem čitala o tim braxton-hick kontrakcijama...

držim nam fige svima! :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pozdrav svim curama a posebno onima koje moraju mirovati, bu sve ok, malo dosadno al' ajde !

Nego, kad smo već kod tih kontrakcija, ja mislim da dosad nisam osjetila točno nijednu :? ? A već sam 36 + 6, dakle, od sutra u crvenoj zoni. Jedino novo je kaj me odnedavno po noći bude lagani bolovi u nogama i zglobovima koje imam tokom menstruacije inače. Da nisam trudna, pomislila bi da ću je dobiti. Od kontrakcija ni k. Malo sam zbunj...

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj UdavDave prvotno napisa
    Pozdrav svim curama a posebno onima koje moraju mirovati, bu sve ok, malo dosadno al' ajde !

Nego, kad smo već kod tih kontrakcija, ja mislim da dosad nisam osjetila točno nijednu :? ? A već sam 36 + 6, dakle, od sutra u crvenoj zoni. Jedino novo je kaj me odnedavno po noći bude lagani bolovi u nogama i zglobovima koje imam tokom menstruacije inače. Da nisam trudna, pomislila bi da ću je dobiti. Od kontrakcija ni k. Malo sam zbunj...
    Blago tebi - em si dočekala termin, em nemaš kontrakcija

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo da se javim i ovdje... prosli tjedan sam zavrsila u bolnici, prijeteci prijevremeni porod, lezala pet dana u petrovoj, primala partus, sada sam kuci na istoj terapiji, samo oralno... trudovi su zaustavljeni, ali kontrakcije i dalje imam, nisu bolne... strogo mirovanje, samo wc i nazad.. cerviks skroz smeksan, 1/2 clanka, srecom unutarnje usce zatvoreno..sada sam punih 31 tjedan, nadam se da budem izgurala jos barem ovih 5 sljedecih...

račica

Početno

Citiraj dzani_sa prvotno napisa
    Samo da se javim i ovdje... prosli tjedan sam zavrsila u bolnici, prijeteci prijevremeni porod, lezala pet dana u petrovoj, primala partus, sada sam kuci na istoj terapiji, samo oralno... trudovi su zaustavljeni, ali kontrakcije i dalje imam, nisu bolne... strogo mirovanje, samo wc i nazad.. cerviks skroz smeksan, 1/2 clanka, srecom unutarnje usce zatvoreno..sada sam punih 31 tjedan, nadam se da budem izgurala jos barem ovih 5 sljedecih...
    dzani_sa, kakve si simptome imala prije odlaska u bolnicu? ja sam u 31. tjednu i prije dva dana su me u noći uhvatile kontrakcije i blaga bol u leđima. ta bol je trajala nekih pola sata i smirila se, a i kontrakcije su prestale tako da nisam tražila liječničku pomoć. no, ne znam kada treba alarmirati.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dzani_sa, i mene zanima - kako si prepoznala razliku između trudova i kontrakcija?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U prvoj T nisam ni osjetila BH, već kada je nešto čudno počelo na svake 2 minute po 30 sec na dan termina nije bilo dvojbe što je u pitanju. Sad sam prvi puta osjetila BH i velika je razlika u osjećaju. Trudovi se više osjećaju kao menstrualni bolovi i nekako kreću iz donjeg dijela trbuha pa prema leđima dok ne zahvate cijeli trbuh, ali je "žarište" boli dolje (logično, tamo gdje se otvaraš). Dok sam kontrakcije osjetila kao grčenje mišića (slično kao kada se zgrči mišić u nozi).
    Za svaki slučaj, ako osjetite da su kontrakcije ritmične malo si mjerite vrijeme: razmak i duljinu. To bi trebao biti glavni indikator da nešto više nije kontrakcija već je prešlo u trud.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kontrakcije nisu bolne, malo neugodne, osjetis ih kao stezanje, grc koji popusti nakon kratkog vremena.. Ja sam cijeli dan imala bas bolove, poceli su u donjem dijelu trbuha, kao jaki grcevi, onda su se sirili prema krizima.. uz to je islo i stezanje trbuha, ali bolno i puno neugodnije nego kontrakcije.. Jednostavno je drugacije, boli donji dio trbuha i ledja, ne mozes fulati... Mada sam ja naivna satima se mucila misleci da imam bolove zbog zatvora, da me crijeva bole... Nemojte zato ponoviti moju gresku, ako osjetite jace bolove, za svaki slucaj odmah doktoru..

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Baš sam danas bila na pregledu-32. tjedan trudnoće.Nalaz mi je ovakav: cerviks članak prsta dug ,uloživ do uu koje drži.

Dr. kaže da to nije niš ozbiljno-i dalje utrogestan,magnezij ,normabel i mirovanje.
    Da li ovo "uu" znači unutarnje ušće ili?
    Ako to(uu) nije otvoreno i cerviks nije skraćen-da li to zaista znači da nisam otvorena i da ne moram brinuti kako je i sam r dr.rekao?Netko imao nešto slično u dijagnozi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

REA, nisi otvorena, ali moraš mirovati da se ne bi i unutarnje ušće otvorilo, pa da ne moraš na serklage - bolje ipak ništa ne dirati dolje sve dok se ne mora. Ja imam slični nalaz (uu se drži, a ceviks na 1/2 čl)i već jako strogo mirujem 20 tak dana. Inače mi se u 3 tjedna skratio cerviks od kad smo primjetili početak otvaranja. Imam i istu terapiju ko i ti.
    Samo lezi i miruj....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rea, ja sam isto 32.tjedan, cerviks je 1/2 clanka dug, jako smeksan, uu jos uvijek drzi, ali sam na strogom mirovanju nakon izlaska iz bolnice i pijem partus+normabel.. Nije strasno, ali probaj mirovati maksimalno, barem jos 4 tjedna, dok ne udjes u 37. tjedan.. serklaza kod nas ne dolazi u obzir, prekasno je... cuvaj se, maksimalno miruj, zaboravi na kucne poslove, podizanje tereta, dugo hodanje i ostalo...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo rodila nam je jos jedna otvorenica, Evita je jucer rodila deckica Davida :D :D Mirovanje se isplatilo...[/b]

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

:D za Evitu i Davida!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo Evita!!!!

nisam spavala cijelu noć, nešto me probadalo, ne znam da li su to bili bolovi radi trudova i da li se otvaram, ja sam pripisala probavi i napetosti (??!!).

dzani_sa koliko si dugo trpila bolove i mislila da su radi probave??? kolko imam vremena?? meni se već sad "drži" samo unutarnje ušće, a u 23. tj sam i imam blizance - tako da je opterećenje veće.
    danas ću još pričekati i vidjeti da li će se ti bolovi ponoviti...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bravo Evita, evo ipak nije muž u šumi obavljal posao :D

Btw je l neko zna kaj znači glavica MS u zdjelici? Kužim ja i glavicu i zdjelicu al me buni ovaj MS ? 38. sam tjedan inače pa kontam je l to znači da beba polako putuje prema exitu? Kaže još portio skraćen.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Riba, iz iskustva ti mogu samo reci da ne cekas dugo, pogotovu sto imas blizance i sti si tek u 23.tjednu... Bolje odi ranije.. Vibrice da sve bude ok i javi kako je proslo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da sam ipak bila nervozna i napuhnuta, odatle oni bolovi.
    Od prošle noći ništa, nikakvi bolovi (osim kad me mala lupi u mjehur, ali to je slatka bol).
    Dzani hvala na savjetu...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dzani_sa prvotno napisa
    Evo rodila nam je jos jedna otvorenica, Evita je jucer rodila deckica Davida :D :D Mirovanje se isplatilo...[/b]
    Mirovanje
    Evo ja mogu ponovo reči da nisam baš mirovala. Skitala sam se okolo na veliko. Šetala zoo-om, imala seks..... i eto nas tek na termin. :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo drage moje otvorenice da se i ja javim napokon. Dakle, sve je onako kako je ivana b pisala (hvala ti). Serklaža je prošla 28.08 i sve je bilo u redu. Kod mene je stanje bilo ovako: u 18.-om mi se skratio cerviks na 35 mm a oba ušća zatvorena, u 21.-om tj nalaz isti sve super a onda u 24.-om tj cervix 26 mm vanjsko ušće otvoreno za prst ali još uvijek T oblika. Moj dr. se odlučio na serklaž jer kasnije više ne bismo mogli. Nakon serklaža moj cervix je 30mm, ušća zatvorena i dalje T oblik. Sada pijem ljekove protiv trudova iako sam uvijek imala samo bh kontrakcije, (dosta česta stezanja uz pritisak ali bez bolova) i od tada ih imam samo nekoliko dnevno, nisu više česte. Kada sam u bolnici pitala doktora da li su to bh kontrakcije ili trudovi on mi je odgovorio da oni to uopće ne mogu znat sve do poroda. Da neke žene imaju jako puno kontrakcija cijelu trudnoću i ne otvaraju se, a neke ih nemaju a otvore se. Malo me :shock:
    U svakom slučaju sada sam na strogom mirovanju i ljekovima i brojim dane do 32.-og tjedna ( jer su blizanci pa se malo ranije rađaju) pa da izađemo iz opasnosti. Tokolizu sam primala samo 48 sati nakon serklaže, a svi oni iscjetci, komadi, sluzi koje sam vidila tamo su bili od pregleda i serklaže.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Garfy, drago mi je da si dobro, samo miruj!!!!!

račica

Početno

Bravo za Evitu i Davida :D

Cure, kod mene se u 32. tjednu pojavio smećkast iscjedak i sukrvica. Poslali me na ctg koji nije pokazao trudove. Doktor me pregledao vaginalno i rekao da nema krvi. Poslao me kući i dalje na mirovanje. Rekao da se to može pojaviti zbog odnosa, a ja ga nisam imala, ili zbog nekog napora, a ja ležim po cijeli dan, čak i jedem na ležeć, samo se dižem na wc.

Jel ima netko sličnih iskustava? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja frendica si je u trudnoći priuštila dva puta cca 1/2 dcl crnog vina, oba puta je slijedeći dan imala krvavi iscjedak!!! (jača prokrvljenost)

0 alkohola u trudnoći!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prijavljujem se u klub otvorenih. Meni je cak i unutarnje usce otvoreno. Sad sam 29 punih tjedana, dakle u 30. Nemam nikakvih simptoma, ne osjecam nikakve kontrakcije, i moram priznati da je to dvosjekli mac jer je tesko mirovati kad ti nije lose.

Ali sutra planiram leci u krevet pa kako bude. Cak bih radije u bolnicu, jer tamo fakat mogu samo mirovati, sto mi doma tesko uspijeva ....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

trini ne znam bili ti zaželila dobrodošlicu u klub ili... ali u svakom slučaju moramo izdržat. ja ti ležim već 2,5 mj. od toga mjesec dana strogo. Dignem se samo u wc i već me sve boli. Drži se proći će i ovo

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Garfi kad ti je termin ?ja nosim isto blizance 30+5tj.,otvorena sam 1 prst i od jučer mirujem do sada sve ok?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sori garfi nisam pročitala da si mi već napisala u kojem si tjednu na mojem postu.(o uloživosti).ja sam prije mj.dana bila uloživa za vršpak prsta a danas otvorena za prst. Strah me je pa dosta odmaram.Već mi je jalo teško sjedit i stajat.Kako da spriječim daljnje otvaranje ?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I ja sam trudna 30+3,otvaralo mi se i unutarnje i vanjsko ušće(isto blizanačka trudnoća),pa mi je naapravljena serklaža,mirujem strogo već više od 11 tjedana,Garfy i ja imamo sličnu situaciju.
    Mislim da bi trebala što više vremena provoditi u horizontali jer koliko sam ja skužila sjedenje ti je još gore nego stajanje,jer je veći pritisak na grlić.
    Jesi li napravila briseve da se isključi neka infekcija kao uzrok otvaranja?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

potpisujem npjaksic, samo miruj i ja se nadam da će nam biti sve u redu.

ja sad imam problem i sa streptokokom kojeg sam donijela iz bolnice jer su mi u bolnici prije serklaže svi nalazi bili uredni (otvorila sam topic o tome). Užasno sam ljuta jer svaki put iz bolnice donesem po neku bakteriju.
    Obvezno izvadi briseve.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

doc je rekla da će mi sljedeći put raditi briseve, za 3 tj.a ako se do onda još otvorim da me salje u bolnicu do poroda! pijem mg za kontrakcije i zbilja pomaže ,danas sam ih imala 5-6 ,a inače mnogo!da li vi imate te kontrakcije?od kad su se pojavile ja se počela otvarat! :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da vam se i ja pridružim. U 16 sam tjednu(blizanci), cerviks omekšan, 33mm, oba ušća zatvorena. Idemo na preventivnu serklažu.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo da se javim!prošla moja tri tjedna i bila na kontroli u petak! otvorila se nisam ništa više od prošlji put( 1 prstić) dečki su veliki 2700 i 2300 ,sada mi je 33+6!jedino me tlak malo za.....dok mi mjeri sestra u abulanti 140/90 a doma 120/75???????????vidim da ste vi duplice skoro sve išle na serklaž a meni o tome nitko ni riječi?ako bude sve ok doma sam do 5-6.11(36 tj)kontrakcije više nemam od kad pijem normabele a prije ih je bilo 100 u danu!znam da su štetni ali uvijek neko zlo za neko dobro!kak se vi držite?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dugo se nisam ovdje javila... Samo da prijavim da smo i dalje 2u1 (sto mi je djelovalo nedostizno), sada smo 38.tjedan i cekamo bebaca svaki dan... Bilo je tesko izdrzati strogo mirovanje, boravak u bolnici, grozne tablete, ali sve se to isplatilo jer je bebac ostao ovoljno dugo u busici i dovoljno porastao...

Nadam se da ce sada i porod doci i proci kako treba i da cemo ubrzo uzivati sa svojim

Picokaca, vjecita dilema, normbeli da ili ne... Puno se o tome pisalo, ja sam ih jednostavno morala piti, sto zbog kontrakcija, sto zbog ublazavanja nuspojava terapije za sprijeavanje trudova koju sam uzimala (partusisten). I meni je uvijek bilo zao kada sam ga morala piti, borila sam se sto sam mogla vise protiv toga, umanjivala doze i ostalo, ali i kada sam ga morala popiti radila sam to zbog bebe.. Definitivno treba procijeniti prednosti i nedostatke, ali kada se mora, mora se.. ja sam sama prestala da ih pijem kada sam napunila 36 tjedana i bilo je ok... Nikada ih ne bih uzimala samo zato sto ne mogu zaspati ili iz nekih slicinih glupih razloga, ali kada se radi o ozbiljnim stvarima, onda jednostavno moras...

račica

Početno

Evo, ja sam dogurala do 37+2, otvorena 1,5 prst i sada samo čekamo. Mirovanje se definitivno isplati. Zato, svim otvorenicama želim da ustraju. :D

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure, evo i mene, sad sam 33+4 i zadnji pregled je pokazao da sam otvorena 1 prst, cerviks skraćen na 2/3, kontrakcija mali milijun u danu ali ne pijem normabele. Imam fobiju od njih jer me dobro ošamute, ali vidim da ću morati.. Nadam se što dulje ostati 2u1..
    Gin.veli da strogo mirujem pa se dižem samo na wc.

Inače, Garfy nam je rodila prekjučer, 2 curice, bebe su super, danas su ih skinuli sa respiratora a ona i dalje ima visok tlak (radi čega su je i porodili na carski). ~~~~~~~~~~~~~~~~ za što skori odlazak doma!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ivana kaklve ti normabele piješ kad te ošamute ja pijem od dva miligrama i ništa posebno ne osjetim,osim što imam manje kontrakcija!

garfi,želim vam puno sreće i zdravlja!

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj picokača prvotno napisa
    ivana kaklve ti normabele piješ kad te ošamute ja pijem od dva miligrama i ništa posebno ne osjetim,osim što imam manje kontrakcija!

garfi,želim vam puno sreće i zdravlja!
    Isto od 2mg. Meni je grozan..ukomirana sam od njega

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure s iskustvom otvaranja, da li postoje kakvi simptomi otvaranja? Ja zadnjih par dana osjećam jaki pritisak glavice, a uz to i stalna bockanja dolje skroz nisko u rodnicu, ma ne znam kako bih to opisala, ali uglavnom, dosad nisam to osjetila. Dosta je bolno i često, a najviše bocka kad sam na nogama. Sad sam 34+3. Jel bi to mogli biti znakovi otvaranja? Sljedeći pregled mi je za 10 dana, ne znam je li pametno to čekati?!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

te simptome sam i ja osjećala! najviše je pritisak kod sjedenja ! ja sam bila otvorena 1 prst ali takvo je stanja već dva mjeseca!

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Rhea mene probada cijelu trudnoću, sad na kraju najviše, naročito dok sjedim.Beba je okrenuta na glavicu i osjećam je prilično nisko.Imam dojam da sam se još više otvorila ali ne usuđujem se ići ginek.
    Inače trudnice uglavnom ne osjećaju otvaranje, kako sam čula

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i ja mislim da se ne osjeća, kad sam prvi put otišla na porod nisam imala trudove nego mi je puko vodenjak, došla sam u bolnicu 5 cm otvorena, a nisam niš posebno osjećala kao promjenu

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Izgleda da kod mene nije otvaranje u pitanju, doktor kaže da su to lažni trudovi, a ja više ništa ne znam :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo nas natrag nakon mjesec dana bolnice. U 20 tjednu napravljena je serklaža. Strogo mirujemo i nadam se da će na kontroli za 10 dana biti sve ok.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Podižem temu!
    U 20.tj mi je ginekologica rekla da sam uloživa za vršak prsta, da malo smanjim aktivnosti iako to i nije tako neuobičajeno za 2. trudnoću.
    Sada s 24.tj nisam se više otvorila ali mi je vratić maternice smekšan.
    Nije mi prepisala strogo mirovanje, već mi je rekla da još smanjim aktivnosti i htjela mi otvoriti bolovanje. Ja sam ju pitala da li bih još mogla malo raditi s obzirom da na poslu samo sjedim i trenutno nemam neku tveliku gužvu i stres, pa da na porodiljni odem s godišnjeg (zbog love naravno) . Osim toga doma bih se više izmrcvarila sa sinom nego na poslu. Ona je rekla OK, da pijem magnezij i da dođem na kontrolu za 2 tj da vidimo kako se stvari razvijaju. Slijedeći tjedan sam doma.
    No sad me uhvatila grozna panika da možda ne radim dobro i totalno sam izbezumljena.
    Koliko je loše to da mi se i cerviks smekšao?
    Čitam ovdje da sjedenje nije dobro, no doktorica zna da na poslu sjedim i nije mi ni u jednom trenutku prepisala strogo mirovanje, samo usporavanje s aktivnostima, ne dizati ništa, ne puno hodati i sl.
    Sorry na dugom postu. Baš sam se uspaničila i najednom se osjećam totalno grozno. Ne bih htjela bezveze paničariti ali ni olako shvatiti stvar?
    A koliko stres može utjecati na otvaranje i omekšavanje cerviksa?

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Karin, samo polako. Ne zaboravi da zapravo doktorica ne zna točno koliko bi ti trebala biti otvorena u kojem tjednu u drugoj trudnoći, kada bi se zapravo trebalo omekšati ušće i slično. To je vrlo individualno i ovisi o puno čimbenika (druga trudnoća, koliko dugo si dojila Marka,..). To je jedan od razloga što u nekim zemljama uopće ne rade vaginalne preglede. Dobiješ informaciju s kojom zapravo ne znaš što bi.

S druge strane, slušaj svoje tijelo. Ako si umorna, ako ti je teško, nešto boli,.. pa onda ti ne treba valjda netko s diplomom da ti kaže da trebaš usporiti - znaš to sigurno i sama.

Odluka da li raditi ili ne je zapravo samo tvoja, najbolje znaš koliko ti je to naporno ili nije. Da ne kažem kako ti je vjerojatno uzrujavanje oko toga što napraviti daleko štetnije od jednog dana posla (moje mišljenje).

Pored toga, u razvijenim zemljama je puno manje razvijeno i puno manje često mirovanje trudnica kakvo je kod nas postalo uobičajeno, a ishodi nisu ništa drugačiji od naših. Također, postoji mišljenje kako serklaža ne doprinosi sigurnosti.

Mene je prije dva tjedna dosta bolilo dolje, valjda ulaz rodnice. Pa sam se isto čohala po glavi i prilično zabrinula, a onda kad sam pretresla kako mi je život u posljednje vrijeme izgledao - hopsanje na poslu kao da nisam trudna, kujica Nera mi je uginula a nisam imala priliku to u miru odžalovati, svađe i natezanje doma.. I onda sam odlučila skroz zakočiti, dić ručnu kočnicu pa vidjeti. I od tada (kuc-kuc) sve pet. Radim od doma, malo smanjenim tempom, fizički se više pazim, ne nosam više Nevu (na moju žalost) i trudim se ne lupati glavom o zid što nisam na vrijeme usporila (jer si mislim da, da sam se na vrijeme počela ponašati kao trudnica, da bi izbjegla i taj stres jel sve ok i dizanje ručne i prestanak nošenja Neve.. - al sam zato pametnija za slijedeću trudnoću )

Javi što si odlučila!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni je bio smekšan cerviks i dr. mi je odmah napravio cervikometriju da se vidi kakvo je unutarnje ušće. I po tom nalazu se odlučio na serklažu. Kod mene su u pitanju blizanci pa je i to dodatna komplikacija.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala na podršci, cure.
    aqua jako mi je žao za Neru. I naša Abica je prije 2 tjedna uginula, i to praktički u 2 dana Inače ja sam 3 tjedna sam vukla i neku virozu (svi smo bili bolesni) a Marko povrh svega ima i neke lude ispade bijesa kad hoće da ga nosim, tako da mi se sve vjerojatno skupilo.
    Za sad sam odlučila malo usporiti ritam i pokušati se što manje nervirati. Ovaj tjedan sam još na poslu, pa slijedeći na godišnjem, a onda ću nakon pregleda 3.1. vidjeti kako dalje.
    Javim kako stvari napreduju.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Uf, žao mi je za Abu Kako Marko reagira? Nama je Neva bila strašno vezana uz Trefa pa joj je baš bilo teško kad je on uginuo (prije cca 6 mjeseci). Drž se. Vrijeme stvarno liječi. Nadala sam se da će biti bolje svakim danom i stvarno je tako! Isplači koliko treba i fizički dopusti tijelu da se odmori od takvog emocionalnog šoka.

Nekako su nam slične priče.. prilično dobro razumijem kako ti je. Pokušaj se što više fizički štediti, preko vikenda npr zalegni na neki kauč i ne mrdaj. Daj tm-u do znanja da za vikend gotovo kao da te nema, neka preuzme ispade bijesa, pospremanja i sve ostalo. Tako je i moj morao (zapravo, tako je on htio-sve skupa je bila njegova ideja, ali ovako je glasila formulacija gore u rečenici jer sam se ja dovela u situaciju da i nismo imali puno izbora).

Sad kad čitam, sori ako djeluje kao da puno pametujem i dijelim savjete, nije mi to bila namjera. Samo želim pomoći, a kako mi se čini da slijediš moje stope osjećam kao da ti mogu reći koju pametnu..

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma ne pametuješ. Dobro je čuti savjet nekog u sličnoj situaciji. Evo, danas mi je bolje i vjerujem da će sve biti OK, prethodna 2 dana sam bila totalno izbezumljena.
    Baš mi se svašta poklopilo. Još je i MM promijenio posao, pa sad crnči od jutra do sutra i nikad ga nema doma. Moja mama koja čuva Marka od 13:00 do mog povratka s posla mi puno pomogne.
    Što se tiče Abe M ju je jako volio, ali je začuđujuće dobro prebolio njezin gubitak. Vjerojatno zato što je ona ipak bila kod moje mame, pa ju nije stalno viđao iako je često o njoj pričao i općenito jako voli sve peseke. A valjda je još i premali da bi sve to baš i shvatio.
    Uživaj u predstojećim blagdanima i čuvaj sebe i bebicu. Tako i ja planiram

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drage moje znam da je najbolje slušati dr.no kadkad i slušati svoje tjelo.Sada sam punih 24 tj.,druga trudnoća.Danas na kontroli cerviks 1 čl.uloživ za vršak prsta,terapija mirovanje,mg 300 šumeći.I prošli put je isto pisalo mirovanje,no nisam se toga pridržavala,nisam ni hopsala no mirovala baš i nisam.Čitajući vaše postove mislim si kolika je granica da stvarno se ne počnem otvarati prije reda.Bilo bi mi čudno jer mi je prvi porod baš zbog sporog otvaranja trajao 25 sati.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lupko vjerojatno imaš pravo. Kod mene je koliko sam shvatila dodatni problem što mi je i cerviks omekšao, dok sam bila samo uloživa za vršak prsta nije bila frka. No ni sad ne moram strogo mirovati (čitaj ležati). Ipak ponekad mislim da me ginekologice zeznula i bez veze uspaničila. Tko bi ga znao. U svakom slučaju s obzirom da se na njenu preporuku ne krećem baš puno, osjećam se lošije nego u 1. trudnoći i totalno bez kondicije. Prvi put sam bila aktivna do zadnjeg trenutka i ništa mi nije bilo teško, a sad mi treba dizalica da me digne iz kreveta, a termin mi je polovicom 4.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •