Stranica 5 od 14 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 674

Tema: Otvorena? - 1. dio

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Što se tiče mirovanja baš ne mirujem. Jednostavno ne mogu (kao da imam crve u guzi)
    Torbu ću spremiti danas pa neka čeka. Nadam se da ću dočekati 38. tjedan da se još malo pokeksamo prije poroda ,jer dok rodim onda opet ništa od toga kojih 2 mj.
    Na pregled idem u 11:30 pa se javim kad se vratim (nadam se da neću ponovo čekati satima).................

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evita, ~~~~~~~~ za sutrašnji pregled.
    Meni i dalje teško ide to mirovanje. Uostalom svaki dan moram negdje ići;ili po uputnice kod gin, ili po doznake kod opće prakse, pa na HZZO, nova urinokultura, rezultati, komisije za bolovanje, hematologu, zubaru...svaki dan nešto. Sve to obavljam autom i nastojim barem kad dođem kući malo u horizontalu. Glupo mi je da to sve načekiva MM kada sam ja doma. :? Šta se tiče kućanskih poslova, tu sam počela malo štrajkati, skuhami neke vrlo lagane poslove obavim.
    Vidjet ću šta će dr. reči slijedeći četvrtak.
    Nego curke, jel pijete i dalje po 2 ili 3 Normabela dnevno?

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

vidim da vi i ne mirujete baš ... a mene tako strah iako se super osjećam i najrađe bi malo "landrala" okolo ...

Ibili ja sam ti tamo oko 21 tj.dobila apaurine zbog kontrakcija, uglavnom pila sam ih jedno 3-4 tjedna po potrebi znači nekad jedan nekad dva, a nekad ništa .... s time da ih već jako dugo uopće ne pijem. Radije popijem jedan šumeći magnezij navečer prije spavanja ...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ibila ja pijem 2 x dnevno (ne osijećam potrebu,ali kad je doc tak rekla popijem,jedino sam mg smanjila na 1 umijesto 3x dnevno jer inače imam proljev!
    Just Me, ja landram okolo.

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj jedva čekam pregled sljedeći tjedan pa ako se ništa nije promijenilo mislim da ću i ja malo landrati okolo ...
    U svakom slučaju moram u šoping ... bebcu smo kupili većinom sve; fali još kozmetika i autosjedalica al po nju će MM u Sloveniju no zato ja nemam ništa za rodilište osim dvije spavaćice, izdajalicu i jastučiće za dojenje ...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Just Me prvotno napisa
    Joj jedva čekam pregled sljedeći tjedan pa ako se ništa nije promijenilo mislim da ću i ja malo landrati okolo ...
    U svakom slučaju moram u šoping ... bebcu smo kupili većinom sve; fali još kozmetika i autosjedalica al po nju će MM u Sloveniju no zato ja nemam ništa za rodilište osim dvije spavaćice, izdajalicu i jastučiće za dojenje ...
    Pa izdajalica ti ne treba kad imaš sise,a ako i bude potrebno iz nekog razloga u bolnici ti je posude (što ćeš bezveze kupovati ako nebude potrebe?).
    Jastučići za dojenje, dobro da si me sjetila i ja ih trebam kupiti, ali u rodilištu u Kc ne smijemo imati grudnjake pa mi za bolnicu niti nebudu trebali nego tek kad se vratim doma.
    Evo ja još malo pa na pregled (za kojih sat vremena krečem).

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Izdajalicu sam dobila tak da ako bu trebala dobro ak ne još i bolje ... a koja im je to fora da nesmijete imat grudnjake :shock: mislim pa sva buš mokra od mljeka, kaj buš se presvlačila svaka pola sata?? mislim stvarno su ...

~~~~~~~~~~ za pregled

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="evita"]
    Pa izdajalica ti ne treba kad imaš sise,a ako i bude potrebno iz nekog razloga u bolnici ti je posude (što ćeš bezveze kupovati ako nebude potrebe?).
    Jastučići za dojenje, dobro da si me sjetila i ja ih trebam kupiti, ali u rodilištu u Kc ne smijemo imati grudnjake pa mi za bolnicu niti nebudu trebali nego tek kad se vratim doma.
    Evo ja još malo pa na pregled (za kojih sat vremena krečem).

Evita možeš u Kc imati grudnjak, pa ne moraš ih baš sve slušati.... Malo znaju sestre biti bahate, ali mislim da to nije razlog da si ti ne obučeš što god ti želiš. To stvarno nije njihov problem. Ja sam uglavnom nekak slabo komunicirala s njima, a posebno glede toga kaj bi trebala imati na sebi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hm, sorry, malo sam čudno quotala...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo ja sam se vratila s pregleda.
    Doktorica me pregledala,uzela bris za mikrobiološki i nažalost nismo radile uvz (kaže da nema potrebe).
    Rekla je da sam i dalje isto ili možda za mrvicu (ali nezamijetno) više otvorena od zadnji put. Rekla je nek i dalje tak mirujem i da izdržim barem još mjesec dana (do 36. tjedna). Naručena sam ponovo za 4 tjedna pa će mi napraviti transfuziju krvi i to je to. Znači ako i dalje moram jednako mirovati-to znači landranje, vožnja na mini bikeu i sl.
    TeinaMama grudnjak onda svakak nosim sa sobom,jer mi je zadnji put spavačica bila od mlijeka od sisa do koljena

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evita, koliko sam shvatila iz tvog posta, nisi se dalje jače otvarala i to je ok. :? Znači ni ti baš ne miruješ? Jesi li bila i u prvoj trudnoći tako "mirujuća" bez obzira kaj si bila otvorena? I da , zašto moraš primiti transfuziju?

Ja sam danas podigla nalaz urinokulture nakon enterokoka i hvala Bogu, ok je. Barem to.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pozdrav, evo i mene u klub. U 35. tjednu otvorena skoro dva prsta do plodnih ovoja i djetetove glavice,cerviks 2/3 d (nemam pojma šta to znaći?)CTG bilježi trudove na 15 min.Ležim i mirujem, no crvi mi rade jer smo u fazi preseljenja u novi stan. U utorak će biti 36. tj al beba od početka zaostaje za tjedan dana jer je začeće bilo tjedan kasnije, tako da me to malo pati...nadam se da ću izdržati bar dva tjedna ležanja, a onda šta bude.imam bolove u leđima i stomaku al nepravilne..

najnovije vijesti od mirnić-12.7. ako uzorak plodne vode bude sterilan ce na carski rez!

pozdrav i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Ibili prvotno napisa
    Evita, koliko sam shvatila iz tvog posta, nisi se dalje jače otvarala i to je ok. :? Znači ni ti baš ne miruješ? Jesi li bila i u prvoj trudnoći tako "mirujuća" bez obzira kaj si bila otvorena? I da , zašto moraš primiti transfuziju?
    Doc misli da se nisam jače otvorila. Rekla je da ako se i jesam da se ne primječuje. Ja ti jako slabo mirujem. Šećem,igram se sa Sarom, sjedim za comp (mi koje mirujemo znači da moramo ležati da beba ne pritišće na dolje), vozim se na mini bikeu (a ne bih smijela niti na biciklu)...... i sl. Ukratko ne mirujem. Nisam mirovala niti u prvoj trudnoći pa sam prenijela.
    Ma krivo sam napisala za krv. Meni vade krv (to je kod nas u Kc 3x za vrijeme trudnoće normalno). 2X u početku i 1x na kraju trudnoće. Valjda radi neke provjere,ne znam točno,ali to svima rade.
    Zašto mirnic ide na carski?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaže mi mirnić da joj je danas dr. ponudila da ako plodna voda bude sterilna čekaju prirodni ili da naprave carski kad uđe u 38. tj (12.7.)...ona još razmišlja, a dr. se boje neke infekcije ako krene vagin. porod jer ona cijelu trudnoću ima visoke leukoc. i CRP a nisu otkrili od kud....kaže da će vjerojatno prostati na carski jer je već luda os dilnih pretraga, antibiotika, bolnice, nervoze i ostaloga.

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evita super za pregled :D :D
    pužić samo ti miruj i sve će biti ok
    ~~~~~~~~~~~~ za mirnić da sve prođe najbolje šta može bilo to carski ili prirodno; najbitnije je da s njom i bebicom bude sve ok

ja i dalje mirujem ali u zadnjih par dana osjećam kontrakcije; onak mi se stvrdne cijeli trbuh pa popusti ... samo se nadam da se ne otvaram dalje od toga te da su to one famozne BH

~~~~~~~~~~~~ svima mirovalicama tj.otvorenicama

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da se i ja pridružim klubu: otvorena 1 prst sve do bebine glavice, cerviks smekšan i skraćen (vjerojatno je razlog za skraćenje i prijašnja operacija). Plus leukociti u urinu i antibiotik. Danas sam 35+2. Svaku noć me bude bolovi, popijem normabel, nakon sat-dva se to smiri. Po danu isto stalno nešto probada, nekad me tako stisne da ne mogu napraviti niti korak. Bojim se da ti lažni trudovi i bolovi ne znače daljnje otvaranje, pa pokušavam mirovati što više. Svatko tko ima 3,5 godišnju vrlo živahnu kćer zna kako izgleda mirovanje u tom slučaju. Nadam se da ću izdržati barem do 38 tjedna.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo sam čitala jutros topic o Michaelu Odentu i između ostalog o tome kako se u Engleskoj ne rade vaginalni pregledi. Pitam se kako tamo plaše trudnice s prijetećim prijevremenim porodom i koliko ih zbog otvorenosti zaista rađa prije termina?? Ja sam na strogom mirovanju od 25 tj. trudnoće, sutra punim 37. tj. Cerviks je skroz skraćen, otvorena 3 cm, kontrakcije su nestale, pritiska više uopće nema, počela sam lagano šetati oko kuće i osjećam se super. Ne moram vam govoriti koliko sam kao neiskusna prvorotka, a k tome i IVF beba, suza isplakala i koliko je moja beba već u trbuhu osjetila straha. Bilo bi jako nezahvalno od mene sumnjati u procjenu ginek. i znam dqa je u mom slučaju puhala na hladno, nakon svih ovih godina, ali pitanje se samo nameće, zar ne? Kolika je realna opasnost za prijevremenim porodom kod ovakvih nalaza?

svima puno ~~~~~~~ za što manje straha i što više vjere da će naše bebe doći na svijet u terminu, zdrave i debele

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dajte cure mirujte, kad već znate da ste otvorene ili se otvarate!
    Ne znači da ćete roditi ranije, ali ako rodite nikada si to nećete moći oprostiti.

Mayda, tamo cure s hematomima u ranoj trudnoći, također ne dobiju bolovanje, a niti ove za koje se skuži da su otvorene. ...Ima nešto i u novcu.

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Roza "dobrodošla" nažalost ... znaš šta hoću reći ....

Imam jedno pitanje za vas koje ste otvorene (unutarnje i vanjsko ušće), jeste prije toga bile uložive? te koliko je vremenski prošlo od uloživosti do otvaranja?? stvarno sam spetljala pitanje al nadam se da razumijete ...

malo ~~~~~~~~~~ svima

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

just me mene dr. nije pregledala od 5. tj. trudnoće, i sad u 35. kad je napravila pregled :shock: -otvorena skoro 2 prsta do glavice...ja sam još tri tjedna prije na pregledu rekla da me bole leđa i stomak dolje, te da pretpostavljam da se širim i da to tako treba biti što je ona i potvrdila, pogledala na uzv i gotovo.Ja vjerujem da sam se tad počela otvarati...

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj, joj, tako više ne znam kaj da radim;
    1. Maydin tekst o tome kako svi doktori ne pregledavaju vaginalno i kako te cure uopće ne znaju da su otvorene ili ne idu tako često na preglede. Kao Pužić. Ja sam isto IVF trudnica i idem svaka 3-4 tjedna na kontrolu i svaki put me pregledava na oba načina. :?
    2.Bibai: Dajte cure mirujte, kad već znate da ste otvorene ili se otvarate!
    Ne znači da ćete roditi ranije, ali ako rodite nikada si to nećete moći oprostiti.
    Ovo mi se stalno vrti po pameti kad sam u pokretu...

Just me ja sam točno 2 mjeseca prije nego je doktor napisao "otvorena za prst, vanjsko ušće" bila otvorena "vanjsko ušće uloživo za vršak prsta".
    Roza i Pužić, vi ste već skoro pri kraju i želim vam da uredno dočekate svoje termine.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Opet ja
    Nešto mi nije jasno, da li mi otvorene se nekako prirodno, same od sebe, možemo opet zatvoriti ili ostajemo isto otvorene ili ne daj Bože da se jače počinjemo otvarati???

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nažalost, mi otvorene se više ne možemo zatvoriti, ali niti daljnje otvaranje ne znači da ćemo sutra roditi. Ja sam od od 1 prsta do 2 došla usprkos strogo mirovanju. Bitno je čuvati se što je više moguće, voditi računa o infekcijama (brisevi na beštijice razne, krvna slika..), pratiti učestalost kontrakcija i najvažnije u svemu tome ostati pozitivan i iš iš tjerati crne misli. Dok nas trudovi ne ćope ništa se neće desiti, a i tada postoji tokoliza.
    sretno svima

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo mene s pregleda, stanje ne promijenjeno, streptokoka nema-nalaz sterilan :D .nastavlja se mirovanje, s tim da dr. kaže da ne moram 24 sata biti u krevetu, lagano mogu šetati, po malo sjediti ali nikakve fizičke aktivnosti ni naprezanja nisu dozvoljena. pa do kad izdržimo 2u1. Beba ima 3000g po uzv +-300g i to je ok, da izdržimo još bar 10 dana, a onda kad god hoće...jako sam sretna i pozitivna,dr. me umirila i rekla da se i sad rodi ne bi bilo nekih problema osim inkubatora 8možda)koji dan. 8)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pužek :D
    sve ostale curke ~~~~~~~~~ da se dalje ne otvarate
    jel ima kaj s mirnić?? još uvijek ista situacija??
    joj ja se ne mogu doćekati srijede i pregleda... imam osjećaj da
    sam se otvorila bar još koji prst! niš me ne boli ali se previše krećem.... :/
    evitaaaaaaaaaa??

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mirnić ide na carski 12.7. najvjerojatnije.

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pužić super za pregled :D :D :D , još ćeš ti na kraju rodit i u terminu
    mlukacin i ja tako ... pregled sljedeći utorak i već ludim
    za mirnić ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pužić, bravo za pregled!!!
    Mlukacin, zar nisi rekla da ideš isto 12.7. u četvrtak na kontrolu?
    ~~~~~~~~~~~ za sve curke.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure pozdrav!
    Trudna sam 18 tj i danas sam bila na pregledu - piše da sam "jedan članak uloživa za vršak prsta". Je li to znači da sam otvorena za 1 prst? Gin. nije ništa posebno komentirao pa ni rekao da moram strogo mirovati,al čini mi se da je malo nemaran pa baš i nemam povjerenja u njega..

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni se komp strgal pa nisam mogla na net,ali evo me tu sam. U komadu :D .
    Ja ne kužim uloživost i otvorenost-koja je razlika. Meni je doc samo rekla da su mi oba ušća za prst otvorena i to je sve od nje.
    Lako reći mirujte.....znam da bih trebala,ali.......teško je to.....
    Ma izdržati ću ja do 38. tjedna. Evo,od slijedećeg sam već u 32. tjednu. Ma ja se stvarno super osijećam. Valjda bi osijećala kakve bolove ili bi mi se trbuh tvrdnuo da nešto nije u redu.

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    Cure pozdrav!
    Trudna sam 18 tj i danas sam bila na pregledu - piše da sam "jedan članak uloživa za vršak prsta". Je li to znači da sam otvorena za 1 prst? Gin. nije ništa posebno komentirao pa ni rekao da moram strogo mirovati,al čini mi se da je malo nemaran pa baš i nemam povjerenja u njega..
    Po ovom šta si rekla moje mišljenje je da je unutrašnje ušće zatvoreno, a vanjsko uloživo za vršak prsta što je u biti skoro ništa ali se treba kontrolirati da se ne bi dalje otvarala ... u mom slučaju prvo sam bila uloživa za vršak prsta te za mjesec i pol uloživa za jagodicu ... po mišljenju mog ginica mirovanje je potrebno ukoliko se radi o prvoj trudnoći
    šta se tiče nepovjerenja u ginića; najbolje da ga odmah promijeniš ...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mlukacin, da li možeš na slijedećem pregledu pitati doc da li je istina da ako je trudnoća jedna za drugom (kao kod nas) da je velika vjerojatnost prije vremenog porođaja i male tjelesne mase druge bebice? Zanima me što će reći. Molim te nemoj zaboraviti,može?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam jedno pitanje za vas koje ste otvorene (unutarnje i vanjsko ušće), jeste prije toga bile uložive? te koliko je vremenski prošlo od uloživosti do otvaranja??
    Ja sam prije 2 tjedna bila na pregledu- uloživa za vršak prsta, cerviks tvrd i zatvoren. Nakon 2 tjedna i bolova sličnih menstrualnima: otvorena 1 prst sve do bebine glavice, cerviks smekšan i skraćen. Znači nije mi puno trebalo da od potpuno urednog nalaza dođem do ovog. Kako i dalje imam slične bolove, baš me zanima što će biti na pregledu za 2 tjedna. Ne želim ići ranije, jer ima visoke leukocite, pijem antibiotike, preventivno stavljam i geonistin svaku drugu večer, pa baš nisam raspoložena za čačkanja dolje po cerviksu i daljnje unošenje bakterija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

roza pa zato se i otvaraš- zbog infekcije.
    Kad je izliječih velika je šansa da to otvaranje prestane.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imam pitanje za sve vas otvorenice;
    budući da mi doc sada u 31. tjednu nije radila uvz,ne znam koliko je maleni težak. Zanima me kolike su težine vaših bebača bile na zadnjem uvz-u i koji je to bio tjedan?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evit, moj beban je 28.6. imao oko 1500 g, ja mislim da sam tada bila trudna
    oko 30 i nešto tjedana,pogledaj moj ticker pa računaj
    a što se tiče naše situacije i ranijeg poroda... prema nekim istraživanjima
    nije točno, no to sve ovisi o patologiji prve trudnoće, dakle ako si tada imala
    problema (kao ja npr da su ti šivali cerviks pa sam se i radi toga ranije
    otvorila) možeš imati i u sljedećoj... no to ti nitko sa sigurnošću ne može
    tvrditi...
    recimo moja mama je imala gadnih problema sa mojom starijom sekom,
    obje su jedva ostale žive, ležala je 7 mjeseci u petrovoj, a nakon toga
    zatrudnila sa mnom, prvih 5 mjeseci nije ni primijetila dok joj trbuh nije
    počeo rasti kaj da ti kažem, zeznula se ko i mi ma zezam se
    ibili da zeznula sam se s danima i datumima a izgleda da ću na pregled
    u ponedjeljak kod svoje dokice jer moram na more sa malenim, bronhitis
    ga ubija tak da....
    i roza što se tiče beštije, meni je dokica pokušala objasniti da te bakterijetine
    puštaju neke enzime (bar mislim da je bilo o enzimima riječ) koje omekšavaju cerviks a time i njegovo lakđe otvaranje, kad se riješiš
    beštije to bi trebalo stati... tak je kod mene bio slučaj(ili radi šivanja cerviksa, više ti ni ne znam sama) nisam se više otvarala...
    a baš me živo zanima kakva je sad situacija...
    niš curke pozdravljam vas....
    mah mah

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dobro jutro otvorene,
    ovako kako piše Mlukačin za bakterije, tako je i meni moj doktor objasnio prošli put kada sam imala enterokok i počela se otvarati. Zato mi je i rekao neka pričekam slijedeću kontolu, kada sam ga pitala za kupanje u moru. Sada sam se te "koke" riješila i jedva čekam četvrtak i doktora jer me more tako mami...
    Evita, ako ti pomaže, ja sam u 25. tjednu imala bebačicu od 750 g.
    Bibai, tvoji me kratki komentari tako vrate u realnost.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma samo da nabere čim više na kilaži,u 1. trudnoći nisam imala problema (osim što sam se otvorila u 2x-tom tj),ali i prenijela. Evo ja sam spakirala torbu i čekam...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ibili,
    Ne pišem tek tako.... Mirovala od 6. pa do 34-tog tjedna, a dio i u bolnici, tako da stvarno znam što znači MORATI mirovati, ali isto tako, na žalost, znam što znači ranije roditi, biti odvojen od bebe, muku mučiti s uspostavom dojenja, vježbati s djetetom, iščekivati hoće li se dići na noge, vidjeti, čuti, govoriti, normalno se ponašati, biti bistro....
    Sa 33.5 tjedna sam bila otvorena 2 cm, i ohrabrena počela se dizati, kuhati, čak sam ponosno pobrisala prašinu iz ogromnog ormara sa knjižurinama. Lijepo se otvorila još 2 cm i rodila za 3 h sa 34+4 tjedna bebu od 3 kg koja nije bila sposobna samostalno disati.
    Toliko o kilaži i zrelosti.
    E sad, meni bi možda i pokušali (i uspjeli) zaustaviti porod da naisam imala i nekih drugih komplikacija.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evita moja beba u 34. tjednu je bila 2930g po uzv.Inače moja gin mi nikad ne napominje kilažu, al kako mene sve zanima ja pitam dok ona mjeri opsege glave i trbuha, pa mi onda i kaže

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa
    evita moja beba u 34. tjednu je bila 2930g po uzv.Inače moja gin mi nikad ne napominje kilažu, al kako mene sve zanima ja pitam dok ona mjeri opsege glave i trbuha, pa mi onda i kaže
    Blago tebi. Ti si već u terminu,a i beba je velika. Nadam se da ću i ja dogurati što više.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve vi cure koje ste otvorene, bilo bi zaista uputno da poslušate što vam bibai kaže i da zaista mirujete ne radi sebe, nego radi svoje djece kojima nikako nije preporučljivo da se orde ranije, jer može sve biti kako treba, ali je puno veća vjerojatnost nego kod terminske trudnoće da nešto neće biti uredno u djetetovom razvoju i da ćete s djetetom morati dodatno raditi da stigne vršnjake.

ovo sad zvuči kao plašenje, ali ja vam govorim iz svog radnog iskustva kao defektologa i iskustva osobe koja je zbog preranog otvaranja i infekcije izgubila jednu trudnoću.

i šta je nekoliko tjedana i mjeseci mirovanja u usporedbi s cijelim životom vašeg djeteta koji će biti produktivniji što više vaše dijete bude zdravo i sposobno za normalan život.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

rvukovi nije stvar u mirovanju...
    svijesna sam ja itekako posljedica a i najradije bi upalila klimu i sve četiri
    u zrak jer sam se zadnjih godina stvarno naradila, i previše učila i stvarno
    bi mi doboro došao mir.... no, ovdje se stvar komplicira..... da NEMAM nikog
    na koga mogu računati da će mi bar par sati pričuvati malenog, da mi svekrva radi, da mi mame kronično nema, da mi mm radi, da si nažalost
    ne mogu priuštiti tetu jer sam digla kredit za krov i uređenje stana, da traju
    radovi dok se beba ne rodi jer prije za to nisam imala mogućnosti, da mi
    maleni ima bronhitis s kojim bi obavezno trebala otići barem do Crikvenice
    a koji je isto toliko bitan koliko i druga beba, a nemam ga s kim poslati a i da
    imam vjerojatno bi me previše bilo stah jer je totalno naviknut na mene i
    mog muža...
    dakle, rvukovi ako ti imaš neku ideju kak da ja ležim cijeli dan onda mi
    molim te daj savjet... ja naravno ne radim nikakve teže poslove, niti čućim,
    niti baš ne dižem malenog (jedino u izvanrednim situacijama) čuvam se
    koliko mogu, al moram skuhati jer mi nema tko...
    nadam se da me razumijete, više od svega bi željela da sve bude u redu..
    i molim Boga, i mislim pozitivno i radim sve što je u mojoj mogućnosti i
    ako se nešto loše dogodi... ne znam kak bi to preživjela...
    tješim se sa svim lijepim pričama, moja frendica ih je rodila troje, svake godine jedoga, isto je bila otvorena bez igdje ikoga i sva djeca rođena u terminu i živa i zdrava
    eto....

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga naj se uzrujavati, vidim da ti je teško, nisam htjela da se osjećaš krivom jer ti ništa nisi kriva, za početak nemoj baš dugo sjediti u okomitom položaju jer to stvara dodatni pritisak na otvoreni cerviks-tako je meni dr preporučivao, čak je manje štetno stajati i nešto raditi.
    a vjerujem da ti je koma mirovati s malim bebačem-to je nemoguća misija i žao mi je da ti nema tko pomoći

ja sam se obrecnula samo na one komentare gdje dr. preporuči mirovanje u najboljoj namjeri, a onda ispadne da je to preporučio bezveze/možda ponekad i je bezveze, ali kad god se radi o nekoj infekciji+otvaranju puno ranije od termina nije bezveze.

ajde izdržat ćeš još malkice i vjerujem da će se biti ok

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mlukacin pa ti ćeš prenijeti! (kao i ja u 1. trudnoći u kojoj uopće nisam mirovala-a trebala sam) Ako ne dižeš malog i minimalno se opterečuješ to je ok (nema veze zbog otvorenosti). Jako me zanima tvoj slijedeći pregled....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

rvukovi nisam se baš uzrujala....
    gadno je to kad nažalost ne možeš raditi ono što bi trebao
    a najviše boli to što time ugrožavaš tuđe živote
    zato mene pere gadna grižnja savijest kad god napravim nešto što nebi
    smijela
    da evita i ja jedva čekam pregled, nadam se da ću uspijeti nekak nagovoriti
    dokicu da me sutra primi....
    laku nož cure moje

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure moje vidim da vam vikend i nije bio nešto zato vam sad na brzaka šaljem hrpu vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ jer danas nažalost opet neću moći biti na kompu.

Moj bebač je sa 30 tj. bio 1,5 kg

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam se jučer dosta iživcirala pa me cijelu noć nešto boljelo u trbuhu (bio je dosta tvrdi). Nadam se da je sve ok,ali od sada ću probati više mirovati i piti više mg (makar imala proljev).
    Inače ona crta na trbuhu (negra nešto) u prvoj trudnoći mi je bila jako izražena i ispod i iznad pupka,a sada je gotovo i nema. To je normalno? I zanima me kako živciranje djeluje i djeluje li tj. može li potaknuti prijevremeni porod kod nas otvorenih?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

naravno da i stres pogoduje...
    ma dokazano je da je hrpa bolesti psihosomatska a da smo mi ljudi dovoljno
    jaki mogli bismo se obraniti od svega i svačega... tak da koliko ti god grozno
    bilo misli pozitivno i misli na to kak svaki problem nestane....
    nisam se uspjela ufurati kod dokice, ipak čekam četvrtak :/
    kak je gadna ta neizvjesnost
    e i liniju sam imala u prvoj trunoći, ostala mi je jako dugo, i sad u 5 mj ove trunoće je nestala :? dakle nemam je al mi se zato guzica objesila i dobila
    sam tonu celulita... a mislila sam da ću mukte proći ko i prvi put

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mlukacin nemam ti ništa pametno za reč , osim , biti će sve ok. Stvarno si u nezavidnom položaju. Ja sam se cijelu T bojala da mi se ne dogodi da moram mirovati jer bi bila u istoj situaciji kao i ti. Srećom, već smo pri kraju.
    Meni zapravo paše da je ovako vruće jer mogu van sa klincima samo ujutro i predvečer, ostalo smo doma pa radimo sjedeće (ležeće) aktivnosti.

Stranica 5 od 14 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •