Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 674

Tema: Otvorena? - 1. dio

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ibili, super za pregled :D Izgleda da ces nam i ti malo pobjeci na more..

Cure, kako ja lezim po cijeli dan, tako i tipkam na kompu u lezecem polozaju i komp mi je tada na krevetu, dosta blizu.. Sada sam se zabrinula, da li to moze stetiti bebici, sta ja znam, neka zracenja... :?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo i mene s pregleda i ctg-a.Trudova nema, samo kontrakcije (koje ne osjetim), dr. je ukinula mirovanje i rekla da se krećem lagano i normalno i radim sve koliko mi tijelo dopušta.Ako nešto zaboli u ležeći i pratiti stanje.Idući tjedan sam u terminu i ona se čudi što sam dogurala do sad jer kakav je nalaz bio prošli put mislila je da ću izdržati najviše dan, dva...
    :D

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ibili, Pužić super za preglede :D :D :D uživajte

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Puzic,super za pregled :D :D

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ibili super za pregled, sad uživaj

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ibili super! Bebačica ti je dosta iznad prosijeka (900 g-28 tj.je neki prosijek).
    Pužić,jedva čekam ako dočekam da meni doc kaže da slobodno šećem koliko hoću...doći će nadam se i taj dann.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo i mene da nabacim malo optimizma za sve otvorenice! Upravo sam došla s kontrole : sutra punimo 38. tj., veliki smo 2700g i jedva čekamo van :D
    Dakle, nažuljani lakat lijeve ruke, papanje ležećki i to desnom rukom (a inače ljevak), sav strah i neizvjesnost u posljednjih 100tinjak dana sada su iza nas i već su odavno zaboravljeni.
    sretno svima

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mayda super za pregled :D

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Curke, hvala.
    Pužić, mayda super za vaše preglede. Danas nam je malo ljepši dan.
    ~~~~~~~~svima.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj dzani_sa prvotno napisa
    Cure, kako ja lezim po cijeli dan, tako i tipkam na kompu u lezecem polozaju i komp mi je tada na krevetu, dosta blizu.. Sada sam se zabrinula, da li to moze stetiti bebici, sta ja znam, neka zracenja... :?
    To nisam ni ja pametna, kada sjedim za stolom za kompom ima grižnju savjesti jer sjedim, mada se zavalim u neki polužeći stav. Kada ležim, teško mi je pisati na laptopu jer ga moram stavit na stolić do, a ne pada na pamet da to stavim na trbuh. Onda rađe sjednem za ovaj.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ana blizanci,drago mi je da si ponovo sa nama.Cesitam na sinovima i puno srece vam zelim.
    A sad pitanje koje nema veze sa ovom temom jeste li vjezbale i vjezbate li jos uvijek na lopti,i kako, gdje mogu naci upute za to,rado bi se malo razgibala a ne znam kako nije opasno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ana-blizanci, bravo bravo za tebe i malene muškardine!! :D :D čestitam od srca!

disa, loptu ćeš dobiti prije poroda za otvaranje, sada ja nebih hopsala baš puno, osim ako ne želiš da ti malinica ode i bebica stigne prije vremena. Ja znam da se svi mi tješimo kako su bebe zrele od 37 tj. ali ipak je bolje da su što duže u našim bušama.

meni evo počeo curkati čep izgleda, sluz dobila roza nijansu..a možda je to i od pregleda..hmm

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

onda cu cuvati malinu jos koji dan imam loptu kupio mi mm,ocito mu se ne svidja moja figura ali eto,bolje onda cekati jos malo
    Ati i tvoj cep :shock: pa sta ces sad,ajme kako mene panika uhvati kad pomislim na to :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma tako je..pusti loptu za vraćanje u formu nakon poroda!
    a kako misliš šta ću? nadam se da ću uskoro dočekati trudove, i to one prave i junačke tako da malena dođe dok si reko keks, kao što sam i ja mojoj mami došla. :D Ipak sam već 4 cm otvorena.
    A što se panike tiče, vjerujem da me neće zaobići, ipak je ovo prvi put i nemam pojma što me čeka. Znam samo da sam presretna što smo izgurale do kraja, kad se sjetim početka mirovanja i dugih 12 tjedana koji su nam predstojali.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ana blizanci pa ja nisam imala pojima da si rodila, čestitam! Koliko si ranije rodila?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mayda lako moguće da ti je od pregleda krvarenje. ja sam prošli pon od pregleda toliko krvarila (baš svježa krv) da sam bila u panici ići u bolnicu ili ne :/ .kasnije je krv prešla u krvavu sluz tako da mislim da je i čep otišao, a za dva dana sve stalo i sad je opet proziran iscjedak.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude kako si i kad zamislila

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evita, termin mi je bio 28.7. a rodila sam 5.7. dakle 3 tjedna prije termina!točnije 36+5!

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jutro curke
    mayda super za pregled i svaka čast na 38-om tjednu. Mirovanje se definitivno isplatilo :D
    ana-blizanci čestitke na malenima te ~~~~~~~~~~~~~ da čim prije dođu mami doma

Pošto mi je na zadnjem pregledu doc rekao da mogu prošetati pola sata dnevno ja to jučer iskoristila i otišla sa MM po kindač za našeg bebca ... jedva čekam da MM pofarba stan ovaj vikend pa da ga složimo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jutro svima.Mayda kako si ?Jel ima kakvih promjena?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jutro svima, noćas nije bilo baš puno sna, vjerovatno zbog iščekivanja a može biti i da me malena priprema na njen noćni ritam - budila sam se svaka 2h!
    svima želim lijepi dan sa nula bolova, kontrakcija, bockanja, ...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam cijelu noć imala tvrdi trbuh......sad je popustio,valjda je sve ok.
    Ana blizanci,divim ti se kako kraj blizanaca stigneš još i na forum. Svaka čast. I još kad si mi tu da te pitam koliko su malci bili teški i kad će priča?
    Cure držite se i nedajte sili prirode da vas otvori!

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

malci nisu još kući. ivano je ode na dječjem odjelu, triba se malo udebljati pa ide kući(na porodu je imao 2270), a kiki je u splitu jer mu pluča nisu bila zrela ali sad je sve super. kiki će biti još tjedan dana u inkubatoru u st pa ćemo vidit oće li kući ili će još malo na dječji odjel. ma bitno da su oni zdravi i živi. svi nalazi su im savršeni.inaće kiki je na porodu imao 1900.
    a priča i nije baš neka.hitni carski.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kristijanu i Ivanu!

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

neka samo čim prije stignu kući......
    tebi i malenima!

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jutro cure
    Noćas sam spavala bolje reći ne spavala katastrofalno ... samo sam se prevrtala s jednog boka na drugi no nikako se namjestiti ... taman kad padnem u san moram na wc i tako u krug ... duboko se nadam da se ovakvo stanje neće nastaviti jer ima da izludim ... uz navedeno prijavljujem i otečene noge ... pa to je strašno ...
    Uglavnom vikend mi i nije bio baš bajan, a tko zna kakav će biti ovaj tjedan uz paklene vrućine koje najavljuju
    Eto sad kad sam se pojadala malo mi je lakše svima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jutro...i ja prijevljujem natecene noge,katastofa!Ja pokusavam sa cajem od zare malo ublaziti stanje...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I evo mene u 33. tjednu (32+1) :D .
    Trbuh je sve češće tvrdi i imam neke lagane bolove iznad lijevog kuka sastrane,ali unutar trbuha..... ne znam zašto....

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ana-blizanci, čestitam i šaljem veliku pusu!!!!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam danas punih 37. tj-dakle u 38.-u terminu :D ..tempo mi je ludi već tjedan dana jer selimo, a moja mala šefica čeka dok sve ne bude spremno .Ja se nadam idući tjedan da je NAŠ 8) pozdrav svima i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da izdržite do kraja uz ove nesnosne vrućine

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

:?

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mlukacin?????

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok cure,
    samo da vas pozdravim, lakše mi je od kada je dr rekao za "tijesno" otvaranje. Čekam vikend pa da i ja odem namakat nožice.
    ~~~~~~~ za curke u terminu.
    Mislim da je Mlukacin otisla sa Tadijom na more. :?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mlukacin je na moru, navodno bi danas trebao doći i njen muž a s njim i laptop (+internet).
    Ja sam jučer bila na pregledu i očito je da mirovanje čini svoje - ostala sam otvorena 1 prst skroz do bebine glavice. Ispao mi je dio sluzavog čepa, ali je veći dio ostao i dr je zadovoljan s tim. I moram napomenuti da tako nježan pregled još nisam imala :D Stvarno je pazio!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pitam se dali da otvorim novi topic, ali još ću malo pričekati..dakle, nakon silnog strahovanja od prijevremenog poroda, ja sada nakon 10 dana šetkanja gotovo da kontrakcija i nemam, nestala probadanja, tvrdi trbuh, i iako sam prije tjedan dana bila otvorena 4cm sve mi se čini da ću za 10 dana otvoriti topic naslova : Nakon 3 mjeseca ležanja - prenijela!

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jutro ...
    mayda, a i pužić baš je super ovako nešto pročitati; daje nadu, nama i dalje mirovalicama, da budemo dogurale do termina
    Ibili i ti nam ode na more?
    evita supač za tjedne ... još malo. Što se bolova i tvrdog trbuha tiče i meni se u zadnje vrijeme pojavljuju kontrakcije al' ja mislim da su to one pripremne jer sam bila u međuvremenu kod doca i sve je ok, tj. nisam ništa više otvorena no što sam bila ... uostalom još malo ulazimo u deveti mjesec pa kad će se tjelo pripremit nego sad 8) A šta se bolova tiče i mene ti s vremena na vrijeme boli neki dio trbuha ili prepone al to ti si ja objašnjavam da je bebač več velik pa kad zauzme određenu pozu i počne lupetat i rastezat bušinu na neku stranu normalno da poslije boli ... nadam se da sam u pravu :?
    Jesu vaši bebolinci još uvijek jako aktivni? Moj se stalno mrdulji, nožicama izbacuje moj pupak, a ručicama prebire doli (pravo muško) šta zna biti poprilično bolno i nelagodno...
    A jesam se raspisala .... toliko za sad svim mirovalicama i curama koje su dogurale do termina

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I moj mali se vrti i stalno miga. Također osijećam kontrakcije,ali valjda je to ok. Na pregled idem 3.8. pa ću valjda do tada izdržati,a nakon toga da se i rodi bilo bi sve ok. Jedva čekam taj pregled da vidim da li je sve u redu i nadam se od onda češćim pregledima 8barem svaka 2 tjedna)....
    Tako je bar bilo u 1. trudnoći....
    Just me,ja sam mislila da si ti trudna manje nego ja,a kad ono vidim ti još malo pa u terminu. Svaka čast!
    E,da. Malo mi je nezgodno otvarati novi topic pa da pitam ako vi znate da li zadržavanje vjetrova može naštetiti plodu? :?

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Za vjetrove nemam pojma i meni se to pitanje vrtilo po glavi pogotovo zadnjih nekoliko tjedana od kad me muči, u svakom slučaju ja ih pokušavam ne zadržavati jer nekak mi se i ne čini baš dobro biti napuhnuta i puna plinova mada sumnjam da to šteti bebi

Jeste vi oprale i speglale bebinu robicu? Čini mi se da bi bilo vrijeme, a s druge strane me strah peglati jer mi je doc od kučanskih poslova posebno zabranio peglanje, sauganje i pranje prozora :?
    Sve me strah da neću sve stići napraviti na vrijeme zbog tog mirovanja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo da pozdravim sve mirovalice, cure u terminu, stvarno svaka cast, dajete nadu nama iza vas

Ibili, sretno ako ides na more..

Ja sam kuci, od mog mora definitivno nista, treba izdrzati po ovoj vrucini, ali vrijedi

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evita nemoj zadržavati vjetrove, napuhnuta crijeva mogu prouzročiti bol koja će te samo zbuniti. Ja sam u 22. tj. završila u bolnici i zbog bolova na lijevoj str, nisu skužili od čega, sumnjali na kamence ili pijesak u mokr.kanalima ili bubregu, a postojala je opcija i da su bolovi bili od zadržavanja plinova...otpustili me ne otkrivši uzrok boli (klasika u našim bolnicama).sreća s bebom je sve bilo ok cijelo vrijeme.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pužić,onda su i moji bolovi (lagani) vjerojatno od toga
    dobro,onda ću smrdijeti
    Just me,za moga malenoga je sve već spremno i speglano u ladicama (ja sam si spustila dasku za peglanje tao da sam sjedeći na krevetu ispeglala potrebne stvari,jedino nisam nabavila onaj prašak za pupak, sterilne gaze, puder i te sitnice

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jednoo jako brzinsko javljanje
    vidim da ste se zabrinule
    ja se kupam i uživam... javim vam se sutra kad sve pročitam
    mah mah

e da... i vi u zagrebu... žalim vas

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hello ...

znači bolje mi je čim prije krenuti sa pranjem , peglanjem ... samo se nadam da moj bebe neće prije nego mama sve pripremi

kak vi podnosite ove vručine? ja sam mislila jučer da ću se rastopiti ... a gdje je sljedeći tjedan i najavljena promjena vremena uh... baš zavidim curkama na moru

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Just Me prvotno napisa

kak vi podnosite ove vručine? ja sam mislila jučer da ću se rastopiti ...
    Ja ležim ispred ventilatora i razmišljam kad će bebolino van....

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vidim nema novosti s pregleda,
    evo ja se samo javljam da vam ponosno zakoračila čitava u 34. tjedan, drugi petak idem na pregled ako budem u komadu pa se javim.....
    jeste li inače vi na moru ili samo nema novosti? porodile se valjda niste.... :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bok svima, nadam se da je kod svih mirovalica sve ok i da uspijevate izaci na karaj sa ovim vrucinama..

Jedno pitanje: da li vas bole ledja (kriza) i noge kada hodate? Naime, ja lezim vec 9 tjedana i trudim se biti sto discipliniranija, sto znaci da uglavnom lezim ..Ginic mi je rekao da mogu krako prosetati i ja to napravim, ali ne bas svaki dan, ali vec nakon deset minuta imam uzasne bolove u krizima i nogama, jedva se dovucem natrag do stana.. Je li se to vama desava? da li je to posljedica duzeg lezanja i opustanja misica? Ja se uplasim da nije povezano sa kontrakcijama, nadam se da nije, mada moram priznati da cim malo vise hodam osjetim kako mi je stomak tvrdji..

Kakva je situacija kod vas sa tim bolovima?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evita, super za pregled.. :D :D

Kako mi se tih 34.tjedna cini daleko, ja sam tek u 25...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dok sam mirovala na početku trudnoće često bi osijećala bolove u donjem dijelu leđa, tj. bila bi cila ukočena jedva bu se okretala s boka na bok.
    a bol u kuku bi me znala izluditi, ali prošlo je hvala Bogu.

nedavno mi se dogodilo da mi se cijeli donji dio leđa ukočio i baš sam se bila pripala da to nije povezano sa kontrakcijama, međutim jedan dan nisam mogla hodat, drugi je već bilo malo lakše poslije sve nestalo. sad sam u 36-om tjednu i nemam problema s leđima!

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kada mirujem i ležim bole me i križa i prepone,čak mi je i trbuh tvrdi.... zato baš i ne mirujem.... još malo pa ću ući u termin.... nekako mi je brzo došao i taj 34 tjedan.....sve to brzo prođe.
    držite se i dočekajte svoje termine.... nadam se da je i mlukacin dobro i da je neće primiti trudovi negdje na moru.
    ~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~ za sve nas! :D

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i ja se nadam da me neće uhvatiti trudovi tu ne moru.. al nije bad..
    čula sam da je u rijeci bolje roditi nego u petrovoj tak da se ne opterećujem
    previše dok sve to skupa ne krene...
    i ne mogu vjerovati da je sve tak brzo prošlo i da ću uskoro opet postat
    mama...
    ~~~~~~~~~~ svima koje trebaju, da se ne otaate dalje, ne živcirate,
    mislite pozitivno
    ~~~~~~~~~~ za sve preglede....
    a ja ću se rashladiti za sve vas koje ste u vrućini

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kao bivša mirovalica moram vam se javiti s najljepšom od svih vijesti :

23.07. u 14,59 rodili smo našu malu princezu :D

i tako od 25. tj. dogurali do 39+3!! :D

cure svima vam želim ovakvu sreću jer više vam poželjeti i ne mogu!

Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •