mayda od srca čestitam!!! :D![]()
mayda od srca čestitam!!! :D![]()
ČESTITAAAAMMM!!!![]()
mlukacin uživaj na moru! Ako si blizu Rijeke zašto ne ostaneš do poroda?
Cestitam mayda. :D :D
Mayda čestitam!
Mlukacin,ja bih na tvojem mjestu rodila u Rijeci (navodno je tamo najbolje).
Evo cure mirovalice koje ste i ako vas ima još u komadu malo ~~~~~~~~ za nas ojima se termini tek bliže. Od slijedečeg tjedna ponosno stupam u 35. tjedan! I napokon pregled (3.08.) :D
Eto konačno i mene da se javim ... ova vručina ubi me u pojam tak da sam si sva bila nekak depresivna i uopće mi se nije dalo pisati ...
Mayda ČESTITAM :D
Danas idemo na kontrolu i jedva čekam da vidim svog bebolinca :D. Ne mogu vjerovati da je vrijeme tak brzo prošlo i da sam već 36+1, još malo pa u terminu ...
svim mirovalicama/otvorenicama te malo kolektivnih ~~~~~~~~~~~~~~~~~ po potrebi ...
čestitke svima novim mamama![]()
evo ja se vratila jučer s mora, mogu reci da mi je stvarno bilo i previše
mora, zaželila sam se svog kreveta... a mm je još htio u Zadar :?
idem sad laganini raspremiti stvari, sutra dan D oko doktora... neda mi se
~~~~~~~~~~~~ svima kojima treba
![]()
mlukacin dobro došla natrag i ~~~~~~~~~~~~~~~~ za pregled sutra.
Ja sam bila danas i otvorena sam lako 1 prst do ovoja i glavice koja balotira. Zna li netko što znači to da glavica balotira?
Ali nema veze, pošto sam sada 37+5 i beba ima oko 2970 g. mogu i roditi!!! :D
eci ovo s glavicom pretpostavljam da se odnosi na to da se nije spustila u zdjelicu... pazi pretpostavljam, nisam sigurna....
da vas i ovdje prisutne priupitam dali netko od vas osijeća pucketanje u trbuhu kad se beba okreće???
Mayda, cestitam :D :D :D Nadam se da cemo sve dogurati do termina..
Ja sam jucer bila na kontroli, stanje nepromijenjeno, znaci cerviks 1 cl. ali nema otvorenosti.. I dalje mirovanje, sto znaci jos najmanje 10 tjedana lezanja (sada sam 25+5).. Ali nema veze, kada cujem ovako lijepe vijesti kao od mayde, nista nije tesko..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima za preglede
Ja sam utros bila na kontroli... Vise ne znam ni koji je dan..dzani_sa prvotno napisa
![]()
Cure,
hitno, pomoć!!! što znači : Cervix 1 čl,uloživ za 1/2 čl???
Inače sam u 17 tj. i nosim blizance...
Ne razumijem se bas naj naj bolje ali cini mi se da treba da mirujes :/riba prvotno napisa
I ja osjecam pucketanje!!!Stvarno nemam pojma sta bi to moglo biti,kao da se nesto slomije ili ne znam ni sama ali ne zvuci nimalo ugodno ja sam u 39 sad :/
riba to znači da ti se skratio cervix. Meni piše u centimetrima tako da ne znam koliko je to kod tebe ali važno je da li se otvaraš (vanjsko i unutarnje ušće). jeli ti doktor šta rekao? Morat ćeš malo usporiti, više mirovati.
Ja ti isto nosim blizance i u 18.-om tjednu mi je cervix bio 3,51cm. Jučer smo bili na pregledu i stanje nepromjenjeno :D :D
Cervix isti, ušće zatvoreno ali i dalje preporučeno lagano mirovanje.
Garfy , hvala, pročitala sam i tvoje postove i iskustva...
Da li postoji razlika u nazivu "uloživ" i "otvoren" i koja? nije mi to baš sasvim sjelo, a doc "nije imala vremena objašnjavati"...
Riba, kod mene je cerviks 1. cl, uloziv za vrsak prsta.. Sada sam 26. tjedana, a mirujem od 17. tjedna, upravo zbog skracenja cerviksa.. Nisam ni ja bas skroz nacistu sa uloziv/otvoren, ali koliko sam do sada skuzila uloziv je valjda smeksan, a otvoren skroz prohodan.. Dobro je da nisi otvorena, ali moraces sigurno mirovati malo vise..
~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok. Ima nas dosta sa takvim problemima, nemoj brinuti, samo se malo vise pripazi..
Ja sam jučer nosila malo težu knjigu u knjižnicu i imala sam osijećaj da će mi nešto dolje ispasti. Lagana bol... Nakon toga više ništa,ali mislim da sam se još više otvorila. U petak idem na pregled pa budem vidla...
Držite mi fige da doguram do petka. Sad sam 34+3.
Evita, ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok.. I jos malo se strpi i ne podizi nista tesko![]()
evita ~~~~~~~~~~~~
riba ~~~~~~~~~~~~~ zasamo miruj i ne opterećuj se
da vam javim svoj pregled... dakle... nakon mora, plivanja, nošenja 10 kg
svako malo, puta, sijedenja i neznamtičegasvene, ja i dalje otvorena za prst![]()
beba po uzvu je praktički u 38 tjednu, ima oko 3 kg... dr je ostala :shock:
spustila se skroz u zdijelicu tak da samo čekamal ipak se nadam da
još dva tjedna ne bude ništa....
Cure, pliz recite mi je li dozvoljen seks kod: cerviks čini mi se da piše da je održan, ali otvorena za prst - 28 tjedana :? Hvala!
zaboravi sex.....
pogotovo bez kondoma jer sperma sadrži neke tvari koje pospješuju
daljenje otvaranje....
ja se isto nisam od ja mislim 28 tj trudnoće... al zato postoji alternativa![]()
evo i mene da vam se malo javim.dakle ja sam u finalu-još 6 dana :D otvorena 2,5 prsta do glavice, cerviks se još skratio sa 2/3 na 1/2 i samo je pitanje dana. bolovi u leđima i dolje u stomaku već danima...sutra idem na pregled, pa ćemo vidjeti :/ možda sam se otvorila još koji prst, pa ravno u rađaonu.jedva čekam da upoznam malu šeficu...
Ufmlukacin prvotno napisa
Znači ništa od seksa. Još me malo brine dojenje Vita, ali o tome ću više pitati na drugom topicu
![]()
vitekova mamuška, strpi se do 38. tjedna,a onda spremi torbu za bolnicu i navali na muža![]()
Samo da dočekamo 38. tjedan, uhvatila me užasna tjeskoba i strah od toga što sam otvorena. Čula sam dosta loših priča ufevita prvotno napisa
![]()
A ako dočekamo 38. tjedan, bit će seksa 8)
vitekova mamuška.... budi pozitivna... neću reći ugledaj se na mene... ali...
mislim da smo i ja i evita dobar primjer na koji se možeš osloniti i još
stotine njih koje su bez obzira na otvorenost dogurale i preko termina
zato ne čitati i gledati loše priče, orijentiraj se samo na ono dobro i vjeruj
mmi da će sve biti ok![]()
mlukacin, hvala na podršciNadam se da će sve biti ok, vidim da je i tebi ovo druga trudnoća, doc mi je rekla da je takvo otvaranje za prst jako često kod mama koje su već rodile pa me to malo tješi. Još jedno pitanje: što je sa vožnjom u autu? Treba li smanjiti voženje (bilo kao vozač ili kao suvozač) ili to ipak mogu?
Ja sam jako često i puno u autu (zg-kc,vž-kc,navažanje po gradu....) Sve je to ok,ali si malo spusti sic da si više u poluležećem položaju (jasno,kad ne voziš).vitekova mamuška prvotno napisa
Sutra idem na pregled. Jedva čekam da vidim malenog i njegovu kilažu. :D
Danas sam bila opet na pregledu jer jučer i danas osjećam kontrakcije pa sam se prepala. Otvorena sam za vrh prsta, cerviks mi je omekšan i trbuh mi je mekši,ali je unutarnje ušće zatvoreno pa jer rekla da mi neće davati lijekove. Mogu se kretati,ali ne previše,dobila sam Spasmex protiv bolova. U utorak mi dolazi nalaz briseva pa će vjerojatno trebati antibiotik jer imam stalno iscjedak,a imala sam isti kad mi je pronađena enterococcus feakalis,što je mogući razlog otvaranja. Joj nadam se da će beba ostati u trbuhu do daljnjega![]()
Evita, ~~~~~~~~~~~~~~~~ za pregled..
Vitekova mamuska, sigurno ce sve biti ok, ne brini.. I ja vec dva dana ojecam jace kontrakcije, iako sam u ponedjeljak bila na pregledu i rekli su da je sve ok, da se stanje nije promjenilo.. Sreca idem na UZV u ponedjeljak, pa cu traziti da me opet pregledaju..
Evo mene s pregleda. I dalje sam otvorena isto koliko sam i bila.
Bebač je oko 2500 g, srčeko radi kako treba i sve je super. Dok sam bila na uvz-u baš je piškil pa sam dobila slikicu na kojoj se vide jaja,pimpek i mlaz pišače.![]()
Naručena sam za 3 tjedna (24. 8.),nadam se da ću izdržati do tad. I ja jedva čekam 38. tjedan i seks....![]()
Evita, super za pregled i slikicu..![]()
~~~~~~~~~~ vitekova mamuška.... te beštije![]()
evita :D za pregled.....
i ja jedva čekam 38 tj (još 13 dana) al me ipak strah
jer mi se beštija od streptokoka vratila![]()
sad sam malo prije pokupila nalaz, tak da sam opet na penicilinima 2 tjedna
evita super za pregled :D
mlukacin važno je riješiti se beštija prije poroda,koji si lijek dobila? Ja sam pila Amoxil,vidjet ćemo što će mi sad dati.
Dzani_sa zeznut je taj strah od kontrakcija. Ja ih danas ne osjećam i puno sam pozitivnija, nije me više strah. Samo da potraje![]()
ja ti pijem penbritine 4x2 caps
Hej curke
evita super za pregled :D
i mi smo bili na početku tjedna, ja otvorena tjesno za prst al' doc kaže da je to sad ok ... bebač super i dalje glavicom dolje ali glavica još uvijek nije angažirana ... veli on da nebu to tak skoro ... bumo vidli, u 37-om sam tj. pa sam puno mirnija i lakše se diše...
mlukacin iš beštijama
ostalima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
OT sin ti ima prekrasno ime, baš razmišljam da ga predložim MM-u jer nam je ime za bebača postalo totalni problem, nikako se složiti. Javim ako mu se svidi (iako će se on vjerojatno onda predložiti Tadiju)![]()
e,da,zaboravila sam napisati da se napokon okrenuo glavicom na dolje.
Ove naše ~~~~~~~ stvarno pomažu. Svima nam je dobro :D . Blago onima u 38. tjednu...![]()
![]()
I ja sam zaboravila napisati da se i moj bebač okrenuo,više me ne lupa nožicama u mjehur :D
Hm....to što su se okrenuli je dobro,ali i loše....vitekova mamuška prvotno napisa
Loše je jer glavicom ima snažniji pritisak na dolje pa su šanse za sljnje otvaranje još veće.
al ipak kad bolje razmisliš je bolje tak nego da strahuješ hoće li se okrenuti na porodu ili ne,hoće li zbog toga morati biti carski ili će ga uspijet izvući i sl....
Još malo mirovanja i nek ide van pravilno! :D
Cure je li istina da česte kontrakcije maternice mogu povećati otvorenost?Ovaj tjedan su mi se intenzivirale na 10-15 dnevno i baš su neugodne.
I još nešto - često me boli donji dio trbuha,prije dok bi hodala,sad u zadnja 2 dana i dok ležim.. Da li to može biti znak da sam se otvorila još više (sa 17tj bila sam otvorena za vršak prsta)? Na pregled idem tek u poned.,ispalit ću dotad..
Može i ne mora biti. Mislim da bi ti doc trebao pripisati normabele i magnezij. I ja sam imala česte kontrakcije i baš zbog toga sam morala piti normabel (3x) i mg(3x) na dan. To navodno opušta mišiće i smanjuje kontrakcije.ivana b prvotno napisa
Sad na zadnjem pregledu-danas (budući da mi se termin bliži) doc mi je preporučila 1 normabel navečer i 2 mg dnevno.
Pitaj njega za savijet. Ipak oni najbolje znaju.
Inače pijem Mg od 300mg..misliš na taj? Zar nije prevelika doza 3X300mg?
i meni je napisao gin. 3×300, ali pijem 2 jedan ujutro i jedan navečer
Da,mislim na taj mg 300.
Meni ga je doc pripisala 3x na dan (tvrdila je da nije previše),ali mojem organizmu je očito bilo (stalno sam mekano kakala) pa sam joj rekla i onda mi je rekla da pijem 2x na dan. To je bilo u redu i dalje ga pijem 2x na dan+ 1x normabel.
Cure, kako pijete normabele? Po potrebi ili imate propisano i od koliko mg?
Meni je doc rekla da ih pijem 2-3 puta na dan. Sada kad ulazim u 36. tjedan 1x navečer. Normabeli služe da opuste trbušne mišiće. Od 2 mg.Garfy prvotno napisa