E da, meni je termin isto kad je i toj ženi bil 10. rujan (tak doc kaže), ali po mojoj je procijeni 9. rujan (zadnja m je bila 3.12.-a to je onda 9.9., ah,nema veze (kokodačem već gluposti)...![]()
E da, meni je termin isto kad je i toj ženi bil 10. rujan (tak doc kaže), ali po mojoj je procijeni 9. rujan (zadnja m je bila 3.12.-a to je onda 9.9., ah,nema veze (kokodačem već gluposti)...![]()
Ja sam na pocetku filma zadrjemala jer mi ce cinilo da ce biti jedna od preidilicnih prica i taman se probudim kad je morala na mirovanje. alaj sam plakala kad se mala rodila.
Haj curke, i ja se prijavljujem u otvorenice. Otvorena sam negdje od 20 tj za prst, ali nije ništa zabrinjavajuće jer mi je to 4. trudnoća pa je normalno. Sad sam se vratila sa mora, plivala sam , puno hodala i strah me da se nisam otvorila još, osječam neki pritisak dolje. Bojim se i zato jer sam ostala T 3.5 mj. od prošle T , a čula sam da kad je tako mali razmak da je veća opasnost od prijevremenog poroda. Jeste li i vi to čule?
I još nešto, na WCu sam dva puta vidjela neku grudicu bijelu pa se bojim da to nije čep.
U utorak idem na UVZ i pregled pa ću vidjeti.
Mlukacin nisam baš u toku jer me nije dugo bilo. Jesi li bila na serklaži na kraju? Kakvo je sada stanje?
[quote="Eci"]Haj curke, i ja se prijavljujem u otvorenice. Otvorena sam negdje od 20 tj za prst, ali nije ništa zabrinjavajuće jer mi je to 4. trudnoća pa je normalno. Sad sam se vratila sa mora, plivala sam , puno hodala i strah me da se nisam otvorila još, osječam neki pritisak dolje. Bojim se i zato jer sam ostala T 3.5 mj. od prošle T , a čula sam da kad je tako mali razmak da je veća opasnost od prijevremenog poroda. Jeste li i vi to čule?
I još nešto, na WCu sam dva puta vidjela neku grudicu bijelu pa se bojim da to nije čep.
U utorak idem na UVZ i pregled pa ću vidjeti.
Eci; Hm...tebi je vjerojatno otvoreno samo vanjsko ušće pa to nije ništa strašno. Tako sam i ja bila otvorena u 1. trudnoći i rodila nakon termina. Ako si otvorena doktori u kc jako strogo zabranjuju plivanje! A što se tiče hodanja (u 1. trudnoći) sam također puuuno hodala i nisam se otvarala više od prsta.Jedino ne znam za taj pritisak (to i mene muči). Kod mene je ovo 2. trudnoća i isto mi je razmak 3,5 mj od prošle T. Za prijevremeni porod nakon malih razmaka nisam ništa čula pa ne znam.....možda nam se javi netko tko zna (ili ti pitaš na pregledu pa nam javi).
![]()
Meni ti ide stalno bijelkasta sluz,a znala sam vidjeti i grudice pa mislim da je to sve normalno...
Izgleda da je onda normalno. U svakom slučaju pitati ću sutra na pregledu pa javim!
Drage dame !
Evo i ja bih postavila pitanje vezano za otvaranje. Nime ja sam
u 32 tjednu na zadnjem pregledu pred dva tjredna doktor mi je rekao da mi je grlić uloživ za 2/3 članka no cerviks je zatvoren . Pokušavam mirovati ne dižem baš ništa teško . No prije dva dana sam osjetila laganu bol u doljnjem dijelu trbuha ( u podrućju stidne kosti ) malo me primila panika pa sam se uvukla u krevet i ležala .
Zanima me dali postoje neki simptomi i kakao se manifestiraju koji mogu ukazivati na to da se otvaram ?
Sutra idem kod ginekologice po uputnice pa ču je zamoliti da vidi kakvo je stanje .
Svima hvala i šaljem velike puse,
Jedino ti doc može sa sigurnošću reći. No nemoj se brinuti,jer je tvoje unutarnje ušće zatvoreno. To je dobar znak. Ja sam se u 1. trudnoći otvorila u 2x tj.za prst, trebala mirovati,ali nisam,puno sam hodala,nosila teško (lubenicevlatkapeno prvotno napisa
i sl. ) i prenijela :D
Za simptome ti ja sumnjam da su neki tupi pritisak (kao da e ti beba ispasti)..... barem kod mene.... svaki put sam bila u pravu
jooooj evo i mene nakon par dana....
mi proslavi prvi rođendani bilo je super
ja sutra opet pičim u petrovu i ne znam kaj bude dalje...
rekli su mi da ćemo se dogovoriti kad im donesem cervikalni bris
a to je sutra pa ak beštije više nema kao radili bi serklaž makar meni to
stvarno nije jasno da bi ga radili u 30 tjednu... luđaci...
nego, ja sam samo jedan dan osjećala bolove u području desnog bubrega
i to par sati bez prestanka, bila je nedjelja i taman kad sam se spremila
da idem na hitno to je prestalo tak da sam išla kod svoje dokice u pon koja
mi je onda rekla da sam se otvorila....
a petak prije toga je bilo skroz sve ok...
nažalost ovih dana nisam uspjela mirovati, malog sam dizala sigurno 5
puta dnevno...al i dalje ne osjećam nikakve bolove niti pritisak
jedino me zaboli kad se beba počne micati jer se miče stravično jako i brzo,
nekad toliko jako da se moram primiti za trbuh od boli i to je to
e da... i zna me zaboljeti u donjem dijelu leđa al tak mi je bilo i u prvoj
trudnoći i tome ne pridajem nikakvu pažnju....
baš me zanima kaj se sutra budu izmislili, koje još pretrage moram
obaviti da bi gospoda odlučila šta će a koliko sam skužila kroz cijelu priču
da je to normalno, jer je moj cerviks šivan nakon prvog poroda i otaranje
je bilo za očekivati, 4 tjedna se nalaz nije pogoršao i to je to...
nebi ja na nikakav serklaž....![]()
mlukacin, nadam se da ce sutra sve biti ok i da neces na serklazu. i ja sutra idem na kontrolu, mene sad vise od otvorenosti plase ti moji leukociti i crp. sam da me puste jos malo kuci na mirovanje. ja mislim da je moja bebica vec jako nisko iako od samog pocetka nisko nosim, bas me danas ludacki bole prepone i moram stalno piskit po par kapi.
ajde mirnic još koji tjedan...
evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~za sutra za pregled. i da te ne ostavi u bolnici!
Eto mene ...
Mlukacin super za pregled .. i ja kažem ove vibre imaju čarobnu moć. Evo ti još malo da ne ideš na serklaž ~~~~~~~~~~~~~
Eci i Mirnic ~~~~~~~~~~~~~ za pregled
e ja sam crknuta danas a moram iseliti iz stana kat niže jer su počeli
radovi na krovu... tak da se odjavljujem dok ne složim komp na
nekom drugom mjestu....
~~~~~~~~~~~~ svima tko treba i da se više ne otvaramo nego što jesmo
a ja ću se valjda uspjeti još javiti navečer
mah mah
Cure sretno na pregledima~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
Ja sam se vratila sa svog. I dalje sam otvorena za prst i sve je ok. UZV mi nije radio jer se kao vidi da lijepo raste.Naručio me tek 30.07. ak do tada ne rodim.
eci dakle sve je super kad te je naručija tek 30.7.!
evo i mene
beštije više nema![]()
hvala svima na vibrama
~~~~~~~~~~~~ i malo za sve vas koje trebaju
eci :D da je sve ok.....
evita?? kaka si ti? just me?
mlukacin super šta više nema beštije!!!! :D
a šta je sa serklažom?
Evo ja putijem...danas bila u Zg (bezveze) umijesto da doma ležim...![]()
Osjećam se dobro iako sam danas nosila ssvoju mrvicu na rukama :D ,samo se nikako ne mogu dočekati pregleda da vidim kakvo mi je stanje.....još do 4. 7. se može svašta desiti......
evita~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da bude sve super na pregledu!!![]()
Eci super za pregled
Mlukacin super šta nema beštija više. ~~~~~~~~~ da se ne vrate nikad više. Šta kažu doktori za serklažu?
Ja sam vam ok, kako koji dan, nekad padnem u depru al' nedam se i uvjeravam sebe da će sve biti ok, mora ....
Moj mali bebolinac me sve više i više rasteže, izbacuje razno razne dijelove tjela kroz moj trbuh, a ja pokušavam pogoditi šta je šta .... najveća fora mu je igrati se sa mojim pupkom ... baš mi je simpa, jedva čekam da ga upoznam![]()
jedna dokica u petrovoj je rekla da bi napravila, drugi je rekao da ipak nebi
i tak su se raspravljali pred menom u ambulanti ko dva balavca a ah aa :/
na kraju sam nazvala svoju privatnu koja je rekla da ona nebi radila,
vratila sam se u ambulantu i pitala dali imam još koje indikacije za serklaž
osim toga da sam otvorena i da se cerviks ipak stvrdnuo?? rekli su da nema.
ona fino kupim stvari i mirujem dalje... jer ja trudove nemam, razlog znam zašto sam se otvorila, radit ću preglede svaka 2 tjedna i sigurna sam da ću tak izgurati još 35 dana dok se bebi ne razviju pluća a onda fino laganini
bez brige i pameti... a ja sam sigurna da ću i prenijeti![]()
inače imam takvu čudnu karmu i uvijek mi se dogodi suprotno od onog
što kažu doktori.... eto...
bla bla
idem učiti
mah mah
![]()
Mluacin :D , sigurna sam da će i dalje sve biti ok. I meni se čini bez veze raditi serklaž u 30 tj. A što znači da se cerviks stvrdnuo? Kakav bi trebao biti?
Just me tak je i kod mene. I MM i klinci i ja pipkamo te kvrge i pogađamo šta je.
Kad smo već kod toga, moj se beban više ne rita kao prije, skoro uopče ne osjetim udarce, nego samo te kvrge izlaze posvuda (zna biti i prilično bolno.) Jel tako i kod vas?
I malo sam ljuta što me naručio tek tada (to mi je 2 tj prije termina).
I kod mene to više nije ritanje nego pravilniji pokreti ... a bome zna biti i poprilično neugodno nekad i bolno kad odluči cijelo tijelo pomaknuti. Najfornije mi je šta to radi tako sporo (traje 10tak min) kao da zna da boli i namjerno zafrkava.
Ono šta se meni još događa je povremeno ritanje tipa imam osječaj da spava i onda samo odjednom naglo me lupi i dalje ništa. Stvarno izgleda kao da spava pa sanja nešto i onda se trzne ...
negdje sam čitala da je to naglo trzanje ustvari posljedica igre - naime bebe se zabavljaju s pupčanom vrpcom, pa je malo stisnu, to prekine dovod kisika nakratko pa se zato ritnu.
a možda samo![]()
eci to što se strvrdnuo... hmmmm...
dakle cerviks ili ti grlić maternice je mišić koje se kao i ostali mišići
u tijelu pod raznim okolnostima mogu "smekšati"
meni su to objasnili ovako: bakterije ( u ovom slučaju streptokok) ispuštaju
te neke enzime ili tvari koje "smekšavaju cerviks" i pri tome pojačano
djeluju na njegovo otvaranje, pošto bakterije više nema, mišić je dobio
priliku "vratiti se" odnosno stvrdnuti te malo zatvoriti ušće....
dakle nisam otvorena koliko sam bila al jesam još uvijek, i otvorena su mi
oba ušća
moram redovito raditi cervikalne briseve da se beštija ponovno ne pojavi...
Jel tko zna di je mirnic? Nije se uopće javila poslije pregleda ...
~~~~~~~~~~~~~ da je sve ok
mislim da je zadržana u bolnici i da su joj potrebne vibrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Just Me prvotno napisa
cure da vam javim da je naša mirnić opet u bolnici .Upravo smo pričale-našli su joj enterokok u urinu i ostavili ju, ali to nije sve, dr. želi sutra raditi amniocitezu da vidi je li sve ok s plodnom vodom i ovojima.Amnioskopiju ne može jer nije otvorena. Ona je sva izvan sebe, jer su joj rekli da možda ima nešto u plodnoj vodi i da će ju u tom slučaju poroditi odmah.spominju i carski rez jer je rizik poroditi ju vaginalno a ne znaju odakle dolazi upala....Naravno od tih šokantnih riječi ni ctg nije valjao, pa je i tu nastala drama...Ona traži naše vibrice i molitve za malu Tenu da nije pokupila neku bakteriju i da je s njom sve ok.
a joj ... mirnic šaljem ti puno vibrica i vjerujem da će sve na kraju biti ok
drži se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~![]()
Hello curke,
ja sam isto jedna iz kluba otvorenih za prst vanjskog ušća od prošlog tjedna a sada sam u 26 tjednu. Dr. mi je opet rekao mirovanje i Normabeli. Nisam baš poslušna kaj se toga tiče već popijem rađe 2 Mg od 350 mg. Čekam još 2 tjedna pa da idem ponovo na kontrolu.
Šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za Mirnic.
Ibili dobrodošla u klub otvorenih ... kako se ti inače osječaš, miruješ strogo ili.. čekaš prvu bebu ??
Ja sam trudnica sa potpomognute i čekamo prvog bebača.
Dr. mi inače cijelo vrijeme piše mirovanje, radila sam prva 3 mj. dok nisam malo prokrvarila i onda je rekao sa stvarno mirujem. U međuvremenu sam imala svadbu i kada sam ga pitala (a bila sam vršak prsta otvorena) kaj je sa mirovanjem rekao je da je sve ok i nek samo feštam. Sada je prošlo malo više od mjeseca dana i rekao je da sam za prst otvorena i da ipak stanem na loptu i mirujem. U međuvremenu sam bila sa moru, rekao je da nema kupanja do slijedećeg pregleda jer sam imala i enterokok. Nisam baš sa mirovanjem na ti, pokušavam bar svakih sat vremena biti u horizontali 10-15 min, idem do dućana, doktora, vozim. Osijećam se dobro, niš me ne boli, osim koji put kada ustanem osijetim dolje kratki pritisak.
Nadam se da će ipak biti sve ok.
Ibili, ko da slušam sebe. Isto MPO beba. Ginek. mi je kao i tebi u početku dosta ležerno savjetovala mirovanje, što je meni naravno bilo super. Isto sam osjećala pritisak, imala malo smeđeg iscjetka, ali kao sve ok. Kad sam ušla u 6. mj. T odjednom frka : strogo mirovanje, priče kao da ću sutra roditi. Nasreću, evo sutra ulazimo u 9. mj.
Tebi želim sve najbolje ali ipak nemoj pretjerivati, posebno s obzirom na beštijicu, a one nisu baš prijatelji cerviksa.
vidim da su se otvorenice malo stišale![]()
joj cure... ja tek naručena 12/7 kod dokice i brijem da ću biti otvorena
5 cm... ti radovi me ubijaju....
daj mi recite dali je moguće da se otvaram i da apsolutno neišta ne osjećam,
ono, nikakvu bol??? jel ima tko iskustva?
isto sam pitanje ja postavila dok sam ležala u bolnici, doduše sestri, i rekla mi je da se to ne osjeti..ja stalno osjećam neko boluckanje - malo prepone, malo ligamenti, kosti..ali mislim da je to samo priprema za dan D.
Ma sve ćemo mi dočekati naše termine, a najveća ironija će biti ako prenesemo..nakon silnog ležanja i nemrdanja![]()
Mlukacin, i ja sam naručena 12.7. i užasno nestrpljiva da čujem šta će dr. reči.
Jel i Vas druge curke dr. znače pregledava i vaginalno svaki put? Mene prvo na stol pa na UZV. Koji put i ja počinjem misliti da to nije od tolkog čačkanja dolje? :?
Mene stvarni niš ne boli, osim kaj koji put dolje poslije ležanja osijetim pritisak, kao da je bebač pao skroz dolje, iz onog finog ravnog položaja... :/
Treba samo polagano i laganini, evo i ja danas ulazim u 27. tjedan.
Otvaranje se stvarno uopče ne osjeti. Ja sam bila otvorena 4 prsta, a nisam imala pojima.
Jel vas kooje ste otvorene naručuju češće na kontrole?
Mene je naručio tek za 5 tjedana, onda ću biti 38.tj.pa mi je to malo čudno.
Mene obično naručuje svaka 4 tjedna. Kada sam malo prokrvarila onda me naručio za 3 tjedna kao i sada kada sam otvorena za prst.
Mene ginek. naručivala svaka 2 tj. otkad sam se počela otvarati, ali sada kad je na go može i nakon 3, kad ću isto biti već 38.?! :? Nije mi baš svejedno bilo, ali opet mislim da možda i nije loše...evo čitala baš na Kružocima kako u Nizozemskoj gotovo da nema kontrola, samo babica vodi trudnoću praktički.
Mene je doc unatoč otvorenosti naručila tek za 4 tjedna (uobičajeno),tek iza 36 tj. naručuju svaka 2 tj. (u Kc). Vjerojatno zavisi od bolnice do bolnice i od doc do doc....
Evo ja sada kako ne mirujem osijećam se puno bolje (nemam bolove,peckanja,trbuh mi je mekan.....),a kad sam mirovala sve je bilo suprotno pa ne znam više da li da mirujem ili ne......
U srijedu idem na pregled pa me baš zanima kakvo mi je stanje dolje. Nadam se da će me staviti i na uvz,jer me jako zanima težina bebe (za slučaj prijevremenog).
mene je moja uvijek i sad naručivala svaka 3 tjedna (privatnica) a u bolnicu
idem stvarno po potrebi jer mi se tamo neeeeeeeeeeeeeda čekati toliko
dugo... kao otvorena sam i trebam ležati a čekala sam po 8 sati![]()
pošto su mi sad svi nalazi ok, osim te otvorenosti idem dalje kod svoje dokice a tek od 38 tjedna u petrovu ambulantu... naravno ak sve ostane isto
al tak me sve više strah jer se lagano vraćam starom načinu jer jednostavno
drugačije ne mogu, ne psihički nego nemam uvijeta za to....
ma meni je najbitnije izgurati još 35 dana i onda me briga ak rodim...
tad će beban već 2 kg, ak ne i više....
a trbuh ljudi moji... imam osjećaj da ću eksplodirati i da malena kronično
nema mijesta.... dobro mi je samo kad ležim i to samo na boku, al nekad
dok hodam... ko tempirana bomba... koda će svaki čas biti KBUUUUM
e da eci... to kad si bila otvorena 4 prsta?? u kojem tjednu? kak je to završilo?
Mene doc naručuje svaka tri tjedna, eto sljedeći tjedan imam pregled i nadam se da će sve biti ok. Svaki puta imam i vaginalni i uzv ...
Jel tko zna kako je mirnic? ~~~~~~~~~~ stvarno se nadam da je s njom i bebicom sve dobro![]()
4 prsta su mi otkrili na redovnom pregledu kad sam prenjela 10 dana. A nisam imala trudove i niš me nije bolilo. Počeli su nakon klistira i rodila sam za 3 sata. Nadam se da ću i sada tako.
sutra idem napokon na pregled :D
baš me zanima u kojoj sam fazi (jučer sam se malo provozala na mini bike-u (kojih 5 min) 8) i bilo je super, dobro se osijećam,trbuh mekan, nema bolova, nema stezanja......
evita ~~~~~~~~~~~~~ za pregled i obavezno nam se javi
ja sam inače ok, i dalje većinom mirujem mada mi to sve teže i teže pada .... osjećam se super i najrađe bi po cijele dane negdje bila ... kak vi podnosite to mirovanje??
jedva čekam pregled sljedeći tjedan pa ako bude sve ok, a mora, mislim da ću se upustiti u koju šetnjicu ... vidjet ćemo....
jeste vi sve nabavile za svoje bebice, kad planirate prati robicu...?
svima
Nekoliko savjeta u slučaju prijevremenog otvaranja: skraćenja i širenja materničnog ušća:
mirovanje i pošteda od težih fizičkih poslova;
ukoliko ste zaposleni, potrebno je otvoriti bolovanje, te pobrinuti se za pomoć u redovitim kućnim poslovima;
zaboravite do kraja trudnoće na putovanja ili izlete;
uobičajeno se u ovim uvjetima zabranjuje i pretporođajna gimnastika, o tome se ponaosob posavjetujte s vašim ginekologom;
suzdržavanje od spolnih odnosa: spolni odnos prije svega prostaglandini iz sjemene tekućine mogu potaknuti nastanak trudova i time prijevremeni porod.
Tak piše. 8)
Evita ~~~~~~~~~~~~~~ za pregled!
Ja sam baš jučer bila u shoppingu i kupila pelene, kremice i ostale sitnice za bebu i stvari za bolnicu. Danas ću spakirati torbu.
Znam da je rano, ali mirnija sam kad je sve spremno.