Evo, to je moje pitanje? Da nisu gluposti tipa cvijece ili cokolade, nesto sto ce joj dobro doci, neka sitnica da joj olaksa te dane...prijedlozi???
Evo, to je moje pitanje? Da nisu gluposti tipa cvijece ili cokolade, nesto sto ce joj dobro doci, neka sitnica da joj olaksa te dane...prijedlozi???
meni je bilo super kad sam dobila neki sendvičić i nešto hladno za popit...za čitanje nisam imala vremena a ostalo sam imala sve.Ja sam npr šogorici kupila nešto klope i vode i jedan labello
pakiranje od 6 boca vode
hrana bilo koje vrste (prije ipak provjeri što želi)
mlijeko za tijelo ako ga nije ponijela
i vlažnih maramica naravno nikad dosta 8)
- jastučići za dojenje
- vodu
- neki prirodni tamni sok bez šećera, npr. od crnog ribizla
(ja sam od MM-a nakon bolničkog tosta i čaja naručila sendvič sa sirom, jogurt i voćnu salatu)
..a mogu se ja ovdje pridružiti????....-dajte mi neki zgodan tekst za napisati čestitku.također za frendicu,koja je rodila ( sinčića).....![]()
mene je najviše razveselio buket prekrasnih tulipana, a od praktičnih stvari gro toga za čitanje (časopisi), hrpaaa sokova i vode, te kozmetika (pa sam se lickala kad je bilo dosadno, na čuđenje cura iz sobe)
zaboravila sam - nekoliko bonova za mobitel!![]()
cvijeće je malo nespretno držati u bolnici...ili?
ma kaj god da joj misliš kupiti do joj pokloni kad doma dođe a za sad uzmi par bočica jane i neki sok koji voli,fornete,i mali labelo
ja sam buket stavila u plastičnu čašu s vodom, stavila čašu u ladicu i stisnula ju tako da cvijeće 'ne mrda'Romina prvotno napisa
![]()
moram priznati koliko god bilo otrcano iliti već viđeno, meni je pokloniti ženi cvijeće ipak nešto vječno i jako lijepo. (pogotovo ženi koja je rodivši tek postala pravom pravcatom ženom)
ma slažem se ali meni nisu dali ni fotku da imam na ormariću![]()
Milku od 300g 8)
Samo nemoj cips, smoki, stapice i slicnu junk food, ko sto sam ja frendici davno, u najboljoj namjeri, misleci kako joj je sigurno zlo od hrpe naranaca, banana i ostalih zdravih namirnica koje dobiva (naravno, to je bilo dok mi je ovaj forum bio stran, a takodjer i primisao o ostajanju u bolnici nakon poroda)![]()
A Milku sam ja pozeljela 8)
ja sam mislila na kuhani obrok![]()
meni je bilo jedino vazno da mi muz/ilbilotkodrugi donese rucak. a svima koje umiru od smijeha i namjerno me slikaju s hranom u ustima evo jedan![]()
iće i piće!![]()
ja sam dobila jednu čestitku koja mi stalno zvoni u ušima pa evo ako ti se sviđa iskoristi...LeeLoo prvotno napisa
Čestitam ti što si postala bogatija za jedno malo biće i najljepšu riječ na svijetu...mama...
A što donijeti prijateljici?Pa mislim da će biti najzadovoljnija s hranom kao što smo se većina i složile.
Ja sam svojoj sestrični odnijela francusku i pohance![]()
Potpisujem!Romina prvotno napisa
Meni su turbo falile.
Da, sve dobro dodje, ali meni je bilo fino dobiti svjeze, ociscene i oprane jagode. Tako mislim jednu finu vocnu salatu ili svjezi ananas, borovnice, nesto lijepo i osvjezavajuce. Meni je bilo i viska, pa sam ostavila jednoj dobroj sestri koja mi je puno znacila.
Meni je Kinder Happy (kršitelj koda)o bio jedina želja u rodilištu. A ni Milka s keksom nije bila za baciti.
ja ne bih rodilji donjela čokoladu jer sama pomisao na obavljanje velike nužde nakon poroda - boli, a čokolada ne pridonosi olakšavanju tih muka.
al' ako naruči - onda se mora poslušati...
i kaj se, iz ove teme, može zaključiti o našim rodilištima?![]()
da hrana ne valja!anki prvotno napisa
![]()
dakle, hrana koja osnažuje nakon poroda i dobro djeluje na dojilje:
- doručak: 2 šnite kruha i 1 kuhano jaje
- večera: šnita kruha sa 2 kolutića parizera
![]()
ooo, pa ti si vidim fino jela! ja nisam ni tolko dobila! (...pa sam vadila iz ormarića čokolade, heeh)anki prvotno napisa
![]()
![]()
a šnita je odrezana da mi je i sad slabo
mislila sam na šnite parizeraRomina prvotno napisa
Vidim ja da se u Zg još dobro jede![]()
Meni bi bilo najbolje kada bi dobile dvije šnite kruha i jedan zdenka sir pa sam ga mjerila tako da mi na oba dvije šnite bude ravnomjerno sira![]()
Ja sam cvijeće stavljala tako šta bi prerezala bocu vode na pola (stvarno sam imala jako puno cvijeća u sobi)....pretpostavljam da nebi mogla imati cvijeće da je David bio uz mene jer je jako mirisalo.
Odnesi joj sokiće ili vodu i ono šta najviše voli jesti (to će joj i najviše značiti) i mali buketić cvijeća (to jako puno znači, barem meni)
ja sam jedan od bolesnika kojima je bolnička hrana bila supersve sam smazala i još sam od sestre tražila repete juhe. ipak te šnite parizera su i meni bile ogavne. još ako uz njih dobiješ onaj sir u trokutiću...bljuuuu
a što se čokolade tiče netko je dobro rekao da baš i nije pametno nositi čokoladu. ja sam dobila mozart kugle i još hrpu delikatesnih bonbonijera iz švicarske pa nisam mogla odoliti i samo sam trpala u sebe i na kraju sam morala moliti da me puste iz bolnice bez obzira što nisam imala stolicu.
Vi se sjecate da ste nesto jele u bolnici :shock:
Ja sam bila 1.5 dan i ne sjecam se da sam obrok pojela - vjerovatno jesam (inace bih crkla od gladi) - ali jednostavno se ne sjecam!
Sto se sjecam je da kad sam od MMa trazila da donese kupusa (ja mislila za moje gospoje - ako zatreba da imam). A on skuh'o i donio da jedem!
lejla prvotno napisa
![]()
kako bih mogla zaboraviti tu nevjerojatnu glad i žeđ (i znojenje na litre)
Potpis.lejla prvotno napisa
U naše se rodilište ne smije unositi cvijeće.
a ja carski rez. dva dana bez hrane 8) neka spika sa puknutim crijevima i zagadjivanju rane od reza :?lejla prvotno napisa
Valjda sam ja jedna od rijetkih kojoj je bilo dovoljno klope u bolničkim obrocima, a nisam baš nešto jela niti voće koje su mi donosili, dok mi do slatkiša uopće nije niti bilo (koja ironija... šteta što nije potrajalo![]()
)
Valjda sam ja jedna od rijetkih kojoj je bilo dovoljno klope u bolničkim obrocima, a nisam baš nešto jela niti voće koje su mi donosili, dok mi do slatkiša uopće nije niti bilo (koja ironija... šteta što nije potrajalo![]()
)
i ja sam bila dva dana bez hrane ali sam bila skoro tri tjedna u bolnici![]()
Mima prvotno napisa
Uh, meni je MM donio francusku i ona velika ni manje ni vise 4 hambi peciva![]()
Naravno da sam napravila facu ko i ovaj smilek i dala mu to da odnese doma, da i on jadan ima sta za vecerat![]()
Inace, MalaSirena, nisi jedina kojoj je bolnicka hrana bila dovoljna.
Iovako mi nije bilo do hrane ni okusa. Pojela sam to sto smo dobili i uopce mi nije bilo do toga da to "pojacam". A bila sam 8 dana u bolnici.
Osim sto sam 300-gramsku Milku cak i sanjala. Valjda zbog dugotrajne infuzije :? No, i to je bilo samo prva dva dana kad nisam smjela nista ni jesti (carski), pa mi je nakon toga i Milka isparila iz liste zelja
![]()
Super su mi bili stapici i krekeri, i puuuno vode.
Bolnicku hranu sam pozobala zmirecki jer sam htjela da mi proradi peristaltika. Upalili su mekani zganci sa toplim mlijekom. Mene je MM iznenadil casopisima (nisam ih puno citala jer sam imala mali audio vizualni dozivljaj kraj sebe). Obzirom da je wc bio prestrasan (nekad me dame zbilja iznenade svojom nehigijenom - jedna je zgurala koristeni ulozak iza radijatora a 30 cm u lijevo stajao je kos
) spasile su me antibakterijske maramice i vlastiti mekani wc papir. Vlazne maramice za osvjezavanje (otusirala sam se samo jednom i zgadio mi se zivot od te kupaonice). Realno, nisam imala velikih prohtjeva jer sam jedva cekala da dodjem doma.
![]()
Kompot od šljiva.
Meni je to bila jedina korisna stvar u rodilištu.
Ko kaze da ne valja?k2007 prvotno napisa
Kad smo imali za rucak rizu s mesom, ja sam kao vegetarijanac dobila samu rizu.
Jos je bilo dobro kad je radila ova jedna zena koja je mislila na mene pa mi donosila jos neke dodatne stvari, ali jedna druga je bila zakon. Mene nije bilo u sobi i ona je donijela rucak- opet neko meso- i kaze moja cimerica da ne jedem meso, a ona ce na to "a od cega ce zivit to jadno dite?" (misli na mog sina kojeg sam dojila...)
u nekim rodilištima je zabranjeno držati cvijeće u sobi.k2007 prvotno napisa
dolega prvotno napisa
Nama su na SD-u dali da ga drzimo SAMO na prozoru, nikako na ormaricu kod uzglavlja.
Al ja za cvijece uvijek preporucam one orhideje u kutiji![]()
i donatMgMatilda prvotno napisa
![]()
nakon bolnih iskustava poslije prvog poroda, drugi put sam strogo zabranila donosenje slatkisa, a narucivala integralna peciva, jogurte i gore navedeno.
meni nitko nije ništa prigovarao...Mony prvotno napisa
Svakako vodu, kruške i šljiveza reguliranje probave)![]()
Meni je klopa na SD bila odlična ali mi je bilo prepremalo...tako da sam uredno iza toga tamanila kekse i dr.
Ja čekam da se mojim frendicama/rođakinjama rodi 5 bebica ove godine i smišljam što bi im napisala na brzojav u bolnicu, pa da se ne otvara novi topic ako netko ima nešto zgodnopliz
Inače, ja nisam uopće željela nikoga u posjeti osim svog mm![]()
A za poklon bi me jedino razveselia orhideja u kutijici(koju nisam dobila) ili neka sitnica tipa labbeloili ovak nešto ženskasto za mamu
Npr: Sad barem znamo kako to hoda,bebe ipak ne donasi roda!
Sreća i veselje sa svih strana,naša je ___ postala mama!
(nisam ja izmislila.pisalo na čestitki.da me ne bi ko tužio)