Punili su mi glavu da to nije dobro, da djeca moraju spavati...
Ovo mi je najdrazi savjet. Leda mi je kao tek rodjena beba spavala jedva 10-tak sati sveukupno (od toga vecinu oddrijemala na sisi), sada (5.5 god) treba i manje (6-8 sati), a kad kazem da me normalno svako jutro budi u 4 ili 5 ujutro uvijek dobijem ovakav savjet. Da je zavezem za krevet ili sto da napravim!? Ne mozes vjerovati, svi bi moje dijete odgojili drugacije i imaju instant rjesenje za moje probleme.

Jednostavno, dijete ima drugaciji bioritam. To sto se ne poklapa s mojim (meni treba 10-12 sati sna dnevno) je samo moj problem, ne njen. Sad smo rijesili stvar (navecer joj pripremim sve za ujutro, hranu i zabavu, da me ne budi bas skroz rano), ali, Sajko, vi do tada imate jos puuuuno ...

Sve radis dobro, nema razloga ista mijenjati. Kad dijete naraste, neke ce se stvari promijeniti, a i ti ces se naviknuti na drugaciji ritam i moci ces vise podnijeti. Radi samo na tome da se i u toku dana malo odmoris ili nadjes neku zanimaciju samo za sebe, takvi trenuci u danu puno znace, a bebin ritam postuj, takav je kakav je sigurno s nekim razlogom.