Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Jaslice u DV Malešnica

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Jaslice u DV Malešnica

Na jesen će Dina krenuti u jaslice i predala bih zahtjev u DV Malešnica pa me zanimaju iskustva roditelja tamošnjih jasličara (ako ima takvih na forumu).
    Dakle sve, od hrane, spavanja (koje vrijeme), teta (kakve su, br.teta na br.djece), je li navala na taj vrtić i sve ostalo što je vrijedno spomenuti.

Druga stvar, ne striktno vezana za taj vrtić, dijete mi ima blagi Distoni sindrom, je li to kontraindikacija za upis u jaslice? (Vježbamo doma i do tada bi se već trebala sama posjedati i puzati).

Nadalje, znam da prednost pri upisu imaju djeca čija oba roditelja rade, ali kod nas tata radi a ja sam redoviti student, da li se i to računa?

Hvala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako ti dijete ima Dystoni i treba vježbati i nakon 1. rođendana, onda ti možeš pokušati ostvariti pravo na dopust za njegu djeteta sa poteškoćama u razvoju, preko Centra za socijalnu skrb. Možeš raditi pola radnog vremena ili ne raditi uopće. Inače ne znam da bi Dystoni bio kontraindikacija za jaslice?!? , osim što ako dijete treba vježbati jaslice sigurno nisu baš najbolji izbor za njega.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znam ali fora je u tome da ja kao student nemam pravo na produljenje (plaćenog) porodiljnog dopusta već mogu ostati doma s njom i ne raditi do diplome ali to si nažalost ne možemo priuštiti, tako da sam htjela naći barem nešto preko student-servisa.
    Pretpostavljam da ćemo trebati vježbati dok ne prohoda jer joj je Dystoni dijagnosticiran dosta kasno, tek s 10 mjeseci. Ali čini mi se da će vježbanje popodne, poslije jaslica, i navečer biti dovoljno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:/ da, oprosti, propustila sam da si student.
    Ne znam imate li pravo na onaj uvećani dječji doplatak od 833 kn, možda da se raspitaš na CZSS, to je pravo djeteta bez obzira na korištenje dopusta, pa bi vam se možda radi toga isplatilo proći komisiju.
    Vježbanje popodne i navečer će sigurno biti dovoljno, jedino ne znam koliko su tete u vrtiću spremne paziti na ev. ograničenja, a koliko osigurati djetetu npr. okolinu za puzanje. Ali ako nemate drugog izbora, što se može. Taj zakon je stvarno grozan

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ti ne mogu puno pomoći jer je moja starija krenula kasnije, tek sa 2,5 godine i nije imala motoričkih problema. Ovo su moji dojmovi
    - naše tete su super (ali ima i onih o kojima ne čujem baš sve najbolje, ovisi koga dobiješ)
    - hrana je uglavnom OK - još da je staviti pod kontrolu količinu slatkiša koje djeca donose
    - prostor je dobar, i centralni objekt i novi u ulici D.Cesarića
    - problem su jako velike grupe, kod jasličara je nešto bolje jer ih je dosta koji samo čuvaju mjesto
    - i klasika, čim su školski praznici, spajanje grupa, katastrofa uvjeti (ali to je svuda tako)

Početno

Joj, Tami i mene brinu slicne brige. Naseg cemo malisana isto pokusati upisati u jaslice DV Malesnica. Mi oboje radimo, pa vjerujem da nece biti problema s upisom.

Rado bih cula iskustva roditelja koji su to vec prosli. Javite se!!!!!!!!!!!!

Sto se tice problema s motorikom, i nas je djecak (kao neurorizicno dijete) imao problema, srecom s 2 mjeseca je krenuo na vjezbice i sad je super (i vise ne zeli vjezbati ) i samo sto nije prohodao.

LP, Dunya

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo se upisivali dok još nije bilo novog objekta i čekali godinu dana na mjesto. Sad koliko čujem nema takvih problema

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala cure!

Mene općenito zanima kako je u jaslicama što se tiče:
    1) premotavanja guze,
    2) što sa spavanjem ako dijete ne zna samo zaspati (bez nunanja ili vožnje u kolicima), što ako dijete treba spavati ranije nego što je predviđeno,
    3) što ako se dijete rasplače zbog nečega, ima li teta vremena da mu se malo posveti, da ga umiri (npr. Dina ako se uzruja i ne smiri je se odmah, kasnije će se puno teže umiriti),
    4) da li roditelj može donijeti torbu s djetetovim stvarima (pelene, rezervna robica, bočica s vodom, i sl.)
    itd...

Fakat me brine, kao i sve roditelje, kakve uvjete tako mala dječica mogu imati u ustanovi.

DUNYA, jesi li već bila predati papire za upis? Ja bih rado otišla prvo porazgovarati s nekim u vrtiću (npr.prdagog) tko mi može reći sve ovo što me zanima.

Početno

Hej Tami,

i mene muce slicna pitanja. Bas se spremam danas ili sutra odnijeti papire. Kad sam zvala vrtic rekli su mi da tada mogu popricati s tetama i pogledati kako to sve izgleda.
    Kako stanujem u blizini jednog objekta, jucer kad sam stigla s posla kuci popricala sam s tetom koja je bila s djecicom u dvoristu. Rekla mi je da je najteze prvih mjesec do dva dana dok se djecica i tete ne upoznaju, i naviknu na novi ritam, a da je poslije pjesmica. Ista teta je s djecom do skole, tako da nema stalnih promjena. Rekla je kako se jako veze uz malisane i da joj bude tesko kad krenu u skolu. Teta mi se dopala, rekla je da u jednu grupu upisuju 23 djece, ali da ih je maksimalno 13-tak jer ih puno ne dolazi. Vazno je da dijete ne osjeti da je nama tesko sto ih ostavljamo. Naseg djecaka sada cuva baka pa se on vec polako navikao da nismo uvijek s njim cijeli dan.

Vazno: teta mi je napomenula da se prijave predaju u novi objekt u Cesaricevoj.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja i MD smo s malom bili u ponedjeljak u objektu u Mimarinoj, isto smo malo škicnuli, pričali kratko s 3 tete koje smo zatekli tamo, vrlo su ljubazne i pristupačne bile, sve u svemu čini mi se ok a danas ili sutra ćemo otići u Cesarićevu (pokušat ćemo naći pedagoga ili psihologa i izrešetat ih o svim detaljima) i na kraju predat papire.
    Meni je objekt u Mimarinoj 5 min od doma pa se nadam da će nas "smjestiti" tamo

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dina se isto navikla da ju nekad čuvaju drugi ljudi, petkom ja imam vježbe na faksu koje još odrađujem pa su je već čuvale bake i dida, susjeda, prijateljica... svaki put sve u najboljem redu tako da mislim da ne bi smjelo biti problema. Iako, uvijek uredim tako da ju ja metnem spavati pa odem, da to ne moraju oni. Ali zna ona i sama zaspati, samo će se trebati naviknuti na novu okolinu u vrtiću.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo da malo obnovim temu buduci da su upisi u vrtic poceli.

Da li ima mama s iskustvom iz vrtica u Mimarinoj i Cesaricevoj.
    Kakve su tete ,da li je jelovnik prilagodjen novim standardima?

Po kojem kriteriju upisuju u jedan ili drugi vrtiac?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

helena101
    i mene zanima to pitanje, ja bi malu upisala u taj vrtic, a nemam nikakve informacije o tom vrticu.
    Pa molim roditelje koja dijeca idu u taj vrtic da nam daju par dobrih ili losih informacija,
    unaprijed zahvaljujem

_________
    N 28.12.04.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam vam prezadovoljna.
    moja mala ide u mlađu jasličku grupu, ima jako dobre tete koje se jako jako trude, zadovoljna sam s 9opremljenošću, uređenošću i čistoćom, hrana je po novim standardima, malci jasličari imaju svoj dio dvorišta ograđen od ostale djece s natkrivenim pješčanikom.
    stručni tim je super.
    sve u svemu, preporučujem.
    mi smo u objektu u mimarinoj.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi predali papire u DV Malesnica, pa cemo vidjet dali ce nas primit

_________
    N 28.12.04.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da, u pravilu vas stave u onaj objekt koji vam je bliže mjestu stanovanja, ali ima iznimaka.
    na papiru za prijavu traži vas se da navedete u koji objekt želite i oni se trude poštivati želje koliko je moguće. nama jesu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni su rekli na telefon da se ne može birati lokacija :/

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja mislim da sam papir za prijavu isprintala s portala zagreb.hr i bilo je između ostalog neko pitanje o lokaciji objekta u koji želim da dijete ide, tamo sam napisala Mimarina.
    e sad, na roditeljskom sastanku prije početka vrtičke godine ravnateljica je rekla da su se trudili poštivati želje oko izbora objekta ali da nek se ne ljutimo ako ipak nismo u željenom objektu jer se ne mogu baš sve želje ispoštovati.
    drugo je to što ti ne možeš reći - e sad ja hoću u taj objekt - pa da oni kažu ok nema problema.
    kak ti se potrefi tak bude, ali možeš naznačiti, i povećati si šansu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

HNB jeste se vi uspjeli upisati?
    Ja sam malo ogorčena,iako oboje radimo nismo uspjeli dobiti mjesto...11-ti smo na listi čekanja.Zanima me da li ima još takvih slučajeva ,mora biti zar ne?
    Ne bi volila da upis ide vecinom preko veze i da radi toga moramo placati cuvanje još jednu godinu.Jedva smo se izvukli ovu prvu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

HNB jeste se vi uspjeli upisati?
    Ja sam malo ogorčena,iako oboje radimo nismo uspjeli dobiti mjesto...11-ti smo na listi čekanja.Zanima me da li ima još takvih slučajeva ,mora biti zar ne?
    Ne bi volila da upis ide vecinom preko veze i da radi toga moramo placati cuvanje još jednu godinu.Jedva smo se izvukli ovu prvu

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo predali za Cesarićevu pošto mi I. ide tamo i ja sam jako zadovoljna, ima super tete, objekt je prekrasan, dvorana, veliko dvorište, sve u svemu ok

..J. je jutros osvanuo 5 na listi čekanja i iskreno se nadam da ćemo ubrzo upasti :D

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

....i još da nadodam J. je rođen u siječnju 2006 i mislim da ovi stariji imaju prednost kod upisa kod istog godišta...čula sam od nekog, navodno provjereno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A vi Ewa oboje radite?
    Stvarno cudno da se niste upisali ,a vec ti je jedno dijete u vrticu.Onda stvarno nema mjesta

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam jos isla pogledat jer sam bila na putu, tak da cemo saznat u petak.

_________
    N 28.12.04.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj helena101 prvotno napisa
    A vi Ewa oboje radite?
    Stvarno cudno da se niste upisali ,a vec ti je jedno dijete u vrticu.Onda stvarno nema mjesta
    Da, tko zna na temelju čega oni upisuju :?

..pošto smo 5 nadam se da je to to,kažem nadam se :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj helena101 prvotno napisa
    da, fakat.

mi smo 7. na listi i nekako smo se nadali da će biti i onih koji su upali u POS-ov vrtić, i žele ići tamo, ali ako vi niste upali u ovaj, onda je fakat pun, jer vi imate prednost.

a tako sam se nadala...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi smo 23. na listi četanja u DV Malešnica - to može godinama potrajati ....
    mislim žalbu pisati - jel već netko pisao žalbu, šta navesti

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a u pos vrtiću smo 24. na listi ....

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pričekat ću jer su tek došli rezultati, u nekim vrtićima još i ne pa će sigurno biti i odustajanja...samo ne znam jel onda oni zovu ove prve ili :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo 78 na listi cekanja...
    Skoro sam se srusila kad sam vidjela, a stvarno smo se nadali

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ewa, čisto sumnjam da će te itko zvati, zovi i budi dosadna... mislim da će svi tako, i potezati sve moguće i nemoguće veze
    držim fige

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    ewa, čisto sumnjam da će te itko zvati, zovi i budi dosadna... mislim da će svi tako, i potezati sve moguće i nemoguće veze
    držim fige

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nismo ni primljeni u DV Malesnica, 7. je na listi cekanja, al smo zato primljeni u DV Cvjetno, tak da sam sretna jer mi pase zadi posla.
    Svima drzim fige koji su ispod crte da upadnu u zeljeni vrtic.

_________
    N 28.12.04.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •