Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 143

Tema: ZPD 2005/2006 (7. dio)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

malo imamo problema s jetrom jer je svaki dan na profilaksi lijekovima

grozno! jednu bolest lječimo, druga se stvara!!!
    sutra je dan D, idemo na cistografiju dal je refluks nestao, već sam tjedan dana tako uzbuđena da ne mogu ni funkcionirati! strah me kako će proći pretraga, a još više za rezultate!
    baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............. .............

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mala - bas mi je drago da je Ivor doma :D . Moram ti priznati da si ti puno veci diplomata od mene. Ja sam na svaki glupi komentar o dojenju i pelenama reagirala ostro. MM kaze da sam prava majka lavica, cim netko Emu krivo pogleda ja odmah rezim. Bitno je da ste doma i zajedno.

Ema isto vec sve jede sama. Najvise voli vilicu, mada joj i sa zlicom ide prilicno dobro. Ne zeli vise jesti kasasto nego pravu hranu. Ah kako brzo rastu.

Adrijana - jel idete na MCUG ili na ultrazvucnu cistografiju?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Karlo se od jučer igra s lutkama... ajd bar netko od njih troje da ih iskoristiti. Vuče onu veliku ćelavu i nosiljku...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

na ultrazvučnu cistografiju idemo...
    ali bit će jako raumatično... bila je na jetrenim probama s mm i on se rasplakao kolko je rištala i jecala tata, tata... malo prije sam išla prijatelju iz osnovne škole uplatiti za 110godišnjicu i vrištala je iz sve snage, ronila krokodilske suze... mislila je da će joj opet nešto raditi
    ne znam kako će ona 20minuta biti mirna... to bu pravi horor

inače, kad smo bili na jetrenim probama sestra joj je probala naći venu dječjom iglom i nije mogla... naišla je na 3 ožiljka unutar kože, onako od mesa... i rekla je da ne kuži što su joj to radili dok je bila na Šalati u bolnici i da su joj ti ožiljci nepojmljivi
    i onda je morala iglom za odrasle...
    čim ćemo uči u Helenu, bit će katastrofa...
    ja sam sigurna da je neću moći umiriti, ni itko drugi... samo da to čim prije prođe... i da nam vele dobre vijesti.... moraju...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

110godišnjicu = 10 godišnjicu

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Adrijana puse vibrilice .

Čeksa Karlitos je pravi. Mi smo juče bili u posjetama kod mm brata, ima malog 5 g i malena 6mj starija od D. I Doki joj mazne kolica i vosao ih je sat vremena po kući. Ona jadna za nijm viče 'kojiiiiica, janina kojiiiiica, daaaaaaaaaaaaaaj, daaaaaaj (Lanina kolica) . Šta god ona uzme, on otme i onako cool je ne šljici ni pet posto . kako ih je slatko bilo vidjeti svo troje onako zajedno , ja sam tu djecu 'odgajala' a sad se igraju s mojim djetetom

Mala super da ste doma :D . Kažem trodnevna groznica. 3 dana visoke temperature i onda osip koji kreće odozgo prema dolje. Ali mi je isto drago da su vas odma prekontrolirali na meningitis, bolje da si sigurna da nije ništa. Ipak kako se svašta događa, dobro je čuti da vode računa o tome.
    Doki obožava u zadnje vrijeme papati sam žlicom ili vilicom, sasvim svejedno, grabi šta je na stolu. Od takvog papanja nema niš, jer mu se žlica okrene do usta pa je sve po podu, a vilicom ne uspjeva nabost. Svejedno, gušta.
    Ok, svašta sam izblebetala, idem malo radit

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bravo za Ivora!

Andriana66 - vibrice da sve bude super!

Mi, naravno nismo stigli kod pedice u petak zbog one grozne kiše koju smo uzalud molili da prestane ... na kraju smo ipak stigli u Zg ali tek navečer. Ela je ok, nema temp., napali smo je sljezom sa svih strana - kapi za nos, sirup, pije ga kao čaj i tako. Jučer se malo zakašljala ali danas je ok pa mislim da je to bilo zbog razvodnjene sluzi. Idemo sutra vidjet. Mislim da joj je zbog cjepiva prošli tjedan (hep B) bio pao imunitet pa je pokupila neku prehladu (virozu). Uspjeli smo dobiti da pumpanje nosića ispadne igra - jedva, nakon dva dana otimanja i sad sama stavi nosić na pumpicu i čeka da vidi -- ''ima šmrklj - nema šmrklj''! Naravno da kapa svim lutkama, plutonu i kravici nosić prije svog... Sad je vani s MM-om a ja kao što vidite - usisavam

Imam frku u utorak navečer - trebam čuvalicu za Elu na sat i pol. MM ima slobodnog brata od 22 g. hmmm...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ela stalno crta lijevom rukom, da forsam desnu il...? MM misli da će joj u životu kao dešnjaku bit puno lakše.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Karlo se od jučer igra s lutkama... ajd bar netko od njih troje da ih iskoristiti. Vuče onu veliku ćelavu i nosiljku...
    Ivorova baka mu stalno želi kupiti lutku, kao da bi dijete značp sa ženama ali MM ne da

Hvala cure što mislite na nas, Ivor je skroz ok, idemo danas još na pregled kod kirurga u Klaićevu za pinčija da vidi jel to sve ok jer ima malo više kožice (ne znam zapravo ni ja zašto ga je pedica poslala ali obavit ću to kad već imam uputnicu).

Svizac, ma ja sam ti inače dosta veliki diplomata što zapravo nije loše koji put ali onda ja patim iznutra. Meni ti se nije dalo tamo s njima svađati i raspravljati dok mi je dijete kod njih na "brizi". Radije sam prešutila i mislila si svoje, ionako nisam poslaušala njezino mišljenje. Svi smo različiti bitno je samo da svi činimo i želimo dobro svojoj djeci, na ovaj ili onaj način.

Inače, ne mogu vjerovati da ovo pišem, ali moje dijete od dolaska iz bolnice spava gotovo cijelu noć BEZ cice :shock: Znači da je ipak istina ono o 3-dnevnom odvikavanju, tj deranju koje je on vjerojatno prošao u bolnici na teži način, ali mi to doma ne bismo mogli slušati pa možda i nije loše kako je ispalo na kraju. Navečer mu dam cicu, zaspi U KREVETIĆU, i po noći se javi 3-4 puta ali se MM digne, malo ga podraga po glavici bez dizanja :shock: i mali nastavi spavati. Obično oko 4 počne jače plakati, onda ga digne i da mu malo vode. Cicu dobije ujutro u 6 i to zato što ne bi dalje spavao, a ovako se ipak još malo uspava (do 7). Svizac, jel tak i kod vas? Jel se još uvijek Ema javi po noći i da li ju ti smiruješ ili TM? Naime, mene još strah da mene ne osjeti i da će onda tražiti cicu...

Hm, možda sad konačno Ivor dobije sestru ili brata

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Hm, možda sad konačno Ivor dobije sestru ili brata
    :D
    Baš mi je drago da je sve super, a i s noćnim bonusom!
    Adrijana - ~~~~~~~~~~ za nalaze i da prođe s što manje trauma!
    Zvrk - za šmrkavi nosić

Moj cicoman se ne odljepljuje od mene! Jutros sam jedva otišla na posao, sinoć jedva na wc... To bi bila neka zakašnjela faza odvajanja ili on osjeća konkurenciju?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D Mala, vibre za prinovu :D
    Oli, možda mu mljekeco ima drugačiji okus finiji

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Moj cicoman se ne odljepljuje od mene! Jutros sam jedva otišla na posao, sinoć jedva na wc... To bi bila neka zakašnjela faza odvajanja ili on osjeća konkurenciju?
    Oli, ne znam jesi skužila moj post malo više gore, ali baš me zanima jesi li skužila kod sebe neke od prvih simptoma trudnoće prije nego si radila test? Kod mene je prvi put bilo samo napetosti u grudima, a sad ne znam kak bi to skužila kad još dojim, pa me baš zanima kako je to kod tebe bilo?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dobro jutrso svima tj. već je i dobar dan!
    nisam čitala danima - o Bože, Mala, sva sam se ukomirala od tvoje priče prošlog tjedna za Ivora i tebe i tm-a! drago mi je da je happy end i da ste opet svi veseli doma! koje olakšanje, ha?
    i ostalim bubanima i šmrkavima šaljemo vibre ozdravilice! Gizel vibre za nalaze...
    inače, nije me bilo jer se mm otrovao s nekim ludim gulašem u jednom restaču :shock: katastrofa! završili smo na zarazi na kraju i dobio je neke konjske doze antibiotika i dijeta i mirovanje i sav je iscrpljen od toga. tek se jučer spustila temperatura nakon 3 dana divljanja. eto. to je naš prošlotjedni show program.
    Mili je super vesela, zabavna, i što je najvažnije - z d r a v a (kuc-kuc). velika je brbljavica, svaki dan kaže nešto novo i onda se sama sebi smije :D isto hoće papati sama žlicom i velikom vilicom! po noći i dalje sikimo ali meni je to i dalje OK. Ceki, a Mili su najdraže igračke lopta (bam-bam) i to mora biti prava nogometaška teška a o košarkaškim da ne govorim 8) i autići mali koje zove lijepo "auto" ili "uka" jer su to sve stari autići od njenog velikog bratića Luke lutke zove "bebe" ali ih previše ne šljivi - osim Fifi koju zove "bibi" - ne može reči "F" još.
    tolko od nas! puseeee

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sve puse svijeta malim bubancima: Gizel, Ivor...

ceki, snoopy, ne se brinuti... i Jakov se igra s lutkama. skoro pa i nema izbora neki dan, nakon što je Laura iskamčila JOŠ jednu išla sam pobrojati i samo u jednoj ladici izbrojala 17 komada :shock: na što moji teško zarađeni šoldi odu, za dan-dva igre i gotovo... ali dijete se veseli i u principu nije materijalist, pa se ne brinem previše. uglavnom, Jakov ignorira one male điđaste lutkice tipa bratz, trollz, shelly, barbie, jagodice bobice i najdraža mu je ćelavica Hana, koju je Laura naslijedila od moje sestre. čak ni opća pomama za onim perverzno skupim baby born na Lauru nije utjecala kad je ona imala svoju Hanicu... sad se rijetko s njom igra, ali ju zato Jakov svakodnevno rabi... nosa ju okolo, pa ju stavi na pod, pa legne na nju, pa ju ljubi, pa ju stavi u kolica i voza... a najjače mi je kad ga Laura odvuče u kupaonicu i njegove plave dječačke loknice ukroti rozim špangicama ili mu stavi trakicu i raščešlja uvojke pa bude ko natapiran moram li spominjati kako mm reagira na to

mi smo izgleda isto imali trodnevnu virozicu, jer mu se 4. dan pojavio bljedunjavi osipić po prsima... ali ne mogu biti sigurna jer su mu Laura i mm dan ranije dali da proba jagode... Laura se ovih dana obžderava, pa on jadničak obilazi ko mačak oko vruće kaše... a moj savjesni muž poslao je meni sms u kojem me pitao smije li mu dati jagode, ali sam zbog velike gužve na poslu zakasnila s odgovorom. zna li netko kako izgleda alergijska reakcija na jagode :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zvrk, glede odabira ruke... djeca do neke dobi (ne znam točno, ali mislim do 3. godine) podjednako koriste obje ruke i najveća je greška forsirati ih da koriste samo jednu. da li će jednog dana odabrati lijevu ili desnu, stvar je neuromotoričkih postavki u njenom mozgu... ljevorukost nije mana

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Olivija čestitam i želim ti školsku trudnoću te zdravu i veselu bebicu.
    Ovim putem zahvaljujem i za mail, sorry nisam stigla prije . Ime mi je

Joj, koliko novih događaja a ja od svakog posta pročitam pola rečenice i ne stignem više.

Marin je živahan, svaki dan zaradi po jednu modricu, samo trči, skače... Brblja, frflja, jede dva dana pa treći štrajka, igra igrice na netu, gleda baby tv (tad se jedino i da smiriti).. Poslje njega, kuća izgleda kao da je tajfun prošao, al' baš me briga. Kupili smo mu i magiču ploču pa stalno nešto šara, crta, "piše". Ono što me najviše straši je da sam otvara vrata, pa se bojim da jednom ne zaboravim zaključati.

Nekidan smo bili u gostima i ostala sam šokirana stavom jedne 26-godišnje majke. Dijete od šest mjeseci hrani kravljim mlijekom, jer je mali bio alergičan na formulu, počela mu je davati špinat i još mali miljun drugih gluposti. Čudi se što ja još dojim, jer se njoj nije dalo. On spava po cijelu noć i ona je odmorna, a najveći je problem što izgleda da dijete neće tako brzo prohodati jer nije baš stabilan na nogama. Molim, pa ima 6 mjeseci. Eh, da joj je prvo dijete još bi i rekla nezna, ali ovo mi je bilo :shock:

I zaboravih, Marin obožava Fifi. Nekidan je u dućanu stao ispred lutke i nije htio niti jednu igračku već baš nju. MM se jedva uspio izboriti da kupi Bumba, jer je ipak muško, a ne Fifi.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Zaboravih, jeste se svi (mislim klinci) cijepili s godinu dana. Mi stalno odgađamo jer me je užasno strah baš tog cjepljena.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vodenjak
    Mi jesmo, taman pred jaslice. Mislim da i za jaslice treba, da to ulazi u onaj lječnički pregled - potvrdu.
    Nismo imali rakcije, sad 3 dana poslje je imao gnojnu anginu, ali nevjerujem da je od toga.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mala - lagana mučnina. To su mi i prošli puta bili jedini simptomi. I naravno izostanak m. A napetost u grudima sam tek puno kasnije osjetila...
    A glede grudiju - ja sam Gaba nosila dosta visoko, i nekada sam nosila grudnjake 75b, a sada obavezno moram uzimati bar 80. A nije u pitanju salo na leđima jer sam još uvijek 4 kg u "minusu". Je'l moguće da se grudni koš toliko "rastegnuo"? Na svu sreću, na kukovima baš i ne kužim da sam se proširila (kud ćeš više od ovoga što imam od prije )...

Vodenjak - mi još nismo... Sve si mislim ovih dana... Mislila sam s 15, pa mi se onda razbolio. Sad je opet zdrav pa bih trebala...

Džez - jagode=crveni osip

Gab je ovih dana poludio za Spidermanom!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mala - lagana mučnina. To su mi i prošli puta bili jedini simptomi. I naravno izostanak m. A napetost u grudima sam tek puno kasnije osjetila...
    A glede grudiju - ja sam Gaba nosila dosta visoko, i nekada sam nosila grudnjake 75b, a sada obavezno moram uzimati bar 80. A nije u pitanju salo na leđima jer sam još uvijek 4 kg u "minusu". Je'l moguće da se grudni koš toliko "rastegnuo"? Na svu sreću, na kukovima baš i ne kužim da sam se proširila (kud ćeš više od ovoga što imam od prije )...

Vodenjak - mi još nismo... Sve si mislim ovih dana... Mislila sam s 15, pa mi se onda razbolio. Sad je opet zdrav pa bih trebala...

Džez - jagode=crveni osip

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Džez - eno ti topic na zdravlju djece - kako izgleda osip od jagoda... Sve nas očito mame ...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mala - pusa Ivoru, a tebi svaka čast na hrabrosti..

Adrijana - u jetri se metaboliziraju antibiotici, tako da je više-manje normalno da jetrene budu povišene... to može potrajati i neko vrijeme nakon prestanka uzimanja antibiotika... Gizel

Vodenjak - mi se još nismo cijepili, čekam ljeto, jesen... ma ne znam... odgađam jer me strah...

Džez - crveni osip oko ustiju, po podlakticama, trbuščiću i/ili promukli glasić zbog zadebljanja glasnica
    F je probao jagodice prošli vikend i oduševio se...

moj mališa sad spava svako popodne od ~16-19 po nekih sat i pol do dva ... sve šetnje su nam predvečer >19h... i onda smo budni do 22...

a u jaslicama pomalo sve bolje... daleko od toga da bude bez plača, ali je počeo jesti i piti, čak se počeo igrati i smijati... plače kad ga dopeljemo...
    još samo da odspava >pola sata u komadu...

a najbolje - budući ga je mm vodio, a ja dolazila po njega, više ne želi ostati sam s mm-om u sobi - udri u plač kad ja idem na wc ili nedajbože van iz kuće...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Oli, tnx

po onome što tamo pišu, mi smo imali virozu... nije imao ništa crveno ni sitno nego bljedunjavo-rozasto i jedva primjetno po trbuhu i prsima i točkice su bile krupnije, a i jučer je degustirao jednu i danas nema reakcije

mame platnenih jasličaraca, kako funkcionirate s pelenama sad nakon 2-3-4 mj.? mi imamo super iskustva! osim što bih ja da ga presvuku bar još jednom u toku dana. sada kako koji dan, ali od 2-4 puta. kad u ruksaku vidim samo 2 šporke pelene, poludim (u sebi ) teta mi je neki dan rekla da nijedno dijete u grupi nema zdraviju guzu (da ne kažem ljepšu )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

magriz, ubacila si mi se dok sam pisala. tnx za ovo o jagodama, iako sam upravo maloprije i sama zaključila da J ipak nije reagirao na njih...

drago mi je da F bolje prihvaća jaslice, ali ovo mi je za :

Citiraj magriz prvotno napisa
    a najbolje - budući ga je mm vodio, a ja dolazila po njega, više ne želi ostati sam s mm-om u sobi - udri u plač kad ja idem na wc ili nedajbože van iz kuće...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

imamo refluks 2 stupnja obostrano... stanje se ni malo nije popravilo
    ne znam... šta dalje... sutra ćemo na razgovor s doktoricom...

idem se dalje bedirati...
    ajooooooooooooooooooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjj!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj džez prvotno napisa
    drago mi je da F bolje prihvaća jaslice, ali ovo mi je za :

Citiraj magriz prvotno napisa
    prvi tren mi je to bilo drago jer se F bio više vezao za mm, ali je tužno...
    ovaj tkedan ga ja vodim u jaslice, a mm dolazi po njega - jadničak, skroz će ga to zbuniti...

Adrijana -

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zvrk, glede odabira ruke... ljevorukost nije mana
    Ma normalno da nije. MM misli a i ja se slažem, da je lakše biti ''u većini''... tipa - upravljač auta, prepisivanje u školi...
    Samo u tom smislu. Naravno da se treba razviti onako kako njoj osobno najbolje odgovara. Mislila sam da netko zna točno kada se prepoznaje polarizacija funkcija u mozgu i ima li ona veze s dešnjaštvom ili lijevorukošću... u kojoj fazi ta ko to... davim...

Adriana66 - žao mi je zbog refuksa, al proći će i to!

Baš si mislim da probamo ovo vaše trodnevno odvikavanje od cice noću... il da pustimo još...kad mi se tako slatko priljepi... Mi cikimo kad god hoće, osim večeras u Interšparu kad mi je gurnula ruku u dekolte i klimala glavicom... jedva je dočekala da sjednemo u auto.
    Pedica rekla da smo sve dobro radili (jučer smo je i okupali u kamilici) i da nastavimo sa sljezom. Da je ipak bila neka virozica, ali ima još uvijek dosta sluzi (vidi se otoskopom uvučen bubnjić, zbog vakumića koji nastaje kad se šmrče = ima još puno sluzi za izbacit kroz nosić) Eto, to sam se danas educirala.
    Tko je ono spominjao svemogući inhalator od 700 kn? Isplati li se?

Kupili smo Happy house i jednu malu gitaru od zamislite 12 kn!

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mala - da Ema se još uvijek ponekad javi i onda ju MM malo pomazi i odmah zaspi. Sada ju već mogu i ja pomaziti jer je naučila da cika po noći isto "spava".

Adrijana - Samo hrabro i čuvaj svog malog anđela.

Ema je počela tražiti da ju se nakon cikanja (popodne i navećer) stavi u kinderbed na spavanje. Ne želi više spavati u našem krevetu. Onda se legne i sama zaspi. :D Iako znam da je to super malo mi fali da spavamo zajedno. Možda i mi sada uspijemo poraditi na bratu za Emu. 8)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dobro jutro svima!
    otpeljala sam F u jaslice - plačući je pružio ruke teti i mahnuo mi pa-pa...
    sad bježim na edukaciju, pa samo brzinski - imamo 11. i 12. zubić :D
    i spavamo već 3 noći za redom bez cicanja do 4.30-5, onda pocica pošteno i nastavi do ~7

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Adrijana -

magriz - već sam rekla da ni mene Gab ne pušta u zadnje vrijeme :/ Franu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj, ja sam u Grazu kupila Ivora male kupaće Spiderman Što je smiješan u njima, stavit ću vam sliku da vidite.
    Ma ja isto imam već nekoliko dana mućnine, e sad jel od napetosti zbog Ivorovog boravka u bonici ili nešto drugo ( ) ne znam, ali menge su mi skroz čudne, ne mogu skužiti uopće kad je bila zadnja jer sam prije 3 tj imala samo 2 dana krvarenje i to totalno malo... Možda opet odem po test u ljekarnu.
    Adrijana- puse, drž te se!
    Ivor je noćas imao opet show! Budio se puno češće nego prethodne 2 noći, MM je skoro posustao, morala sam se ja uključiti i uspjela sam ga svaki put smiriti bez cice. Ali nekako čudno je plakao, kao da ga nešto boli, možda zubić? Vidjet ćemo kako će biti dalje, ali ustrajat ću da i dalje probamo bez cice po noći. Drž te fige!

E da, evo me nazad na poslu, jučer sam bila kod dr, dala nam je klizme na recept u slučaju da se ponove konvulzije i rekla da jednostavno to nismo mogli znati. Ivor je navodno imao 3-dnevnu virozu koja je završila laganim osipom i to je to.
    Čujemo se.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam čitate li Kreativni kutak.. pa da i ovdje stavim post o našem izletu u Ogulin i na jezero Sabljaci od prije 10tak dana.

Spustili smo se s autoputa i razgledali oglednu montažnu drvenu kuću. Nije dovršena, al ono što smo vidjeli nam se jako svidjelo.. kombinacija drva i velikih staklenih površina (to mi maštamo o zemljištu, na kojem bi je postavili i višku slobodnog vremena da u tome uživamo).

Prošetali smo centrom Ogulina. Dijete nam je prvo proučilo vodu iz vrela Cesarovac u parku, a onda i onu koja teče po spomeniku žrtvama ispred kaštela Frankopan. Bio je zatvoren (subota), pa smo prošetali po dvorištu, a Keti je (naravno) pronašla još vode (plitku baru u dnu dvorišta), zagazila u nju i za čas potonula malo iznad koljena. Dobro što je to ne smeta, već zabavlja. Isprobali smo dječje igralište i raspitali se o eko parku I.B.Mažuranić. Ispada da je to nekoliko drvenih kućica i dvije ljuljačke pored jezera Sabljaci, nešto prije restorana gdje smo se nalazili s frendovima koji su se penjali na Klek. Trebalo im je nekih 40 min do planinarskog doma, tako da ćemo im se sljedeći put pridružiti.

Restoran je prilagođen djeci.. ima i dječje igralište. Prošetali smo uz jezero – postoji staza oko cijelog, al naš potomak nije još za takve pothvate. Probali smo vodu, izležavali se na dekici i uživali.

(U fazi smo kad su ljuljačke i tobogani vrhunac zabave. Jedino bolje od toga je voda koju se može nesmetano koristiti, pa su nam i izleti prilagođeni tome.)

Možete škicnuti i pripadajuće fotke.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jutro.

Adriana

Ni mene D nije dugo puštao, znala bi izać iz sobe a on u plač zamnom. I što sam više ja gledala na to i očekivala to bio je sve gori. sad je sve napokon ok, mada je još krizno ako ga ja ili nona vodimo u jaslice. tata je najbolji jer se naučio ne nakekev ritam tata odvede, mama dođe. obožavam taj moment kad se sretnemo . do vrtića ide velika uzbrdica, ispustim dušu, ali kad idem po njega, preletim za čas :D
    Mi smo jučer dobili od none drvenog leptira koji se gura sa štapom i klepeće krilima. prekrasna jednostavna igračka, a D je bio oduševljen.
    Mala :D testić!!!!!!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    Mala :D testić!!!!!!
    Ju, ja previdjela! TESTIĆ!!! :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Adriana, budi hrabra, ljubi curicu

Mala, hoćemo test! hoćemo test! :D

ne smijem ništa pisati o spavanju jer kad god se hvalim, malac to kao da nanjuši, pa se baš tu noć budi svaki čas... ali ipak moram...
    spavao je sinoć od 21 jutros do 7.30 i jedva smo ga ja i L probudile

još sam nešto važno zaključila... kad navečer puno pojede za večeru, nije dobro - budi se... kad večera ranije i laganiji neki obrok, noć prespava u komadu. mislim, logično je da je san čvršći kad nema ometajućih faktora u vidu probavnih aktivnosti i u velikoj smo zabludi ako mislimo da se djeca noću bude zbog gladi... novorođenčad da ali ova naša veća dječica? no way!

i još nešto: kao što sličnim ritmom svoj dječici izbijaju zubići, usvajaju motoričke vještine, prohodavaju, progovaraju, odvikavaju se od pelena i sl. tako i mi mame sličnim ritmom prolazimo kroz npr. zasićenja noćnim podojima, neispavanosti... pa poduzimamo neke mjere, jel`da je?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

još sam nešto važno zaključila... kad navečer puno pojede za večeru, nije dobro - budi se... kad večera ranije i laganiji neki obrok, noć prespava u komadu. mislim, logično je da je san čvršći kad nema ometajućih faktora u vidu probavnih aktivnosti i u velikoj smo zabludi ako mislimo da se djeca noću bude zbog gladi... novorođenčad da ali ova naša veća dječica? no way!
    Vidiš ja sam baš mislila da mora pojesti malo više navečer da mi ne bude gladan po noći, toga se bojim.
    A što je vama "laganiji", a što "teži" obrok za večeru?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

**IVOR** velkam doma
    **ADRIJANA** drž te se.... nadam se da će samo od sebe proći bez intervencije, do kada ono daju rok da se refluks sam povuče?
    **MALA** znači i ti si spremna za odvikavanje od cicanja. Jesam još jedino ja ostala zalupkana
    **ZVRK** K. automatski hvata žlicu i olovku u desnu ruku. Mojoj je sestrični baka vezala lijevu ruku :shock: tako da sada piše s desnom, sli bez obzira na to je lijevak i sve ostalo koristi lijevu.... tak da ne brineš, to je normalno i ne možeš puno promijeniti: Meni je bilo supić što je naša nastavnica iz matematike u OŠ pisala na ploču i jednom i drugom rukom
    **VODENJAK** Mi smo se cijepili neki dan.... zaboravih prijaviti, jer je super prošlo
    **DŽEZ** ne brinem se ja za lutke, ma meni je to supić. Najbolje mi je kako K. kopira L. pa uzme mali pištolj na vodu i viče tuf-tuf i sve ostalo... Luka mu je idol kojeg slijepo obožava

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mogu ih zamislit, nisam ljepšeg prizora vidila u životu : Dorotea, Luka i Karlo kako se igraju
    Baš sam bila ljubomorna

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jesam još jedino ja ostala zalupkana
    Nisi, nisi! Sad si pak i tandem priželjkujem! A baš su mi ovih dana bradavice koma...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ej ceki, jel`da je preslatko kad ovi malecki kopiraju starije? ja umrem od smijeha kad se Jakov i Laura počnu na silu zasmijavati, pa na kraju to budu salve smijeha, ali ono... iz dubine duše

Jakov slabo govori, ali Laura mu je inspiracija. za što god ona naredi da izgovori, potrudi se pa to i zvuči nekako... nas ignorira.

ali najsmješnije mi je kad ju imitira u trčanju (ona trenutno trenira štafetu 4 x 30 za vrtićku olimpijadu) pa sam za sebe počne navijati "La-la!, La-la!" kao što mi navijamo za nju

inače, Jakov pokazuje sklonost za kuhanje. kad god se ja vrtim oko špahera, on viče "kuka, kuka!" tražeći kuhaču i zdjelicu za miješanje

Mala, jakov ide na spavanje oko 21. raniji obrok znači da oko 19 pojede komad voća ili jogurt i tek pred spavanje MMlijeko. od kasne večere više štete nego koristi, pogotovo ako jede neposredno prije spavanja. hrana optereti želudac i crijeva, što je uzrok nemirnog sna. preporuke nutricionista su i inače da najmanje 2 sata prije spavanja ne bi više trebalo ništa jesti, a ja to primjećujem na Jakovu u punom svjetlu. na sebi još nisam isprobala

pretpostavljam da te muči da li bi bez tog zadnjeg večernjeg imao dovoljno obroka tijekom dana. ne znam kakav vam je raspored, ali sudeći po Jakovljevom rasporedu (6 cica, vrtić: 8.30 doručak, 10 marenda, 11.30 ručak, 15 međuobrok nakon buđenja u vrtiću, 16.30 ručak s nama doma, 18.30-19 lagani obrok koji odnedavno funkcionira kao hibrid obilnijeg međuobroka i laganije večere, 21 cica), kasna večera mu zbilja nije potrebna

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

**IVOR** velkam doma
    **MALA** znači i ti si spremna za odvikavanje od cicanja. Jesam još jedino ja ostala zalupkana
    Cekana, Ma ja ti uopće nisam spremna na odvikavanje iako znam da bez noćnog cicanja sve vodi ka potpunom odvikavanju, stvarno mi je to već bilo naporno po noći jer to nije bilo 2-3 puta već 7-8 puta pa ti računaj ako se dižem u 6 ujutro u legnem u 23 :/ MM i ja smo probali prije bolnice to sami izvesti ali upravo zato što još nisam bila 100% sigurna, nisam izdržala slušati plač. Kad je sad došao iz bolnice, mislili smo ajde da bar za nešto "iskoristimo" taj njegov boravak tamo (4 noći) i moram priznati da mi je lakše. Kažem 2 noći je bilo super, ali evo prošli noć se dosta derao tako da ćemo vidjeti... pripisujem to zubićima.
    Ja bih svakako voljela nastaviti dojiti preko dana, što znači ujutro, poslije posla i navečer što je 3X pa mislim da je dovoljno.
    *Džez*- I. ima sličan raspored (barem mislim, jer prek dana nisam sigurna, nema ovaj ručak popodne s nama jer ja još ne dođem doma), ali navečer jede oko 19-19.30, i zaspe oko 21. Navečer pojede ili neki jogurt, Dukatino, Laku noć **** kašicu, ili žgance ili neke druge žitarice (ali to mi sad baš više neće jesti, valjda mu dosadilo), ali mu sad zadnja tri dana još dam malo kruha (to uvijek hoće).

Pitanje i savjet- ja kuham još uvijek I. kašice na zobenom mlijeku i sad mu bake daju za doručak da se napije tog mlijeka ako pojede nešto "suho" tipa pecivo i sl. Jel to ok, išto vi dajete u tim slučajevima? Ja ne dam da mu daju još kravlje mlijeko, možda da se napije vode?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

D pije mljeko navečer i po noći ponekad ako se jako razbudi, voli popiti bocu. to mu mutim s 7cornom. preko dana jogurtima navučem pola litre mljeka, a iza obroka i inače pije običnu vodu. u zadnje vrijeme popije više od pola litre vode dnevno :shock: valjda mu je vruće

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisi, nisi! Sad si pak i tandem priželjkujem!
    Predivan ti je avatar..

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mala - Ema pije rizino mlijeko. I teta cuvalica joj ujutro da to mlijeko ako slucajno prespava moj odlazak. Ema isto jos nije probala kravlje mlijeko osim u hrani npr. palacinke ili tako nesto.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sanja - hvala: nadam se da ćeš i ti uskoro imati takav!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj svizac prvotno napisa
    Mala - Ema pije rizino mlijeko. I teta cuvalica joj ujutro da to mlijeko ako slucajno prespava moj odlazak. Ema isto jos nije probala kravlje mlijeko osim u hrani npr. palacinke ili tako nesto.
    Ok, znači ta varijanta je prihvatljiva, samo što je u našem slučaju zobeno?
    *Svizac* a koliko vam se skupi dnevno podoja od kad ne dojite po noći?
    Meni se svede svega na 3 (ujutro, kad dođem doma s posla i navečer oko pol9). Ne znam jel to dovoljno?

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mala - Ema ti ciki ovak preko tjedna:

6:00 ujutro obje cike
    16:00 obje cike
    18:00 lijeva cika
    20:00 desna cika

Izmedu si jos cugne iz svake po gutljaj ili dva.

Preko vikenda naravno cijeli dan ciki.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mala - 3 do 4 podoja su dovoljna - to je čak i nama s malim cicama 1/2 litre.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sanja - hvala: nadam se da ćeš i ti uskoro imati takav!
    bojim se i izreći koliko se nadam tome..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mala - 3 do 4 podoja su dovoljna - to je čak i nama s malim cicama 1/2 litre.
    blago ti se što vjeruješ u to. ja iskreno sumnjam da kod mene (u malim cicama, just for the record ) ima išta više od par kapi... iako ponekad (rijetko, doduše) vuče li ga vuče, da se pitam odakle i što to on guta... kad malo bloje promislim, cijeli svoj dojiljački staž, uključujući i onih 6 mj. s Laurom, nikad nisam vjerovala da imam dosta.

pored 2-3 podoja, J. popije 2 dl jogurta svaki dan, a kravlje ponekad u palenti ili grisu (kad kuham i za Lauru, jer gđici ne paše ni rižino ni zobeno, a meni se ne da kuhati u dvije teče ) primijetila sam da tako žitarice skuhane na k. mlijeku pojede puno slađe nego kad ih skuham na vodi ili čemu drugome

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •