Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: Spavanje

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Spavanje

Evo moj Fran će za nekoliko dana osam mjeseci i već nekoliko mjeseci ( dva do tri mjeseca ) vodimo bitku sa noćnim spavanjem. Stvar je u tome da ima noći da se budi svakih pola sata, sat. Ima noći da spava po tri sata u komadu i to je rekord i ja sva happy, međutim učestale su i noći kada se on probudi i neće spavati po dva do tri sata. Ja se naravno neću s njim igrati tako da se on sat vremena okreće po krevetu, priča a kad mu dosadi počne plakati, neće sisati, pa ga tata uspavljuje ponekad po sat vremena i ništa ne uspjeva i tek nakon dva od tri sata budnosti zaspi.
    Prvo sam mislila da su to zubići, ali zubići izašli a nespavanje ostalo. MM je prognan u dječju sobu već dva mjeseca, a Fran spava samnom u krevetu. Po danu spava dva puta po dvadeset minuta i to na meni ili MM i to je sve. Navečer jedva gleda već u sedam sati tako da spavati ide oko osam. Evo nočas je spavao do pola dva, sikio i onda od dva do četiri se probudio jedno šest puta, počne plakati ja mu dam sisati, sisa par minuta i zaspi, malo spava pa sve u krug. Gladan nije s obzirom da ima dva obroka kašice, ostalo siki i u dva mjeseca je dobio 1300 g.
    Ja sam već kao zombi, totalno neispavana i u komi. Imate li kakav savjet?
    Zanima me da li još tko ima borbe s takvim spavanjem?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja čekam da prođe.
    I hodam svijetom sa dovoljno mejkupa da sakrije podočnjake 8)
    A tko ima kakav savijet, jedva čekam da ga čujem.
    Irma je prespavala noć samo 3 ili 4 puta u životu i ja si svaku noć mislim da bu opet , a nada umire poslijednja

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cure ne mogu vas utjesiti ni posavjetovati jer ni mi nismo uspjeli. Ista situacija k'o i kod vas. Ja cu vam ovdje napisati sta smo mi sve pokusavali, da razmijenimo iskustva ... mozda ce se nekima nasi neuspjesi pokazati sretnim!!

Uspavljivanje u marami - to je uvijek palilo do nekih 14 mjeseci. Djecu u maramu pa u setnju ili bilo koji drugi pokret, bez da oni imaju utisak da ih se hoce uspavati.

Voznja autom - sad' nisam bas za to ali kod' O nikad nije palila, osim ako bih da i ja prespavam u autu, njega je, naime, bilo nemoguce iznijeti a da se ne pobudi. Zato sam cesto pila kafu na plocniku (po danu, naravno) dok oni odspavaju u autu.

Lagano smirivanje od dnevnih aktivnosti, knjizica ... kupanje ... spremanje djeteta da ce kasnije ici na spavanje. Da se pripreme.

Jedino sto u ovom trenutku pali je da ja sjednem na krevet u spavacoj sobi, namjestim se, O. na siku, ja knjigu u ruku pa citam. On u neko doba zaspi ... onda nastaje problem kako ga spustiti, ili ne-daj-boze ustati iz kreveta. Ali dok ga tako drzim on spava. To mi da makar malo odmora i sna. MM je persona-non-grata sa O. tacke gledista kad' je spavanje u pitanju, tako da iskljucivo ja mogu da budem pored njega kad' je ne-naspavan. Jedino sto me trenutno jos drzi na nogama je saznanje da ce u odredjenom momentu poceti spavati i B. je. On sad' poslije citanja knjige pred spavanje legne i zaspi .... i spava k'o klada

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja cu malo skrenut s teme....
    Lejla, prvi put sam primijetila da ti djeca istog dana slave rodjendan. kako to "ubodoste" 8) Ni razlika izmedju djece nije ti velika. Ma ja sad trazim po forumu najmanju razliku izmedju bebaca, pa mi se cini da cu ja biti u samom vrhu, ili na vrhu
    kako holandjani izgovaraju Omar. je li izgovore ovo R na kraju, ili ispada OMA...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Josip će za 2 dana navršiti 8 mjeseci i imamo isti problem, ali sjećam ga se (valjda) od Luke kao fazu.
    Dakle, već sam bila umorna ko tri peseka jer se dižem ujutro u 7, spremam Luku u vrtić, pa ga ispratim, imam brdo posla od veša, suđa, kuhanja i još k tome ti noćni tulumi.
    Od jučer smo počeli primjenjivati jednu zločestu metodu. 8)
    Josipa tata uspava na rukama negdje oko 19,00. On tako spava njemu na rukama do cca 20,30. Onda počne Lukina fešta oko spremanja u krevet i Joco se probudi. Dam mu cikati, ako neće (jer je imao štrajk) dam mu nešto drugo, još se igramo do cca 21,30 i gospodičić je noćas spavao cijelu noć i probudio se u 6,30. 8)

On je inače bio super beba koja je spavala cijelu noć od prvog dana.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja se iskreno nadam da će to brzo proći.Moj Leo je spavao od 2 mj cijelu noć,a ovo malo čudo od Lune u 9 mjeseci 2 puta!Po danu 2 puta po pola sata.Zaspi oko 8 navečer jer više nikud ne može, spava do ponoći( dotle ja švrljam po forumu i pišem pripreme jer radim u školi!)Onda me ona zove pa do jutra cikimo, igramo se, mazimo, malo i spavamo!MM spava u dnevnoj sobi jer on ujutro radi pa se mora odmoriti- radim i ja ali ja sam mama-kaže on!Nije meni to baš teško ali ponekad se stvarno osjećam kao zombi

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

helou mame zombići, i mi smo u vašem klubu!!!! 8) :/
    vid je super spavao prva 4 mjeseca, a od onda je party time po noći.. zaspe oko pol 9, i kad je situacija super, onda spava u komadu do ponoći, onda 1. buđenje, i recimo još par puta po noći. a kad situacija nije baš, onda to ide ovako; zbudi se do ponoći 5 puta, i tijekom noći ne znam ni ja kolko puta jer sam u polusnu-agoniji , samo kaj on samo počne malo stenjati i negodovati, ja ga odmah uzmem na ciku da se ne razbudi - i tako svaki put. on bi najrađe bio ćitavo vrijeme na cicici. srećom se ne razbudi tak da neće spavati po 2-3 sata... odmah zaspe kad dobije cicu
    po danu spava 2-3 puta po pol sata i uvijek je jako dobre volje, smije se i zaigran je - spavao, ne spavao!!!!!
    nadam se da je to faza... :D
    hvala bogu da postoji korektor za podočnjake!!

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

JA sam digla ruke i od make up-a i od korektora. Imam krvave oci kao i mm (njega vec zezaju na poslu). 8) Nemamo nikakvo rjesenje osim cika cika cika. Pa ako treba svakih pola sata onda svakih pola sata. U svakom slucaju mislim da u zadnje vrijeme definitivno rusimo sve rekorde jer je stalno cendrav i stalno na ciki.

Sve se nadam da ce se javiti neka forumasica sa genijalnim rjesenjem!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

utjeha svima vama: kod nas isto pa puta dva (imamo blizance).
    nema tog korektora koji nama (i meni a i mm) pomaze

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Raport: noćas buđenje svakih sat vremena, neznam kaj joj je.....
    Ma i to će proći

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Na jednom su topiću popljuvali knjigu " Svako dijete može samo naučiti spavati" ali meni je baš OK. Mi nemamo nikakvih problema sa spavanjem, totalno uživamo i po danu i po noći. Ja sam knjigu pročitala još prije poroda pa sam se čuvala nekih pogrešaka. Mislim da bi je vrijedilo pročitati, dogovoriti se s MM šta vam od toga odgovara, napraviti plan i pridržavati ga se bar jedno vrijeme.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nika je onda rekorder u spavanju. Spava 9-9 sa buđenjima ¨ajme, ispala mi dudica¨, plus 2X 1-1,5 sat po danu.
    Ona sad nadoknađuje prva tri mjeseca kada je u prosjeku dnevno spavala manje od 12 sati.
    I sad nekad ima faze ¨ne spava mi se¨. Srećom kratko traju!
    Pozdrav svim malim nespavalicama, a mamama želim barem jednu prospavanu noć.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama za sada pali metoda
    Samo da se ne ureknem sada.
    Jučer smo isto odigrali igricu spavanja do 20.30. Onda smo se igrali i škakljali do 21.30 i dečko je spavao do 6,30 ujutro. Skupa sa svojom mamom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijavljujem se u klub !Filip nije spavao 4 god , a Iris je jos gora.
    Mislim vec dugo staviti nesto ovakvo na forum , ali ne stizem ili ustanovim da nema smisla jer je tema preopsirna(naime , nevjerojatno mi je da platnene pelene imaju zaseban podforum , a spavanje nema :? )
    Jeste li procitale sto literature o spavanju?Knjiga "Svako dijete..." ne treba biti iskljucena , treba je dobro procitati. Ne sjecam se da sam igdje vidjela savjet da se djete pusti plakati duze od 5 min , ali morat cu procitat jos jednom pa da bude argumentirano. Knijga "The no-cry..." je slicna , ali postupke rasteze pa je sve blaze. Zato se rezulteti javljaju nakon max 2 tjedna, bar se tako reklamira.Iscekujem novu literaturu pa cu dodat kad procitam.
    Mi smo poceli nekoliko dana sa idejama i varijacijama na ideje iz "The no-cry.." i bili smo posli u dobrom pravcu , ali se mala razboljela i stali smo. cekam ozdravljenje.
    da vise ne duljim , a mogla bih , zakljucak:
    - dojena djeca i ona koja spavaju s roditeljima se bude cesce(kazu dvostruko)
    -treba imati relna ocekivanja (normalno je da se 1-godisnjak(50%njih) budi do 2 puta nocu - nisu svi isti, a i nismo losi roditelji ako nam djeca to rade);
    -trba biti uporan i dosljedan u prebacivanju asocijacije za spavanje sa sike-ljuljuskanja-... na nesto sto ne opterecuje roditelja i pomaze djetetu
    da samo zaspe (i oni koji spavaju cijelu noc - zapravo se3 bude, ali opet sami utonu u san bez pomoci )-npr. to je ovo sto radi Oriana
    -sto vise dijte spava po danu -to mu je bolji nocni san , uz uvijt da nema spavanja kasno popodne
    ....

Imam i 100000 pitanja , npr. sto za vas znaci "dijete spava cijelu noc", "budno je " ...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

oriana, ne kužim metodu :?
    meni isto nije jasno kako spavanje nije poseban topic a platnene jesu/svaka čast platnenim, nemam niš protiv njih.. /
    hoćemo spavanje-topic!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

..tj. hoćemo spavanje-podforum!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anek, kako ne kužiš metodu
    On je prije spavao od cca 8 sati na večer do 6 ujutro. Onda se počeo buditi i buniti non-stop po noći. Pa ga stavimo pod večer spavati tako da malo odmori oči. Onda je budan do pola deset i spava opet do jutra kao prije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto ne kuzim: sta da ih budim(jer se oni sami ne bude do iza ponoci)?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ahaaaaaa, znači recimo stavim ga spavati oko 19 h dok se ne zbudi, a kad se zbudi ne uspavljujem ga ponovno nego malo red igre i šale , pa kad mu se prispava onda spavanac. to je to? probaćemo....

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj nuna prvotno napisa
    - dojena djeca i ona koja spavaju s roditeljima se bude cesce(kazu dvostruko)
    Ovo je istina! Dok je Nika spavala s nama puno je manje spavala i češće se budila!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

danas mi je stigla knjiga "the no cry sleeping solution", bacam se na čitanje i nadam se da će mi pomoći oko vidovog spavanja...orianina metoda kod nas nije upalila!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi imamo tih "epizoda" spavanja :/
    ali sam to rijesila slicno kao i Oriana
    samo sto Lejla zaspi oko 18.00 i spava najdalje do 19.30
    i onda ide igra skrivaca ili skakljanje i golicanje do 20.30 a onda tusiranje, pidjama, sika i spavanjac
    spava od 21.00 do 04.00 (tad siki) do 07-00-07.30 najdalje
    a po danu spava dva puta po 20 min najvise

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nama je zasad dobro. Marta ima 3 mj. i zaspe navečer oko 11-12, probudi se ujutro oko 5-6, popapa, opet zaspe, papaoko 9-10 i opet zaspe do podne. Onda idemo u šetnju u kojoj odspava barem uru, vratimo se doma, papamo, opet zaspe (nekad 1/2 ure- nekad i više sati) i to je to. Uglavnom je najbudnija između 6 i 10 navečer. Zasad objema takav ritam paše, a kako će posli biti- vidit ćemo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje dijete od prvog dana spava skoro cijelu noć. Sad zaspi oko 8 navečer i probudi se u 5 papati, onda ponovno zaspi i spava do 8 i tako već par mjeseci. Kad je bila skroz mala spavala je od pola noći do 5, pa od 10 uvečer i evo sad od 8. Po danu spava sat vremena ujutro i 2 i pol popodne.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samba, ako misliš da si se izvukla iz ove teme varaš se.
    Moj anđeo je do 6 mjeseci spavao super po noći, a onda je počeo šou.
    Javi nam se za 2-3 mjeseca.
    Ema sad ima 2 godine i još se budi bar jednom, ali srećom nakratko.

vale

Početno

I ja se na žalost moram priključiti društvu mama s podočnjacima.... Nakon 6 mjeseci brojimo cca 10tak prospavanih noći i to negdje oko trećeg mjeseca. U zadnje vrijeme kao da se situacija pogoršala, pa je s jednog buđenja oko 4 moj sin došao na tri buđenja od ponoći do ujutro. A uspavljivanje je uglavnom nosanje sat, sat i pol, a nekad moram probjeći i dojenju (iako je jeo prije manje od dva sata).
    Spominjete ovdje dvije knjige o spavanju koje bi rado pročitala, a zanima me mogu li se nekako nabaviti putem interneta i ako neko zna kako, pliz neki link ili informaciju.
    Hvala unaprijed!
    I svim mamama u sličnoj situaciji želim da mali anđeli što prije nauče prospavati noć....

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mojeg malog već nekoliko dana za redom budi neugodno lupanje po radijetoru (s čekoćem možda). Ne znam što mi je spopalo susjede, da bar znam koji su, zgrada ima 11 katova. I to uvijek između 10 i 11 na večer. Jakob zaspi oko 9 i onda ga to probudi tj. prepadne pa cijelu noć ne spava kak treba. Jedva ga nekako uspavam bez nošenja (tome još nismo pribjegli), često se budi i sav je isprepadnut. Inače je lijepo spavao probudio bi se jednom ili dva puta. Kaj da delam? Susjeda ispod mene također veli da joj budi dijecu, samo što su njena veća pa se valjda tako ne preplaše.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kreni od prvog kata na gore i lupaj na sva vrata.....ili izvjesi na oglasnu ploču zamolbu da se poštuje 'kućni red i mir' i neka prestanu lupati......

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    helou mame zombići, i mi smo u vašem klubu!!!! 8) :/
    vid je super spavao prva 4 mjeseca, a od onda je party time po noći.. zaspe oko pol 9, i kad je situacija super, onda spava u komadu do ponoći, onda 1. buđenje, i recimo još par puta po noći. a kad situacija nije baš, onda to ide ovako; zbudi se do ponoći 5 puta, i tijekom noći ne znam ni ja kolko puta jer sam u polusnu-agoniji , samo kaj on samo počne malo stenjati i negodovati, ja ga odmah uzmem na ciku da se ne razbudi - i tako svaki put. on bi najrađe bio ćitavo vrijeme na cicici. srećom se ne razbudi tak da neće spavati po 2-3 sata... odmah zaspe kad dobije cicu
    po danu spava 2-3 puta po pol sata i uvijek je jako dobre volje, smije se i zaigran je - spavao, ne spavao!!!!!
    nadam se da je to faza... :D
    hvala bogu da postoji korektor za podočnjake!!

Zakaj ja nisam čitala o ovom topicu??? Moj Lovro se budio radi dojenja svaka 3-4 sata.

Sada sam shvatila da ima unutarnji sat narihtan, pa baš kaj ja dođem ćorkiti, pusti me da odspavam 5- 10 minuta (zaspem za 32 sekunde) i onda se mrgodnik javi...prištekam, on zaspi, odložim u kindač, ja zaspim, 10-15 min spavam, mrgodnik se javi, pa prištekam, pa on zaspi, odložim u kindač, ja zaspim na 10-15 min, mrgodnik se javi, ja puknem, legnemo u krevet, prištekam, on spava, ja spavam ukočena, mrgodnik se javi jer mu mama smeta (ili hoće cikiti), pa zaspi, pa se probudi, popne na Mont Everest (mene) vikne TATATATATATAT, ja ga skinem, prištekam, on se digne na sve četiri, pokuša odskakutati do nadglavne daske, ja ga povučem, prištekam, on se odšteka i vikne TATATAATATATATAT...DEEE, ja ga prištekam, on zaspi..ja zaspim na 10 minuta...zvoni sat... :/

Ovo je moja noć....ne bunim se, mislim da je moja noć još uvijek super, ima mama i tata koji hodaju i hodaju po noći....

PS Najbolji su korektori iz DM ....postojani su i nemasni...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mama san,
    i kod nas ista priča, eskalira prije punog mjeseca, pa neko vrijeme dobro 2-3 buđnja, pa opet.....

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moram ispraviti svoje gramatičke greške. Tak je to kad s jedno oko držim na bebi. Mislila sam na radijator i čekić, ali mislim da ste vi to shvatile

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš je lijepo vidjeti da nisam sama!! :/ Fran je spavao nekoliko dana super, budio se jedanput ili dvaput u noći i mi happy :D :D , međutim sve što je lijepo kratko traje, tako da eto opet sve po starom, jednu noć svakih dva sata se budi, onda super spava do četiri odna se u roku od dva sata probudi deset puta i tako, nekako guramo. MM i ja se svaki dan nadamo da je tom čestom buđenju uskoro kraj. Kako kažu u nadi je spas!!! Nadam se samo da nije tko čeka taj se i načeka.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eto i nas. :/ ima više od dva mjeseca da se noću budi u prosjeku svakih sat i pol. stvar riješimo s 5 minuta cice, bez razbuđivanja i drame. iznimno se dogodi da cvili i cendra pa ga moram koji put uzeti na ruke - recimo prošlu noć, mislim da je kriv pun mjesec. uglavnom, ja sam nakon 7 mjeseci tog isprekidanog sna već ko zombi. razbijam glavu kako da nam pomognem, a sad vidim da mi nema druge nego da čekam da prođe... bilo bi lijepo da se javi koja mama kod koje je to prošloooo....

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mi smo se barem naspavali prva 4 mjeseca..
    stigla mi preko Amazona knjiga "The no cry sleeping solution" - preporučujem!! /naravno da sam je već pročitala brzinski - uglavnom puna je raznoraznih savjeta koji bi trebali pomoći da nakon nekog vremena primjenjivanja dijete počne bolje spavati, tj. manje se buditi. sve su to "nježne" i primjenjive stvari, ko što naziv kaže "no cry" solucije, tj. kako pomoći djetetu da bolje spava, a da to nije metoda "pusti ga da se isplače" koja by the way u većini slučajeva niti ne pali. ima i zanimljivih stvari o dječjem bioritmu i snu, dnevnom i noćnom spavanju itd.itd..

naručila sam preko http://www.amazon.co.uk/
    knjiga mi stigla za 7 dana.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas to sve ovisi i o dnevnom rasporedu spavanja.

Ako se dijete probudi ranije prilikom poslijepodnevnog spavanja (do 15 sati), biti ce mu potrebno jos jedno drijemanje od nekakvih 15min do 1 sat vremena i pred vecer (obicno izmedu 18 i 20 sat). To je 3. spavanje.

Ukoliko se probudi kasnije poslijepodne (iza 16 sati), tada ce moci izdrzati do 19:30, ali nakon toga bi trebalo pripremiti dijete kao da ide na spavanje za cijelu noc. Znaci provesti rutinu koja se provodi prije nocnog spavanje: kupanje, hranjenje, odlazak na WC, pranje zubi, uspavanka i spavanje.

Slicnih pravila smo se drzali s Misom, ali pale i kod Tina. 8)

KUC; KUC, KUC - Kucam u drvo da se ne ureknemo

mmmil

Početno

Dok čitam vaše muke, vidim koji smo mi sretnici. naime, naša je beba već od dva mjeseca počela spavati od ponoći do deset. Ja bih je probudila oko šest da je nahranim. Dok smo je učili spavati bili smo dosta nepokolebljivi. Naime pustili bi je u kinderbetu da urla dok ne zaspe (savjet stručnjaka). No zadnjih par dana, ne želi nikako sama zaspati već urla do jedan sat navečer i tek nakon sat vremena nosanja zaspe, ali onda spava u komadu do deset (s hranjenjem u šest). Iako smo sada razmišljali da je počmemo uspavljivati ranije (oko deset), ali očito je usvojila moj ritam spavanja u trudnoći (od 12 do 10).nadam se da neće promijeniti ritam.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi isto imamo super srece sa tim. marko polako vec spava po 9 sati u komadu. sa uspavljivanjem nikad nije bilo problema. kao nas je naucila patronazna da ga po noci ne prematamo, da smanjimo svjetla i budemo tiho tako da nauci razliku. i tako ide u pola osam kupanje, sisanje koliko ga je volja, da mu je gust ponekad i po 45 minuta i kad pusti ciku bio budan ili spavao ide u krevetic i nikad se ne buni. dapace, guguce i zaspi. po noci kad zaplace ja dodjem, on potpuno budan, otkriven ali kad posisa svoju dozu na ciki zaspi i natrag u krevet. obicno 2 nocna sisanja, u pocetku vise (svaka 2 sata), od akd je malo veci budi se samo jednom. napunio je 3 mjeseca.inace ima super knjiga u kojoj su opisane sve faze spavanja i sna kod malih beba pa se i tu moze nesto doznat. mm je ritualno iscitava svaku vecer prije spavanja. kaze da je jedini tata koji je doktorirao na majcinstvu. ne znam knjigu na pamet, napisem sutra autora i naslov.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Lu, mi smo imali isto tako sreće, identičnu situaciju prva 4 i pol mjeseca....a onda se počeo /bez nekog posebnog razloga/ buditi sve češće, i češće i češće.......

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anek, sad si jadnicu ubila u pojam. možda će ona i dalje imati sreće! lu, uživaj, i ja guštam dok čitam!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

aha bas se urekla. evo se tek sad skinuo sa cice, nakon sat i pol vremena jedva ga uspavah! ali neka on meni samo gusta, ja cu se odmarat kad naraste

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I moja Lea za sada spava po noći kao top - dnevno spavanje je već malo veći problem. Ali mama mi stalno govori da sam i ja spavala kao anđeo se do 6 mjeseci

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ni meni dnevno nije bog zna kakvo, tek je sad poceo lovit ritam da ujutro odspava sat i popodne sat ipol. cini mi se da prije nije bilo tako. po 15 min pa nista i sve tako. ali tada je i puno cesce dojio.sad polako ima neke raitam, otprilike se zna. u setnji narano zaspi cim kolica krenu. isto je i u autu. obozava voznju pa kad ne znamo sta bi a vani je kisa, brzo u auto!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Upomoc!!! marko je imao super ritam a sad svaku noc svaka 2 sata hoce sisu. sta mu je i sta da radim?? postaje neizdrzivo, :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam ja jedan trik
    kad se marku popodne ne spava (uvijet je da nije nervozan itd)
    a ja dođem s posla sva skomirana
    onda lijepo razvučem trosjed
    njega stavim do zida da ne može nikud otpuzati (zagrađeno sa 3 strane,a s 4 sam ja)
    pa onda on pol sata po meni planinari i štipa me.....
    i onda zaspe

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ej Lu nisi napisala kak se zove knjiga

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Upomoc!!! marko je imao super ritam a sad svaku noc svaka 2 sata hoce sisu. sta mu je i sta da radim?? postaje neizdrzivo,
    Isti problem!!! Do puna tri mjeseca jedno (eventualno dva) noćna hranjenja, a sad... svaka dva sata hoće sisu na sat vremena.
    Da ne spominjem da po danu spava maksimalno 15 minuta i to svaki put u drugo vrijeme.
    Nadam se samo da će ga jednog dana proći (i da ću dočekati budna taj dan :/ )

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

knjiga se zove ˝vase dijete¨˝, procitah sinoc o fazama sna i malo sam pratila i skuzila da se on zapravo i ne budi do kraja nego nesto mumlja i prica zapravo u polusnu i da kad ga ja uzmem na sisu on se zapravo razbudi a sisat naravno hoce kad god mu ponudis, i tako ja cekala i on pet min nesto mumljao i nastavio spavat. za sat i pol se potpuno probudio, sisao i nastavio spavat do jutra. asd cu vidit sta ce bit veceras. a sta se penjanja tice, nema sanse. nije bas tip da hoce puno po rukama. vise da je on u svojoj lezaljkici i da mu se kreveljim i slicne stvari. to ga moze zabavit. ili kolica. voznja ga odmah uspavljuje. narucila sam i knjigu no cry sleeping solution. procitala sam tu na forumu da je super.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mia se također do unazad dva mjeseca budila najmanje 3 puta tijekom noći. U zadnja dva mjeseca počela je bolje spavati ali još nismo imali 5 dana za redom da se nije budila. Trenutno je u fazi jednu noć spava,pa se drugu noć probudi barem jednom i tako se mi za sada igramo par-nepar.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo jos jedna neispavana mama.
    Ena sad sa 4,5 mj losije spavava nego prije mjesec dana. U prvoj rundi spava najvise 5 sati a onda je na siki do jutra. Malo siki, malo spava, pa malo cendra i tako.... Mozda pocinju zubi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fidji imala si ti pravo, evo prošli smo 6 mjeseci i počelo je. Nekad se budi od pola noći do jutra svakih pola sata, a nekad samo 2 puta. Uglavnom, meni šok nakon prospavanih noći prvih 6 mjeseci, ali izdržat ćemo

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •