Cure ne mogu vas utjesiti ni posavjetovati jer ni mi nismo uspjeli. Ista situacija k'o i kod vas. Ja cu vam ovdje napisati sta smo mi sve pokusavali, da razmijenimo iskustva ... mozda ce se nekima nasi neuspjesi pokazati sretnim!!

Uspavljivanje u marami - to je uvijek palilo do nekih 14 mjeseci. Djecu u maramu pa u setnju ili bilo koji drugi pokret, bez da oni imaju utisak da ih se hoce uspavati.

Voznja autom - sad' nisam bas za to ali kod' O nikad nije palila, osim ako bih da i ja prespavam u autu, njega je, naime, bilo nemoguce iznijeti a da se ne pobudi. Zato sam cesto pila kafu na plocniku (po danu, naravno) dok oni odspavaju u autu.

Lagano smirivanje od dnevnih aktivnosti, knjizica ... kupanje ... spremanje djeteta da ce kasnije ici na spavanje. Da se pripreme.

Jedino sto u ovom trenutku pali je da ja sjednem na krevet u spavacoj sobi, namjestim se, O. na siku, ja knjigu u ruku pa citam. On u neko doba zaspi ... onda nastaje problem kako ga spustiti, ili ne-daj-boze ustati iz kreveta. Ali dok ga tako drzim on spava. To mi da makar malo odmora i sna. MM je persona-non-grata sa O. tacke gledista kad' je spavanje u pitanju, tako da iskljucivo ja mogu da budem pored njega kad' je ne-naspavan. Jedino sto me trenutno jos drzi na nogama je saznanje da ce u odredjenom momentu poceti spavati i B. je. On sad' poslije citanja knjige pred spavanje legne i zaspi .... i spava k'o klada