-
Prijavljujem se u klub
!Filip nije spavao 4 god , a Iris je jos gora.
Mislim vec dugo staviti nesto ovakvo na forum , ali ne stizem ili ustanovim da nema smisla jer je tema preopsirna(naime , nevjerojatno mi je da platnene pelene imaju zaseban podforum , a spavanje nema :? )
Jeste li procitale sto literature o spavanju?Knjiga "Svako dijete..." ne treba biti iskljucena , treba je dobro procitati. Ne sjecam se da sam igdje vidjela savjet da se djete pusti plakati duze od 5 min , ali morat cu procitat jos jednom pa da bude argumentirano. Knijga "The no-cry..." je slicna , ali postupke rasteze pa je sve blaze. Zato se rezulteti javljaju nakon max 2 tjedna, bar se tako reklamira.Iscekujem novu literaturu pa cu dodat kad procitam.
Mi smo poceli nekoliko dana sa idejama i varijacijama na ideje iz "The no-cry.." i bili smo posli u dobrom pravcu , ali se mala razboljela i stali smo. cekam ozdravljenje.
da vise ne duljim , a mogla bih
, zakljucak:
- dojena djeca i ona koja spavaju s roditeljima se bude cesce(kazu dvostruko)
-treba imati relna ocekivanja (normalno je da se 1-godisnjak(50%njih) budi do 2 puta nocu - nisu svi isti, a i nismo losi roditelji ako nam djeca to rade);
-trba biti uporan i dosljedan u prebacivanju asocijacije za spavanje sa sike-ljuljuskanja-... na nesto sto ne opterecuje roditelja i pomaze djetetu
da samo zaspe (i oni koji spavaju cijelu noc - zapravo se3 bude, ali opet sami utonu u san bez pomoci )-npr. to je ovo sto radi Oriana
-sto vise dijte spava po danu -to mu je bolji nocni san , uz uvijt da nema spavanja kasno popodne
....
Imam i 100000 pitanja , npr. sto za vas znaci "dijete spava cijelu noc", "budno je " ...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma