Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: što grickaju?

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno što grickaju?

Što grickaju dječica, koja ne grickaju smokiće, čokoladu i sl.?
    Šimi voli suho voće (smokve su broj jedan) i domaće keksiće, a u šetnji često klopa muesli prutiće. Htjela bih mu nešto sama napraviti, napr. osušiti jabuke, i hoću, ali me zanima da li možda netko zna neki zanimljiv recept za takve zdrave grickalice. Ima jedan odličan, med + orasi + sezam. Ne znam da li se peče ili samo se smjesa suši par dana. Sigurno ću to probati (moram pitati baku), a vi pišite prijedloge

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Daaaa, i ja bih to voljela znati.
    Moja poznanica svaku vecer trpa malu sa smokijima i maloj je to super!
    Ne znam da li je to bas dobro. Ona kaze da je to samo kukuruz malo preradjen! A bo!
    Pocinjem pratiti ovaj topic, pa da vidimo!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ne još med

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

marko obozava susene banane, grozdjice isto. ja mu radim kekse od zobi.

cca 250 gr zobi i cca 100 gr prosa sameljem u fino brasno, ubacim veliku zlicu sezamovog maslaca, veliku zlicu meda, razno suho voce rezano na sitno (grozdjice, marelice, smokve, sljive) vanilin secer, koricu limuna i narance, malo brasna rogaca (dvije zlice), ponekad ubacim topljenu cokoladu za kuhanje ili kakao u prahu,na vrh noza sode bikarbone ili prasak za pecivo i zobenog mlijeka dok ne dobijem smjesu koja se fino mijesi. razvaljam i rezem kolutice sa casom (tj on ih reze). ubacim na papir za pecenje i za cca 15 min su gotovi.
    u biti ubacujes unutra sta nadjes doma.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Joj ovo super zvuči... hvala!
    Čekam još prijedloga

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lu,

mozda glupo pitanje ali cime smeljes jecam i proso? Moze slad umjesto meda?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

keksi od zobenih pahuljica
    2 šalice zobenih pahuljica, 1 naribana jabuka, 1/2 šalice ulja (može i manje), šaka nasjeckanih oraha ili bajama, šaka nasjeckanih grožđica, par žlica kokosovog brašna, par žlica brašna 850 ili integralnog i zobenog/rižinog/sojinog mlijeka da se dobije smjesa koja ne otpada baš lako sa žlice.
    na nauljenu padelu se rasporedi smjesa u debljini od oko pola centimetra i peče dok ne porumeni na oko 180 stupnjeva. lakše se reže dok je vruće!
    ko ima volje i strpljenja, od smjese može radit keksiće u oblicima koje želi i peći ih u padeli na papiru za pečenje.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

2 šalice zobenih pahuljica, 1 naribana jabuka, 1/2 šalice ulja (može i manje), šaka nasjeckanih oraha ili bajama, šaka nasjeckanih grožđica, par žlica kokosovog brašna, par žlica brašna 850 ili integralnog i zobenog/rižinog/sojinog mlijeka da se dobije smjesa koja ne otpada baš lako sa žlice.
    na nauljenu padelu se rasporedi smjesa u debljini od oko pola centimetra i peče dok ne porumeni na oko 180 stupnjeva. lakše se reže dok je vruće!
    ko ima volje i strpljenja, od smjese može radit keksiće u oblicima koje želi i peći ih u padeli na papiru za pečenje.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •